Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
22.10.2020., 17:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
Sommer Kind kaže:
Pozdrav svima, posto treba uskoro prebacit se na nove resivere molio bih iskusne forumase da mi preporuce neki model. Cijena do max 250kn. Zelim samo da uređaj radi fluidno i ne reagira tromo. Dodatne funkcije tipa, citanje usb-a, snimanje itd. mi nije prioritet. Da i zaobisao bih uređaje koji se griju poput nekih strongovih. Hvala!
|
https://www.forum.hr/showpost.php?p=8...postcount=1429
|
|
|
22.10.2020., 17:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2014.
|
Quote:
shaggy31 kaže:
|
Uređaj je kupljen s verzijom 1.4.21. a ja sam baš na tom linku koji navodiš našao i skinuo verziju 1.4.24.
Firmware pišu znalci, popularno nazvani developeri, dakle ljudi koji poznaju tematiku i znaju što rade, a toliko su dobri da svoj rad i trud žele podijeliti sa svima nama. Inače još nikad nisam imao problema bilo s kojim firmware-om, dal za zemaljske ili satelitske prijemnike. Uostalom uvijek možeš staviti verziju koja ti se najviše sviđa, odnosno sa službenih stranica i sve ok, mada preporučujem da se uvijek ima zadnja verzija jer svaka nova popravlja bug-ove koje uređaj ima. Dakle usnimi bez bojazni taj firmware kao što sam i ja, a smajstor je nekoliko stranica prije objasnio koje novosti i poboljšanja donosi.
|
|
|
22.10.2020., 17:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
Cilim kaže:
Ovdje u linku ti je pdf uputa skini i citaj:
https://www.forum.hr/showpost.php?p=8...postcount=1474
Kod rodjaka na Telefunken TV-u uspjeli smo isprogramirati tipke za pojacavanje i smanjivanje tona, paljenje i gasenje nismo uspjeli isprogramirati, a valjda je to zbog marke TV-a Telefunken.
|
Fala, ali već sam skonto gdje je bio problem: daljinski se moraju skoro ljubit,
ništa 3-5cm "epidemiloški" razmak, nego pravo ljubakanje. Barem je tako kod
mene ulovio kodove od LG-jevog daljinskog. To me je malo zbunilo, jer PICCO
se zaista programirao sa par cm udaljenosti.
Uglavnom, da ne duljim: svakako preporučujem ovaj DEVIA prijemnik.
* Odličan signal (kod mene je kritična lokacija!)
* Odličan programabilni daljinski, pristojne dimenzije, dobro lovi,
odbijanci od zidova funkcioniraju, bez problema sam ga prilagodio svom LG
TV-u iz 2009. Dodatni plus mu je i što ima i kabel IR "dugmetom" za boljiprijem
kod sakrivanja iza TV-a.
* Meniji veliki, čitljivi, vrlo logičan raspored, EPG višekanalni
* Snimanje, Timeshift, programiranje kanala, sve 5! (jedan kanal snima,
drugi gledate na istom MUX-u).
* Ima SCART za stare CRT TV-e
...
Minusi koje sam našao su nevažni, ali ću ih navesti:
- Nema formatiranje USB stickova na uređaju, moraju se formatirati
na nekom PC-u
- Nezgodno je što ne pita ništa dok snima, a vi ga ugasite! Tako da
treba sakriti daljinski od samoga sebe (i drugih) ako se snima nešto bitno.
Nisam probao media player, ali koliko čitam nema zamjerki. Primijetio sam da
ima super kod premotavanja video materijala, ne mora se kao na nekim uređajima
pritisnuti ubrzavanje pa čekati dok ne dođe (ima i to), nego strelicama na brzinu
postaviti poziciju od koje se želi gledati, što je beskonačno lakše nego ovo sa
premotavanjem.
Uglavnom, SVAKAKO PREPORUČUJEM, obzirom na sve ostale uređaje do 200kn!
|
|
|
22.10.2020., 18:04
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
Registracija: May 2010.
|
Jel netko slučajno imao prilike probati Edision Piccollo s evotv ili bnet CI modulom?
|
|
|
22.10.2020., 18:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Ord Mantel kaže:
A da ne hvataš signal sa nekog pomoćnog odašiljača, koji emitira samo mux A?
|
A ne znam, na Jarunu sam, a za sadasnjeg emitiranja se vide svi programi koji se trebaju vidjeti... nitko se u zgradi nije jos zalio, iako doduse vecina je na IPTV-u. Moze li biti do receivera, do hdmi porta? Zbunjuje me da ove ostale programe ne daje niti nominalne pa ajde da znam da su tu, a ovako ih niti ne registrira... mozda receiver, iako bi trebao biti to ok proizvod.. sta dalje?
|
|
|
22.10.2020., 18:29
|
|
Moderator - Righteous
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
vex007 kaže:
A ne znam, na Jarunu sam, a za sadasnjeg emitiranja se vide svi programi koji se trebaju vidjeti... nitko se u zgradi nije jos zalio, iako doduse vecina je na IPTV-u. Moze li biti do receivera, do hdmi porta? Zbunjuje me da ove ostale programe ne daje niti nominalne pa ajde da znam da su tu, a ovako ih niti ne registrira... mozda receiver, iako bi trebao biti to ok proizvod.. sta dalje?
|
U ZG bi morao sve naci, a koju antenu koristis, sobna, vanjsku na balkonu ili zgradinu (ZAS)
|
22.10.2020., 18:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2012.
|
Quote:
vex007 kaže:
|
U zgradi imate zajednicki antenski sustav?
99% sam siguran da je problem u opremi tog sustava koja sada pusta samo kanale DVB-T programa, trebate zvati onoga tko je to ugradio i to odrzava da ovisno o vrsti te opreme preprogramira na nove kanale ili ugradi nove module za nove kanale.
Ako spojis isti uredjaj na klasicnu antenu i dobijes programe onda je 100% to u pitanju.
|
|
|
22.10.2020., 19:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Devia dok snima dopušta gledanje drugog programa ali ne dopušta pregledavanje snimki, napiše USB uređaj isključen.
Jel se može na impulsu dok snima reproducirat multimedija.
Jbt moj quadro od 150kn kojeg mijenjam to može.
|
|
|
22.10.2020., 19:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
farfan kaže:
Devia dok snima dopušta gledanje drugog programa ali ne dopušta pregledavanje snimki, napiše USB uređaj isključen.
Jel se može na impulsu dok snima reproducirat multimedija.
Jbt moj quadro od 150kn kojeg mijenjam to može.
|
Na Impulse za vrijeme snimanja mozes gledati druge programe, ali i onaj koji se snima preko EPG mozes za vrijeme snimanja gledati ispocetka i premotavati. Drugo prije snimljeno ne mozes gledati za vrijeme snimanja. Jedan od razloga zasto sam uzeo Impulse je bas taj da mogu gledati za vrijeme snimanja koje ide preko EPG ono sto se snima sto drugih 5-6 nije moglo... Kod svih koje sam probao trebao sam prvo pricekati kraj snimanja da bi gledao. Ovdje ne govorim o Time shiftu vec o EPG snimanju.
Starim DVB-T uredjajima je bilo lakse baratati s time jer nije trebao za to jak hardware kao sto treba za HEVC. Zato su uredjaji koji to mogu skuplji.
|
|
|
22.10.2020., 19:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
smajstor kaže:
U zgradi imate zajednicki antenski sustav?
99% sam siguran da je problem u opremi tog sustava koja sada pusta samo kanale DVB-T programa, trebate zvati onoga tko je to ugradio i to odrzava da ovisno o vrsti te opreme preprogramira na nove kanale ili ugradi nove module za nove kanale.
Ako spojis isti uredjaj na klasicnu antenu i dobijes programe onda je 100% to u pitanju.
|
Da, radi se o ZAS-u! Nisam shvatio ovu zadnju recenicu... dakle antena u receiver, receiver hdmi-jem u tv i jedino sto dobijem su hrt1, hrt2, rtl i nova tv te onaj peti od OiV-a upozorba za prijelaz. Ostale ne bi pokazao ni za zivu glavu, kanali 25, 40 mrtvo. To bi znaci bio siguran indikator da ZAS ne podrzava dvbt2, jesam to ok povezao?
|
|
|
22.10.2020., 19:56
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
Registracija: May 2010.
|
Quote:
smajstor kaže:
Starim DVB-T uredjajima je bilo lakse baratati s time jer nije trebao za to jak hardware kao sto treba za HEVC. Zato su uredjaji koji to mogu skuplji.
|
Ne bih rekao da je to razlog. Za snimanje ne bi trebali biti veliki hardverski zahtjevi, a u svakom slučaju ti zahtjevi nisu ovisni od kodeku, to bi je bitno samo za gledanje, ne i snimanje.
Ja ne razumijem, ako im je tako teško implementirati snimanje više programa istovremeno, zašto onda umjesto toga ne implementiraju snimanje cijelog MUX-a, to ne bi trebalo biti preteško, a čini mi se kao dobro međurješenje.
|
|
|
22.10.2020., 20:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Smajstor-ne znam meni to nije dovoljno. Ako mi se snima nešto što traje 2h, možda poželim pogledat neku kraću već snimljenu emisiju. Na trenutnom sam mogao to.
I još kad sad čitam za ovu lutriju s daljinskim, to me odbija od amika kojeg sam bio spreman kupiti.
|
|
|
22.10.2020., 20:11
|
|
Moderator - Righteous
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
vex007 kaže:
Da, radi se o ZAS-u! Nisam shvatio ovu zadnju recenicu... dakle antena u receiver, receiver hdmi-jem u tv i jedino sto dobijem su hrt1, hrt2, rtl i nova tv te onaj peti od OiV-a upozorba za prijelaz. Ostale ne bi pokazao ni za zivu glavu, kanali 25, 40 mrtvo. To bi znaci bio siguran indikator da ZAS ne podrzava dvbt2, jesam to ok povezao?
|
Normalno da ne podrzava kad je oprema, kanalna pojacala, filteri i skretnice koja su u ZAS ugradjena za stari DVB-T prijem.
Antenu spojite na sirokopojasno pojacalo i signal direktno pustite u razvod prema stanovima.
|
22.10.2020., 20:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2019.
|
Quote:
Cilim kaže:
Po meni mislim da su potpuno isti osim natpisa na prednjoj strani, a za jamstvo vidjet cemo. 
|
Danas sam pogledao u konzumu ovaj Emos T2 HEVC receiver, ima 24 mjeseca jamstva. Kome je važnije dulje jamstvo onda će dat tih 40 kn više u odnosu na Devia verziju. Koje su uopće konkretne razlike između ova 2 teško je reći, možda netko kupi pa napiše neki osvrt i eventualno usporedbu 
|
|
|
22.10.2020., 21:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
shaggy31 kaže:
|
Skidaj firmwarea sa Amikove službene stranice.
|
|
|
22.10.2020., 21:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
Shpyro kaže:
Uređaj je kupljen s verzijom 1.4.21. a ja sam baš na tom linku koji navodiš našao i skinuo verziju 1.4.24.
Firmware pišu znalci, popularno nazvani developeri, dakle ljudi koji poznaju tematiku i znaju što rade, a toliko su dobri da svoj rad i trud žele podijeliti sa svima nama. Inače još nikad nisam imao problema bilo s kojim firmware-om, dal za zemaljske ili satelitske prijemnike. Uostalom uvijek možeš staviti verziju koja ti se najviše sviđa, odnosno sa službenih stranica i sve ok, mada preporučujem da se uvijek ima zadnja verzija jer svaka nova popravlja bug-ove koje uređaj ima. Dakle usnimi bez bojazni taj firmware kao što sam i ja, a smajstor je nekoliko stranica prije objasnio koje novosti i poboljšanja donosi.
|
 Zabavno
Nisam nigdje vidio da smajstor (ili itko do tvog posta) spominje firmware 1.4.24, zadnje što sam vidio vezano za Amiko i firmware je ovaj post https://www.forum.hr/showpost.php?p=8...postcount=1099, a tu se spominje 1.4.21, zato i pitam. Bilo je prepiske o daljinskim i vrstama konektora ali firmware dugo nisam vidio.
A koji od ona dva preporučaš? AMIKO_Impulse_H265_T2C_1.4.24_ emu ili AMIKO_Impulse_H265_T2C_1.4.24_ mcas . Koja je razlika između to dvoje?
|
|
|
22.10.2020., 21:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
Intel_85 kaže:
Skidaj firmwarea sa Amikove službene stranice.
|
Eh sad, Shpyro kaže skidaj odavde, a ti sa službene.. Mislim i ja sam više skloniji onome sa službene stranice.
|
|
|
23.10.2020., 04:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
|
|
|
23.10.2020., 07:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
vex007 kaže:
|
U zadnjoj recenici sam napisao da uredjaj koji si kupio probas spojiti na neku drugu antenu koja nije ZAS i ako ti nadje HD kanale 100% je problem u opremi ZAS-a.
Isti sam problem imao i ja u svojoj zgradi, pa je prije nekoliko dana promjenom antenske opreme na zadnjem katu zgrade rijesen. I usput su promjenjene antene jer su stare bile polomljene.
|
|
|
23.10.2020., 08:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
farfan kaže:
Smajstor-ne znam meni to nije dovoljno. Ako mi se snima nešto što traje 2h, možda poželim pogledat neku kraću već snimljenu emisiju. Na trenutnom sam mogao to.
I još kad sad čitam za ovu lutriju s daljinskim, to me odbija od amika kojeg sam bio spreman kupiti.
|
Ja sam doslovno kupio i isprobao barem 5-6 prijemnika i bas niti jedan nije mogao ni ovo sto moze Amiko Impulse, a kamoli ovo sto ti zelis. Svi ostali redom su imali slabije mogucnosti, pogotovo u kontekstu snimanja TV programa. Neki su to radili toliko lose da je nevjerojatno kako su se uopce nasli u trgovinama.
Amiko Impulse nazalost nije savrsen uredjaj, ima i on svojih mana, ali ja bolji nisam nasao i dok ne nadjem bolji od njega koristim njega. U odnosu na ostale koje sam probao (Strong, Nytrobox, Max Power,...) ovaj je savrsen iako zapravo nije savrsen.
Ti slobodno kupi bilo koji drugi uredjaj, ja sam samo napisao svoju preporuku s obzirom na svoje iskustvo s drugim uredjajima koje sam isprobao kako drugi ne bi trebali kupovati kao ja vise uredjaja...
Kad netko nadje neki bolji od Amiko Impulse, kupiti cu i njega.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:35.
|
|
|
|