Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Kupovanje na internetu

Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.03.2021., 17:36   #1
Primelogistics iskustva

Pozdrav,

Napravio sam dogovor za isporuku pomeranca iz Bugarske u Sarajevo preko kompanije Primelogistics a mail im je [email protected]. Nemam nekih iskustava od prije sa ovim ali navodno pomeranac treba avionom sletit u Sarajevo, a treba platiti neke papire oko 200 eura.

Email izgleda legitimno cak sam i dobio sliku nekog certifikata prijenosa vlasnistva. Malo mi je sumnjivo sto taj sto mi salje pomeranca daje besplatno ali samo da ja pokrivam troskove prijevoza medjutim nije bitno.

Sumnjivo mi je sto novac trebam poslat unaprijed preko westerna u Kamerun nekakvom agentu. Da li ima tu mogucnost prevare, kakva je to firma, kaze ovaj sto je salje da je najbolja? Ima li ko kakva iskustva.
BCDEkat is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2021., 18:08   #2
Ma šalji ti u Kamerun.....usput,uplati i svima nama koji ćemo ti ostaviti komentar...
Pomeranac iz Bugarske,a ti da plaćaš. Kameruncu......zbilja si naivan!!!!
Old 30.03.2021., 18:20   #3
Ja konto da to ide agentu nekakvom valjda u toj firmi, nista onda, fala
BCDEkat is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2021., 19:05   #4
Pa sam sebi si sad odgovorio!!!
Agent iz Kameruna,a pes se šalje iz Bugarske
Old 30.03.2021., 20:58   #5
Evo sad kad sam mu napisao da posalje preko poznatije kompanije namijenjene za to sa recenzijama itd., ne odgovara vise. Ma sumnjivo do Bog kaze, pozivni broj telefona Kipar, zivi u Bugarskoj a pare se salju u Kamerun. Eh
BCDEkat is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2021., 23:05   #6
Slanje novca preko Western uniona i dogovor s potpunim strancem ne idu u istu rečenicu!

Ti si naivan kao Francuska sobarica!

Bolje neko vrijeme ohladi od Interneta da ne napraviš štetu prvenstveno sebi a onda i drugima.

Pogledaj dokumentarac Wham Bam Thank You Scam na YouTubeu, odličan je! I dobro bi ti došao!
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:00.