Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.06.2020., 12:17   #1941
Quote:
sunny manny kaže: Pogledaj post
Da li je kod stolarije s 3 stakla tako velika ušteda i da li najbolje takvu stolariju ugraditi na novogradnju?
Još uvijek sam u fazi skupljanja ponuda i jedan ponuditelj mi je rekao da je ta razlika u uštedi toliko zanemariva da slobodno uzmem stolariju s 2 stakla.
Tako da sad imam i ponudu :
AKo se radi o novogradnji koja se tek gradi, neka ti gospodin arhitekt fino izračuna što dobivaš sa 2 a što sa 3 stakla.
Ionako projekt sadrži i dio o toplinskim gubicima i dobicima

Quote:
laguna808 kaže: Pogledaj post
Evo jedan primjer ugradnje/zamjene prozora koji je po meni vrlo dobro izveden.
Pogledajte koliko je malo bilo krpanja špalete.
http://imgur.com/gallery/1C4kN1Y

Poslano sa mog SM-A605FN koristeći Tapatalk
Uzmi u obzir da je špaleta "zdrava.
Kad mijenjaš prozor na zgradi staroj 40 i više god, lako je razvaliti više nego što si mislio. Pogotovo jer su ponekad prozori usidreni raznim ankerima u zid. Dok skužiš di je anker ode špaleta.

Quote:
funny kaže: Pogledaj post
Pozdrav, imam 4 ponude od kojih su dvije s troslojnim stalklom i dvije s dvoslojnim. Zanima me kolko je isplativije uzet s troslojnim staklom te koja je od ponuda najisplativija.
Mijenjam prozor i ulazna vrata.
Dimenzije otvora prozora: 177x138
Dimenzija vrata: 96x205

Ponuda 1 - 7750kn
Ponuda 2 - 8830kn
Ponuda 3 - 7360kn
Ponuda 4 - 9000kn
Ja bi modificirao ponudu 3)
Tj da mi ponude troslojno staklo s tim profilom.

Quote:
DeeJay Dee kaže: Pogledaj post
ako je razlika do oko 10%, ja bih danas uvijek radije uzeo 3slojno (iako za zamjenu na starogradnji nije presudno), ponuda 4 u tvom slučaju.

Jel mu baš treba top profil na starogradnji ?
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2020., 14:11   #1942
ne, naravno, može i kak veliš, ponuda 3 s troslojnim staklom, no s obzirom na razliku od soma kn...na njemu je, neće pogriješiti ni u jednom od ta oba slučaja.
naravno, uz dobru, kvalitetnu ugradnju.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2020., 14:51   #1943
Hvala vam ekipa, puno ste mi pomogli!
funny is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2020., 21:14   #1944
da li je ovo

PROFILI: REHAU Synego
OKVIR: 537115 Štok 82 MD SYNEGO
KRILO: 537215 Krilo Z59 SYNEGO
LAJSNA: 560311 Držaè stakla 12,5
PODŠTOK: 561013 Profil za klupèicu 30
BOJA: BIJELO
ISPUNA: 4 TF1.1-16 Arg + 4 Float - 16 Arg - 4 TF1.1 TGI

bolje od ovoga:

Salamander Streamline profilu ( 5 komora, 2 brtve ), debljina 7,6 cm, staklo je 4+14+4+14+4 lowe 1,1 ( plin i premaz ) i

Salamander 3D ( 5 komora, 3 brtve ), debljin 7,6 cm, staklo također u ponudi 4+14+4+14+4 lowe 1,1

??
sunny manny is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2020., 12:45   #1945
je, za nešto bolje staklo i deblje profile
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2020., 19:58   #1946
Neka sam i ja napokon našla stolariju. Hvala vam na svim savjetima
sunny manny is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2020., 16:35   #1947
Čitao sam da dosta ljudi hvale ROZAMONT d.o.o., ali malo mi je čudna njihova ponuda. Naime u ponudi piše da će ugradnju stolarije zapravo raditi Windoor j.d.o.o. firma iz Kozari boka i sva plaćanja će ići njima vezano za ugradnju. Ponudu mi je sastavio vlasnik te j.d.o.o firme iako sam kontaktirao Rozamont. Ne želim imati predrasude ali j.d.o.o. i Kozari bok me odbijaju - bez želje da ikoga uvrijedim.

Plus sve traže avans od čak 70% što mi se čini puno previše, ali opet nemam iskustva kako drugi rade.
abusaef is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2020., 16:47   #1948
Ja sam prošle godine isto tražio ponudu od Rozamonta. U ponudi je pisalo:
Tvrtka Windoor je ovlašteni monter za svu našu stolariju.

Kompletnu uslugu Vasih radova nudi,ugovara, izvodi i naplacuje Windoor jdoo

a njihov dio je obuhvačao:
demontaza,montaza i zidarska obrada kosta 2000 kn na cijenu prozora

Znači Rozamontu se plača prozor, a Windooru radovi.

laguna808 is online now  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2020., 18:02   #1949
Quote:
abusaef kaže: Pogledaj post
Čitao sam da dosta ljudi hvale ROZAMONT d.o.o., ali malo mi je čudna njihova ponuda. Naime u ponudi piše da će ugradnju stolarije zapravo raditi Windoor j.d.o.o. firma iz Kozari boka i sva plaćanja će ići njima vezano za ugradnju. Ponudu mi je sastavio vlasnik te j.d.o.o firme iako sam kontaktirao Rozamont. Ne želim imati predrasude ali j.d.o.o. i Kozari bok me odbijaju - bez želje da ikoga uvrijedim.

Plus sve traže avans od čak 70% što mi se čini puno previše, ali opet nemam iskustva kako drugi rade.
svi traže od 50-100%, tak da ti je tih 70% ok, uobičajeno.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2020., 11:31   #1950
kako imam u planu PVC prozore dimenzija: 125 cm x 150 cm ,
neki izvođači su me upozorili - da je prozor prevelik ,
zato bi uzeo dvoslojno staklo ( bit će lakši) ,

sada pitanje:
što je sigurnije zakretno-otklopni okov ili samo zakretni ili otklopni okov

hvala
ajo baba is online now  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2020., 03:08   #1951
Pozdrav moze pomoc imam problema sa pvc prozorima moze neka preporuka za popravke prozora u Rijeci
Queen11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2020., 13:55   #1952
Ja stvarno ne kužim jel ima tolike potrebe za 3 brtve u odnosu na dvije brtve, tipa salamander sl76 vs blueveolution, znači govorimo o normalnim prozorima i balkonskim vratima, ne staklenim stjenama od 3 metra...sad baš gledam te ponude za prozore jer ih mjenjam na kući par komada, i nije mi stvar uštede za tisuću, dvije kuna, al stvarno koja je toliko razlika, bolje uložiti u varijante s 3 stakla i dobre okove...treba negdje podvući razliku koliko se dobije s malo debljim profilima na normalnim prozorima i vratima...sad čitam na stranim forumima da su salamander 3d u principu slabiji profil od sl76, radi dodatnih korugacija za treću brtvu...
skyman is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2020., 14:38   #1953
Naravno da 3 brtve nisu neophodne ali uvijek ima kupaca koji žele top klasu i takve su izvedbe namijenjene njima. Kao i dodatna oprema na autima.
Treće staklo je korisnija varijanta, samo onda treba paziti da ne ide na najlošiji (najtanji) profil jer je staklo 50% teže. A i okovi trebaju biti malo bolji.
laguna808 is online now  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2020., 23:19   #1954
Tek sam danas pocela citati o pvc prozorima i imam jedno pitanje: kamo sa starim PVC prozorima? Naime, cekamo ovaj javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuca. Ako zelimo zadovoljiti uvjete natjecaja moramo mijenjati stolariju, a trenutno imamo Rehau Euro 70. Mislim najobicniji, a ugradjeni su prije 10 godina. Kamo s njima? Jel se oni uopce mogu upotrijebiti ponovo?

Jel kod prozora postoji staro za novo?
adapta is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2020., 23:57   #1955
A što to točno stoji u uvjetima da bi zbog toga trebalo mijenjati 10g stare prozore? Meni je to nelogično. Može pojašnjenje?

laguna808 is online now  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2020., 07:57   #1956
Želio bih pohvaliti i preporučiti ekipu i firmu Vnuk Produkt (Salamander SL76 s roletama i komarnicima - cca 9800kn) za izrazito brz dolazak na mjerenje, izradu stolarije i montažu iste (sve obavljeno u cca 3 tjedna).
Radilo se o 2 prozora s roletama dimenzija cca 140x240cm. Kako smo čekali i revidirali ponude dodali smo i komarnike u naš konačni zahtjev gdje nam je Vnuk Produkt izašao u susret s popustom.

Između ostalih tražio sam ponude od Rozamont-a (Roplasto 7001 AD - cca 10000, ponudili su najveći popust na stolariju, ali ne i na radove), ZADOL-a (Salamander SL76 - cca 14400kn), STAKLARSTVO-a (njihov Comfortline - cca 10000kn) i PROPLAST-PVC-a (Inoutic Prestige bez roleta - cca 10200kn).
...Columbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2020., 09:52   #1957
A ništa, super, onda bravo za Vnuk Produkt
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2020., 10:34   #1958
Pozdrav,

molim vas savjet. Imamo ponude tri proizvođača PVC stolarije:

1. Profil: Synego MD
Staklo: 4 Low-E + 15 Argon + 4 Float + 15 Argon + 4 Low-E
Okov: Roto

2. Profil: Kommerling 88
Staklo: Ultratherm 44 TH
Okov: Winkhaus

3. Profil: Aluplast Energeto Powerdur 5000
Staklo: Planitherm 4S Evolution 4-16-4 Float + Argon
Okov: Maco
oscar lee is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2020., 12:18   #1959
1
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2020., 13:05   #1960
Quote:
laguna808 kaže: Pogledaj post
A što to točno stoji u uvjetima da bi zbog toga trebalo mijenjati 10g stare prozore? Meni je to nelogično. Može pojašnjenje?

Dakle, mi moramo raditi fasadu, zamjenu plinskog bojlera i izolaciju krovista. Ako zelimo postici energetsku ustedu, veliki faktor su nam prozori - na ovima sadasnjima imamo samo najobicnije staklo. Tocne brojke ne znam, mislim da se ide na ustedu do 50%.

Ugl sutra ili prekosutra se ocekuje javni poziv pa cemo znati detalje. Ugl nekakvi usmeni savjeti su da ako zelis dobiti poticaje, da moras imati znacaju ustedu. Karbonizacija CO2 bla bla. Kao i da se pare razgrabe ili namjeste...uglavnom, zelimo biti ozbiljni i pokusati dobiti subvenciju jer posao i tako jednom moramo napraviti.

Trenutno istrazujem isplati li nam se vise ici na nove prozore i pokusati dobiti poticaje, ili jednostavno odustati od javnog poziva i sve platiti sami. Prosle prozore su nam radili Quadroplast i bas im pisem mail za ponudu, za Synego.

U Quadroplastu su rekli da neki prodaju stare prozore.
adapta is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:57.