Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.05.2020., 06:16   #121
Možda bi čak i moglo!
Jedino moraš paziti da, pritiskanjem, ne zaustaviš motor, znači nježno vrlo nježno.....kao onu stvar!
Old 24.05.2020., 10:25   #122
To bi moglo ali ima finija rezna ploča sa sitnijim zubima - kao za aluminij bilo bi preciznije i finije rezanje
https://tena-g.hr/villager_list_pile...00_040678.html
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2020., 20:15   #123
Quote:
dadozg79 kaže: Pogledaj post
pitanje za znalce

Može li se na stolnu pilu za metal staviti rezna ploca za drvo?

na ovo
https://www.bauhaus.hr/pila-za-zeljezo-cs-23-355.html
staviti ovo
https://www.bauhaus.hr/craftomat-lis...-30-mm-cv.html
Može...ako imaš adapter, tj. prsten koji ćeš staviti na prihvat lista kod stroja.
Jer:
Prihvat rezne ploče stroja je 25,4mm, a list za drvo 30mm.
mio8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2020., 23:03   #124
Quote:
dadozg79 kaže: Pogledaj post
pitanje za znalce

Može li se na stolnu pilu za metal staviti rezna ploca za drvo?

na ovo
https://www.bauhaus.hr/pila-za-zeljezo-cs-23-355.html
staviti ovo
https://www.bauhaus.hr/craftomat-lis...-30-mm-cv.html
Naravno da ide, treba ti adapter da ide na 25.4mm. Isprobao sam u praksi i reže ko luda. Samo trebaš odabrati odgovarajući list za određenu namjenu reza materijala. Drugim riječima postoje više vrsta pila za rezanje drva, iverice... jedan češlje, drugi ne.

Uvijek sumnjajte u velika obećanja. Obećanje ludom radovanje.
SAS is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2020., 22:26   #125
Sistem za škure, sjenila

Gdje se u Hrv ili Europi može naći sistem za grilje ili persijane, nešto slično kao na linku? Koje daske koristiti, širina bi bila 100cm? Trebao bih odvojiti terasu na dva dijela.

https://www.homedepot.com/p/Pylex-De...1060/310038166
lanra999 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2020., 12:12   #126
Pozdrav,

Trebala bi mi nekakva najobicnija sperploca za izradu skolskog projekta. Velicina mozda sveukupno 3xA4 lista papira. Debljina 5 mm. Gdje mogu nabaviti nesto tako po povoljnoj cijeni. Ako se netko sjeti da se mogu posluziti nekakvim ostatkom od ambalaze iz trgovina slobodno naglasite. Znaci trebam nesto ko sto smo nekoc davno imali na tehnickom.
mrn1985 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2020., 13:22   #127
Bauhaus ti definitivno nije najjeftiniji, ali budući da ti trebaju 3 komadića mislim da te neće puno koštat. Ostali kod kojih je povoljnije ti prodaju uglavnom cijele ploče...
mario_bla is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2020., 13:31   #128
Quote:
mario_bla kaže: Pogledaj post
Bauhaus ti definitivno nije najjeftiniji, ali budući da ti trebaju 3 komadića mislim da te neće puno koštat. Ostali kod kojih je povoljnije ti prodaju uglavnom cijele ploče...
A u biti mozda ce se pretvoriti i u veci projekt. Moze molim informacija gdje je najpovoljnije kupiti cijelu plocu, te koja je to velicina?
mrn1985 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2020., 14:00   #129
javor ima brezine sperploce manjih dimenzija, 1.5x1.5m, oko 45kn je m² za 6mm debljinu
chavez ding is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2020., 15:31   #130
Tako je. Javor u zagrebu je ono za što ja znam da je neusporedivo povoljnije od bauhausa. U javoru imaš i 2 besplatna "transportna" reza. Znači ako ti ne stane u auto, mogu ti u 2 reza raspiliti kako hoćeš...
mario_bla is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2020., 18:45   #131
Do sad sam uvijek koristio (barem mislim) ovakav 2k kit za kitanje drva:

Danas sam slučajno zagrabio ovaj:

Nisam do sada primijetio da ih ima različitih (u bauhausu) - tako da nije nemoguće da sam već i prije slučajno kupovao i jedan i drugi misleći da se radi o jednom te istom. Mislio sam da ima samo "sa" i "bez" vlakana (od tog proizvođača). Pronalazim ovaj poliesterski kit na stranicama bauhausa (iako je slika drugačija) i piše da je za drvo, metal i beton. Ovaj kojeg sam danas kupio ne pronalazim. Na samom proizvodu nema nikakvih dodatnih informacija. Jel možda netko zna dal valja za drvo?
mario_bla is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2020., 07:34   #132
Quote:
mario_bla kaže: Pogledaj post
i piše da je za drvo, metal i beton. Na samom proizvodu nema nikakvih dodatnih informacija. Jel možda netko zna dal valja za drvo?

Oprosti zbog kraćenja, ali...

U tražilicu upiši presto kit ili smjesa za punjenje pa ćeš dobiti sve podatke i opis potrebnih radnji prije nanošenja na površine.

Osobno sam koristio obični autokit. Pokriva rupe i ne vidim ga nakon farbanja.
Vito1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.07.2020., 10:18   #133
Hvala na odgovoru. Probao sam jučer još guglati i sada opet, ali ne pronalazim ništa o ovom. Sve što nađem odnosi se na onaj prvi poliesterski.
mario_bla is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.09.2020., 08:45   #134
ljepljene ploce ?

Pozz
interesira me gdje ima za kupiti drvene ljepljene ploce

https://www.bauhaus.hr/drvo-stolarij...200x18-mm.html

a da cijenom povoljnije od bauhausa. lp
dplanina is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.09.2020., 09:08   #135
Dimenzije, komada, od kuda si?
Old 03.09.2020., 13:59   #136
Quote:
Lee Champa kaže: Pogledaj post
Dimenzije, komada, od kuda si?
Pozz

ZG podrucje sirina mi treba 200 i 250 mm a duzina od 500 mm na vise bitno da je sto povoljnije po m2. Lp
dplanina is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2020., 21:56   #137
Pozdrav svima, u pomoćnoj prostoriji u dvorištu bi htio razmak izmedju stropnih dasaka koji je na mjestima do 1 cm ispuniti sa nekom masom kako bi bolje zaštitio taj prostor od miševa i ne znam čega već ne. Mislio sam to napraviti sa pur pjenom pa to poslje zaravnati sa gletom za drvo. Imate li možda neku drugu ideju. Hvala
jabuka008 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.09.2020., 18:27   #138
Pozdrav, trebam napraviti neki okvir za van koji bi trebao biti od letvi debljine 15 mm. Bio sam u drvo centru i tamo imaju te letve svakakvih debljina, širina i dužina ali su od smreke.
Prodavač kaže da to nije za vani jer će se brzo raspuknuti pod utjecajem kiše i sunca. Da li je to istina? Ja bi to bojao temeljnom i lak bojom samo uzalud mi sve ako se to stvarno brzo raspukne. A ako mi ide neki stolar to radit od nekog posebnog drva vjv će me koštat nekoliko stotina kuna.
Da li to tako lako puca?
olympya is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2020., 10:56   #139
Misliš 15x15 ili 15 x neka veća širina x neka dužina?
anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2020., 11:06   #140
Mislim na širinu od 7 cm, visina 115 cm a debljina 15 mm. Može biti i manje debljine 12-13 još bolje. Ako me razumiješ
olympya is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:18.