|
|
07.07.2018., 08:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Ja sam kinesku vizu radio u Frankfurtu, imam HR putovnicu, a zivim u Njemackoj.
Valjda je isto i za Irsku.
|
|
|
23.07.2018., 12:07
|
|
FC Schalke 04
Registracija: Feb 2008.
|
Nemojte me nabiti na kriz, listam cijelo jutro forum i nisam naisao na odgovore
Planiram 09/2019 potegnuti za Ameriku, jos cemo vidjeti koji je plan, vjerojatno letjeti do Miami-a i povratno iz NYC u roku od tri tjedna.
Sto se tice vize,imam par pitanja:
- Ako zivim u njemackoj sa hrvatskom putovnicom, pretpostavljam da je bolje ici u americku ambasadu u njemackoj? Jel imao tko iskustva da mi malo dojmove docara?
- Vjecno pitanje, uzeti kartu prije termina? Uzeo bi kartu sto prije, normal, jeftinija cijena. Ali ako odbiju vizu, karta laganini propada? Razmisljam za svaki slucaj uplatiti onu opciju da mogu stornirati let, jel to potrebno ako mi odbiju vizu?
- Nisam siguran ali ako se ne varam, mislim da su neki ljudi angazirali agenture za aplikaciju vize, jel to jos "in"?
- Turisticka viza se dobije na koliko godina? Citao sam nesto od 30-60 dana, pa negdje odmah na 10 godina
I usput, jel ima tko savjet za aviokarte? Gledao sam iz Zuricha i Munchena po 450/550 €
Ja i bratic mislimo otici, ja sam bio prije 7 godina preko CCUSA pa mislim da nebi trebalo biti problema. Ali za svaki slucaj, da ponovimo gradivo 
|
|
|
23.07.2018., 12:47
|
|
Verified!
Registracija: Jan 2004.
|
Nisi dobro citao
|
|
|
23.07.2018., 13:56
|
|
FC Schalke 04
|
Quote:
Bezveze kaže:
Nisi dobro citao
|
Na moju sramotu
Ima netko bolje raspolozen da pomogne 
|
|
|
23.07.2018., 15:08
|
|
Helix1opa
Registracija: Feb 2010.
|
Idi u ambasadu ili konzulat u Njemačkoj.
Bliže, brže, jeftinije, lakše (ili barem nije teže).
Moraš dokazat ili barem ostavit dojam da ideš kao turist (sa novcima od kojih oni imaju neku korist) a ne sirotinja koja želi isprobati "american dream".
Viza se dobiva na max 10 godina, na ulasku u Usu ti svaki put udare koliko smiješ ostat u komadu (30,60,90 dana, ili čak više ako si putoholičar).
|
23.07.2018., 15:31
|
|
FC Schalke 04
|
Quote:
darac505 kaže:
Idi u ambasadu ili konzulat u Njemačkoj.
Bliže, brže, jeftinije, lakše (ili barem nije teže).
Moraš dokazat ili barem ostavit dojam da ideš kao turist (sa novcima od kojih oni imaju neku korist) a ne sirotinja koja želi isprobati "american dream".
Viza se dobiva na max 10 godina, na ulasku u Usu ti svaki put udare koliko smiješ ostat u komadu (30,60,90 dana, ili čak više ako si putoholičar).
|
Hvala ti na odgovoru
Znaci na ulazu se odlucuje koliko ti vrijedi viza - to jos nigdje nisam cuo al nek im bude
Jel "normalno" uzeti kartu ove godine i uzeti uskoro termin? Posto bi ja to sve htio srediti sto prije, ne znam jel to "neobicno" da ove godine uzmem kartu i dogovorim termin u konzulatu a planiram ici na godinu.
Ili bi preporucili uzeti termin par mjeseci prije puta?
|
|
|
23.07.2018., 16:18
|
|
Helix1opa
|
Quote:
Rakitic10 kaže:
Znaci na ulazu se odlucuje koliko ti vrijedi viza - to jos nigdje nisam cuo al nek im bude
|
Neće biti njima nego tebi, mogu oni lako bez tebe, ili bez mene btw 
Viza (na koji god rok) je tek prvi korak.
Prilikom ulaska u SAD (na imigraciji aerodroma) te usprkos dobivenoj vizi mogu odbiti i poslati kući pjevajući 
Ako pak ti odobre ulazak (većina slučajeva) dobit ćeš u passport papir/obrazac kojem sam zaboravio oznaku ali koji stalno moraš imati u passportu sa sobom i u kojem ti piše do kad smiješ ostati u komadu te godine (30,60,90 dana).
Većina zemalja (naročito SAD) smatra da je turistu dovoljno 90 dana boravka godišnje.
Na odlasku ga isto moraš imati jer ti ga uzmu. (meni dvaput dosad, nadam se iduće godine opet 
Time oni znaju kad si službeno otišao, tj. koliko si boravio.
Neznam točno što bi bilo da ga nemaš ali pretpostavljam da sljedeći put nebi tek tako prošao imigration usprkos valjanoj vizi.
|
23.07.2018., 20:33
|
|
Verified!
|
Ne odlucuju ti na ulazu koliko ti vrijedi viza, nego koliko najdulje mozes ostati taj put. Najvise 6 mjeseci, a to je ujedno i maksimum koliko mozes provesti u USA s turistickom vizom unutar godine dana.
No, mogu odluciti i da ne mozes ostati vise od dva tjedna, do npr. datuma kad imas povratni let.
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
|
|
|
23.07.2018., 22:03
|
|
Helix1opa
|
Pa to sam i ja napisao.

|
23.07.2018., 23:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
darac505 kaže:
Ako pak ti odobre ulazak (većina slučajeva) dobit ćeš u passport papir/obrazac kojem sam zaboravio oznaku ali koji stalno moraš imati u passportu sa sobom i u kojem ti piše do kad smiješ ostati u komadu te godine (30,60,90 dana).
Većina zemalja (naročito SAD) smatra da je turistu dovoljno 90 dana boravka godišnje.
Na odlasku ga isto moraš imati jer ti ga uzmu. (meni dvaput dosad, nadam se iduće godine opet 
|
Samo napomena, ne sjećam se za prvi put no zadnja dva puta nikakav obrazac ili papir nisam dobio. Dobije se žig u putovnicu s datumom ulaska, a oni dopišu datum do kada moraš izaći, a nekada niti to.
|
|
|
24.07.2018., 10:06
|
|
Verified!
|
Quote:
darac505 kaže:
Pa to sam i ja napisao.

|
Jesi, ali on je krivo protumacio 
|
|
|
24.07.2018., 10:10
|
|
Verified!
|
Vize - izdavanje, ukidanje, pitanja, odgovori, iskustva...
Quote:
Riazor kaže:
Samo napomena, ne sjećam se za prvi put no zadnja dva puta nikakav obrazac ili papir nisam dobio. Dobije se žig u putovnicu s datumom ulaska, a oni dopišu datum do kada moraš izaći, a nekada niti to.
|
Da, ni ja se ne sijecam obrasca ove godine. Samo su dopisali B2 kod pecata, posto sam turisticki usla, a prosli put B1 jer je bio sluzbeni put.
|
|
|
24.07.2018., 17:07
|
|
FC Schalke 04
|
Quote:
Bezveze kaže:
Jesi, ali on je krivo protumacio 
|
Got me
Hvala vam na informacijama, sad sam "pametniji"
A sto se tice termina, ako uzmem kartu u devetom mjesecu ove godine, jel mi pametno odmah traziti termin u ambasadi? Ne znam kakav bi dojam ostavio da na razgovoru kazem da letim tipa za godinu dana?
|
|
|
24.07.2018., 18:27
|
|
E pluribus unum...
Registracija: Dec 2007.
|
odi riješi ambasadu što prije pa si miran 
|
|
|
24.07.2018., 19:48
|
|
Hodam sporo-nikad unatrag
Registracija: Jan 2007.
|
Pitanje: da li nam treba viza za Tajland i ako treba, kakva je procedura ako smo prijavljeni van RH?
Sent from my Aquaris U using Tapatalk
|
25.07.2018., 20:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Viza se lagano dobije u Zagrebu,ja sam cekao nekih 10 minuta.
Mislim da bi u 2018 trebali pustiti eVisa sistem sta ce biti mnogo bolje nego ici u konzulat. 
|
|
|
02.08.2018., 13:20
|
|
|
To je dobra vijest. Mislim, neugodno je uopce reci ljudima da ti treba viza za Tajland, kada cijeli svijet putuje na taj Tajland bez ikakvih seljakanja po ambasadama. I sad ja iz Irske, ili neko iz Vukovara, s Korcule ili iz Buzeta, bas je super jednostavno ici u glavni grad i cekati "samo 10 minuta"...
Btw. sluzbene stranice za e-vizu jos nisu pokrenute, najavljuju do kraja godine.
|
02.08.2018., 22:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2013.
|
Pitanje: Trebao bih putovati u Uzbekistan krajem rujna. Letovi preko Moskve su dosta povoljniji nego oni preko Istanbula. Zanima me treba li mi tranzitna viza ako mijenjam let na zračnoj luci u Rusiji (konkretno Domodedovo). Objasnjenje na stranici veleposlanstva je konfuzno kazu da ne treba ako zracna luka ima tranzitnu zonu, ali ne znam kako je to rijeseno na ovoj zl.
|
|
|
08.08.2018., 22:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2006.
|
HITNO! Danas se desio problem, Turistkinja iz Rusije je imala jednokratnu schengen vizu. Doletjela je do Budimpešte i trebala doći u Zagreb ali je nisu pustili preko granice uz objašnjenje da je viza jednokratna i da se više ne može vratiti u Mađarsku iako ima let iz Budimpešte do Moskve 20.08. Da li bi pomoglo ako bi ona promijenila avio kartu tako što bi povratni let bio Moskva Zagreb. Dakle iskoristila bi jednokratnu schengen vizu i vratila se iz Zagreba. Ili možda ako je jednokratna viza ne smije uopće napustiti schengen zonu?
|
11.08.2018., 12:18
|
|
|
Hrvatska nije u Sengenu. Di je ta Ruskinja, u HU ili HR? Ako je kod nas, kupi kartu ZG Moskva i rijesen problem...
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:33.
|
|
|
|