Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje > Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.07.2018., 09:57   #121
Quote:
ana xd kaže: Pogledaj post
Evo meee! Nisi sama/ nisam sama jel stigo?
Meni prvi tjedan i ono. Malo sam si izranjavala jezik i ispod jezika pa sam kupila ortodontski vosak (to me spasilo za vikend) i mislim da bez tog nebu islo za mene.
Ubija me fufljanje - pliz nek me neko utjesi da ce postat bolje. Radim u komercijali i stalno pricam sa strankama i to na par jezika ( na kojima zvuci jos tragicnije). Imam filing koda postaje sve gore. C,z,s. Suskam
Ozbiljno razmatram raspanje aparatica kak je reko decko gore 😂
Ostalo je ok. Boli dok jedem pa sam na tjesteninama-nije da se zalim 😂
i da- posto zbog blage paradontoze imam tus za zube - mislim da bez njega isto ovo nebi islo. Imam koma desni i mislim da nebi bilo pametno natakarit simply smile i zarobit ga s mikro ostacima hrane.
Imam 22faze- ne znam kak cu ja to
Uh, sorry, malo kasnim.
Na 5.tjednu sam, mijenjam svaki tjedan, tako da je to i 5.set. Uglavnom, nisam sigurna što mislim o tome svemu.. Prvi mi nije sjedao na umnjak nikako pa mi ga je ortodont malo skratio i ispolirao. Pričala sam ful čudno i nisam se baš mogla naviknuti. Drugi također nije sjedao na osmicu, ali kao da je bio puno tanji i pričala sam gotovo normalno. Mislila sam da sam se navikla i da će tako biti i sa sljedećim, ali onda kad sam stavila 3., šok.. govor mi je bio gori nego kad sam nosila prvi i također nije hvatao osmicu.. 4. je bio savršen, odgovarao je na osmicu i govor je bio super.
Sad kad sam stavila 5., opet lagano razočaranje jer ne sjeda u potpunosti na osmicu i govor je opet užas.. Ne kužim kako to da je svaki drugi loš za govor? Lol, ili je to slučajnost..
Uglavnom, imam power ridges na prva 4 zuba i mislim da mi terapija ne ide baš kako treba jer imam preko 1mm prostora na ta 4 zuba.. Čekam sad 6. set pa ću vidjet hoću na kontrolu ili će biti ok..
Faint is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2018., 13:12   #122
Invisalign i7

nema baš puno informacija na forumu po pitanju Invisalign i7...ja razmišljam da ga stavim jer trebam sredit zube do svadbe koja je za godinu dana.....tek ću počinjem prikupljat ponude...
plava90 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2018., 23:43   #123
Quote:
plava90 kaže: Pogledaj post
nema baš puno informacija na forumu po pitanju Invisalign i7...ja razmišljam da ga stavim jer trebam sredit zube do svadbe koja je za godinu dana.....tek ću počinjem prikupljat ponude...
Odabir tipa terapije zapravo ne radis ti nego certificirani doktor koji radi s Invisalign sustavom - on na temelju razgovora s tobom i intraoralnog pregleda te ortopana moze zakljuciti jesi li kandidat za jednu vrlo blagu terapiju kao i7 (inace u ovu kategoriju ulazi jaako malo pacijenata - rijec je o ukupno 7 alignera sto je vrlo malo i rjesava male anomalije, najcesce blage recidive poslije fiksne ortodontske terapije) ili sto je vec izglednije, za lite ili full (ove dvije zadnje opcije imaju i ostalih klinickih prednosti, ne samo po ukupnom broju alignera).
Inače od ovog mjeseca su promijenili nomenklaturu i sada su to "comprehensive", "lite" i "express" ; naravno i cijene su otišle gore...
Odgovori s citatom
Old 04.07.2018., 09:52   #124
Quote:
Juji kaže: Pogledaj post
Odabir tipa terapije zapravo ne radis ti nego certificirani doktor koji radi s Invisalign sustavom - on na temelju razgovora s tobom i intraoralnog pregleda te ortopana moze zakljuciti jesi li kandidat za jednu vrlo blagu terapiju kao i7 (inace u ovu kategoriju ulazi jaako malo pacijenata - rijec je o ukupno 7 alignera sto je vrlo malo i rjesava male anomalije, najcesce blage recidive poslije fiksne ortodontske terapije) ili sto je vec izglednije, za lite ili full (ove dvije zadnje opcije imaju i ostalih klinickih prednosti, ne samo po ukupnom broju alignera).
Inače od ovog mjeseca su promijenili nomenklaturu i sada su to "comprehensive", "lite" i "express" ; naravno i cijene su otišle gore...
hvala na odg. evo baš bila na pregledu...kaže ortodont da nisam ja za te mobilne nego da bi trebalo ipak fixni...nije mi to tak strašno obzirom na to da mi ga na dan svadbe može skinut pa opet stavit za dva dana (to je bio i jednini razlog da tražim mobilni)...tak da sad tražim najjeftiniju moguću varijantu tih bijelih bravica i idem na taj fixni ipak...
plava90 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2018., 13:16   #125
Quote:
hvala na odg. evo baš bila na pregledu...kaže ortodont da nisam ja za te mobilne nego da bi trebalo ipak fixni...nije mi to tak strašno obzirom na to da mi ga na dan svadbe može skinut pa opet stavit za dva dana (to je bio i jednini razlog da tražim mobilni)...tak da sad tražim najjeftiniju moguću varijantu tih bijelih bravica i idem na taj fixni ipak...
Ajde molim te ako ti nije problem napravi par bistrih selfie snimki zuba i zagriza iz više kuteva, baš me zanima kakva je anomalija (stvarno mora biti nešto teško kada su ti rekli da nisi za Invisalign) - možeš napraviti upload na neki servis za slike pa mi posalji na pm ili cu ti dati mail...ujedno dobiješ jedno mišljenje više
Odgovori s citatom
Old 04.07.2018., 13:52   #126
Quote:
Ajde molim te ako ti nije problem napravi par bistrih selfie snimki zuba i zagriza iz više kuteva, baš me zanima kakva je anomalija (stvarno mora biti nešto teško kada su ti rekli da nisi za Invisalign) - možeš napraviti upload na neki servis za slike pa mi posalji na pm ili cu ti dati mail...ujedno dobiješ jedno mišljenje više
a gle, možda ne radi s tim pa mu je bilo jednostavnije reć da nisam za to
imam ortopan oćeš to da slikam?
plava90 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.07.2018., 17:19   #127
Quote:
a gle, možda ne radi s tim pa mu je bilo jednostavnije reć da nisam za to
imam ortopan oćeš to da slikam?
Ne daje mi toliko informacija kao dobre slike zuba i zagriza, ali ako imas, daj
Odgovori s citatom
Old 09.07.2018., 11:34   #128
Quote:
Ne daje mi toliko informacija kao dobre slike zuba i zagriza, ali ako imas, daj
evo fotki ...

https://ibb.co/edN5U8

https://ibb.co/cvWFU8

https://ibb.co/ggJ12T

nisam stručnjak, ALI meni se čini da moji umnjaci idu skroz u krivom smjeru, uopće ne idu van nego bočno lupaju u zube
plava90 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.07.2018., 10:59   #129
Quote:
evo fotki ...

https://ibb.co/edN5U8

https://ibb.co/cvWFU8

https://ibb.co/ggJ12T

nisam stručnjak, ALI meni se čini da moji umnjaci idu skroz u krivom smjeru, uopće ne idu van nego bočno lupaju u zube
U pravu si; nažalost to nije rijetko (i ja ih imam). Rade li ti probleme u smislu da bole ili otiču? Ako ne, nemoj dirati jer su prilično blizu živcu koji je zadužen za donju čeljust pa bi ev.vađenjem mogli nastati problemi (ako će ikada doći do vađenja, raditi ćeš CT snimak da se vidi točan odnos zuba i živca i da se pravilno isplanira zahvat). Gužva zuba inače dokazano nema veze s ovako položenim umnjacima; ljudi koji nemaju umnjake ili izvade umnjake imaju ortodontske anomalije istog intenziteta, dakle ne rješavaju se vađenjem. U ortodonciji ponekada smetaju ako pomičeš sve zube prema natrag ili ako trebaš ekstra mjesta, onda se vade - kod tebe mislim da nema potrebe forsirati micanje umnjaka.

Ono što tebe estetski smeta se bez većih problema može riješiti clear alignerima (npr. Invisalignom) i zapravo spada u srednje zahtjevnu anomaliju - terapija traje u prosjeku 8 mjeseci, max godinu dana, a ako se i potrefi za svadbu, zubi će ti već biti praktički ravni i nije problem ne nositi alignere taj dan. Puuno je veći posao skidati pa opet stavljati fiksni aparatić. S druge strane fiksni je vjerojatno jeftiniji, ali sve ovisi u kojoj ordinaciji tražiš ponudu.

E da, i čini mi se da imaš karijes gore desno 7 iza prema 8, barem po ortopanu...trebalo bi provjeriti...
Odgovori s citatom
Old 11.07.2018., 12:14   #130
Quote:
U pravu si; nažalost to nije rijetko (i ja ih imam). Rade li ti probleme u smislu da bole ili otiču? Ako ne, nemoj dirati jer su prilično blizu živcu koji je zadužen za donju čeljust pa bi ev.vađenjem mogli nastati problemi (ako će ikada doći do vađenja, raditi ćeš CT snimak da se vidi točan odnos zuba i živca i da se pravilno isplanira zahvat). Gužva zuba inače dokazano nema veze s ovako položenim umnjacima; ljudi koji nemaju umnjake ili izvade umnjake imaju ortodontske anomalije istog intenziteta, dakle ne rješavaju se vađenjem. U ortodonciji ponekada smetaju ako pomičeš sve zube prema natrag ili ako trebaš ekstra mjesta, onda se vade - kod tebe mislim da nema potrebe forsirati micanje umnjaka.

Ono što tebe estetski smeta se bez većih problema može riješiti clear alignerima (npr. Invisalignom) i zapravo spada u srednje zahtjevnu anomaliju - terapija traje u prosjeku 8 mjeseci, max godinu dana, a ako se i potrefi za svadbu, zubi će ti već biti praktički ravni i nije problem ne nositi alignere taj dan. Puuno je veći posao skidati pa opet stavljati fiksni aparatić. S druge strane fiksni je vjerojatno jeftiniji, ali sve ovisi u kojoj ordinaciji tražiš ponudu.

E da, i čini mi se da imaš karijes gore desno 7 iza prema 8, barem po ortopanu...trebalo bi provjeriti...
hvala ti na opsežnom odgovoru...može još samo jedno pitanje; cijena ovog Invisalign aparatića za ovaj moj slučaj? Hvala

aha gledam sad na netu cijene....oko 22.000 kn - bojim se da niš od toga
plava90 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2018., 12:55   #131
Quote:
hvala ti na opsežnom odgovoru...može još samo jedno pitanje; cijena ovog Invisalign aparatića za ovaj moj slučaj? Hvala

aha gledam sad na netu cijene....oko 22.000 kn - bojim se da niš od toga
Trenutno se cijene kreću ovako:

invisalign full 18-25000 kn

domaći sustav vrlo sličan invisalignu 13-15000 kn
Odgovori s citatom
Old 21.07.2018., 13:43   #132
Meni opet stvara samo neugodu taj dan dok stavim novi set. Kasnije mi se zubi toliko naviknu. Ovaj sad set nosim dva tjedna i imam osjećaj da su se te folije raširile ili toliko navikle na zube da se pitam ima li smisla da ih nosim. Najradije bih da stavim novi set jer jedino kad mi steže zube onda kao osjetim neki učinak.
ben005 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2018., 10:29   #133
Nosiš Invisalign ili neki drugi aligner?
Ja svoje mijenjam svaki tjedan i nekad me čak i zadnji dan zna bolit kao i na početku.. Pogotovo kad žvačem one chewies..
Faint is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2018., 04:31   #134
Moje folije/udlage su SuperSmile. Ja kad bilo što jedem skinem ih, osim eventualno kad pijem nešto, ali to je uglavnom voda.
ben005 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2018., 09:34   #135
Skidam i ja kad jedem. Chewies su baš napravljeni za žvakanje/grickanje sa alignerima kako bi aligner bolje 'sjeo' na zube. To je kao nekakva guma valjkasta i ima ih u raznim bojama i okusima. Moji su rozi s okusom bubblegum
Faint is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.07.2018., 02:58   #136
Nisam znao za to. Gdje ih kupiš i koliko koštaju? Iako meni to odmah sjedne. Jučer sam ih promijenio i bome me dosta donja desna čeljust stezala/žuljala ili pta već. Ne mogu zamisliti tu bilo kako su neki napisali da tako imaju po tjedan dana. Iako nekako mislim da bi mi žica bila puno jednostavnija od ovoga i bojim se da su s njom i rezultati bolji, ali valjda me ne bi prevarili za tolike novce i kompjuterski mi pokazali nešto kako moji zubi neće na kraju izgledati.
ben005 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.07.2018., 12:34   #137
Quote:
ben005 kaže: Pogledaj post
Nisam znao za to. Gdje ih kupiš i koliko koštaju? Iako meni to odmah sjedne. Jučer sam ih promijenio i bome me dosta donja desna čeljust stezala/žuljala ili pta već. Ne mogu zamisliti tu bilo kako su neki napisali da tako imaju po tjedan dana. Iako nekako mislim da bi mi žica bila puno jednostavnija od ovoga i bojim se da su s njom i rezultati bolji, ali valjda me ne bi prevarili za tolike novce i kompjuterski mi pokazali nešto kako moji zubi neće na kraju izgledati.
Možeš napraviti rolicu od najobičnije papirnate maramice i grickati u to. Nema aromu to je jedini problem Generalno ako dobro uspiješ nabiti aligner s prstima i ako je dosjed ok, nema potrebe...
Odgovori s citatom
Old 29.07.2018., 15:38   #138
Quote:
ben005 kaže: Pogledaj post
Na amazonu sam kupila. 10 funti sa shippingom, 6 komada.
I mene je strah da mi terapija ne ide po planu. Idem za tjedan dana na kontrolu pa cu vidjeti.
Ta animacija koju mi vidimo nije garancija da ce terapija u potpunosti tako izgledati.. To je plan po kojem se izrade aligneri, ali nekome zubi nekako reagiraju i ne moze se u potpunosti sve predvidjeti.. Zato su tu refinements. Pogotovo kod kompliciranijih slucajeva.
Faint is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.07.2018., 14:46   #139
Evo i mene u klubu alignera
Danas sam ga stavila, malo mi je čudno ali naviknuti ću se

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Old 02.08.2018., 04:32   #140
Quote:
Faint kaže: Pogledaj post
Na amazonu sam kupila. 10 funti sa shippingom, 6 komada.
I mene je strah da mi terapija ne ide po planu. Idem za tjedan dana na kontrolu pa cu vidjeti.
Ta animacija koju mi vidimo nije garancija da ce terapija u potpunosti tako izgledati.. To je plan po kojem se izrade aligneri, ali nekome zubi nekako reagiraju i ne moze se u potpunosti sve predvidjeti.. Zato su tu refinements. Pogotovo kod kompliciranijih slucajeva.
Svakako javi šta su ti rekli na pregledu. Ja uopće ne znam kad da ih zovem za pregled, rekli su mi nekad u osmom mjesecu. Zadnje folije stavljam krajem osmog, ali za njih ne znam nosim li i njih dva tjedna pa i to moram pitati. Ako je jedan tjedan onda bi mi već 1.9. trebale biti izrađene nove. Morat ću ih zvati sad da mi se ne bi dogodilo da se to mora predugo čekati i da na kraju budem jedno vrijeme bez njih. E to bi onda bio vrhunac.

Te žvake neću kupovati jer meni to savršeno sjedne, bar ja tako mislim.

Dobro nam došla, Ketty. Sretno i tebi!
ben005 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:46.