Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
|
08.02.2021., 18:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2018.
|
Praktik busac je isto ok i nece okrenit ruku odradio negdje 3000 rupa  nema zamjerke
|
|
|
08.02.2021., 19:17
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
Veky kaže:
Ima i tko EINHELL križni laserski nivelir TE-LL 360 ( link/) ili se s obzirom na 0,4mm/m ipak bolje držati besplatne šlauf vage? Uglavnom za neke građevinske radove po vani, eventualno nešto manje po kući tipa knaufa i pločica po kupaonici i sl?
Inako mi je dvorište radijus 20m i to je 4mm na 10 metara. U odnosu na šlaufa vagu koja je gotovo pa besplatna (imam je) za ovo ne trebaš pomagača koji razumije kad se traži kako se precizno vuče ris (op. žena,djeca).
|
Imam je, ali se može nabaviti i jeftinije. 360°je zakon. Ako želiš baš apsolutnu preciznost "kalibriraš" sa šlauf vagom. U Pevec-u je na 24/36 rata i definitivno te dovodi u napast.
|
|
|
08.02.2021., 22:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
Soovls kaže:
|
Dobra akcija, ali bi bilo pametno uzeti još jednu bateriju od 4 Ah (ili još bolje od 5 Ah ako možete)
|
|
|
08.02.2021., 23:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Problem motora s četkicama na baterijskim alatima je manja efikasnost (čitaj brže potroši bateriju) od njihove braće s elektronički komutiranim motorima.
Samim motorima niš ne fali, jer se koriste već dvjesto godina...
|
|
|
09.02.2021., 12:51
|
|
~ napustio forum ~
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
saugaro kaže:
Imam je, ali se može nabaviti i jeftinije. 360°je zakon. Ako želiš baš apsolutnu preciznost "kalibriraš" sa šlauf vagom. U Pevec-u je na 24/36 rata i definitivno te dovodi u napast.
|
Je, baš tako, Pevec me doveo u napast
Možr na PM ako znaš gdje.može osjetno niže. Hvala.
|
|
|
09.02.2021., 15:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
entalpija kaže:
Dobra akcija, ali bi bilo pametno uzeti još jednu bateriju od 4 Ah (ili još bolje od 5 Ah ako možete)
|
Nema dileme...na Žitnjaku ih više nema...
|
|
|
09.02.2021., 20:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Mikser za beton/ljepilo
Potreban mi je mikser za mješanje ljepila za pločice za postavljanje u jednu obiteljsku kuću kao i za mješanje ljepila za stiropor za postavljanje fasade.
Na jednom web shopu gdje se prodaju "jeftini alati" se nudi Krischner mikser za 250 HRK, iako je jako povoljan interesira me da li je to OK za kupiti za hobi radove (kako je gore navedeno) ili je ipak pametnije uložiti više novaca pa kupiti nešto trajnije?
Koji bi ste mikser preporučili za hobi korisnika i što je bitno od karakteristika prilikom kupovine?
Pucajte s prijedlozima 
|
|
|
09.02.2021., 23:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Ja sam kupio u Feroterm njihova robna marka. Meni amateru je bio dobar,al ja drugog nisam ni probao.
|
|
|
09.02.2021., 23:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Zvon kaže:
Nema dileme...na Žitnjaku ih više nema...
|
Eto, i Bauhaus kao i lidl.
U katalogu ga ima, u trgovini ga nema.
Dođeš pa kupiš ponešto drugoga da nisi došao bez veze, kada već nema alata iz kataloga.
|
|
|
10.02.2021., 19:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
S Boxer 18v aku bušilicom zavio 4000 Knauf šarafa u 4 dana.
Već se isplatila. 
|
|
|
14.02.2021., 23:17
|
|
AS
Registracija: May 2006.
|
Quote:
mali dječak kaže:
Potreban mi je mikser za mješanje ljepila za pločice za postavljanje u jednu obiteljsku kuću kao i za mješanje ljepila za stiropor za postavljanje fasade.
Na jednom web shopu gdje se prodaju "jeftini alati" se nudi Krischner mikser za 250 HRK, iako je jako povoljan interesira me da li je to OK za kupiti za hobi radove (kako je gore navedeno) ili je ipak pametnije uložiti više novaca pa kupiti nešto trajnije?
Koji bi ste mikser preporučili za hobi korisnika i što je bitno od karakteristika prilikom kupovine?
Pucajte s prijedlozima 
|
Treba imati prekidač za dvije mehaničke brzine, a ne jedna s 700rpm zbog čega baca smjesu van iz posude pri velikoj brzini ili ako smanjuješ brzinu na potenciometru onda joj automatski smanjuješ i snagu.
Realno bilo koja s dvije mehaničke brzine. Uzeo Toolsona s dvije brzine i preporodio se nakon Parkside s jednom mehaničkom brzinom.
|
|
04.03.2021., 06:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2020.
|
Quote:
lazyV kaže:
Dal' nas to naši trgovci bezobrazno gule ili je nešto drugo? 
|
Da.
Ista stvar je i za Makitu.
Za neke brandove, pogotovo jeftinije, je razlika manja ili nepostojeća, npr Einhell.
|
|
|
04.03.2021., 10:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
Ko se oce dobro nasmijat, ili naplakat, nek usporedi cijene u Tena-G (generalni zastupnik makite) i ducanima po njemackoj ili britaniji.
Pogotovo na krupnijim alatima tipa nagibne ili stolne pile, cijene znaju bit skoro pa duple.
|
|
|
04.03.2021., 12:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Bezobrazluk u najmanju ruku. Računaju na to da su ljudi ovce. Tko ne zna, nek plati. Tečaj eura u našim trgovinama je, sudeći po cijenama, očito 14
|
|
|
04.03.2021., 13:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Ima li neko iskustva sa Einhell Power X Charge Sistemom.
Razmišljam o nabavi nekih aku alata pa sse trebam odlučit na sistem. Trenutno imam 12V Plavi Bosch bušilicu tako da nisam ovisan o niti jednom sistemu jer bi išao na 18V, pa imam neka razmišljanja:
1.) Plavi Bosch: i možda bi nekako prešao preko cijene alata, ali preko punjača i baterija ne mogu nikako, just Too Much za Hobi / Povremenu upotrebu
2.) Makita: isto kao Bosch, samo sam nekako pristraniji Boschu, ali generalno isto sta se tiče cijena
3.) ParkSide: prijatelj ima, sasvim dobar alat samo treba čekati akcije i ako imaš sreće
4.) I sad ono zanimljivo, Einhell, cijenom prihvatljiv, ima 3 garancije, baterije povoljne i uvijek se nađe na nekoj akciji. On me nekako privlači ako je u rangu ParkSide-a.
Od alata su mi zanimljivi Flekserica (malo bzvze šta nema potenciometar), Ubodna pila, Cirkular, SDS bušilica... Koristi li neko te alate da podjeli koje iskustvo s njima?
|
|
|
04.03.2021., 13:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Ja imam parkside udarni odvijač, čist je okej.
Postoji opcija naručivanja alata iz njemačke preko mailbox.de
Baterije se mogu kupiti u ovlaštenom servisu, tako da njih ne treba hvatati u lidlu.
Postoji još jedna opcija, o kojoj ja razmišljam, ali iskreno ne znam jel ima ikakve veze na rad uređaja.
A to je, uzeti npr Makitu, uzeti adapter za bateriju s parkside na Makitu te koristiti takav alat s puno povoljnijim cijenama baterija.
Možda je ideja glupa, ali vidjet ćemo
Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk
|
|
|
04.03.2021., 14:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2020.
|
Ma skuplji su dosta i alati makita, nije samo baterije. Viđao sam i makita baterije na akcijama za 30-40€.
Makita najjeftinija ubodna 170€, einhel 50€.
|
|
|
04.03.2021., 17:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2013.
|
Pozdrav svima.
Trenutno imam malu Parkside štemalicu 1050w, ali bi mi trebalo nešto jače. Imam dosta kamenitog tla koje bi htio razbiti tj. izravnati što više i par manjih betonskih zidova za srušiti.
Sad ne znam što uzeti. Najradije bi čekao jaču Parkside pa dok radi-radi i onda po povrat ili drugu, ali pitanje kad će doći. Ima li još koji dućan što ne stvara probleme prilikom reklamacije? Razmišljao sam i nečem skupljem, tipa Bosch, ali bi nakon toga posla više skupljao prašinu, pa ne znam koliko se isplati.
|
|
|
04.03.2021., 19:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
chuspy kaže:
Ima li neko iskustva sa Einhell Power X Charge Sistemom.
Razmišljam o nabavi nekih aku alata pa sse trebam odlučit na sistem. Trenutno imam 12V Plavi Bosch bušilicu tako da nisam ovisan o niti jednom sistemu jer bi išao na 18V, pa imam neka razmišljanja:
1.) Plavi Bosch: i možda bi nekako prešao preko cijene alata, ali preko punjača i baterija ne mogu nikako, just Too Much za Hobi / Povremenu upotrebu
2.) Makita: isto kao Bosch, samo sam nekako pristraniji Boschu, ali generalno isto sta se tiče cijena
3.) ParkSide: prijatelj ima, sasvim dobar alat samo treba čekati akcije i ako imaš sreće
4.) I sad ono zanimljivo, Einhell, cijenom prihvatljiv, ima 3 garancije, baterije povoljne i uvijek se nađe na nekoj akciji. On me nekako privlači ako je u rangu ParkSide-a.
Od alata su mi zanimljivi Flekserica (malo bzvze šta nema potenciometar), Ubodna pila, Cirkular, SDS bušilica... Koristi li neko te alate da podjeli koje iskustvo s njima?
|
Aro bi tocno kupavao od plavog boscha?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:31.
|
|
|
|