|
|
21.02.2019., 09:29
|
|
the killer bunny
Registracija: Mar 2013.
|
neke osnovne škole imaju abacus.
|
|
|
21.02.2019., 09:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
i to je odlična ideja 
|
|
21.02.2019., 10:07
|
|
the killer bunny
|
pa da. lijepo se provjeri dal takvu radionicu ima škola u koju će dijete ići, pa se lako tada upiše po potrebi. a ako ju još vodi neki školski profesor vrlo vjerojatno je i besplatna.
|
|
|
21.02.2019., 10:14
|
|
.
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
SummerNight kaže:
ja bi ispred takvih radionica nudila letke za psiholosku pomoc roditeljima koji su pogubljeni u odgoju a i zivotu
|
A i to što kažeš... Kak se ljudi daju operušati, ne kužim.
|
|
|
21.02.2019., 10:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Misliš ti isti ljudi koji misle da je moguce povecanje inteligencije 4-godisnjeg djeteta plaćenim tečajem matematike ali ipak ne vide kako ce se upotrebom neke "nelogicne" sprave to postići?
Meni nije nimalo čudno...
|
|
|
21.02.2019., 11:07
|
|
dijametralno suprotna
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
Francesca kaže:
ne znam kako je u Brainobranu ali ovdje je to bilo baš suhoparno računanje cijeli školski sat, pa bi to predavač presjeko malo sa nekim pošalicama i rješavanjem zagonetki ali glavni problem je bio što je tu bilo djece od mog sa 6 godine pa do 4 razreda, i svaki je radio svoje gradivo
|
strahota.
i sad nek mi netko objasni kako i zasto ljudi masovno masno placaju takva sranja za djecu vrticke dobi, a u srednjoj (besplatnoj) skoli marsiraju na trg protestirajuci protiv slicnih, ali sad najednom "vrlo zaostalih nastavnih metoda i preopsirnog gradiva" trazeci bezuvjetne i momentalne reforme. 
|
21.02.2019., 11:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
frupy kaže:
strahota.
i sad nek mi netko objasni kako i zasto ljudi masovno masno placaju takva sranja za djecu vrticke dobi, a u srednjoj (besplatnoj) skoli marsiraju na trg protestirajuci protiv slicnih, ali sad najednom "vrlo zaostalih nastavnih metoda i preopsirnog gradiva" trazeci bezuvjetne i momentalne reforme. 
|
Pa shvate da njihovo zlato nije natprosječno inteligentan kako su mislili
Moj je nakon mjesec dana odustao, a i ja sam vidjela da to nije baš kako sam ja to zamišljala i to je bilo to
|
|
21.02.2019., 11:26
|
|
dijametralno suprotna
|
Quote:
Francesca kaže:
Pa shvate da njihovo zlato nije natprosječno inteligentan kako su mislili
Moj je nakon mjesec dana odustao, a i ja sam vidjela da to nije baš kako sam ja to zamišljala i to je bilo to
|
ali svejedno - ne samo da takve radionice opstaju nego su sve popularnije pa mi to nikako nije jasno i logicno u danasnjem "kriticnom" drustvu. 
|
21.02.2019., 11:32
|
|
the killer bunny
|
to su ti nadobudni roditelji. 
|
|
|
21.02.2019., 11:40
|
|
dijametralno suprotna
|
Quote:
gargamišamel kaže:
to su ti nadobudni roditelji. 
|
a onda kako dijete raste ne samo da prestanu biti nadobudni nego odu u drugu krajnost pa zele da se dijete ni sa cim vise u zivotu i skoli "ne opterecuje", sve mu zele servirati i/ili pojednostaviti, obaviti umjesto njega, uciniti laksim i zabavnijim, ili...?
od brainobrain do no brain?
ne, ozbiljno, ne kuzim.
nisam taj tip. 
|
21.02.2019., 14:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
vlovrec kaže:
Ja smatram da je moj mali jos premali za tako nesto, sa 4 godine da sjedi tako 120 minuta (jedna kratka pauzica u sredini samo) i to jos u od 7 do 9 navecer
|
Ja se samo moram osvrnuti na ovo... Na stranu to što je većina ovakvih radionica u toj dobi uistinu nepotrebna, ali ovo boldano me toliko šokiralo da ne znam što bih rekla. Meni je ovo mučenje djece 
|
|
|
21.02.2019., 20:21
|
|
Vegetiram
Registracija: Aug 2005.
|
Quote:
pink panthera kaže:
Ja se samo moram osvrnuti na ovo... Na stranu to što je većina ovakvih radionica u toj dobi uistinu nepotrebna, ali ovo boldano me toliko šokiralo da ne znam što bih rekla. Meni je ovo mučenje djece 
|
od 19-21 pase roditeljima.
vec smo na nekoj drugoj temi pisale, to je uobicajen termin za sportove, strane jezike, glumu, sve to sto srce pozeli a roditelj treba vozit.
nakon posla i svih dnevnih obaveza i pojedenog kasnog rucka
|
|
|
21.02.2019., 20:58
|
|
dijametralno suprotna
|
Quote:
nosorog kaže:
od 19-21 pase roditeljima.
vec smo na nekoj drugoj temi pisale, to je uobicajen termin za sportove, strane jezike, glumu, sve to sto srce pozeli a roditelj treba vozit.
nakon posla i svih dnevnih obaveza i pojedenog kasnog rucka
|
to je uzasan termin za djecu, pricamo ovdje o vrticancima, zaboga.
koga briga za (nadobudne) roditelje. 
|
21.02.2019., 21:08
|
|
the killer bunny
|
Quote:
frupy kaže:
|
oni su ti koji keširaju lovu.
|
|
|
21.02.2019., 21:12
|
|
Vegetiram
Registracija: Aug 2005.
|
Quote:
frupy kaže:
to je uzasan termin za djecu, pricamo ovdje o vrticancima, zaboga.
|
pa termin je uzasan i za skolarce nizih razreda, za vrticance ja besmisleno raspravljat o tom terminu.
ali roditelji tu djecu upisuju, ne upisuju se djeca po duhu svetome i ne traze te termine djeca.
roditelji ne dolaze na roditeljske sastanke, na radionice rastimo zajedno i sl. jer su im postavljeni prije 18 kad oni jos rade. to je realnost.
ima masa besplatnih radionica o roditeljstvu, pa i ovakvih poticajnih za djecu, al nisu iza 18 pa ostaju nepopunjene.
ovo je prodavanje magle za nadobudne roditelje. ako placaju, onda imaju "pravo" trazit termin koji njima pase.
ja ospice dobivam od "verficirano od strane ministartva" (a uz to platno) ali izvedivo tek nakon desetosatnog programa vrtica/produzenog boravka i sl. i to od istog ministarstva koje, navodno, n edozvoljava da se ti platni programi odvijaju unutar radnog vremena vrtica/skole.
roditelji mogu biti svakakvi, ali neki strucnjak, a pogotovo strucnjak koji brine o razvoju djeteta (i potice taj razvoj kojekakvim metodama  i te poticaje debelo naplacuje) bi trebao vodit racuna o dnevnom bioritmu djeteta, posebno o potrebi odmora. i onaj koji je program verificirao.
stogod da roditelj trazio.
al onda bi te radionice bile prazne.
zato su od 19-21
kapitalizam.
|
|
|
21.02.2019., 21:56
|
|
dijametralno suprotna
|
pa jasno.
dok god ima budala koje se pale na takve idiotarije i masno ih placaju u nocnim terminima, postojat ce te "radionice", tvornice genijalnih umova. 
ono sto mene zabrinjava je koliko takvih budala ima
i nije istina da siroti roditelji smrc nikamo nikad ne stignu prije 18 sati. 
|
21.02.2019., 23:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Cepin40 kaže:
Vlovrec, tvoj i dalje ne ide punu satnicu u vrtic? Moj isto ima 4 godine i oni dosta toga rade u vrticu, odnosno i broje do 5, racunaju i sl. Ali ne tako nabrijano.
Mislim da mu je to i vise nego dovoljno.
A sada dosta i u uz brata pokupi.
|
Da,i dalje ide na 4 sata, tek kad bude predskolac ce mozda ici na duze, ako cu ja morati na posao...
Koliko ja znam, ne broje niti ne racunaju, vise su usmjereni na fizicke aktivnosti, na neke igre i pjesmice povezane s motorikom, rucne radove, i na lutanja po svim mogucim mjestima po gradu :-)
Danas su imali susret sa sokolarima i parku, jucer su isli u osnovnu skolu na tjelesni sa osmasima.Ma za vecinu stvari niti ne znam dok ih ne ugledam u lokalnim novinama.
Pitala sam inace tetu za misljenje o alohi i ona je izricito protiv, misli da se tako mala djeca trebaju vise baviti s fizickim aktivnostima nego uciti racunati
Nasa grupa je inace waldorfska pa mozda oni imaju malo drugaciji pristup ucenju
Ali si razmisljam sad, jednom tjednom imaju engleski, znaci da uce nekog vraga.
A i neki dan sam skuzila da mi mali zna na sat, tj.zna funkciju velike i male kazaljke, i da se u principu gleda mala, jer kad je bilo pola 6 on je rekao da je 6 jer je mala kazaljka bila na 6. Ocito su i na sat ucili u vrticu, mi ga doma sigurno nismo ucili
Sad sam opet otisla u sirinu
Nadam se stvarno da ce se javiti netko kome dijete ide na nesto takvo jer me stvarno zanima kako se povecava inteligencija sa abakusom
|
|
|
22.02.2019., 08:01
|
|
dijametralno suprotna
|
Quote:
gargamišamel kaže:
oni su ti koji keširaju lovu.
|
a pritom ih boli jedna stvar jesu li im djeca u tom terminu moooozda spremnija za spavanje nego za drkanje po nekakvim abakusima koji sluze samo kako bi se mogli hvaliti u drustvu svojim malim ajnstajnima.
kriste, koji je to primitivizam. 
|
22.02.2019., 08:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Potpisujem frupy 
|
|
|
22.02.2019., 11:50
|
|
divijus majnd
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
vlovrec kaže:
Nadam se stvarno da ce se javiti netko kome dijete ide na nesto takvo jer me stvarno zanima kako se povecava inteligencija sa abakusom
|
Nakon svega napisanog...
Poticajna interakcija s četverogodišnjakom ne izgleda tako da ga vodiš na radionicu abaka koja traje do devet navečer. Mislim da bilo koja knjižnica ima štogod knjiga koje su pisali logopedi i ini, i koje su pune raznih igrica koje se mogu ubacivati kroz dan, ako nemaš inspiracije. Za novac koji bi dala možeš platiti studenticu predškolskog da se povremeno dolazi igrati, ako se tebi ne da.
Šta si navalila na te radionice? Što uopće njima želiš postići?
Koliko sati dnevno mali provodi pred tv-om? Koliko sati na dan razgovaraš s njim?
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:43.
|
|
|
|