Programiranje Za programere i one koji to žele postati ... |
|
|
19.09.2020., 09:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2020.
|
Tehnička dokumentacija
Pozdrav svima, vezano za fiskalizaciju, ima li netko primjerak tehničke dokumentacije 2.0 za korisnike na Engleskom jeziku?
|
|
|
22.09.2020., 11:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2018.
|
Quote:
tzac kaže:
Dali se netko sreo s POS-5802LD mini thermal printerom ( 58mm ) ...
|
Isti problem imam sa Datecs DPP-350c, Made in Bulgaria. Izgubio sam dva dana i pustio problem za bolja vremena.
Sa druge strane relativno jeftin printer ZJiang zj-5807ld radi na androidu QR bez drivera direktno Esc byte
|
|
|
22.09.2020., 15:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2005.
|
Quote:
tzac kaže:
Dali se netko sreo s POS-5802LD mini thermal printerom ( 58mm )
|
Evo da odgovorim sam sebi. Možda još nekom zatreba. Kopanjem konačno našao pravu uputu
https://drive.google.com/file/d/16mH...ew?usp=sharing
|
|
|
28.09.2020., 11:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
Quote:
goranp13 kaže:
Pozdrav svima, vezano za fiskalizaciju, ima li netko primjerak tehničke dokumentacije 2.0 za korisnike na Engleskom jeziku?
|
ste možda našli upute na Eng?
|
|
|
28.09.2020., 14:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
Quote:
Veli88 kaže:
ste možda našli upute na Eng?
|
Odgovor APIS-a:
Poštovani,
nažalost ne. Tehnička specifikacija Fiskalizacije je dostupna samo na hrvatskom jeziku.
Lijep pozdrav
|
|
|
09.10.2020., 10:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2018.
|
X509SerialNumber value is not a valid instance of type
Koristim php fiskalizator
https://github.com/grizwako/Fiskalizator_PHP
Da li je tko ažurirao ili zna ažurirati spomenuti gornji fiskalizator za navedenu grešku.
X509SerialNumber value is not a valid instance of type { http://www.w3.org/2001/XMLSchema }integer
Molim da mi se javi privatno. Hvala.
|
|
|
09.10.2020., 16:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2018.
|
Fisklizator ažuriran
Quote:
josip.osijek kaže:
|
Hvala na pomoći, Fisklizator ažuriran.
|
|
|
11.10.2020., 11:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
tzac kaže:
Dali se netko sreo s POS-5802LD mini thermal printerom ( 58mm ) . Mislim da je taj bio i u kompletu sa Fiskal 1. Nikako pogodit ESC/POS za QR. Standardno ne prolazi. A npr. EAN13 mi prolazi bez problema. U selftestu uredno ispiše i QR kod, dakle očito ima podršku. U priloženom manualu ništa od opisa sekvenci. Googlam pa sve što nalazim, ne prolazi.
|
Slična stvar s Naviatec NTC-5890T printerom ( http://www.maxnavia.com/product/navi...printer-5890t/).
Pronalazim oprečne informacije; u specifikacijama piše da može, ali čitam po forumima da ne može ni barkod ispisati, pa me čisto zanima je li ga itko uspio natjerati na ispis barkoda/QR koda? Ako da, primjer koda ne bi bio na odmet 
|
12.10.2020., 20:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Fiskalizacija preko VPS-a
Pozdrav ekipa,
Je li netko probao fiskalizaciju preko nekog VPS-a izvan RH ? Ne znam da li APIS kontrolira domenu ili samo obrađuje XML-ove. Imam više lokacija za fiskalizaciju (vending uređaja) pa bi mi bilo zgodno imati jedno glavno čvorište s kojeg bi to obrađivao, a vani su VPS-ovi puno jeftiniji nego ovi naši. Onako na prvu ne vidim problem ali nikad se ne zna.
|
|
|
12.10.2020., 22:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
the_ripper kaže:
Pozdrav ekipa,
Je li netko probao fiskalizaciju preko nekog VPS-a izvan RH ? Ne znam da li APIS kontrolira domenu ili samo obrađuje XML-ove. Imam više lokacija za fiskalizaciju (vending uređaja) pa bi mi bilo zgodno imati jedno glavno čvorište s kojeg bi to obrađivao, a vani su VPS-ovi puno jeftiniji nego ovi naši. Onako na prvu ne vidim problem ali nikad se ne zna.
|
Na Contabo VPS (Win server 2012) od 2013. bez problema
Sent from my RMX1931 using Tapatalk
|
13.10.2020., 10:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
p3tey.cRo kaže:
Na Contabo VPS (Win server 2012) od 2013. bez problema
Sent from my RMX1931 using Tapatalk
|
E baš upravo tamo i hoću prebaciti :-)
Thx
|
|
|
13.10.2020., 14:36
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2008.
|
Pozdrav, dali je moguce na DOS program blagajne instalirati opciju QR code ? Naime covjek koji mi je odrzavao program vise se tim ne bavi pa ne znam sto cu ? Dakle na pc je program u DOS-u.
|
|
|
21.10.2020., 07:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
RayBan kaže:
Pozdrav, dali je moguce na DOS program blagajne instalirati opciju QR code ? Naime covjek koji mi je odrzavao program vise se tim ne bavi pa ne znam sto cu ? Dakle na pc je program u DOS-u.
|
Sve ovisi o samom programu i kako je uopće fiskalizacija povezana.
Quote:
the_ripper kaže:
Pozdrav ekipa,
|
Nisam testirao, ali ne vjerujem da svi webshopovi koriste server u Hrvatskoj. Da je takav limit, već bi se netko pobunio, a ni u dokumentaciji se to ne spominje.
|
|
|
28.10.2020., 18:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2020.
|
Android i fiskalizacija
hi svi..
pokusavam skuziti ovu fiskalizaciju i nesto napraviti u androidu...
Da li je netko radio vec na tu temu u Javi?
gledam sto cu sa ovim p12 certifikatom... mogu li kako to prebaciti u jks ili pfx?
|
|
|
28.10.2020., 21:28
|
|
Nomad
Registracija: Dec 2002.
|
Može se prebaciti u pfx a za fiskalizaciju sam koristio chilkat komponente.
|
29.10.2020., 19:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Quote:
sanyvrbovec kaže:
hi svi..
pokusavam skuziti ovu fiskalizaciju i nesto napraviti u androidu...
Da li je netko radio vec na tu temu u Javi?
gledam sto cu sa ovim p12 certifikatom... mogu li kako to prebaciti u jks ili pfx?
|
pokušaj sa nekim online converterom
npr
https://www.sslshopper.com/ssl-converter.html
|
|
|
29.10.2020., 21:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
zp1956 kaže:
|
Uspio sam ali sam zapeo na sto drugih stvari... Izgleda da u Javi vise nije podrzan JKS ili ja nesto krivo radim.
U PHP-u sam rijesio za sada problem ali i ti šepam.
|
|
|
29.10.2020., 21:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Baphomet kaže:
Može se prebaciti u pfx a za fiskalizaciju sam koristio chilkat komponente.
|
nije mi jasno zasto u Javi
KeyStore keyStoreJKS = KeyStore.getInstance("JKS");
vraca wrong keystore!?!?
KeyStore keyStoreJKS = KeyStore.getInstance(KeyStore.getDefaultType());
mi vrati wrong version keystore!?
kao da nije jks podrzan vise
|
|
|
09.11.2020., 18:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Pozdrav svima, vidim da su se neki od vas već bavili ispisom QR koda na termo printer. Ako me netko od vas može uputiti bio bi jako zahvalan. Ovo je prvi put da se srećem s ovom problematikom i nisam još uspio sam sve proučiti i dobiti rezultat koji očekujem.
Pisač koji imam na testu je BIXOLON SRP-E300
https://bixoloneu.com/product/srp-e300/
S printerom dolazi dokumentacija o različitim naredbama, odnosno kodovima koji se koriste, koliko vidim radi se o Epson Standard Code for Printers koja izgleda da radi na više modela pisača.
Instalirao sam neki mali utility za taj pisač kojima mogu pregledati postavke pisača, ubaciti neku sliku na njega kao npr. logo, ali ima i command editor gdje mogu testirati kodove. Iz dokumentacije, ali i uz pomoć primjera na prethodnim stranicama generirao sam niz hex znakova kojima npr. uspješno ispišem sliku koju sam ubacio u printer i uspješno generiram QR kod prema specifikacijama porezne.
Ono što me zanima kako da ovo napravim bez upotrebe tog utility-a. Idealno želim generirati fajl koji kad pošaljem na printer ispiše ono što želim, sada kad te hex kodove pošaljem na printer oni se tako i ispišu, a ne kao što bi trebali npr. generirati qr kod ili što već.
- Kako bi trebao taj fajl biti fomatiran? Vidim da se kod ostalih u tim fajlovima, odnosno u sadržaju koji se šalje na printer ne nalaze hex kodovi već tekstulne oznake (kao na primjer: ESC a, GS(k, itd).
- Treba li nekako reći pisaču da ne ispisuje tekst već da pokuša interpretirati te kodove? Pretpostavljam da i kod ostalih ispis na računu čini kombinaciju teksta (stavke, iznosi i slično) + generirani qr kod na kraju
Idealno, trebam ovo moći testirati ispisom datoteke s tim naredbama s linux servera na printer koji je instaliran kao cups printer (ovaj printer ima mrežno sučelje pa mi je jednostavno dodati kao cups printer).
Hvala unaprijed na pomoći, svaka informacija je dobrodošla jer će mi pomoći u kojem smjeru da istražujem dalje.
|
|
|
09.11.2020., 20:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2018.
|
Quote:
marinac82 kaže:
Pisač koji imam na testu je BIXOLON SRP-E300
|
Ovaj pisač radi sa danim primjerom #458, ne trebaš ništa od grafike.. 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:15.
|
|
|
|