Natrag   Forum.hr > Društvo > Koronavirus > Skeptična perspektiva

Skeptična perspektiva Bez epidemioloških mjera

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.01.2021., 19:48   #101
Najgore od svega je što nijedan "stožer" na svijetu, uključno s WHO nikad nije deklarirao koje bi to točno stanje predstavljalo kraj pandemije ili lokalne kovid epidemije. Golštange se stalno pomiču prema hirovima takozvane struke, a kretenske arbitrarne "mjere" koje udaraju na temeljne slobode pojedinca izvlače se iz guzice kao brojevi lota. Ad nauseam.
selfie is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2021., 20:19   #102
Vidjećemo i to čudo.

Čak 103 lokala u ponedjeljak otvaraju vrata: 'Bit će kao u dobra stara vremena - muzika, konobar, dobar dan, izvolite'
Old 29.01.2021., 20:27   #103

Iako mi 103 zvuči nekako malo. Nadam se da će ih se do ponedjeljka nagomilati još.
selfie is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2021., 20:54   #104
Quote:
josip gti kaže: Pogledaj post
iako nisam ovisnik o kafićima
ovo je prevršilo svaku mjeru kažu zatvorit ćemo za Božić jer su tad okupljanja najveća a ostalo zatvoreno do proljeća.
Znaju oni kako se ovce kuhaju,lagano,neće ni osjetiti da su skuhani.
Danas čujem na radiju da će ugostitelji otvoriti iz prkosa moja puna podrška
otvorili su i talijani i česi ne budimo toliki retard narod
Kao nemaju od čega živjeti,radnike im plaća država a vlasnici ako nisu zaradili sve ove godine da mogu preživjeti barem 3-4 mjeseca onda bolje da zatvore i neka idu raditi na bauštelu.Što bi bilo da živimo u nekoj zapadnoj zemlji gdje je već sve zatvoreno prije nego u RH i možda bude sve do Uskrsa,takva je situvacija i netreba samo gledati svoju korist..Što se tiće poslodavaca oni oni i tako varaju državu sa a plaćanjem svega i svačega.Razgovaram sa jednim poduzetnikom,ljudi mu rade na terenu,daje minimalne plaće drugo su dnevnice,sebi isto daje minimalac drugo dnevnice,ne odlazi od kuće a ima dnevnicu,znači direktno zakida državu i ne plača što treb,kaže mi da nije lud da državi plača porez..Samo hoću reći da poslodavci nisu baš neki poštenjaci kako se predstavljaju.
sostar is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2021., 21:27   #105
Podržavam prestanak savijanja kičme. Koliko će biti ustrajni i koliko će represivni aparat biti oštar, vidjet ćemo.
Old 29.01.2021., 21:45   #106
Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post
Podržavam prestanak savijanja kičme. Koliko će biti ustrajni i koliko će represivni aparat biti oštar, vidjet ćemo.
Mene nitko nije silio da savijam kičmu.

Ja znam što mogu i što nemogu ovisno, o prilikama. Ako neznam plivati neću skočiti u duboku vodu. Nažalost, ima takvih koji to rade i onda ih drugi moraju spašavati.

“If something cannot go on forever, it will stop” - Herbert Stein
glosa is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2021., 21:54   #107
Za podosta loših poslodavaca, a naročito ugostitelja korona došla kao naručena.
Bez nje bi propali još u proljeće, a ovako su ih financirali još godinu dana.

Pa ako smo imali ratne profitere kao podkapacitiranu ekipu koja je iz rata izronila kao veliki poduzetnici, ovo su sad korona profiteri.
Ništa drugačije, jedno ovi danas nisu lopovi tog reda veličine.

Inače podržavam otvaranje birtija i prestanak financiranja od strane države tj iz džepova poreznih obveznika, pa kad za mjesec dana počne cvilež da nemaju prihoda, pitam se tko će onda biti kriv.
Old 29.01.2021., 21:58   #108
Quote:
selfie kaže: Pogledaj post
Najgore od svega je što nijedan "stožer" na svijetu, uključno s WHO nikad nije deklarirao koje bi to točno stanje predstavljalo kraj pandemije ili lokalne kovid epidemije. Golštange se stalno pomiču prema hirovima takozvane struke, a kretenske arbitrarne "mjere" koje udaraju na temeljne slobode pojedinca izvlače se iz guzice kao brojevi lota. Ad nauseam.
Kako sad stoje stvari - restriktivne mjere se nameću u trenutku kad broj zaraženih ili oboljelih, ili preminulih (whatever) naraste preko nekog određenog broja.

Logika bi bila da se te mjere opozivaju u trenutku kad broj "zaraženih" opet padne ispod tog graničnog broja. Bar bi to trebala biti nekakva "znanstvena" metoda.

Ali, avaj... nije tako - čak i kad razlog zbog kojeg su određene mjere nametnute nestane, mjere ostaju s objašnjenjem da postoji mogućnost da možda opet nastupe okolnosti za ponovno nametanje mjera.
Npr. "postoji mogućnost" da će se u RH možda pojaviti nekakav engleski, ili brazilski, (ili afrički, ili tunguski soj), pa iako taj soj u stvarnosti trenutno nije detektiran, pa zašto bi ukidali mjere kad ćemo ih "moooožda" morati opet uvoditi.

To je uobičajna špranca kojom se puno puno lakše nameću mjere koje sputavaju ljude/društvo nego što se takve mjere skidaju.

Slična je stvar kao i s npr. porezima i raznoraznim nametima - "politika" ih olako ih nametne, a jednom kad postanu stvarnost teško se odlučuje da ih se je potrebno riješiti čak i kad za njih ne postoji više nekakva potreba.
Hannan Ball is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2021., 21:58   #109
Ne znam da li su ugostitelji toliko glupi da se ne raspitaju prije kršenja mjere o posljedicama ili dobiju krive pravne savjete (ništa novo).

Dakle, izjava vezana uz kazne da "od čega će se naplatiti ako nam je račun prazan" je glupost. Pa evo, ja ću objasniti - naplatiti će se od obrtnika ili odgovorne osobe pravne osobe sa ijednog PRIVATNOG računa koji će ikad u životu više otvoriti na svoj osobni OIB.

Drugo, većina ih ionako cijelo vrijeme pandemije radi.

Samo im je malo sad teže, jelte, malo su veći "izdatci" kad radiš ono što ne bi smio, a da bi smio.
Doreen Mana is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2021., 22:11   #110
Quote:
Doreen Mana kaže: Pogledaj post
Ne znam da li su ugostitelji toliko glupi da se ne raspitaju prije kršenja mjere o posljedicama ili dobiju krive pravne savjete (ništa novo).

Dakle, izjava vezana uz kazne da "od čega će se naplatiti ako nam je račun prazan" je glupost. Pa evo, ja ću objasniti - naplatiti će se od obrtnika ili odgovorne osobe pravne osobe sa ijednog PRIVATNOG računa koji će ikad u životu više otvoriti na svoj osobni OIB.

Samo im je malo sad teže, jelte, malo su veći "izdatci" kad radiš ono što ne bi smio, a da bi smio.
Valjda su se spremili na moguće probleme i koliko će biti ustrajni u traženju zakonskih osnova po kojima ih država sankcionira.
Old 29.01.2021., 22:14   #111
Quote:
Aleta Ogord kaže: Pogledaj post
Bez nje bi propali još u proljeće, a ovako su ih financirali još godinu dana.

Pa ako smo imali ratne profitere kao podkapacitiranu ekipu koja je iz rata izronila kao veliki poduzetnici, ovo su sad korona profiteri.

Inače podržavam otvaranje birtija i prestanak financiranja od strane države tj iz džepova poreznih obveznika, pa kad za mjesec dana počne cvilež da nemaju prihoda, pitam se tko će onda biti kriv.
Ovih nekoliko vlasnika lokala koje poznam ni jedan jedini nisu zaposleni u svojem lokalu. Tako da moje pitanje je sto tocno porezni obveznici njima financiraju? Kako je nekima od njih drzava pomogla da ne propadnu ako je jedina stvar koju drzava financira place zaposlenika?

Quote:
Valjda su se spremili na moguće probleme i koliko će biti ustrajni u traženju zakonskih osnova po kojima ih država sankcionira.
Sve ovisi o brojnosti. Koliko god uhljebi koji zele zadrzati sadasnji status trubili svoje.

Jednom, ne tako davno dio ljudi sa ovih prostora se pozelio odvojiti od tadasnje drzavne zajednice pa je represivni aparat rekao da ne moze. Ispalo je da moze. Nakon sto su se sa tim represivnim aparatom poceli gledati preko nisana.

Ovaj put cak ne bi trebalo ici toliko daleko.
HoD is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2021., 22:57   #112
Quote:
Možda je istina da i ovi u Rusiji samo pizde zato što im je uskraćen komoditet. Kako se mjeri granica kada je samo izgubljen komoditet i kada počinje totalitarizam?
?! Malo se informirat?
Recimo, jel te netko otrovao? Jel može to biti granica?
Odgovori s citatom
Old 29.01.2021., 23:21   #113
Quote:
Aleta Ogord kaže: Pogledaj post
Bez nje bi propali još u proljeće
, a ovako su ih financirali još godinu dana.

Na osnovu čega zaključuješ da bi propali u proljeće da nije bilo korone?
officer is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2021., 23:31   #114
Quote:
Sumnjam da će ugostitelji izazvati ikakav sentiment kod rulje. Otvoriti će i napraviti si probleme. Mikulić već čeka u niskom startu.
Ugostitelji trebaju samo kazati da će najveće prosvjede raditi u sezoni.
Mada mislim da do iste neće ni doći.
Odgovori s citatom
Old 30.01.2021., 00:25   #115
Quote:
moses kaže: Pogledaj post
Sloboda rada, kretanja, druženja.
Imaš slobodu i prvog i drugog. Nisam još vidio da policija trpa ljude u kamione i vozi u Remetinec. A i trećeg, jer kafići i teretane nisu jedini sektor u državi.
A da nelogičnosti ima, to je jasno. To je zapravo glavni problem. A što ćeš kad nas vode korumpirani nesposobnjakovići (ali to nema veze sa samom pandemijom).
vječni onanist is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2021., 09:22   #116
Quote:
woobie kaže: Pogledaj post
Zapravo sam citirao konkretnu osobu i jos sam te podsjetio sto je izjavio a za ovo boldano te molim da nas izvjestis tko je to tvrdio.
Istina, izvukao si konkretnu izjavu konkretne osobe, međutim, izvukao si je u raspravi kasnije kad je ta osoba iznijela drugu tvrdnju i kad smo pričali o drugoj tvrdnji. Ako netko svaki dan tvrdi da je subota, danas ću se s njegovom izjavom složiti jer kalendar pokazuje da stvarno jest subota. Činjenica da je ta osoba jučer također tvrdila da je subota ne umanjuje činjenicu da danas stvarno jest subota, kao što moje slaganje s tim da je danas subota ne znači da se s njim slažem da je i jučer bila subota.

Što se tiče boldanog, vjerojatno nitko nije rekao od riječi do riječi, ali onih koji su kritizirali ljude koji izlaze u rekreativne šetnje da su širitelji bolesti i pozivali sa svi ostanemo doma kako bismo olakšali posao medicinskim djelatnicima nije nedostajalo. Ti ljudi su u osnovi tvrdili da svaki izlazak iz kuće predstavlja značajan rizik od širenja bolesti.
MrBlc is online now  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2021., 10:00   #117
Kod nas u IStri ništa od tih otvaranja je r se žele spremiti za sezonu.Što je shvatljivo kad dosta tih ug.objekta i ovako zatvara nakon sezone i otvara se nakon 1.3.neovisno o koroni.
Bilo bi logičnije da su prosvjede radili na ljeto kad su uvodili ograničenje radnog vremena i slično.
S druge strane mislim da bi vlasnici fintessa i teratana mogli sad svi otvoriti jer ne oivise o sezoni a i ovako im tada pada promet.
lexluthor84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2021., 10:16   #118
Quote:
Doreen Mana kaže: Pogledaj post

Samo ako je obrt u pitanju, ali ne i ako je d.o.o.
Odgovori s citatom
Old 30.01.2021., 11:15   #119
eto imamo prvi prosvjed ove godine, sve mi je to nekako kamilica i nikakvih promjena ne očekujem, vidit ćemo koliko će ih se skupiti

Quote:
U ime udruge oglasio se predsjednik Hrvoje Bujas.

"Dosta je! Sve vas pozivam da dođete u srijedu, 3.2.2021. u Zagreb, u centar, i budete dio najvećeg urlika UGP-a do sada, jer ovo je izgleda jedini način da nas čuju, da nas vide! Sve drugo smo pokušali!

Pozivam sve članove UGP-a, njih preko 15.500 da dođu, ali ne samo njih, već sve vas u ovoj grupi, sve poduzetnike i obrtnike, sve zaposlenike u privatnom sektoru i sve građane Republike Hrvatske. Neka se vaš glas čuje, neka se čuje glas razuma, glas naroda! U srijedu će UGP imati najveći meeting do sada jer vrijeme je za akciju.

Više detalja uskoro...", napisao je Bujas.
DoktorNo is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.01.2021., 11:25   #120
Nece bit nekakvog velikog odaziva, vec su u grupi poceli zasto radni dan, zasto ne vikend, zasto samo zagreb a ne svi veci gradovi?

Ja osobno idem, ali ne ocekujem neki poseban broj
Garf is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:47.