Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.07.2019., 10:39   #401
Quote:
polkagaist kaže: Pogledaj post
Iskreno ako ste iz Zagreba ignorirajte što je rekla prodavačica i koristite destiliranu vodu jer je voda iz slavine u Zagrebu puna kamenca pa čak nekad i pijeska. To što je rekla da će pegla procurit jer je voda premekana je glupost.

Osobno praznim spremnik svaki put iza peglanja, ne znam je li to tako pravilno ali meni je nekako logično da mi voda ne ostaje u pegli.
Voda ostaje unutar pegle (generatora pare) tako da pražnjenje rezervoara nema nikakvog smisla osim ako postoji opasnost od prolivanja prilikom premeštanja.
Lično, posuda je uvek puna i pegla spremna za rada.
Nelson Piquet is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2019., 12:57   #402
Ima li tko iskustva s Bosch TDS6041 parnom postajom
https://www.emmezeta.hr/bosch-tds604...ja-614569.html

Sada je na akciji 1000kn, čini se ok po snazi
Old 15.07.2019., 20:01   #403
Pozdrav mame!
Imam jedno pomalo ot pitanje, no smiješno stvorit novu temu radi jednog odgovora.
Naime, Philips Azur Ionic prestala je samostalno proizvoditi paru.
Pari uredno pritiskom na gumb za parni udar, stvara paru prilikom samočišćenja, ali kod klasičnog peglanja nema pare.
Čistio kamenac, uredno zagrijava, a parni udar na pritisak je odličan.
Jeste li imale takvog iskustva?
TomyCroSound is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2019., 10:46   #404
Popravak parne postaje

Imam parnu postaju kojom sam oduševljena, Philips GC9642. Stara je 3.5-4g.
U zadnje vrijeme je počela, kad postigne tek radnu temperaturu, pustit koju kap (smećkasto-žućkaste) vode s kamencom, pretpostavljam da to nije prašina pošto stoji na svojoj postaji. No jučer mi je šiknula podosta vode sa tim kamencom.Redovno radim de calc. Što je otišlo? Ima li neka metoda za čišćenje u kućnoj radinosti? Možda ocat? Sredstvo za čišćenje kava aparata od kamenca? Nešto što ju neće uništiti. Molim pomoć, glupo mi novu kupovat ili nosit u servis ako nije nužno, a treba i peglat u međuvremenu
NocnaLutalica is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.07.2019., 14:00   #405
Quote:
NocnaLutalica kaže: Pogledaj post
Imam parnu postaju kojom sam oduševljena, Philips GC9642. Stara je 3.5-4g.
U zadnje vrijeme je počela, kad postigne tek radnu temperaturu, pustit koju kap (smećkasto-žućkaste) vode s kamencom, pretpostavljam da to nije prašina pošto stoji na svojoj postaji. No jučer mi je šiknula podosta vode sa tim kamencom.Redovno radim de calc. Što je otišlo? Ima li neka metoda za čišćenje u kućnoj radinosti? Možda ocat? Sredstvo za čišćenje kava aparata od kamenca? Nešto što ju neće uništiti. Molim pomoć, glupo mi novu kupovat ili nosit u servis ako nije nužno, a treba i peglat u međuvremenu
meni se to desilo
ulila sam pol litre octa i ostavila da odstoji jedno sat vremena, onda sam ju uključila i pustila taj ocat kroz nju da, stalno sam stiskala puštanje pare dok nije sve otišlo van
još jendom sam pol litre čiste vode tako prošla da ne smrdi ocat i dobro je bilo

#nemrem
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.07.2019., 14:05   #406
Moja je jučer napravila puf i počela puštati paru na čepu - ta je riknula jel tak?

#nemrem
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.09.2019., 00:29   #407
pozdrav svim parnoznalcima

razmisljam o kupovini prve parne postaje, nekoliko puta tjedno peglam puuuno pamucne posteljine i zanimaju me da li tko od vas ima iskustva sa jednom od slijedecih modela parnih postaja:

TEFAL-GV9563 (ovoj nekako najvise naginjem - cijena vs performanse)
https://www.elipso.hr/mali-kucanski/.../TEFAL-GV9563/

PHILIPS-GC9642 (za ovu sam nasla dosta reviewa da se kvari, a i moram priznati da sam skepticna prema ovom sto ne mogu sama namjestiti temperaturu - imam dosta lanenih haljina pa me zanima kako to opegla)
https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...HILIPS-GC9642/

BOSCH-TDS8080 ovu mi ima prijateljica i kaze da joj je to najbolja prijateljica
smeta me sto nigdje nema podatak koja je jacina obicnog ispusta pare
https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...BOSCH-TDS8080/

TEFAL-GV9580 po karakteristikama na papiru bi trebala biti nabolja, ima li je tko da mi rece kakva je iz prve ruke? a prelazi mi psiholosku granicu od 2k kn koje sam voljna dati za postaju
https://www.elipso.hr/mali-kucanski/.../TEFAL-GV9580/

Ako znate za neku drugu, bolju opciju iz prve ruke (ili znate negdje gdje su navedeni modeli jeftiniji) u cijenovnom rangu do 2000/2200max kn, slobodno predlozite.

Ako sam dobro pohvatala, generalno govoreci philips i tefal se dosta kvare, jel bosch sto bolji ili ga samo ima manji broj ljudi pa onda ima i manje reklamacija?
supersenivac is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.09.2019., 13:46   #408
Quote:
supersenivac kaže: Pogledaj post
pozdrav svim parnoznalcima

razmisljam o kupovini prve parne postaje, nekoliko puta tjedno peglam puuuno pamucne posteljine i zanimaju me da li tko od vas ima iskustva sa jednom od slijedecih modela parnih postaja:

TEFAL-GV9563 (ovoj nekako najvise naginjem - cijena vs performanse)
https://www.elipso.hr/mali-kucanski/.../TEFAL-GV9563/

PHILIPS-GC9642 (za ovu sam nasla dosta reviewa da se kvari, a i moram priznati da sam skepticna prema ovom sto ne mogu sama namjestiti temperaturu - imam dosta lanenih haljina pa me zanima kako to opegla)
https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...HILIPS-GC9642/

BOSCH-TDS8080 ovu mi ima prijateljica i kaze da joj je to najbolja prijateljica
smeta me sto nigdje nema podatak koja je jacina obicnog ispusta pare
https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...BOSCH-TDS8080/

TEFAL-GV9580 po karakteristikama na papiru bi trebala biti nabolja, ima li je tko da mi rece kakva je iz prve ruke? a prelazi mi psiholosku granicu od 2k kn koje sam voljna dati za postaju
https://www.elipso.hr/mali-kucanski/.../TEFAL-GV9580/

Ako znate za neku drugu, bolju opciju iz prve ruke (ili znate negdje gdje su navedeni modeli jeftiniji) u cijenovnom rangu do 2000/2200max kn, slobodno predlozite.

Ako sam dobro pohvatala, generalno govoreci philips i tefal se dosta kvare, jel bosch sto bolji ili ga samo ima manji broj ljudi pa onda ima i manje reklamacija?
Evo baš sam prije dva dana kupila ovu prvu Tefalovu. Dvoumila sam se između nje i ove Philipsove koju ste naveli, presudila je regulacija temperature. Inače sam fan Philipsa, imam njihov neki prastari model parne postaje, u 8 godina me nikad nije iznevjerila, tek nedavno joj je počeo popuštati malo dihtung na čepu spremnika za vodu. A i obožavam tu njihovu podnicu
Ali, probala sam od šogorice ovu Philipsovu postaju https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...PS--GC9405-80/ bez podešavanja temperature, jednostavno mi nije dovoljno vruća podnica za glačanje pamučnih stvari tj. moram preko njih prelaziti kao i s običnom peglom na paru.
Uglavnom, ova Tefalova mi se nakon prvog probnog peglanja čini sasvim u redu, regulacijom istovremeno podešavate i temperaturu i jačinu ispusta pare, plus ima i neku "boost" opciju, nisam je još isprobala. Mislim da razlika između ove prve i ove zadnje Tefal koju ste naveli i nije baš tolika, možda je pola bara jača i ima malo jači udar pare. Još jedna prednost joj je i mogućnost regulacije temperature na samoj dršci pegle, za razliku od ove prve gdje se sve podešava na samoj postaji.
Dijete sreće is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2019., 19:19   #409
Danas je pala odluka o kupovini kvalitetne pegle s parnim postoljem, izdvojila bi za nju do 1500kn, a budući da sam teški amater molim vas za pomoć o odluci koju peglu kupiti? Unaprijed hvala.
niikoliina is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2019., 19:20   #410
Danas je pala odluka o kupovini kvalitetne pegle s parnim postoljem, izdvojila bi za nju do 1500kn, a budući da sam teški amater molim vas za pomoć o odluci koju peglu kupiti? Unaprijed hvala.
niikoliina is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.09.2019., 22:03   #411
Ima 2 parne postaje koje su mi zapele za oko ali neznam za koju bih se odlučila. Rado bih poslušala savijet Vas iskusnih. U prilog saljem slike ... Hvala unapred

Poslano sa mog SM-N960F koristeći Tapatalk
Janna85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.09.2019., 11:46   #412
Nakon godinu dana konstantnog korištanja evo mog mišljenja i dojma vezanog uz PHILIPS Perfect Care Elite Plus gc9682 to je ova pegla s parnom postajom:https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...HILIPS-GC9682/

Ja sam oduševljena - pegla radi besprijekorno na svim materijalima (isprobano na pamuku različite debljine, lanu, traperu, vuni, kašmiru, svili itd.) super je što ne moram namještat temperaturu već ona sama odredi idealnu po vrsti materijala. Skratila mi je vrijeme peglanja za duplo! Super je i što je ne moram vraćat na postaju već je mogu ostavit gdje god i neće mi zagorit dasku ni ništa.
Pegla sve- od zavijesa do balonera i ostalih klasičnih odjevnih predmeta. Rukavica koja se dobije uz nju također je dobra!

Do sad s njom nisam imala apsolutno nikakvih problema. Koristim za peglanje isključivo destiliranu vodu.

Eto, nadam se da sam nekome pomogla... Ako netko ima neko pitanje vezano uz nju - slobodno pitajte, ako budem znala odg. odgovorim
polkagaist is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 13:04   #413
Philips parne postaje

Kupili smo peglu za 900kn u Emmezeti
Philips parnu postaju.
Na zalost cini se da nismo registrirali proizvod kod Philisa (a produzeno jamstvo je bio JEDINI razlog kupovine proizvoda) pa nam je i garancija istekla.

U uputstvima striktno pise: mozete koristiti destilirnu vodu, ali i obicnu iz spine ako nije pretvrda. To su uputstva na HRVATSKOM jeziku, dakle pretpostavljam da vrijede na podrucju RH.
Kupili smo 3 parne postaje, supruga, suprugin brat i moja mama. Od 3 parne postaje nakon 3 godine 2 su krepale tj prestale isporucivati paru. Nazvao sam prodavaca koji kaze da je sva odgovornost na Philipsu, dok Philips striktno kaze: da je na cijelom podrucju RH voda PRETVRDA te da se ne smije koristiti u parnim postajama, a sto NIGDJE ni an KOJI NACIN nije spomenuto u uputstvima niti pri cinu kupnje u Emmezeti.

Dakle svi trgovci koji prodaju Philipsov proizvod parne postaje varaju gradane RH te ih dovode u zabludu uskracijuci im informaciju da je voda iz spine pretvrda (a sta je u telefonskom razgovoru izricito i nedvosmisleno izjavio predstavnik Philipsa za EU)

Zadnje uređivanje fermina-daza : 17.10.2019. at 15:27. Reason: pogledati popise tema prije otvaranja nove
Angelbyu is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 15:55   #414
O problemu s Philipsovom parnom postajom (mnozina) je obavijestena Emmezeta no oni odbacuju mogucnost da su oni odgovorni te svu odgovornost prebacuju na Philips kao proizvodaca (made in Kina) ijako moraju uz sve proizvode obezbijediti UPUTSTVA na hrvatskom jeziku, a u uputstvima koja su uz proizvod ikomponirana je prijevara tj laz da se moze koristiti obicna voda iz spine, a sto zapravo prouzrokuje kvar nakon isteka garantnoga roka.
Old 17.10.2019., 22:02   #415
Zanimljivo, imaš li telefon ili mail predstavnika Philipsa kojeg si kontaktirala?

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk
2botia2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 22:53   #416
Quote:
Angelbyu kaže: Pogledaj post
Kupili smo peglu za 900kn u Emmezeti
Philips parnu postaju.
Na zalost cini se da nismo registrirali proizvod kod Philisa (a produzeno jamstvo je bio JEDINI razlog kupovine proizvoda) pa nam je i garancija istekla.

U uputstvima striktno pise: mozete koristiti destilirnu vodu, ali i obicnu iz spine ako nije pretvrda. To su uputstva na HRVATSKOM jeziku, dakle pretpostavljam da vrijede na podrucju RH.
Kupili smo 3 parne postaje, supruga, suprugin brat i moja mama. Od 3 parne postaje nakon 3 godine 2 su krepale tj prestale isporucivati paru. Nazvao sam prodavaca koji kaze da je sva odgovornost na Philipsu, dok Philips striktno kaze: da je na cijelom podrucju RH voda PRETVRDA te da se ne smije koristiti u parnim postajama, a sto NIGDJE ni an KOJI NACIN nije spomenuto u uputstvima niti pri cinu kupnje u Emmezeti.

Dakle svi trgovci koji prodaju Philipsov proizvod parne postaje varaju gradane RH te ih dovode u zabludu uskracijuci im informaciju da je voda iz spine pretvrda (a sta je u telefonskom razgovoru izricito i nedvosmisleno izjavio predstavnik Philipsa za EU)
Upute su samo prevedne na hrvatski jezik a ne prilagodjene tako znaci da ces u svim zemalja imati isto upozorenje. Uostalom jasno ti pise i na hrvatskom jeziku AKO nije pretvrda dakle nigdje se ne sugerira da smijes koristit peglu s obicnom vodom bez da to provjeris. Tvoja je duznost saznati koja je tvrdoca vode gdje zivis i uopce nije tesko jer ima na netu. Da, voda u Hrvatskoj je u vecini slucajeva vrlo tvrda.
woobie is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.10.2019., 23:25   #417
woobie...kaze:
Savjetujemo upotrijebu vode iz spine, osim ako voda nije pretvrda.
U Rijeci voda NIJE pretvrda, u Zagrebu je jako tvrda.

A najgore je sto sam proucavao mjesec dana koju parnu postaju da kupim.
XXX sam 2 godine garancije (i ne bi se bavio ovime, niti otkrio) da sam prijavio produzeno jamstvo na netu (jbg zaboravio), niti da je i 2. postaja krepala (od kupljene 3 u dva tjedna.

Uputstva NISU samo prevedena jer je u engleskoj 110W
Duznost je TRGOVCA da ima uputstva za proizvod koji prodaje.

Ovo je primjer programiranoga kvarenja proizvoda.
U svakom slucaju ovo ce biti poprilicno veselo.
Old 17.10.2019., 23:27   #418
Quote:
2botia2 kaže: Pogledaj post
Zanimljivo, imaš li telefon ili mail predstavnika Philipsa kojeg si kontaktirala?

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk
Imam naravno, no cekam odgovor, hoce li "zakrpati" moje nezadovoljstvo ili idemo dalje.
Old 18.10.2019., 07:23   #419
Quote:
Angelbyu kaže: Pogledaj post
woobie...kaze:
Savjetujemo upotrijebu vode iz spine, osim ako voda nije pretvrda.
U Rijeci voda NIJE pretvrda, u Zagrebu je jako tvrda.

A najgore je sto sam proucavao mjesec dana koju parnu postaju da kupim.
XXX sam 2 godine garancije (i ne bi se bavio ovime, niti otkrio) da sam prijavio produzeno jamstvo na netu (jbg zaboravio), niti da je i 2. postaja krepala (od kupljene 3 u dva tjedna.

Uputstva NISU samo prevedena jer je u engleskoj 110W
Duznost je TRGOVCA da ima uputstva za proizvod koji prodaje.

Ovo je primjer programiranoga kvarenja proizvoda.
U svakom slucaju ovo ce biti poprilicno veselo.
posalji mail na "provjereno" pa da i oni istraze ...vjerujem da bi bio jako zanimljiv prilog ... i ja imam philips parnu postaju i znam jos 4 obitelji koje su nedavno kupili ... i svima je savjetovano (od strane prodavačice u Elipsu), a i piše u uputama, da se koristi isključivo voda iz špine...

evo dokument gdje je napisana tvrdoća vode po mjestima:
www.waterline.hr/Prirucnik_za_vodu.pdf
2botia2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2019., 14:04   #420
Pomoć za sam svoj majstore.
Nedavno sam popravljao jednu parnu postaju Philips. Nije bacala paru. Izgorili neki elektronski elementi. Nakon popravka u kući bez uzemljenja je funkcionirala, a kod vlasnika izbaci FID sklopku. Pukao elektronski dio ventila koji pušta paru.

ps. posuda bez kamenca, stavljana obična voda (Kutina)
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:33.