Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kozmetika > Kosa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.03.2021., 11:31   #9681
Quote:
smiling.sammy kaže: Pogledaj post
Ivy - you read my mind
baš ti hoću reći da sam paket naručila 23.3. točnije utorak i da je već stigao
sari curls rulzzzzzz
uzela sam givaonni leave in (klasika) i jello shot
bounce curl sprej ću kad isprobam jello
poštar je već ostavio ceduljicu da pokupim paket na pošti
tko će izdržati do sutra
a tek do pranja i stiliziranja s novim proizvodima

imala sam ovo za pranje kose (za masiranje i pranje tjemena)
čini mi se da je odličan za cure koje co-washaju
odlično mi je prao tjeme dok sam pokušavala co-washat

tko bi rekao da ima odličnih dupe-ova na ali expresu
još se uvijek držim denmana
E baš mi je drago da ti je tako brzo stiglo! Jedva čekam dojmove
Moja kosa je tanka i lako se zapetlja pa mi denmanica nije bila dobra a behairful mi je bila pregruba.

Uglavnom, napokon imam omiljenu četku. Mislim da ću si uzeti još jednu i spremiti ju.
Prestala sam isprobavati sve i svašta. Kad pronađem što mi paše, ne tražim dalje.

Maske sam riješila, leave in i aktivator. Samo mi šamponi ostaju.
Koliko vidim johnson je bez SLSa i odobren je.
Molim te kad uhvatiš vremena slikaj sastav biokap šampona. Nikako da odem do Bipe a na netu ne piše cijeli sastav...

Što se tiče četke za pranje, prođem s njom za svaki slučaj ako nisam dobro prstima istrljala tjeme. Eh...
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 12:24   #9682
Quote:
IvyBlu kaže: Pogledaj post
E baš mi je drago da ti je tako brzo stiglo! Jedva čekam dojmove
Moja kosa je tanka i lako se zapetlja pa mi denmanica nije bila dobra a behairful mi je bila pregruba.

Uglavnom, napokon imam omiljenu četku. Mislim da ću si uzeti još jednu i spremiti ju.
Prestala sam isprobavati sve i svašta. Kad pronađem što mi paše, ne tražim dalje.

Maske sam riješila, leave in i aktivator. Samo mi šamponi ostaju.
Koliko vidim johnson je bez SLSa i odobren je.
Molim te kad uhvatiš vremena slikaj sastav biokap šampona. Nikako da odem do Bipe a na netu ne piše cijeli sastav...

Što se tiče četke za pranje, prođem s njom za svaki slučaj ako nisam dobro prstima istrljala tjeme. Eh...
tako i ja
više ništa ne isprobavam
samo provjerene kombinacije
mislim da je od biokapa sastav na kutiji od šampona (koju btw nemam)
ali idem u drogerije za vikend pa ću uslikati usput i postaviti ovdje
sad si me prosvjetlila
pa ja živim u uvjerenju da johnson ima SLS a kad vidi vraga nema
ima COCAMIDOPROPYL BETAINE kao blagi čistač
očito mi on u kombinaciji sa DISODIUM EDTA odlično pere kosu
weeeeee
a ja mislila da ne mogu bez SLS-a

edit
evo sastojaka biokapovog
našla sam na netu

Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Cocamidopropyl Betaine, Lactic Acid, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cetraria Islandica Extract, Althea Officinalis Root Extract*, Passiflora Incarnata Flower Extract*, Glycolic Acid, Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Yucca Schidigera Leaf/Root/Stem Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil*, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil*, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil*, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil*, Glycerin, Glyceryl Oleate, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycol Distearate, Parfum/Fragrance, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.
smiling.sammy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 12:39   #9683
Quote:
Geopardica kaže: Pogledaj post
Ako koga zanima na notinu je na popustu TIGI curls rock amplifier. Ja nisam probala al po komentarima pretpostavljam da bi mogao dati dobar cast koji se razbije idući dan.

https://www.notino.hr/tigi/catwalk-c...210320&utm_sc=
Ovo je nesto najbolje kaj sam otkrila za svoju kosu, preporodila sam se, vise nije suha, sjaji. vrh! dugo dugo traje, koristim 2x tjedno naravno nakon kaj operem kosu, mirise, i vrh vrh

top top

iako mi je zao sto ima svakakve sastojke u sebi
lionelana is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 12:42   #9684
Molim preporuke za frizerski salon koji znaju raditi s prirodnim kovrcavim curkama, bilo bi super ako je u Novom Zagrebu za sisanje vrhova, i feniranje te po mogucnosti farbanje.

Hvala puno!
lionelana is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 12:52   #9685
Quote:
lionelana kaže: Pogledaj post
Molim preporuke za frizerski salon koji znaju raditi s prirodnim kovrcavim curkama, bilo bi super ako je u Novom Zagrebu za sisanje vrhova, i feniranje te po mogucnosti farbanje.

Hvala puno!
ja ti imam super frizera
ali nije NZ nego je kod Sheratona na Zelenom Valu
smiling.sammy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 13:13   #9686
Quote:
tako i ja
više ništa ne isprobavam
samo provjerene kombinacije
mislim da je od biokapa sastav na kutiji od šampona (koju btw nemam)
ali idem u drogerije za vikend pa ću uslikati usput i postaviti ovdje
sad si me prosvjetlila
pa ja živim u uvjerenju da johnson ima SLS a kad vidi vraga nema
ima COCAMIDOPROPYL BETAINE kao blagi čistač
očito mi on u kombinaciji sa DISODIUM EDTA odlično pere kosu
weeeeee
a ja mislila da ne mogu bez SLS-a

edit
evo sastojaka biokapovog
našla sam na netu

Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Coco-Glucoside, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Cocamidopropyl Betaine, Lactic Acid, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Cetraria Islandica Extract, Althea Officinalis Root Extract*, Passiflora Incarnata Flower Extract*, Glycolic Acid, Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Yucca Schidigera Leaf/Root/Stem Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil*, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil*, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil*, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil*, Glycerin, Glyceryl Oleate, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycol Distearate, Parfum/Fragrance, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.
Ajme, hvala ti
Nisam ga uspjela nigdje naći. Pa sastav je fantastičan!

Eto, ti si dokaz da se može bez SLSa. Baš puno kose izgubim kad perem s njim. Čekam popust na šampone i definitivno si uzimam oba! Imam još zaliha pa mi se ne žuri, al htjela bi si sastaviti popis za kupovinu.

Zahvaljujući tebi sam odlučila prestati eksperimentirati. Čemu mijenjati nešto što valja?
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 13:32   #9687
Quote:
Ajme, hvala ti
Nisam ga uspjela nigdje naći. Pa sastav je fantastičan!

Eto, ti si dokaz da se može bez SLSa. Baš puno kose izgubim kad perem s njim. Čekam popust na šampone i definitivno si uzimam oba! Imam još zaliha pa mi se ne žuri, al htjela bi si sastaviti popis za kupovinu.

Zahvaljujući tebi sam odlučila prestati eksperimentirati. Čemu mijenjati nešto što valja?
ako imaš bipu u blizini imaš do kraja mjeseca one njihove naljepnice koje pokupiš na blagajni i popust do 30% na svaki proizvod po tvojem izboru osim ako nije na sniženju

mene je to moj dragi naučio
stalno bi bila isfrustrirana isprobavajući nešto novo dok mi je on mrtav hladan jedan dan (nakon svakodnevnog kukanja i nezadovoljstva) dobacio da ne razumije zašto ja stalno imam potrebu provjerene stvari mijenjati ako mi savršeno funkcioraju
i onda sam skužila da kompliciram i da ću ga poslušati
ušparam novce (jer ne gomilam zalihe), kupim kvalitetnije proizvode i znam što mi je svaki put provjerena kombinacija

i svi sretni i zadovoljni
a najviše on
smiling.sammy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 13:51   #9688
Sammy,
I moj bi se složio s tvojim

Znači mogu dva dana zaredom u Bipu po popust ili?
Trebam i rumenilo i gel za obrve
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 14:01   #9689
Quote:
Sammy,
I moj bi se složio s tvojim

Znači mogu dva dana zaredom u Bipu po popust ili?
Trebam i rumenilo i gel za obrve
možeš u istoj kupovini kupiti koliko god čega hoćeš samo zalijepi naljepnice
i ako ti na blagajni ne ponudi prodavačica popust ti traži 30% uz naljepnice
i dat će ti bez problema
ja sam kupila i glow drops, olovku za obrve, mlijeko od zobi, maslac od kikirikija,
olovku za oči, ruž za usne
možeš do kraja mj ti vrijedi s tim kuponima

https://www.bipa.hr/akcije/naljepnice-s-popustima
smiling.sammy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 14:10   #9690
Quote:
možeš u istoj kupovini kupiti koliko god čega hoćeš samo zalijepi naljepnice
i ako ti na blagajni ne ponudi prodavačica popust ti traži 30% uz naljepnice
i dat će ti bez problema
ja sam kupila i glow drops, olovku za obrve, mlijeko od zobi, maslac od kikirikija,
olovku za oči, ruž za usne
možeš do kraja mj ti vrijedi s tim kuponima

https://www.bipa.hr/akcije/naljepnice-s-popustima
Divota!
Idem sad u Bipu. Hvala ti!
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 14:25   #9691
Kupila oba šampona, gel za obrve i rumenilo. Dosta
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 14:28   #9692
Quote:
Kupila oba šampona, gel za obrve i rumenilo. Dosta
ajme što si brza
odlično
sad si mirna
imaš sve
smiling.sammy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 15:22   #9693
Quote:
ajme što si brza
odlično
sad si mirna
imaš sve
Uvijek tako brzinski obavim kupovine. Najviše vremena mi oduzme čekanje u redu. Zato moj muž voli u kupovinu sa mnom

Da, sad imam sve
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 15:29   #9694
Quote:
lionelana kaže: Pogledaj post
Ovo je nesto najbolje kaj sam otkrila za svoju kosu, preporodila sam se, vise nije suha, sjaji. vrh! dugo dugo traje, koristim 2x tjedno naravno nakon kaj operem kosu, mirise, i vrh vrh

top top

iako mi je zao sto ima svakakve sastojke u sebi
ee možeš li mi molim reći malo više kakav tip kose imaš inače i poroznost. I kakav ti ovo ima učinak na kosu, jel daje jaki cast ili je više za mekanost? Jel lagana krema? Meni sve jako otežava kosu, pa izbjegavam nakrcavanje
hvalaa ti
Geopardica is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.03.2021., 23:17   #9695
Quote:
Geopardica kaže: Pogledaj post
ee možeš li mi molim reći malo više kakav tip kose imaš inače i poroznost. I kakav ti ovo ima učinak na kosu, jel daje jaki cast ili je više za mekanost? Jel lagana krema? Meni sve jako otežava kosu, pa izbjegavam nakrcavanje
hvalaa ti
suha mi je dosta kosa i sirila bi se na sve strane, srednje poroznosti je (da, sad isla vidjeti sta je to i testirala ), iako nisam bas opsjednuta njegovanjem kose i istrazivanjem o njoj, mislim da mi je tip kose 2B do 2C. (netko ce javiti tocno) evo slikica pa vidi

https://www.dropbox.com/s/u77azak4mm...0kose.jpg?dl=0

meni je Tigi vise za mekanost, lagana kosa, smanjuje mi volumen kojeg imam previse, vjerujem da nije lagana krema jer sve sto smatram takvim preparatima je krivo za kosu kao npr. mucenje ili sto ti kazes - otezavanje.

kak mislis nakrcavanje? pramenovi ti strse na sve strane?

ne znam, mozda je to zato kaj mi je dosta duga kosa pa vuce prema dolje.

ono sto je najbitnije, moram do frizerke jer neke pramenove ne mogu otpetljati i sisati vrhove, nisam bila god i pol

ako jos nisi probala tu kremu, svakako kupi i probaj pa vidi, mislim, sta mozes izgubit.
lionelana is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2021., 09:11   #9696
Odlučila sam pokušati provjerene recepte koje sam koristila prije desetak godina.
Sinoć sam radila masku s kvascem i baš sam se ugodno iznenadila!
Otopila sam žlicu suhog kvasca u žlici tople vode. Ostavila da odradi svoje par minuta i dodala 2 žlice regeneratora (da ih potrošim, inače bi masku) i jednu žlicu Alikay ulja. Isto da ga potrošim pa ću si uzeti jojobu i marelicu.

Nanosila sam masku kao farbu za kosu. Prvo na tjeme i na kraju na ostatak kose. Držala pod kapom pola sata. Na kraju sam ju najnormalnije oprala kao inače. Kosa se tako sjaji i ima volumena. Meni dosta! Jednom tjedno ću ju obavezno praviti. Tretman se koristi 15 puta i onda se radi pauza.
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2021., 09:33   #9697
Odlican nacin za potrositi zalihe Ivy, i jos sa super rezultatom.

Cini mi se da mi Cantu pocinje smetati, malo mi oteza kovrce. Oprala jutros, koristila pivo i zlatni Taft gel i imam casta za 2 glave, koliko vidim biti ce i manje frizza. Bila sam pretjerala sa proteinima, pa sa hidratacijom izgleda. Zlatni Taft dobro drzi, i dalje mi je Seinz drazi ali ga nema.

Kako cuvate pivo? Imam bocu od 1,5 l i to mi je 4-5 pranja. Stoji u hladnjaku, neda mi se smrzavati. Muz veli da ga nije sramota kupovati jumbo kronerske boce jer ionako svi znaju da on pije vino.
Old 29.03.2021., 11:41   #9698
Quote:
Maremonti kaže: Pogledaj post

Cini mi se da mi Cantu pocinje smetati, malo mi oteza kovrce. Oprala jutros, koristila pivo i zlatni Taft gel i imam casta za 2 glave, koliko vidim biti ce i manje frizza. Bila sam pretjerala sa proteinima, pa sa hidratacijom izgleda. Zlatni Taft dobro drzi, i dalje mi je Seinz drazi ali ga nema.

Kako cuvate pivo? Imam bocu od 1,5 l i to mi je 4-5 pranja. Stoji u hladnjaku, neda mi se smrzavati. Muz veli da ga nije sramota kupovati jumbo kronerske boce jer ionako svi znaju da on pije vino.
Da, sve redom trošim

Muž ti je zakon
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2021., 16:48   #9699
Kako da napravim leave in u spreju?
Planirala sam staviti giovanni leave in, destiliranu vodu i eterično ulje naranče.
Ja bi zapravo miris za kosu...
IvyBlu is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2021., 17:58   #9700
Quote:
Maremonti kaže: Pogledaj post

pa stvarno ne znam kako da sacuvas pivo mjesec dana
jedino zamrznuti

ajde i ja to radim, i nije strasno

muz ti je fora

mogla bi i ja bolje to veliko pivo nego stalno kupovati u sparu ono iz limenke...
koje kupis? ili koliko dode to kronersko?
coconutmilk is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:59.