Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
13.06.2019., 12:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Quote:
davorradman kaže:
Doslovno u specifikacijama piše do 56db. To je sve samo ne nečujno. U Harvey Normanu su možda nečujni jer su isključeni 
|
Hm, ne, uključeni su. Isto kao što je i moj koji puše kraj mene i ne čujem ga. Možda sam gluha?
Quote:
davorradman kaže:
Klima ti smeta jer ili nije adekvatno postavljena pa puše direktno u tebe, ili je stara fix klima koja uvijek puše na max, ili ju koristite nepravilno tako da ju gasite i palite stalno. Ako je prostor adekvatno izoliran, i ako je klima novija (inverter) i ako je ona postavljena negdje malo sa strane, i ako ju uključite i ostavite da radi svoj posao tih 8 sati do ste tu, ona bi dosegla zadanu temperaturu i smanjila svoje ventilatore i puhala lagano i ne tako hladan zrak. Nažalost, malo ljudi i prostora ispunjava sve te uvjete
Drugim riječima, šefica/prostorodavac vam je škrt. Nažalost i moj je takav, i velika većina njih zapravo.
How stuff works
|
Da, poslodavac mi je škrt pa mi kupuje ventilator za 2600 kn  . Ne, radimo u zaštićenoj zgradi u prostoru od grada i ne možemo ishoditi dozvolu za klimu. Stanari su se prošvercali, no mi ne možemo.
Doma mi je klima u hodniku, znači nigdje ne puše direktno. Problem koji ja imam s klimom je zatvaranje prozora, osjećaj ko da nemam zraka. To je moj problem općenito pa su mi na -15 prozori otvoreni na kip. Klima mi je uvijek na 23-25. Do prije par godina mi klima nije smetala, čak sam i spavala s njom. Što sam starija to me više nervira. A meni je stvarno uvijek vruće, više nego ostalim ljudima. Čak si i u autu radije otvorim krov nego da palim klimu.
I da, moji starci su nevjerni tome po pitanju dysona (pogotovo stari koji ima istu logiku kao i ti) dok im ga nisam preko vikenda posudila za doma. Sad si i oni razmišljaju o kupnji jednog, a imaju dvije klime u stanu.
|
|
|
13.06.2019., 12:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Možda ove godine?
|
|
|
13.06.2019., 15:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
nemam-iksicu kaže:
Hm, ne, uključeni su. Isto kao što je i moj koji puše kraj mene i ne čujem ga. Možda sam gluha?
Da, poslodavac mi je škrt pa mi kupuje ventilator za 2600 kn  . Ne, radimo u zaštićenoj zgradi u prostoru od grada i ne možemo ishoditi dozvolu za klimu. Stanari su se prošvercali, no mi ne možemo.
Doma mi je klima u hodniku, znači nigdje ne puše direktno. Problem koji ja imam s klimom je zatvaranje prozora, osjećaj ko da nemam zraka. To je moj problem općenito pa su mi na -15 prozori otvoreni na kip. Klima mi je uvijek na 23-25. Do prije par godina mi klima nije smetala, čak sam i spavala s njom. Što sam starija to me više nervira. A meni je stvarno uvijek vruće, više nego ostalim ljudima. Čak si i u autu radije otvorim krov nego da palim klimu.
I da, moji starci su nevjerni tome po pitanju dysona (pogotovo stari koji ima istu logiku kao i ti) dok im ga nisam preko vikenda posudila za doma. Sad si i oni razmišljaju o kupnji jednog, a imaju dvije klime u stanu.
|
Koji Dyson? Baš sam gledala da uzmem AM07, pa me zanima jel taj  .
"The fact that a believer is happier than a sceptic is no more to the point than the fact that a drunken man is happier than a sober one. The happiness of credulity is a cheap and dangerous quality", George Bernard Shaw
|
|
|
13.06.2019., 17:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2008.
|
Stolni, mali okrugli. Frendica ima doma taj koji ti gledaš "tornjasti". On je za veće prostore
|
|
|
13.06.2019., 17:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Quote:
nemam-iksicu kaže:
|
Oprosti ako je ispalo kao "napad". Nije mi bila namjera. Samo sam htio skrenuti pozornost da ne bi trebalo subjektivne dojmove prezentirati kao činjenice. Netko bolje čuje ili je osjetljiviji.
U tvom slučaju, vjerojatno radi na dosta nižem broj okretaja, pa je i buka dosta niža. Možda je i toliko niska da je ambijentalna buka glasnija.
Ali nemožeš reći "doslovno 0", zato što definitivno nije tako.
Quote:
nemam-iksicu kaže:
|
100 ljudi 100 ćudi.
Meni osobno je krajnja ludost držati prozor otvoren na -15 ili na +30. Naravno da će biti uvijek vruće, kada se prozor drži otvoren i topli zrak ulazi konstantno unutra i grije podove, zidove i svu masu. Pa kuća bude kao krušna peć. Toplina se puno teže izvlači iz mase.
Da se ne spominje vlažnost zraka.. Po zimi uz otvoren prozor onda vlaga bježi van pa peku oči. A po ljetu ulazi unutra, pa se dodatno povećava osjećaj gušenja i topline.
Ovo za auto bokje da ne komentiram 
Lijepo je kada je lijepo vrijeme i u prirodi se vozi lagano otvoriti prozor i sl. Ili da pustim svog bigla da mu uši vijore od vjetra. Ali voziti se otvorenih prozora ili krova u gradu po asfaltu i smogu.. Bljak. Ne samo da ne hladi, nego i smrdi i bučno je.
Idealno, da se ima novaca, imali bi svi rekuperatore. To je ventilacija koja ubacuju svježi zrak izvana u kuću, ali po zimi ga dogrijavaju a po ljeti hlade (pojednostavljeno rečeno).
Ali to je za vrlo rijetke džepove nažalost 
|
|
|
16.06.2019., 12:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Ima li u međuvremenu još koje iskustvo s rashlađivačem zraka?
Trebam nešto za spavaću od 10 kvadrata. Prava klima je u boravku i iako je prostor povezan, u toj sobi na kraju hodnika se baš i ne osjeti previše.
|
|
|
21.06.2019., 10:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2019.
|
isplati li se onda kupiti taj rashladivac do 1000kn za prostoriju cca 15-20m2?
spusti li temp za barem 5-7 stupnjeva??
|
|
|
21.06.2019., 11:02
|
|
Registrirani korisnik
|
nije vezano za temu ali netko iskustva sa rashladivacima zraka? isplati li se kupit do 1000kn za prostor 15-20m2???
|
|
|
22.06.2019., 12:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2005.
|
isti vrag kao ventilator samo još diže vlažnost u prostoriji
bolja je opcija mobilna klima za 1500kn
|
|
|
24.06.2019., 12:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
homosapiens kaže:
isti vrag kao ventilator samo još diže vlažnost u prostoriji
bolja je opcija mobilna klima za 1500kn
|
Gdje ima tak jeftine za uzet?? gledam po netu, slabije su po 2000, a ove jace preko 500e, malo puno previše ipak
|
|
|
24.06.2019., 13:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2003.
|
Quote:
testosteron99 kaže:
Gdje ima tak jeftine za uzet?? gledam po netu, slabije su po 2000, a ove jace preko 500e, malo puno previše ipak
|
Plus 1500 kn montaža klime!!!!! 
|
|
|
24.06.2019., 21:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
testosteron99 kaže:
|
1.300kn
https://quadro.com.hr/presta17/index...gn=direct_link
|
|
|
02.07.2019., 14:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
testosteron99 kaže:
isplati li se onda kupiti taj rashladivac do 1000kn za prostoriju cca 15-20m2?
spusti li temp za barem 5-7 stupnjeva??
|
I? Jeste što uzeli? Što točno i kako ste zadovoljni?
|
|
|
04.07.2019., 10:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kolacic78 kaže:
I? Jeste što uzeli? Što točno i kako ste zadovoljni?
|
bio sam u trgovini, raspitao sam se od pouzdanih ljudi, kažu da se ti rashlađivači zraka totalno neisplate kupiti, čak ni ovi skuplji malo, princip hladnog zraka i ništa više, slabo rashlađuje prostoriju
u principu kažu da je najbolja klasična klima, a ako nismo u mogučnosti onda mobilnu klimu koja je super stvar ali joj je jedini nedostatak što je dosta glasna..i mora se provest crijev van jer nema vanjsku jedinicu zbog koje je i tolko glasna.
|
|
|
04.07.2019., 21:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Tako i ide ranking.
Ventilator može pomoći nekome tko sjedi za stolom, ako nije velika vlaga unutra i ako nije 30-35+ unutra.
Ali, ako su ljudi osjetljivi na klime, kako je tek sa ventilatorima.
Ja, koji obožavam sjediti ispod klime, i sve u autu usmjerim u sebe, na poslu mi ventilator (majušni) isuši oči ako predugo dere u mene.
|
|
|
28.07.2019., 09:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2005.
|
Quote:
homosapiens kaže:
|
Nažalost te klime su preslabe treba barem 2.5 do 3kw da nesto i ohladi, imam 3kw mobilnu i super hladi jedino bući, to im je mana, prije 12god kad sam ju kupio je bila 2000kn sad su takve cca 3500kn, još uvjek radi i hladi ko urica
|
|
|
28.07.2019., 17:11
|
|
Registrirani korisnik
|
sobu od 15-20m2 ohladi i održava bez problema (iz osobnog iskustva)
|
|
|
05.08.2020., 01:16
|
|
water element
Registracija: Aug 2016.
|
Kupio nedavno u Bauhausu Proklimu s ladicom od 10 litara i nisam nezadovoljan. Treba samo imati dovoljno onih ledenih uložaka (barem 15-20), da se mogu svakih nekoliko sati mijenjati. Stavim 4-5 komada i oko 3 litre ledene vode, i hladi osjetno bolje od kvalitetnog podnog ventilatora. Subjektivno se čini kao da je hladnije za oko 5 ili 6 °C, ali termometar pokazuje tek 1-3 °C manje, ovisno o tome koliko se često mijenjaju ulošci i nakon koliko vremena se mjeri.

|
|
|
23.07.2023., 08:46
|
|
Antiguru Krishnamurti U.G
Registracija: Nov 2009.
|
Ima li tko iskustva za ovakve uređaje, ali samo na vodu, bez ledenih kocki. Treba mi da smanji temperaturu u kamp kućici a solarni panel nije za snagu veću od
100 W.
Npr. https://pevex.hr/rashladjivac-zraka-elit-ac-20b
|
|
|
23.07.2023., 10:22
|
|
tiki
Registracija: Mar 2006.
|
Ne moze ti to smanjiti temperaturu, eventualno da stavis unutra led ili one ledene uloske. Radije uzmi ventilator
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:54.
|
|
|
|