Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.04.2016., 18:33   #21
Quote:
JustForFun kaže: Pogledaj post
kolko dođu te turbinice, jel to na struju? možeš li mi preporučit neku? jel to teško nać, jel obično ima toga po većim trgovinama?
Da ne reklamiram nikoga izguglaj "ravna brusilica". Ima ih svugdje.
Ima ih na struju i na zrak, ove zračne koriste uglavnom profići.
Cijena ima od 100kn pa dodaji nula koliko želiš.

Moja preporuka ti je da kupiš neku naj jeftiniju pa vidi dalje, možda odustaneš nakon 10 min a možda ti se svidi pa kasnije kad ta crkne kupiš nešto kvalitetnije.

Još nešto, obavezno koristi zaštitne naočale, sitne ozljede po rukama su prolazne ali ozljede oka znaju biti dosta neugodne, ja iz gluposti završio četiri dana u bolnici.

pozdrav
Old 15.04.2016., 21:38   #22
A ja inače nosim leće ili dioptrijske naočale, pa sam baš razmišljala dal me to (naočale) može štitit...
Jesi mislio ozljede u smislu da se okrzne komadić i odleti u oko ili da je ona prašina opasna?
I jel prašina opasna ono ako se udahne i to ili se zadržava samo u nosu?
Old 15.04.2016., 22:45   #23
Odleti komadić kamena ili alata, tako da je najbolje imati nešto kao zaštitu.
Sve zaštitne naočale su dizajnirane da se mogu nositi preko dioptrijskih tako da sa time nebi smjela imati problema.

Koliko znam kamena prašina nije štetna (vapnenac) ali uz dovoljno dugo eksperimentiranja nije nemoguće da se dokaže suprotno.

pozdrav
Old 06.04.2020., 17:32   #24
Pozdrav ljudi. Treba bi izbrusit grobnicu. Prije 30 godina sam pomagao ocu,brusili smo nekim ručnim brusevima. Još je bio Srpanj ili Kolovoz,prekrasno iskustvo. Zna li netko ima li negdje za kupit takvih bruseva? Split. Hvala. Napomena;na groblju nema struje...
Odgovori s citatom
Old 06.04.2020., 19:48   #25
Jako teško. Ali imaš posudionicu alata u Splitu i iznajmi agregat. To bi bilo najekonomičnije rješenje. Vodi računa o snazi agregata i brusilice. Inače imao sam ručni brus kupljen u Tuzli , a zove se "bubreg"
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.04.2020., 21:01   #26
Ma imas bruseva cini mi se adria nesto se zove firma provjerit cu a mozes i brus papirom za kamen samo nađes ravni drzac a imas i za kupit
Elcabron is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:43.