|
|
29.06.2020., 07:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
hadzija kaže:
Za ostalo ne znam ali Octavia je od G8 bolja i po veličini i posebno po izgledu.
|
Ne smijes to reci na forum.hr-u. To znaci da kupujes auto na metre i koliko metara lima dobijes za svoje novce. Znaci da nisi profinjen 
|
|
|
29.06.2020., 08:07
|
|
Majstor
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
europe2seoul kaže:
Ne smijes to reci na forum.hr-u. To znaci da kupujes auto na metre i koliko metara lima dobijes za svoje novce. Znaci da nisi profinjen 
|
Svatko kupuje auto koji mu odgovara. Nekome treba puno prostora i onda nije ništa loše u tome da kupuje s metrom. Druga je stvar ako netko kome ne treba veći auto kupuje s metrom jer kalkulira gdje će dobiti više (nepotrebnog) lima za manje novaca. No takvi uglavnom ne kupuju škodu nego daciju 
|
|
|
29.06.2020., 08:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tutek kaže:
Svatko kupuje auto koji mu odgovara. Nekome treba puno prostora i onda nije ništa loše u tome da kupuje s metrom.
Druga je stvar ako netko kome ne treba veći auto kupuje s metrom jer kalkulira gdje će dobiti više (nepotrebnog) lima za manje novaca.
|
A sto smo uvidjavni danas na forum.hr-u. Mozda je ponedeljak, suncano vrijeme pa je to odmah bolje.
Koliko puta se ovdje na forumu pricalo da Octavia, voziti lubenice, to samo ako ti treba veci auto a losija je izolacija nego Golf, bla bla.
Realno onaj tko dodje u salon Skode da gleda Octaviju i razmatra je, ocito mu treba neki veci auto.
Quote:
No takvi uglavnom ne kupuju škodu nego daciju
|
Dacia nema u ponudu auto koji je konkurent Octaviji. Ima samo za Fabiju Combi. Dapace mislim da je od malih karavana jos jedino i ostala Fabija Combi a Clio Grandtour vise ne postoji.
|
|
|
29.06.2020., 09:04
|
|
Far North
Registracija: Jul 2011.
|
Pošto sam bio prošli tjedan u PiA na Jankomiru, trenutni poredak mi je : Leon, Octavia, Golf.
|
|
|
29.06.2020., 09:25
|
|
Majstor
|
Quote:
europe2seoul kaže:
A sto smo uvidjavni danas na forum.hr-u. Mozda je ponedeljak, suncano vrijeme pa je to odmah bolje.
Koliko puta se ovdje na forumu pricalo da Octavia, voziti lubenice, to samo ako ti treba veci auto a losija je izolacija nego Golf, bla bla.
Realno onaj tko dodje u salon Skode da gleda Octaviju i razmatra je, ocito mu treba neki veci auto.
Dacia nema u ponudu auto koji je konkurent Octaviji. Ima samo za Fabiju Combi. Dapace mislim da je od malih karavana jos jedino i ostala Fabija Combi a Clio Grandtour vise ne postoji.
|
Nisi shvatio. Svatko kupuje auto kakav mu se sviđa ili kakvog treba odnosno onog kojeg si može priuštiti. Ako netko želi veliki auto, ok.
Ali pomalo je bolesno kupovati auto s metrom i kupiti onog par centimetara dužeg samo zato jer ti je kalkulator pokazao da je kod njega centimetar lima jeftiniji.
Ako se nekome više sviđa octavia nego golf pa zašto ju ne bi kupio taman da nikad ne vozi nikoga i da mu prtljažnik uopće ne treba. Ne kužiš ti razliku.
|
|
|
29.06.2020., 10:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tutek kaže:
Ako se nekome više sviđa octavia nego golf pa zašto ju ne bi kupio taman da nikad ne vozi nikoga i da mu prtljažnik uopće ne treba. Ne kužiš ti razliku.
|
Ti si dugo na forumu. Godinama. I aktivno sudjelujes i citas. Kaj nisi skuzio da tko god zeli kupiti Octaviju ili jos bolje Octaviu Combi - ismijava se ekipa da vozi lubenice, kaj ce mu to, kaj frizidere vozi svaki dan, kupuje auto na metre, itd.
|
|
|
29.06.2020., 11:16
|
|
Majstor
|
Očito ima onih koji zaslužuju podsmjeh. Ako ti kupiš neku 5-metarsku limuzinu, ne treba ti opravdanje da si ju kupio zato što kod nje centimetar lima košta 3% manje od nekog drugog vozila. Kupuješ auto koji želiš, koji ti se sviđa, a ovih "lubeničara" ima, kao što sam više puta čuo priču: kupio sam karavan pa kad za 10 godina budem kupovao novi štednjak ima ga u čemu prevesti.
Ja da kupujem octaviu kupio bi karavan verziju jer mi se više sviđa od limuzine. I tu je kraj priče i ne trebam nikakve dodatne razloge i opravdanja za to. Kako još da ti objasnim razliku između kupnje vozila koje želiš i nerazumne kalkulacije?
|
|
|
29.06.2020., 12:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Pa nista.
Ja i kolege svi imamo malu djecu. I budu rasprave i uvijek bude Octavia kao jedan logican izbor za novi obiteljski auto. Ono kupis kao i svi drugi, sve imas i vozis se.
|
|
|
29.06.2020., 12:10
|
|
The Dude
Registracija: May 2007.
|
Octaviji ce pomoci sto Golf VIII ne ide u karavanskoj verziji - tako da VAG ostaje samo na Octaviji i Leonu kod kompaktnih karavana...
|
|
|
29.06.2020., 12:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
z_k kaže:
Octaviji ce pomoci sto Golf VIII ne ide u karavanskoj verziji - tako da VAG ostaje samo na Octaviji i Leonu kod kompaktnih karavana...
|
Mislim da je negdje vec izasao teaser Golf 8 varianta.
https://autoportal.hr/aktualno/novos...ja_kompakata_/
|
|
|
29.06.2020., 12:50
|
|
beyond visible
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
z_k kaže:
|
Pa samo što ga nisu izbacili, kako neće ići?
E: evo odgovorilo već, mislim da su karavani još i te kako zanimljivi u toj klasi.
|
29.06.2020., 12:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
marcons kaže:
Pa samo što ga nisu izbacili, kako neće ići?
|
Nisu ludi da nece izbaciti.
|
|
|
29.06.2020., 12:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
hadzija kaže:
Za ostalo ne znam ali Octavia je od G8 bolja i po veličini i posebno po izgledu.
|
Bolja je po veličini, izgled je stvar osobonog ukusa, a po izolaciji je lošija uvijek bila.
Quote:
z_k kaže:
|
Mozda zato sto se golf karavan slabo prodavao? Ima ih jako malo na cesti.
|
|
|
29.06.2020., 14:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Izgled jeste subjektivan ali ja ne pročitah da je neko napisao kako je G8 ljepši od Octavia ?
Možda sam preskočio upis?
|
|
|
29.06.2020., 15:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Evo i kratki pregled Ambition paketa. Osobno mi se više sviđa ovaj gumeni materijel na konzoli, nekako kao da je neka gumirana presvlaka, umjesto tekstila. Izgleda kao koža ali nije. Na manjem ekranu rezolucija je nešto bolja, možda mi se čeini, ali avatar je svakako puno oštriji. Sviđa mi se da ima ova dva gumba, trebali su ih ostaviti i na veliko ekranu koji dolazi u Style paketu.
LED osnovan svijetla su ok, za zadnja mi je glupo da su skračena.
Cijena je smiješna da skoro isto koštaju oba auto kaja sam snimio.
|
29.06.2020., 16:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2016.
|
A što kaže forum na vozače golf varianta?
Meni je golf8 Variant ružniji od oba "manja" brata.
|
29.06.2020., 16:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Meni je dobar cak i ambition al on se isplati bez nadoplata(a relativno sve ima u seriji) jos treba cekat mozda 1.5 tsi od 130ks da se koja tisucica ustedi a nije ni 1.0 tsi od 115ks za bacit ako bude dolazio.
|
|
|
29.06.2020., 16:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
europe2seoul kaže:
Pa nista.
Ja i kolege svi imamo malu djecu. I budu rasprave i uvijek bude Octavia kao jedan logican izbor za novi obiteljski auto. Ono kupis kao i svi drugi, sve imas i vozis se.
|
Neprocjenjivo - više puta godišnje, što more što planine....
Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk
|
|
|
29.06.2020., 21:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
oss kaže:
Evo i kratki pregled Ambition paketa. Osobno mi se više sviđa ovaj gumeni materijel na konzoli, nekako kao da je neka gumirana presvlaka, umjesto tekstila. Izgleda kao koža ali nije. Na manjem ekranu rezolucija je nešto bolja, možda mi se čeini, ali avatar je svakako puno oštriji. Sviđa mi se da ima ova dva gumba, trebali su ih ostaviti i na veliko ekranu koji dolazi u Style paketu.
LED osnovan svijetla su ok, za zadnja mi je glupo da su skračena.
Cijena je smiješna da skoro isto koštaju oba auto kaja sam snimio.
|
Jel to ovaj s oglasa
https://www.njuskalo.hr/novi-auti/sk...oglas-31809656
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:52.
|
|
|
|