Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
21.10.2020., 20:22
|
|
Elementarna nepogoda
Registracija: Dec 2009.
|
Za reklame nije čudno, jer ih je većina snimana kao da su film i motion blur to riješi. Tako je efektnije.
|
|
|
21.10.2020., 20:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
Ord Mantel kaže:
Za reklame nije čudno, jer ih je većina snimana kao da su film i motion blur to riješi. Tako je efektnije.
|
Gledao neki dan slučajno onu emisiju o autima sa Šebaljem. Produkcijski je napravljena tako da je snimana interlaced 50 fps, pri čemu je shutter 1/50 sekunde i skoro uopće nema motion blura I onda su maknuli jedan field da dobiju 25fps tako da je krajnji rezultat nazubljena slika pola rezolucije bez motion blura koja kod većih pokreta trza ko luda. Kladim se da monitoriraju na nekom LCD-u pa im nativni blur LCD-a to sakrije.
Sve zato da im slika izgleda "profesionalnije" na lak i jeftin način.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
|
|
|
21.10.2020., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2014.
|
Pozdrav!
Samo info da sam u Ronisu uzeo AMIKO Impulse DVB-T2/C HEVC (H.265), a ovo su prvi dojmovi:
- uređaj je kupljen sa firmverom 1.4.21. a stavio sam 1.4.24. Nisam uspio vidjeti što donosi najnovija verzija, možda hoću kad sve ispitam.
- u pakiranju je sve što treba, upute su na hrvatskom, jedino je problem (nekima) što je u njima objedinjeno 20 uređaja pa su potpuno neupotrebljive kao takve, mada mogu poslužiti u nekim stvarima.
- u kompletu u kutiji se dobije i IR senzor pošto uređaj ima ulaz-konektor-jack. Nisam ga isprobao pa ne znam dal radi.
- daljinski jako dobar, uređaj reagira istog trena na pritisak bilo koje tipke.
- skeniranje kanala prilično brzo obavljeno, svi naši kanali su pronađeni u HD rezoluciji, jedino je Sportska televizija u SD.
- slika na svim kanalima savršena!
- ostala podešavanja su prilično jednostavna, ima hrvatski izbornik pa je sve razumljivo, a i onih nekoliko neprevedenih izraza nije teško shvatiti.
- od AV materijala sve što sam pustio preko USB sticka uređaj prepoznaje bez ikakvog problema, u filmovima se prikazuju hrvatski titlovi (srt) u svim formatima koje sam probao. Titlovi su sa svim slovima hrvatskog jezika i savršeno čitljivi.
- snimanje tv programa na HDD 250 GB spojenog preko USB ulaza radi savršeno i kad se pritisne trenutno snimanje i preko timera.
-uređaj ima 2 USB ulaza što je veliki plus jer možeš u jednom imati fiksni HDD, a drugi je slobodan za svakojake druge potrebe preko prijenosnog USB sticka. Bitno da su priključeni uređaji formatirani u NTFS.
Ono što me je iznenadilo je da je sat na displeju žute boje, a na svim slikama (kutija, matične stranice od Amika...) je zelene, ne znam dal se to može negdje promijeniti, možda u nekoj verziji firmvera, zasad je tako. Uglavnom postavka StandBy mod mora biti na Fake da bi se vidio sat i kad je uređaj ugašen (ako je podešen na Real displej je u mraku).
Ono što malo iritira je crvena lampica pokraj displeja (sata) kad je uređaj ugašen, nadam se da ću se naviknuti!
Eto... zasad toliko... odličan uređaj za novce koje treba dati za njega i topla preporuka!
|
|
|
21.10.2020., 21:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
kopija kaže:
|
Devia receiver DVB-T2 HEVC
Zna li netko kako se programiraju tipke na ovom daljinskom?
Ili barem imaju li negdje upute za to, jer ih nemam pošto sam ga posudio.
Čini mi se odličan, bolji u svemu od PICCO-a i VIVAX-a, samo još da probam
isprogramirati tipke i više mi ne treba!
|
|
|
21.10.2020., 21:53
|
|
Moderator - Righteous
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
ali_dzi kaže:
Devia receiver DVB-T2 HEVC
Zna li netko kako se programiraju tipke na ovom daljinskom?
Ili barem imaju li negdje upute za to, jer ih nemam pošto sam ga posudio.
Čini mi se odličan, bolji u svemu od PICCO-a i VIVAX-a, samo još da probam
isprogramirati tipke i više mi ne treba!
|
Ovdje u linku ti je pdf uputa skini i citaj:
https://www.forum.hr/showpost.php?p=8...postcount=1474
Kod rodjaka na Telefunken TV-u uspjeli smo isprogramirati tipke za pojacavanje i smanjivanje tona, paljenje i gasenje nismo uspjeli isprogramirati, a valjda je to zbog marke TV-a Telefunken.
|
21.10.2020., 22:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
Shpyro kaže:
Pozdrav!
Samo info da sam u Ronisu uzeo AMIKO Impulse DVB-T2/C HEVC (H.265), a ovo su prvi dojmovi:
- uređaj je kupljen sa firmverom 1.4.21. a stavio sam 1.4.24. Nisam uspio vidjeti što donosi najnovija verzija, možda hoću kad sve ispitam.
- u pakiranju je sve što treba, upute su na hrvatskom, jedino je problem (nekima) što je u njima objedinjeno 20 uređaja pa su potpuno neupotrebljive kao takve, mada mogu poslužiti u nekim stvarima.
- u kompletu u kutiji se dobije i IR senzor pošto uređaj ima ulaz-konektor-jack. Nisam ga isprobao pa ne znam dal radi.
- daljinski jako dobar, uređaj reagira istog trena na pritisak bilo koje tipke.
- skeniranje kanala prilično brzo obavljeno, svi naši kanali su pronađeni u HD rezoluciji, jedino je Sportska televizija u SD.
- slika na svim kanalima savršena!
- ostala podešavanja su prilično jednostavna, ima hrvatski izbornik pa je sve razumljivo, a i onih nekoliko neprevedenih izraza nije teško shvatiti.
- od AV materijala sve što sam pustio preko USB sticka uređaj prepoznaje bez ikakvog problema, u filmovima se prikazuju hrvatski titlovi (srt) u svim formatima koje sam probao. Titlovi su sa svim slovima hrvatskog jezika i savršeno čitljivi.
- snimanje tv programa na HDD 250 GB spojenog preko USB ulaza radi savršeno i kad se pritisne trenutno snimanje i preko timera.
-uređaj ima 2 USB ulaza što je veliki plus jer možeš u jednom imati fiksni HDD, a drugi je slobodan za svakojake druge potrebe preko prijenosnog USB sticka. Bitno da su priključeni uređaji formatirani u NTFS.
Ono što me je iznenadilo je da je sat na displeju žute boje, a na svim slikama (kutija, matične stranice od Amika...) je zelene, ne znam dal se to može negdje promijeniti, možda u nekoj verziji firmvera, zasad je tako. Uglavnom postavka StandBy mod mora biti na Fake da bi se vidio sat i kad je uređaj ugašen (ako je podešen na Real displej je u mraku).
Ono što malo iritira je crvena lampica pokraj displeja (sata) kad je uređaj ugašen, nadam se da ću se naviknuti!
Eto... zasad toliko... odličan uređaj za novce koje treba dati za njega i topla preporuka!
|
Ne, boja je na svima narančasta a pod fake stanby uređaj nije potpuno ugašen zato čuka svijetli.
Naručio sam wifi usb stick za njega da vidim još kako to radi.
|
|
|
21.10.2020., 22:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
Quote:
Shpyro kaže:
Pozdrav!
|
pitanje - na drugom pdf-u kaže "mogu se snimati dva programa na dva usb-a". točno ili netočno? je li to dual-tuner uređaj ili nije?
drugo, gasi li usb kada ga se stavi na stand-by?
hvala!
|
21.10.2020., 23:01
|
|
.
Registracija: Jan 2009.
|
DEVIA uređaj, HD-OUT je u biti za HDMI kabel?
Može pojašnjenje?
|
21.10.2020., 23:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Dakle, DEVIA !!!! Upravo mi pije krv. Spojena preko HDMI. Telka ima dva HDMI, i u meniju kao source odaberem onaj u kojemu je kabel.
Imam samo plavi ekran i "No signal". Probam spojiti na SCART - ista stvar.
Na isti HDMI spojim drugi receiver, i njega telka odmah skuži.
U uputama DEVIE piše da bi se prvo trebao pojaviti Welcome screen, i nacrtan je u uputama, ali to kod mene ne postoji. Pa u čemu je sad fora?
Ne mogu otvoriti niti meni na DEVII kad niš ne vidim na ekranu.
EDIT: Ako se još nekome dogodi... Sve ištekati i ponovno sve uštekati.
|
|
|
21.10.2020., 23:09
|
|
Moderator - Righteous
|
Quote:
The_End kaže:
Može pojašnjenje?
|
Tocno u HD-OUT se stavlja HDMI kabel.
Quote:
anita kaže:
Dakle, DEVIA !!!! Upravo mi pije krv. Spojena preko HDMI. Telka ima dva HDMI, i u meniju kao source odaberem onaj u kojemu je kabel.
Imam samo plavi ekran i "No signal". Probam spojiti na SCART - ista stvar.
Na isti HDMI spojim drugi receiver, i njega telka odmah skuži.
U uputama DEVIE piše da bi se prvo trebao pojaviti Welcome screen, i nacrtan je u uputama, ali to kod mene ne postoji. Pa u čemu je sad fora?
Ne mogu otvoriti niti meni na DEVII kad niš ne vidim na ekranu.
|
Da prvo se na cca 10-15 sekundi pojavi Welcome screen, moguce da se radi o neispravnom prijemniku, pokusajte probati i na nekom drugom TV-u, ako ni tamo nece raditi vratite tamo gdje ste ga kupili neka vam daju drugi.
|
21.10.2020., 23:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
The_End kaže:
Može pojašnjenje?
|
Pa da...ima oblik kao HDMI...
|
|
|
21.10.2020., 23:13
|
|
.
Registracija: Jan 2009.
|
Zahvaljujem obadvojici.
|
22.10.2020., 05:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
Cilim kaže:
Pise u uputstvu da ima:
Nisam isprobavao, pricekaj da ti netko (npr. forumas @kopija) napise kako i koje boje ima.
|
Nažalost nemogu isprobati jer nije kod mene ali kolko se sjećam zelena tipka mi je samo izlistala koji su titlovi u folderu.
Moguće da nije bila zelena, pa nek netko drugi proba.
|
|
|
22.10.2020., 07:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2012.
|
Quote:
Shpyro kaže:
Pozdrav!
|
Firmware s kojim dodje ima problem sa syncanjem zvuka i jos par manje uocljivih bug-ova, pa je potrebno odmah staviti zadnju verziju 1.4.24.
Detaljne upute mozes skinuti u PDF-u s interneta, ja sam ih negdje nasao guglajuci.
Fake standby je kao sto samo ime kaze fake jer uredjaj i dalje radi, zato je meni postavljen na Real jer sat ionako ne trebam.
Meni je sam uredjaj iza TV-a i imam ukopcan IR receiver, pa nemam pojma koja je boje LED displeja, ali u postavkama nisam vidio da se boja moze mijenjati. Na IR receiveru isto svijetli crvena LED kad je ugasen, a ako ces ga koristiti moras ga jako pritisnuti u konektor jer inace ne radi.
|
|
|
22.10.2020., 07:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
|
22.10.2020., 07:56
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
Registracija: May 2010.
|
To nije DVB-t2 prijemnik, pa si malo fulao temu. Imaš posebnu temu o Android boxevima.
|
|
|
22.10.2020., 07:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
Mephisto kaže:
To nije DVB-t2 prijemnik, pa si malo fulao temu. Imaš posebnu temu o Android boxevima.
|
Ispričavam se. Hvala na upozorenju 
|
22.10.2020., 10:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Malo pojašnjenja bih molio od znalca.
Sinoć probao Strong SRT 82 (najmanji receiver na tržištu), radi, međutim automatskom pretragom mi daje samo HRT1, HRT2, RTL I NOVATV te onaj peti od OiV-a. Drugo ništa, probao više puta. U čemu je kvaka?
|
|
|
22.10.2020., 10:46
|
|
Elementarna nepogoda
Registracija: Dec 2009.
|
A da ne hvataš signal sa nekog pomoćnog odašiljača, koji emitira samo mux A?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:42.
|
|
|
|