Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.02.2021., 18:51   #4121
Praktik busac je isto ok i nece okrenit ruku odradio negdje 3000 rupa nema zamjerke
Elcabron is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2021., 19:17   #4122
Quote:
Veky kaže: Pogledaj post
Ima i tko EINHELL križni laserski nivelir TE-LL 360 (link/) ili se s obzirom na 0,4mm/m ipak bolje držati besplatne šlauf vage? Uglavnom za neke građevinske radove po vani, eventualno nešto manje po kući tipa knaufa i pločica po kupaonici i sl?

Inako mi je dvorište radijus 20m i to je 4mm na 10 metara. U odnosu na šlaufa vagu koja je gotovo pa besplatna (imam je) za ovo ne trebaš pomagača koji razumije kad se traži kako se precizno vuče ris (op. žena,djeca).
Imam je, ali se može nabaviti i jeftinije. 360°je zakon. Ako želiš baš apsolutnu preciznost "kalibriraš" sa šlauf vagom. U Pevec-u je na 24/36 rata i definitivno te dovodi u napast.
saugaro is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2021., 22:50   #4123
Quote:
Soovls kaže: Pogledaj post
Može li mi tko prokomentirati ponudu iz Bauhausa, 18V baterijski set, Bosch plavi; bušilica GSR 18V + bušilica SDS (udarna) GBH + kutna brusilica GWS + punjač i dvije baterije?

https://katalozi.bauhaus.hr/2021/mje...-veljaca-2021/
Dobra akcija, ali bi bilo pametno uzeti još jednu bateriju od 4 Ah (ili još bolje od 5 Ah ako možete)
entalpija is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2021., 23:08   #4124
Problem motora s četkicama na baterijskim alatima je manja efikasnost (čitaj brže potroši bateriju) od njihove braće s elektronički komutiranim motorima.
Samim motorima niš ne fali, jer se koriste već dvjesto godina...
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2021., 12:51   #4125
Quote:
saugaro kaže: Pogledaj post
Imam je, ali se može nabaviti i jeftinije. 360°je zakon. Ako želiš baš apsolutnu preciznost "kalibriraš" sa šlauf vagom. U Pevec-u je na 24/36 rata i definitivno te dovodi u napast.
Je, baš tako, Pevec me doveo u napast

Možr na PM ako znaš gdje.može osjetno niže. Hvala.
Veky is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2021., 15:25   #4126
Quote:
entalpija kaže: Pogledaj post
Dobra akcija, ali bi bilo pametno uzeti još jednu bateriju od 4 Ah (ili još bolje od 5 Ah ako možete)
Nema dileme...na Žitnjaku ih više nema...
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2021., 20:17   #4127
Mikser za beton/ljepilo

Potreban mi je mikser za mješanje ljepila za pločice za postavljanje u jednu obiteljsku kuću kao i za mješanje ljepila za stiropor za postavljanje fasade.
Na jednom web shopu gdje se prodaju "jeftini alati" se nudi Krischner mikser za 250 HRK, iako je jako povoljan interesira me da li je to OK za kupiti za hobi radove (kako je gore navedeno) ili je ipak pametnije uložiti više novaca pa kupiti nešto trajnije?
Koji bi ste mikser preporučili za hobi korisnika i što je bitno od karakteristika prilikom kupovine?
Pucajte s prijedlozima
mali dječak is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2021., 23:18   #4128
Ja sam kupio u Feroterm njihova robna marka. Meni amateru je bio dobar,al ja drugog nisam ni probao.
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2021., 23:50   #4129
Quote:
Zvon kaže: Pogledaj post
Nema dileme...na Žitnjaku ih više nema...
Eto, i Bauhaus kao i lidl.
U katalogu ga ima, u trgovini ga nema.
Dođeš pa kupiš ponešto drugoga da nisi došao bez veze, kada već nema alata iz kataloga.
Soovls is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2021., 19:59   #4130
Thumbs up

S Boxer 18v aku bušilicom zavio 4000 Knauf šarafa u 4 dana.
Već se isplatila.
Tehnomag is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.02.2021., 23:17   #4131
Quote:
mali dječak kaže: Pogledaj post
Potreban mi je mikser za mješanje ljepila za pločice za postavljanje u jednu obiteljsku kuću kao i za mješanje ljepila za stiropor za postavljanje fasade.
Na jednom web shopu gdje se prodaju "jeftini alati" se nudi Krischner mikser za 250 HRK, iako je jako povoljan interesira me da li je to OK za kupiti za hobi radove (kako je gore navedeno) ili je ipak pametnije uložiti više novaca pa kupiti nešto trajnije?
Koji bi ste mikser preporučili za hobi korisnika i što je bitno od karakteristika prilikom kupovine?
Pucajte s prijedlozima
Treba imati prekidač za dvije mehaničke brzine, a ne jedna s 700rpm zbog čega baca smjesu van iz posude pri velikoj brzini ili ako smanjuješ brzinu na potenciometru onda joj automatski smanjuješ i snagu.

Realno bilo koja s dvije mehaničke brzine. Uzeo Toolsona s dvije brzine i preporodio se nakon Parkside s jednom mehaničkom brzinom.

Uvijek sumnjajte u velika obećanja. Obećanje ludom radovanje.
SAS is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2021., 01:35   #4132
Dobro, u čemu je fora ovdje?

DeWalt 7485

https://www.naj-sklep.pl/dewalt-pila...-dwe7485-60979

Cijena na WS u Poljskoj (s uključenom dostavom u Hr - GLS) 3600 kn.

Cijene kod nas bezobrazne, uglavnom između 5400 kn - 4900 kn

http://pointshop.hr/proizvod/stolna-...do-30-11-2020/

Našao sam za 3900 kn u jednoj Hr trgovini doduše. Jedva izguglao i naletio na taj shop. Dal' nas to naši trgovci bezobrazno gule ili je nešto drugo?
lazyV is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2021., 06:07   #4133
Quote:
lazyV kaže: Pogledaj post
Dal' nas to naši trgovci bezobrazno gule ili je nešto drugo?
Da.

Ista stvar je i za Makitu.
Za neke brandove, pogotovo jeftinije, je razlika manja ili nepostojeća, npr Einhell.
Sheshirdzhija is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2021., 10:44   #4134
Ko se oce dobro nasmijat, ili naplakat, nek usporedi cijene u Tena-G (generalni zastupnik makite) i ducanima po njemackoj ili britaniji.
Pogotovo na krupnijim alatima tipa nagibne ili stolne pile, cijene znaju bit skoro pa duple.
cita is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2021., 12:42   #4135
Bezobrazluk u najmanju ruku. Računaju na to da su ljudi ovce. Tko ne zna, nek plati. Tečaj eura u našim trgovinama je, sudeći po cijenama, očito 14
lazyV is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2021., 13:07   #4136
Ima li neko iskustva sa Einhell Power X Charge Sistemom.
Razmišljam o nabavi nekih aku alata pa sse trebam odlučit na sistem. Trenutno imam 12V Plavi Bosch bušilicu tako da nisam ovisan o niti jednom sistemu jer bi išao na 18V, pa imam neka razmišljanja:
1.) Plavi Bosch: i možda bi nekako prešao preko cijene alata, ali preko punjača i baterija ne mogu nikako, just Too Much za Hobi / Povremenu upotrebu
2.) Makita: isto kao Bosch, samo sam nekako pristraniji Boschu, ali generalno isto sta se tiče cijena
3.) ParkSide: prijatelj ima, sasvim dobar alat samo treba čekati akcije i ako imaš sreće
4.) I sad ono zanimljivo, Einhell, cijenom prihvatljiv, ima 3 garancije, baterije povoljne i uvijek se nađe na nekoj akciji. On me nekako privlači ako je u rangu ParkSide-a.
Od alata su mi zanimljivi Flekserica (malo bzvze šta nema potenciometar), Ubodna pila, Cirkular, SDS bušilica... Koristi li neko te alate da podjeli koje iskustvo s njima?
chuspy is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2021., 13:32   #4137
Ja imam parkside udarni odvijač, čist je okej.
Postoji opcija naručivanja alata iz njemačke preko mailbox.de
Baterije se mogu kupiti u ovlaštenom servisu, tako da njih ne treba hvatati u lidlu.

Postoji još jedna opcija, o kojoj ja razmišljam, ali iskreno ne znam jel ima ikakve veze na rad uređaja.

A to je, uzeti npr Makitu, uzeti adapter za bateriju s parkside na Makitu te koristiti takav alat s puno povoljnijim cijenama baterija.

Možda je ideja glupa, ali vidjet ćemo

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
Joker53 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2021., 14:09   #4138
Ma skuplji su dosta i alati makita, nije samo baterije. Viđao sam i makita baterije na akcijama za 30-40€.

Makita najjeftinija ubodna 170€, einhel 50€.
Sheshirdzhija is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2021., 17:11   #4139
Pozdrav svima.

Trenutno imam malu Parkside štemalicu 1050w, ali bi mi trebalo nešto jače. Imam dosta kamenitog tla koje bi htio razbiti tj. izravnati što više i par manjih betonskih zidova za srušiti.

Sad ne znam što uzeti. Najradije bi čekao jaču Parkside pa dok radi-radi i onda po povrat ili drugu, ali pitanje kad će doći. Ima li još koji dućan što ne stvara probleme prilikom reklamacije? Razmišljao sam i nečem skupljem, tipa Bosch, ali bi nakon toga posla više skupljao prašinu, pa ne znam koliko se isplati.
Ivan495 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2021., 19:46   #4140
Quote:
chuspy kaže: Pogledaj post
Ima li neko iskustva sa Einhell Power X Charge Sistemom.
Razmišljam o nabavi nekih aku alata pa sse trebam odlučit na sistem. Trenutno imam 12V Plavi Bosch bušilicu tako da nisam ovisan o niti jednom sistemu jer bi išao na 18V, pa imam neka razmišljanja:
1.) Plavi Bosch: i možda bi nekako prešao preko cijene alata, ali preko punjača i baterija ne mogu nikako, just Too Much za Hobi / Povremenu upotrebu
2.) Makita: isto kao Bosch, samo sam nekako pristraniji Boschu, ali generalno isto sta se tiče cijena
3.) ParkSide: prijatelj ima, sasvim dobar alat samo treba čekati akcije i ako imaš sreće
4.) I sad ono zanimljivo, Einhell, cijenom prihvatljiv, ima 3 garancije, baterije povoljne i uvijek se nađe na nekoj akciji. On me nekako privlači ako je u rangu ParkSide-a.
Od alata su mi zanimljivi Flekserica (malo bzvze šta nema potenciometar), Ubodna pila, Cirkular, SDS bušilica... Koristi li neko te alate da podjeli koje iskustvo s njima?

Aro bi tocno kupavao od plavog boscha?
Topla piva is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:31.