|
|
28.01.2007., 12:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Btw, Tara, dobili smo poziv za školu. Mislim najprije tražiti odgodu, a onda definitivno probati najprije sa redovnom školom.
|
28.01.2007., 17:18
|
|
..
|
Quote:
daru kaže:
Ne. Niti mi je itko to preporučio. Zašto?
|
pitam jer je to praksa vani da djetetu istraže uzroke autizma a jedan od uzroka može biti zatrovanost tijela teškim metalima. ja sam to radila prije pet godina malim, međutim zbog slabe informiranosti našeg lječnika to je ostalo samo na tome. ostala sam sama sa papirom u ruci i nitko mi nije mogao pomoći.
|
|
|
28.01.2007., 23:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Hi,
bila sam na kontroli sa svojim djetetom kod dijecje ljecnice i pshihologa. Obje su ostale sokirane napretkom koji je moj sin ucinio u nekoliko zadnjih mjeseci( one su ga zadnji put obradjivale u 4 mjesecu 2006). test inteligencije se strasno popravio, u jako velikom djelu je moj sin dosegao svoje vrsnjake, njegov je hendikep minimalan ( jedino sto mu je pricanje jos uvijek na niskom nivou iako se i to rapidno popravilo, prije godinu i po je samo znao reci mama i tata, a kada smo mu rekli da pokaze tko je mama a tko tata , cesto je znao pogrijesiti), jako dobro razumije njemacki jezik( prije 1,5 godina komunikacija sa njim je bila nemoguca na hrvatskom jer gotovo nista nije razumio).
Ja imam osjecaj da se sada ponasa kao da je nestala magla iz njegove glave, sasvim je drugacije dijete, milina ga je gledati, ponekad pozelim da dan traje 24 sata i da ga ne moram staviti na spavanje.
Mi smo kod njega krajem 2005 godine poceli sa dijetom koja strogo isljucuje mlijeko i gluten, od Augusta 2006 moj sin dobiva jednom tjedno DMSA Kapsule ( za izlucivanje teskih metala, kod njega je u urinu vrijednost olova jako visoka).
Ja svakom Vama mogu od srca preporuciti dijetu i takav nacin ljecenja, vjerujte to je dug postupak, ima teskih dana, ali kada vidite da ima rezultata tada ste sretni sto ste svom djetetu dali sansu.
ja njemu kuham svako jutro rucak koji on nosi u vrtic, odgojiteljice paze da ne jede nista drugo osim toga sto donese od kuce.
Dijeta je dosta skupa i u pocetku komplicirana, jer nije dovoljno samo izbaciti mlijeko, naime mlijecni secer ( Laktoza) se nalazi u jako puno proizvoda tako da je najbolje ne korisitit nikakve gotove proizvode. Sa vremenom se covjek uhoda i nema nikakvih problema.
Ja sama isto provodim dijetu, pocela sam iz solidarnosti prema svome dijetetu, nakon nekoliko dana sam osjetila da nisam vise napuhana i da mi probava jako dobro funkcionira , smrsavila sam nekoliko kilograma, koza mi vise nije problematicna, ne znojim se, kosa mi se ne masti i allergiej su nesto blaze. Ako netko od Vas dobro razumije njemacki rado cu mu poslati istinite price roditelja iz njemacke i svicarske koja su svoju autisticnu djecu djelomicno ili skroz izvukli iz autizma sa dijetom, izlucivanjem metale i sto je jako vazno kod autizma je: obnavljanje crijevne flore i ljecenje od gljivica( candide), jer poznato je da autisticna djeca imaju porozno tanko crijevo, metale i gljivice.
I jos nesto: sto je djete mladje lijecenja je lakse. Ja sam kod svog djeteta pocela sa njegove nepune tri godine, njegov ljecnik vjeruje da ce do skole sa njim biti sve u redu.
Ljecnik koji ga lijeci je i sam otac jednog autisticnog sina koji do 8 godina nije ni jednu rijec izgovorio.
Danas je to decko kod kojeg je od autizma ostalo samo tesko izgovaranje pojedinih rijeci.
pozdrav iz snjezne Njemacke
|
|
|
28.01.2007., 23:19
|
|
.
Registracija: Dec 2002.
|
kad uhvatiš vremena, napiši na hrvatskom 
|
|
|
28.01.2007., 23:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Hi, Tija, tekstovi su jako dugi, u detalje je opisano sto i kojim redom su djeca dobivala. Ja bih samo htjala da se sami uvjerite da se kod autizma moze puno toga popraviti i da mozemo nasu djecu izvuci iz "njihovog " svijeta.
Ps: nesto za one koji znaju engleski( informacije o metalima i bolestima koje oni izazivaju
http://www.noamalgam.com/
pozdrav
|
|
|
29.01.2007., 10:47
|
|
..
|
divota kako to vani funkcionira.kod nas se lječe samo posljedice a uzroci se ne ispituju.testova ima za napraviti za živu u zagrebu i moraš ga sam platiti, skup je tako da se više isplati praviti testove u americi i za nešto veče novce dobiješ cijeli panel minerala, teških metala u urinu, krvi i kosi.problem je kad dobiješ te testove šta s njima.nitko te ne može, ne zna uputiti, bar je meni tako bilo, na pravu adresu. nakon pravljenih testova i nikakve pomoći nabavila sam neke preparate za čiščenje organizma od teških metala i davala sam mu na svoju ruku jer nije bilo nikakvih nus pojava,nakon toga se osjetila promjena na mom djetetu. usput da kažem,u americi otkad su ukinuli cjepiva čiji je konzervans baziran na živi broj autistične djece se smanjio. kod nas se i dalje davaju takva cjepiva kao da se ništa u svjetu znanosti i medicine nije desilo po tom pitanju. nakon pet godina odkad sam ja radila te testove i otkad me neuropedijatar blijedo gledao kad sam mu pričala o novim saznanjima na tom polju, taj isti lječnik mi prodaje to isto znanje.
|
|
|
29.01.2007., 11:24
|
|
Mlada, nježna, neizbježna
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
daru kaže:
Btw, Tara, dobili smo poziv za školu. Mislim najprije tražiti odgodu, a onda definitivno probati najprije sa redovnom školom.
|
Poziv za koju skolu?
Svakako probaj sa redovnom skolom da vidis kako ce se tamo prilagoditi. Ja osobno smatram da je za posebno dijete ipak bolje da krene sa redovnom skolom, jer ga okolina stimulira. Javi daljnji razvoj 
|
29.01.2007., 12:41
|
|
Registrirani korisnik
|
hi shakti 9,
mi isto ovdje u njemackoj sve sami placamo, socijalno nista ne preuzima, pretrage su jako skupe, kod ljecnika u Frankfurt idemo 2 puta godisnje ( mi zivimo u Bayernu) i njegov pregled zajedno sa labaratorijskim pretragama( krv, stolica i urin) kostaju svaki put oko 1000 Eura.
Ljekove koje moj sin dobiva kupujemo iz holandije ( www.cenaverde.com) ( imaju predstavnistvo u Njemackoj), radjeni su specijalno za autiste--bez Laktoze i Glutena) su isto skupi u prosjeku trosimo oko 200 Eura mjesecno i k tome jos poseban kruh bez glutena, tjestenina, salamei td.
Jako je skupo, mi od kada ljecimo sina na taj nacin sve novce koje zaradimo kada poplatimo sve racune dajemo za lijecenje ali nije nam zao, isplati se.
Za izlucivanje metala moj sin dobiva DMSA i MSM jednu kapsulu dnevno ( 150 kapsula kosta oko 24 Eura).
Saljem listu ljekova sa cijenama na engleskom:
http://www.cenaverde.com/infos/en/pr...uctlist_en.pdf
Pozdrav
|
|
|
29.01.2007., 17:02
|
|
..
|
Quote:
Anni kaže:
hi shakti 9,
mi isto ovdje u njemackoj sve sami placamo, socijalno nista ne preuzima, pretrage su jako skupe, kod ljecnika u Frankfurt idemo 2 puta godisnje ( mi zivimo u Bayernu) i njegov pregled zajedno sa labaratorijskim pretragama( krv, stolica i urin) kostaju svaki put oko 1000 Eura.
Ljekove koje moj sin dobiva kupujemo iz holandije ( www.cenaverde.com) ( imaju predstavnistvo u Njemackoj), radjeni su specijalno za autiste--bez Laktoze i Glutena) su isto skupi u prosjeku trosimo oko 200 Eura mjesecno i k tome jos poseban kruh bez glutena, tjestenina, salamei td.
Jako je skupo, mi od kada ljecimo sina na taj nacin sve novce koje zaradimo kada poplatimo sve racune dajemo za lijecenje ali nije nam zao, isplati se.
Za izlucivanje metala moj sin dobiva DMSA i MSM jednu kapsulu dnevno ( 150 kapsula kosta oko 24 Eura).
Saljem listu ljekova sa cijenama na engleskom:
http://www.cenaverde.com/infos/en/pr...uctlist_en.pdf
Pozdrav
|
svaka informacija dobro dođe.taj laboratorij gdje to radite kako se zove ili ako imaš njihov link. mi smo radili pretrage u americi u GPL laboratoriju, slali smo uzorke preko DHL- a i za komplet test za kosu i krv smo dali 240 $ plus poštarina. nije ništa problem platiti ako imaš podršku liječnika koji će te usmjeravati a to je ono šta nama ovdje fali. zato sam ja pitala ima li tko u hrvatskoj više iskustva jer se bojim da nisam nešto propustila.
p.s. na ovom prvom linku nema ništa.

|
|
|
29.01.2007., 17:15
|
|
..
|
Quote:
Tara_24 kaže:
Poziv za koju skolu?
Svakako probaj sa redovnom skolom da vidis kako ce se tamo prilagoditi. Ja osobno smatram da je za posebno dijete ipak bolje da krene sa redovnom skolom, jer ga okolina stimulira. Javi daljnji razvoj 
|
koliko sam ja imala čuti o iskustvima u školi zaključila sam da uopće nisu lijepa ni stimulativna. učitelji nemaju vremena se baviti sa našom djecom a ostali učenici znaju biti tako okrutni prema svakome tko je različit od njih a kamoli prema djeci sa posebnim potrebama. naravno da opet sve ovisi o samom djetetu.nemojte da vas ovo moje mišljenje omete u vašim namjerama svatko najbolje poznaje svoje djete i njegove mogućnosti zato bi bilo dobro provjeriti kako je to sa drugom djecom i kakva su njihova iskustva.
moje iskustvo mi govori da škole za djecu sa posebnim potrebama su puno humanija mjesta od običnih škola, bar je tako u školi gdje ide moj sin.ima ih pet u razredu i učiteljica se može posvetiti svakom učeniku a sama atmosfera u školi ja tako topla.
|
|
|
30.01.2007., 08:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Hi Shakti 9.
Zao mi je sto ne mozes otvoriti link, to je vjerojatno zato jer nemas acrobat instaliran. taj program mozes skinuti besplatno sa interneta i sama instalirati. Ali probaj i ovako: idi na www.cenaverde.com,
kada se stranica otvori imas gore sa desne strane  hop, klikni na to i onda mozes vidjeti produkte i njihove cijene.
Laboratorij u kojem mi radimo sve pretrage se zove PRIVA, imas nesto malo podataka na www.priva.de.
Ako te interesira cijena neke pretrage napisi mi, ja imam sve racune kod kuce.
Moj sin dobiva 50 mg DMSA 1x tjedno od augusta, sada idemo u februaru u Frankfurt kod doktora, naparvit cemo ponovno test i ako je kolicina olova u normali onda prestajemo sa DMSA i pocinjemo sa Alfa kiselinama koje bi takodjer trebale imati jako djelovanje jer ulaze u liquor( ne znam jesam li dobro napisala).
Jel Tvoj sin na dijeti? Sta si Ti njemu davala protiv metala?
Pozdrav
|
|
|
30.01.2007., 09:13
|
|
.
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
Anni kaže:
Ja sama isto provodim dijetu, pocela sam iz solidarnosti prema svome dijetetu, nakon nekoliko dana sam osjetila da nisam vise napuhana i da mi probava jako dobro funkcionira , smrsavila sam nekoliko kilograma, koza mi vise nije problematicna, ne znojim se, kosa mi se ne masti i allergiej su nesto blaze.
|
Zašto si i ti počela s tom dijetom? Jel to privremeno ili si totalno promijenila način prehrane? Što s tim dobijaš a što gubiš? Baš me zanima 
|
|
|
30.01.2007., 14:03
|
|
Registrirani korisnik
|
[QUOTE=Anni;7261393]hi, pocela sam sa dijetom po preporuci lijecnika, smatra se da djeca koja imaju autizam imaju problem metabolizma i kod njih mlijeko i gluten djeluju poput opijata tj. otrova na mozak. Kod svog sam sina na pocetku dijete vidjela da jako tesko to podnosi, bio je agresivan, bacio se na pod, lupao glavom. Trazila sam misljenje lijecnika : rekao je da dalje nastavimo i da je to reakcija na dijetu( kao kod alkica kad im se uzme alkohol):
Dva tjedna od pocetka dijete prestale su nus pojave i moj je sin polako poceo izlaziti iz magle. Sjedili smo jedno jutro za doruckom i on je prstom pokazao na ptice koje je vidio kroz prozor, mjesec dana prije toga nebi ni na slona reagirao da je usao u njegovu sobu.
Od pocetka dijete poceo je i njegov razvoj, bio je sve bistriji, otvoreniji, agresivnost je slabila, otvaranje i zatvaranje vratiju nije vise bila igra broj 1. Autice je poceo voziti po podu( prije je samo vrtio kotace). Prestao nam je kpati oci prstima, grebsti itd, stolica se normalizirala i nema vise neugodan miris iu usta( dijete sa tri godine ako je zdravo ne smije imati miris iz usta. Sinovi su svi zubi zdravi , dakle miris je uzrokovalo nesto drugo)
Extremni pomak u razvoju radi od kada smo poceli sa izlucivanjem metala.
Danas sam bila na razgovoru sa logopedicom i Montessori terapeuticom, obje su odusevljene razvojem. Lpgopedica kaze iako je njegov razvoj govora jos uvijek na niskom nivou on radi iz tjedna u tjedan veliki napredak s time da istovremeno savladavadva jezika.
Dijetom ne gubimo nista. Dijeta nije jako rigorozna, on smije jesti sve vrste mesa, kruh, spagete i ostalu tjesteninu( naravno bez glutena), smije jesti gotovo sve voce i povrce, ne smije jaja, ni orahe, bananu i krusku( po nalazima krvi ima jaku allergiju na te stvari).
Od slatkisa dobije haribo i to je dovoljno, secera ima tako i onako posvuda.Dijeta je jako dobra, cak sam i prije nekoliko mjeseci nasla na www.medicina.hr isto jedan text o autizmu i dijeti.
Koje vrste terapiej radite Vi kod svoje djece?
Kakavo je misljenje lijecnika u ohrvatskoj o autizmu? Gledaju li i oni kao i njemci na autizam kao genetski poremecaj?
Kod sebe sam pocela sa dijeton vise iz solidarnosti prema sinu i ubrzo sam vidjela da su moje dugogodisnje boljke u trbuhu puno blaze, a danas gotovo da i svoju probavu ne osjecam. Radila sam i ja neke testove, imam dosta alergija. Ja sam za vrijeme trudnoce imala dosta amalgama u ustima, moj sin je dobivao redovito sva cijepiva tako da je vjerojatno su veliki doprinos njegovom poremecaju doprinjeli metali.
Citala sam nedugo u nekim novinama kako je u engleskoj u zadnjih nekoliko godina autizam se povecao za 600( sesto) posto.
Zar se ne pitaju sta nam rade i cime nas sve truju. Ovdje u njemackoj sa ponosom izjavljuju svoju statistiku da je svako trece dijete do trece godine zivota alergicar, a zbog cega je to tako i sta ce beiti sa generacijama koje dolaze iza nas nitko nista ne pita.
pozdrav
|
|
|
30.01.2007., 15:24
|
|
..
|
Quote:
Anni kaže:
Hi Shakti 9.
Zao mi je sto ne mozes otvoriti link, to je vjerojatno zato jer nemas acrobat instaliran. taj program mozes skinuti besplatno sa interneta i sama instalirati. Ali probaj i ovako: idi na www.cenaverde.com,
kada se stranica otvori imas gore sa desne strane  hop, klikni na to i onda mozes vidjeti produkte i njihove cijene.
Laboratorij u kojem mi radimo sve pretrage se zove PRIVA, imas nesto malo podataka na www.priva.de.
Ako te interesira cijena neke pretrage napisi mi, ja imam sve racune kod kuce.
Moj sin dobiva 50 mg DMSA 1x tjedno od augusta, sada idemo u februaru u Frankfurt kod doktora, naparvit cemo ponovno test i ako je kolicina olova u normali onda prestajemo sa DMSA i pocinjemo sa Alfa kiselinama koje bi takodjer trebale imati jako djelovanje jer ulaze u liquor( ne znam jesam li dobro napisala).
Jel Tvoj sin na dijeti? Sta si Ti njemu davala protiv metala?
Pozdrav
|
davala sam mu PCA-RX, to je preparat na bazi algi koji čisti tijelo od toksičnih metala. mogla sam ga nabaviti bez lječničkog recepta a naručila sam ga iz amerike.nus pojave su male nešto kao početna glavobolja koja nakon nekoliko dana prođe.međutim, lječnici preporučavju da se prvo koristi DMSA pa onda ovaj preparat. zato me zanima dali se taj DMSA može u njemačkoj nabaviti bez lječničkog recepta a ako može kolika mu je cjena i koliko ima komada u pakiranju.djetu nisam provodila ali evo baš si me zaintrigirala sa svojm rezultatima pa mislim da bi mu lagano mogla uvoditi tu djetu.u zadnje vrijeme sam mu davala omega 3 masne kiseline i minerale.mogu ti samo reći kako si stretna šta imaš podršku od lječnika koji te mogu usmjeravati, ja nisam naišla na takav tretman kod nas.
|
|
|
30.01.2007., 15:37
|
|
..
|
ja bi rekla ovako. djetetu kad se rodi smeta i svjetlost a kamoli mu neće smetati cjepivo sa živom koje dobije odmah u rodilištu.e sad nastupa genetika jer je očito da ta živa ne smeta svoj djeci.po ispitivanjima djeci sa autizmom ne radi protein MT koji je zadužen za čiščenje organizma od teških metala i zato se kod njih dešava da se oni talože u tijelu a najgore je to što kad su mali tek novorođeni nemaju razvijen sistem koji bi zaustavio dolazak takvih tvari u mozak pa se prvo tu dešava šteta.znači cjepiva sama po sebi nisu ajmo reći opasna već je problem u konzervansu koji je baziran na živi.kad bi samo te rasporede cjepljenja pomaknuli na neko kasnije razdoblje mislim da bi bilo manje slučajeva autizma.još jedan primjer kako je to važno ,u japanu su to napravili i smanjio im se broj smrtnosti novorođenčadi 50 %, tzv smrt u koljevci.
|
|
|
30.01.2007., 16:05
|
|
Registrirani korisnik
|
hi, DMSA Kapsule od 25 mg kostaju 40,50 Eura, a ima ih u pakovanju 120 komada, ja sam ih kupila kod cenaverde bez recepta.
Vazno je jako da se taj dan kada se daje DMSA( mi dajemo u subotu) ne daju nikakvi drugi minerali ni metali, tako da mi taj dan nedajemo cink, magnezium, Calcium, ni MSM
steta sto u hrvatskoj nitko od ljecnika ne ljeci djecu na taj nacin.
Uzima li vas sin puno mlijeka , kruha i tjesta?
Poznajem jednu zenu koja je kod svog djeteta pocela sa dijetom z´tek kada su bili na godisnjem na sjeveru gdje nije bbilo peciva pa dijete nije htjelo jesti nikakav kruh. Zena je nakon par dana primjetila da se djete ponasa zainteresiranije za okolinu i da puno bolje spava po noci. Nakon toga je trazila po internetu informacije i tako je dosla i do tspoznaja o dijeti.
Dijete je jeos uvijek autist ali u puno,blazem obliku. Dijetu rade tek pola godine.
Ako zelite par recepata za dijetu rado cu Vam poslati. Najteze je za dorucak i veceru jer je izbor salame dosta suzen namazi i pastete su tabu, marmelada se smije jesti, a za rucak se uvijek moze nesto izmisliti..
probajte sa dijetom, trebali bi se pokazati rezultati nakon nekoliko tjedana. Ako u pocetku nastupi pogorsanje to je pozitivan znak, uznaci da mlijeko i gluten na dijete djeluju toxicki.
Pozdrav
|
|
|
30.01.2007., 19:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2006.
|
Quote:
Anni kaže:
hi, DMSA Kapsule od 25 mg kostaju 40,50 Eura, a ima ih u pakovanju 120 komada, ja sam ih kupila kod cenaverde bez recepta.
Vazno je jako da se taj dan kada se daje DMSA( mi dajemo u subotu) ne daju nikakvi drugi minerali ni metali, tako da mi taj dan nedajemo cink, magnezium, Calcium, ni MSM
steta sto u hrvatskoj nitko od ljecnika ne ljeci djecu na taj nacin.
Uzima li vas sin puno mlijeka , kruha i tjesta?
Poznajem jednu zenu koja je kod svog djeteta pocela sa dijetom z´tek kada su bili na godisnjem na sjeveru gdje nije bbilo peciva pa dijete nije htjelo jesti nikakav kruh. Zena je nakon par dana primjetila da se djete ponasa zainteresiranije za okolinu i da puno bolje spava po noci. Nakon toga je trazila po internetu informacije i tako je dosla i do tspoznaja o dijeti.
Dijete je jeos uvijek autist ali u puno,blazem obliku. Dijetu rade tek pola godine.
Ako zelite par recepata za dijetu rado cu Vam poslati. Najteze je za dorucak i veceru jer je izbor salame dosta suzen namazi i pastete su tabu, marmelada se smije jesti, a za rucak se uvijek moze nesto izmisliti..
probajte sa dijetom, trebali bi se pokazati rezultati nakon nekoliko tjedana. Ako u pocetku nastupi pogorsanje to je pozitivan znak, uznaci da mlijeko i gluten na dijete djeluju toxicki.
Pozdrav
|
Mi smo probali dijetu sa nasim sinom ali nismo vidjeli nikakvih promjena ni na bolje a ni na lose.Mislim da ta dijeta ne reagira na svako dijete barem u nasem slucaju ne. Nas sin je asperger i ima 11 god. oduvijek pricljiv nikad zaostajao u govoru ali sa vidljivim poremecajima u ponasanju i odsutnostima i raznoraznim stereotipijama.
|
|
|
30.01.2007., 23:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
palottina kaže:
Mi smo probali dijetu sa nasim sinom ali nismo vidjeli nikakvih promjena ni na bolje a ni na lose.Mislim da ta dijeta ne reagira na svako dijete barem u nasem slucaju ne. Nas sin je asperger i ima 11 god. oduvijek pricljiv nikad zaostajao u govoru ali sa vidljivim poremecajima u ponasanju i odsutnostima i raznoraznim stereotipijama.
|
smijem li Vas pitati koliko ste dugo provodili dijetu i jeste li stvarno provodili strogu dijetu?Nas sin je svaki put na pogresku u dijeti reagirao jako brzo nakon konzumiranja, bio je agresivan, placljv, stereotipi su bili jace izrazeni itd. Ponekad je dosta samo jedna tableta sladila( natren ili nesto sl. sto sadrzava laktozu ) da bi dijeta bila poremecena i da bi djete lose reagiralo nekoliko sati ili cak dan, dva.
Pozdrav
|
|
|
31.01.2007., 07:53
|
|
..
|
anni reci mi šta ti je zamjena za mlijeko, kruh, šečer? koje brašno koristiš?inače imam problem sa prehranom svog sina. suzio mi je jelovnok na par jela a od svega najviše voli čokladne stvari a o kruhu da ne pričam, obožava ga.
|
|
|
31.01.2007., 08:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
shakti9 kaže:
anni reci mi šta ti je zamjena za mlijeko, kruh, šečer? koje brašno koristiš?inače imam problem sa prehranom svog sina. suzio mi je jelovnok na par jela a od svega najviše voli čokladne stvari a o kruhu da ne pričam, obožava ga.
|
Quote:
shakti9 kaže:
|
Hi, zamjena za mlijeko je kod mog sina soja mlijeko ili rizino mlijeko i to samo onda kada mi treba za neko jelo( krompir pire).Kruh kupujemo gotovi od firme Schär( vidjela sam na hrvatskoj televiziji da u svekom vecem trgovackom centru postoji kutak za jela bez glutena).Moj sin je prije dijete jeo: banane, samo jednu vrstu salame, kruh i tjesteninu i obozavao je djecje vocne jogurte. Povrce i ostalo voce nije htio ni pomirisati..Od kada ga hranimo sa dijetom jede sve sto smije, ponekad zna pojesti 1,5 paniranu pilecu sniclu, jede pon´vrce, veliki dio voca. sSlatkise dobiva samo u obliku haribo gumenih bonbona i to jako minimalno. Secer koristim isto jako malo i to smedji secer, postoji i ovdje tzv. Stevia, moze se naruciti preko interneta ( nije skupo...kosta 12 Eura ima covjek za 100 godina). Ja sam probala mu malo toga staviti u soja jogurt...nije bas bio odusevljen.
Shakti 9 jos nesto: ako pocnes sa dijetom nemoj mu odmah ukinuti i mlijeko i gluten jer ce reakcije biti jake..( ja sam napravila tu gresku, nisam slusala ljecnika), ukini mu prvo gluten , pa tek onda za 2 do tri dana mlijeko i mlijecne proizvode), nemoj korisiti nikakve gotove soseve ili sladila( tu ima mlijecnog secera). ja za jela koristim: sol i biber, ulje, ocat.
Dijeta uopce nije rigorozna. Npr: mozes pripremati meso na sve nacine, ja radim i cevape( stavim unutra pecilni od DR. Oetkera-taj je jedini dobar), paniram ribu( ima prazla bez glutena, mlijeka i jaja), kuham variva( umjesto zaprske "zgusnem" jelo tako da odozgora pospem sa brasnom bez glutena. Brasno kupujemo u jednoj specijalnoj mesnici gdje kupujemo i spek i kobasice za pecenje, ali brasna ima i u prodavaonicama( od firme schär ili 3 pauly itd).
Kome god da sam ponudila neko jelo koje sam spremila na taj nacin gotovo da nije prepoznao razliku. Ima i margarina koji se smije jesti( becel olavi), ja mislim da i nasa zvjezda proizvodi takonesto..
Meni je doktor rekao ( vjerujem da zna sta prica) da kod autista treba i do tri godine da bi se bubrezi ocistili od neke vrste opijata koje tako djeluju iz mlijeka). Mi smo slali najprije urin u lajpzig na pregled u neki specijalni laboratorij i po nalazima je nepodnosljivost mlijeka kod naseg sina extremno visoka( mozda ga i nikad nece vise smjeti konzumirati) , a nepodnosljivost na gluten visoka.
Jesi li Ti Shakti9 imala puno Amalgama u ustima za vrijeme trudnoce? Ja sam imala pravo groblje( zahvaljujuci mom "dragom" zubaru iz hrvatske kojeg sam zlatom placala). Nakon poroda sam i sama bolesna( imam simptome slicne Ms). Povadila sam sav amalgam i paladium, izvadila mrtve zube i sada mi polako ide nabolje, s time da ne mogu duze hodati od 300 metara.. Ja vjerujem da je moj sin metale dobio od mene u trudnoci, vjerojatno i alergije, zatim cjepljenje i to je rezultat svega. Jako sam sretna sto sam brzo zbrojila koliko je dva plus dva i sto sam brzo nasla pomoc i sto nisam slusala okolinu koja mi je uporno htjela utuviti u glavu da je sa djetetom sve u redu, da ja stvaram paniku bez razloga jer za Boga miloga ako djete nista ne razumije sa dvije godine i satima moze otvarati i zatvarati vrata onda je sve to samo jedna faza koja ce proci.
Najvise sam informacije nasla preko interneta, zato ga i toliko volim.
Kako Tvoj sin sada prica i kako se snalazi u skoli i medju djecom?
Pozdrav
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:12.
|
|
|
|