Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.04.2021., 23:01   #1741
Ma krivo sam se izrazio. Moze mi bit lijep ili ruzan, ali nemrem rec da je bezveze i da mi nije nesto dobar. Tak i sa ovim novima sa kljovama.
Drnda17 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2021., 23:27   #1742
Razumio, sve 5. Evo bša malo detaljnije gledam, kako nisam pratio taj auto, nisam skužio da su u redizajnu ispravili ružan zadnji kraj i napravili ga skroz solidnim, barem po mojim očima.
Stara (iz svakog kuta mi je ružnjikav zadnji kraj, farovi kriminalno uklopljeni)

Redizajn linija, dosta skladnija iako je to isti auto praktički.
Old 08.04.2021., 13:16   #1743
đaba mu 3 FL i dalje je ružan...da je zadnji na svijetu , ja bi pješke....
girling is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2021., 13:22   #1744
Meni je redizajn predivan. Neki decentan crni spoiler (lip) i ovaj sa slike je top
Drnda17 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2021., 13:53   #1745
Također, redizajn je top
aligator1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2021., 23:32   #1746
Znam da sigurno ovisi od kuće do kuće, ali sutra zovem jednu, pa da se mogu odmah unaprijed pripremiti - prakticiraju li leasing kuće izvana davanje vozila na korištenje tvrtkama iz drugih zemalja?
nedamise is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2021., 23:48   #1747
I mene ovo zanima.

Također, prakticiraju li kod nas u HR sale and lease-back?
U razmaku par mjeseci sam u jednoj kući dobio dijametralno suprotne informacije - jedni kažu da, to je normalna praksa, drugi kažu ne, to nikad nije bila opcija.
nicked is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2021., 00:11   #1748
Kod nas mozes kupiti auto vani, prodat ga leasing kuci i onda ga uzet na leasing. Tak da moze se samo tako
Drnda17 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2021., 19:06   #1749
Ovdje je isjecak iz Autoscout AT - da li ova cijena koja genaralno pise uz oglase je brutto cijena, tj. ako mislim registrirati u AT?... ako bi radio prijenos u HR onda bi cijena bila umanjena za porez tj. platio bih 80% od tih 14590 euro - i samo bih morao platiti ca. 1k euro uvoza.

jesam dobro shvatio?

https://postimg.cc/XXz2yTxv
91km is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2021., 20:51   #1750
Kako ćeš umanjiti porez ako ćeš uvesti auto u državu kao fizička osoba? Trošarinu svakako moraš platiti.
Old 11.04.2021., 01:43   #1751
Quote:
91km kaže: Pogledaj post
Ovdje je isjecak iz Autoscout AT - da li ova cijena koja genaralno pise uz oglase je brutto cijena, tj. ako mislim registrirati u AT?... ako bi radio prijenos u HR onda bi cijena bila umanjena za porez tj. platio bih 80% od tih 14590 euro - i samo bih morao platiti ca. 1k euro uvoza.

jesam dobro shvatio?

https://postimg.cc/XXz2yTxv
NISI dobro shvatio..

čak kad bi to funkcioniralo kako ti to inicijalno zamišljaš ("odbiti Austrijski PDV" 20%)..
Na koji način misliš "izbjeći plačanje 25 % PDV u HR".. ?..

(btw. "odbijanje austrijskog PDV-a" bi nekim TEORETSKIM cakama možda i uspio izvesti - ali ono što slijedi NI TEORETSKI nečeš izbjeći, dakle plaćanje HR-PDV)

PLUS PPMV
PLUS "homologaciju"
PLUS naknadu za gospodarenje otpadnim vozilima

Btw. s obzirom da se garantirano radi o ovom "smeću" / sa smetlišta "onlinecars.at"..
https://www.willhaben.at/iad/gebrauc...-ma-447326855/

kao mali "tip".. pročitaj ovo:
https://www.forum.hr/showpost.php?p=8...postcount=1529

... "manje izmišljaj porezne i druge driblinge".. a probaj "SHVATIT poruku" (i tuđa loša iskustva) i probaj si ipak naći uredno auto "na urednijem mjestu" / odnosno iz "urednijeg izvora"..

P.S. ...to što dođeš "na forum" ispitivat porezne trikove, a pritom "sakrivaš" link, prikazujući tobože "isječak oglasa".. samo svjedoči o tome kako za sebe misliš "da si valjda otkrio toplu vodu".. (Nisi)
otkrio si mjesto gdje će te naivnosti samog tebe zajebat.. tako da evo još i taj tip..: Kad već dolaziš po odgovore i pripomoć u saznanjima, biće svima "lakše" kad igraš otvorene karte (još nisam čuo da je netko nekome "preoteo auto", vidjevši oglas u forumskom postu.. )
Inače Passata takve kilometraže / cijene / godišta ima kolko hoćeš.. stvarno nisi "našao" ništa ekstra..
lalala123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2021., 10:14   #1752
Da li je netko ovaj tjedan išao u Njemačku na kraće od 24h ?

Da li je dovoljno samo na granici imati ispunjen formular ? Ovaj formular https://www.maerkischer-kreis.de/cor...2020-11-08.pdf
Treba li što za Austriju i Sloveniju ?
Prolomac is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2021., 18:56   #1753
Pozdrav svima! Ukazala mi se je prilika da mi tetak ''usput'' doveze auto iz Njemačke (on živi u Berlinu). Kupila bih auto preko autokuće..E, sad me zanima koji je postupak da tetak preveze auto do HR? Jel trebam napisati nekakvu punomoć da on može podići auto iz autokuće (mislila sam direktno uplatiti sredstva na račun autokuće) i dovesti ga do HR? Jel mogu to sve obaviti iz HR pa poslati poštom punomoć?
Hvala na odgovorima!
kike_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2021., 20:15   #1754
A zasto ne bi tetku dala novce za vozilo pa kad ga pregleda neka ga plati? Puno sigurnija opcija.
Mislim da je potrebna punomoc i mozes sve obavit iz Hrvatske i samo mu poslat punomoc da on preuzima auto.
Drnda17 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2021., 03:09   #1755
@.... "kike_zg" ...@

ovoj priči malo "fale druge okolnosti", pa čak i naizgled banalne okolnosti (i sve se to onda svodi u sferu "hipotetski i nagađanje")
najlakše je napisat "treba punomoć" (a x-puta sam priložio ovdje javno tih raznih punomoći)
Dakle ovdje fale daljnje "informacije".. npr.
1.) Što precizno smatraš "autokućom".. (?).. jer govorimo o vrlo širokom spektru "prodavatelja automobila".. - a dobrom dijelu njih svakako NIJE preporučljivo slati neke novce unaprijed - dok to kod drugih nije nikakav problem.. - uglavnom nema ničeg konkretnijeg o tome - o čemu govorimo..
(Badava je svaka punomoć, i neke idilične priče o tečetu, što će "usput dovest auto".. - ako je prethodno trul izbor auta / "autokuće", ili će se - nedobog - "izgubit i novci i auto"..

2.) Nedostaje bilo kakav info o "vremenskom momentu".. dakle o tome "kad se priča treba odvijati" ("kad tetak putuje prema HR" ?) - eventualno "kako se tetak vraća za Berlin" ? (jer ne stavi se "usput" auto u prtljažnik nekog drugog auta, pa se doveze..)
Vrlo vjerovatno bi tetak trebao "dizati tzv. transferne zoll-tablice" (što je u ovom razdoblju vrlo zafrknuta, da ne kažem "nemoguća" misija).., da li je išta od toga "jasno" (?).. a čini mi se da nije ništa jasno.., i da uključujući tetka - nitko nema pojma ništa..

3.) U takvim nepripremljenim okolnostima tad dolazi do "kaosa", kašnjenja, ishitrenih odluka, spoticanja na raznim "zamkama", zaboravljanju sveobuhvatne papirologije, itd..

Da se shvatimo pravilno.. NIŠTA od toga nemogu "tvrdit", jer jednostavno neznam sve ovo što je "s upitnicima"..

ali će biti mala - do nikakva pomoć od toga, ako ovdje napišem "tribala bi tetku poslat punomoć".., čak ne triba slati "poštom", sasvim je dovoljno e-mailom (uz dodatak kopija obje strane osobne karte)
- jer ti pišeš pitanje s formulacijom "sad me zanima koji je postupak da tetak preveze auto do HR?"

Dakle triba ti u principu "cijelokupno postupanje od A - do Ž" (korigiraj ako nije tako) - a to je s ovakvim ulaznim navodima "nemoguća misija"..
lalala123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2021., 10:59   #1756
Pozdrav svima,

Uvezao do sada sebi 4 diesela iz Njemacke nikad benzinca, sada gledam benzinac 1993g co2 165g (ovo mi jos provjereva ovlasteni distributer) uvoz cca 4500kn koliko je to moguce? Na benzin nizi co2?

Koja je neka realna cijena dovoza auta okolica Nurberga do Zg?

Hvala
Bojan3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.04.2021., 12:09   #1757
@..... "Bojan3000" ...@

Zbog starosti (deprecijacije) je visoko "umanjenje" poreznog iznosa (u odnosu na "full-iznos", koji bi se plaćao da je auto novo)

Ako je navod o Co2 pravilan (165 g/km) = porez po Co2-kriteriju, za 27 god. staro auto je i niži od 4.000 kn
Međutim izvjesno ćeš morat ishodit tzv. potvrdu proizvođača o tome (zamjenski COC-dokument) = 400 kn
(ovo inače "od ovlaštenog distributera", pa dotičnog lako odmah i pitaš za tu potvrdu)

Ne navodiš "koje auto", pa je nemoguće nešto reći o tome jel bi bilo i PPMV-a po vrijednosnom kriteriju
a moraš dodatno računat na trošak "homologacije" (625 kn) i naknade za gospodarenje otpadnim vozilima (0,60 kn / kg težine vozila) - dakle recimo npr. 600 kn za 1.000 kg teško auto.

Sve u svemu, neki ukupni trošak "u pravcu 5.000 kn" - je realan.
Uvjet: izbor kod metode utvrđivanja porezne osnovice (u poreznoj prijavi) mora biti "po tablici" - jer "procjenom" može lako biti utvrđena "veća preostala vrijednost" (dakle manje umanjenje na ime pada vrijednosti) pa time veći porezni iznos.

Nürnberg - ZG transport na kamionu.. 300 - 500 € - ovisno kojeg prijevoznika nađeš, i kako se dogovoriš.
lalala123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2021., 16:01   #1758
Pozdrav, sigurno vec ima na temi ali iskreno nemam sad vremena trazit.

Unosim skuter iz Slo, kupujem od fizicke osobe.
Osim KP ugovora sta ostaje njegovog (prometna, potrdilo o skladnosti..) meni? Hr potvrdu vec imam znam da slovenska ne prolazi, ali montiran je Akrapovic u ovlastenom, kod njih se predelave upisuju na potrdilo, ne u prometnu, i to je sve sto on ima. Kakva je sad procedura za upis u nasu prometnu?

Hvala
EphGus is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2021., 17:47   #1759
Molim pojašnjenje, imam slijedeću situaciju.
Prijatelji iz Njemačke mi poklonili Ford Fiestu benzinca iz 1998. godine. Auto ima 70.000km jer ga nisu vozili skoro ništa i ko nov je.
Nalazi se kod mene u Hrvatskoj i žao mi ga je vozit neregistriranog po šumi jer auto ima sve žive dodatke i dobro bi mi došao registriran ali ga trebam onda "uvesti".

Ono što me interesira, jel ja mogu uvest tako star auto u Hr i koliko su oni kalkulatori uvoza precizni?
Nisam nikad do sada radio uvoz i molio bih info što mi je potrebno, a tim više pošto se radi o poklonjenom vozilu pa ni ne znam koja je realna cijena takvog rabljenog vozila.

Trenutni vlasnici (njemci) će ga odregistrirat za desetak dana po povratku u Njemačku pa ne znam dal odjava u Njemačkoj može stvoriti neki problem za kasnije rješiti papire u Hr.
Papcina is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2021., 22:05   #1760
Gospon lalala123 uvijek me fasciniraju vaši opisi :)

Quote:
lalala123 kaže: Pogledaj post
@.... "kike_zg" ...@

ovoj priči malo "fale druge okolnosti", pa čak i naizgled banalne okolnosti (i sve se to onda svodi u sferu "hipotetski i nagađanje")
najlakše je napisat "treba punomoć" (a x-puta sam priložio ovdje javno tih raznih punomoći)
Dakle ovdje fale daljnje "informacije".. npr.
1.) Što precizno smatraš "autokućom".. (?).. jer govorimo o vrlo širokom spektru "prodavatelja automobila".. - a dobrom dijelu njih svakako NIJE preporučljivo slati neke novce unaprijed - dok to kod drugih nije nikakav problem.. - uglavnom nema ničeg konkretnijeg o tome - o čemu govorimo..
(Badava je svaka punomoć, i neke idilične priče o tečetu, što će "usput dovest auto".. - ako je prethodno trul izbor auta / "autokuće", ili će se - nedobog - "izgubit i novci i auto"..

2.) Nedostaje bilo kakav info o "vremenskom momentu".. dakle o tome "kad se priča treba odvijati" ("kad tetak putuje prema HR" ?) - eventualno "kako se tetak vraća za Berlin" ? (jer ne stavi se "usput" auto u prtljažnik nekog drugog auta, pa se doveze..)
Vrlo vjerovatno bi tetak trebao "dizati tzv. transferne zoll-tablice" (što je u ovom razdoblju vrlo zafrknuta, da ne kažem "nemoguća" misija).., da li je išta od toga "jasno" (?).. a čini mi se da nije ništa jasno.., i da uključujući tetka - nitko nema pojma ništa..

3.) U takvim nepripremljenim okolnostima tad dolazi do "kaosa", kašnjenja, ishitrenih odluka, spoticanja na raznim "zamkama", zaboravljanju sveobuhvatne papirologije, itd..
Da se shvatimo pravilno.. NIŠTA od toga nemogu "tvrdit", jer jednostavno neznam sve ovo što je "s upitnicima"..

ali će biti mala - do nikakva pomoć od toga, ako ovdje napišem "tribala bi tetku poslat punomoć".., čak ne triba slati "poštom", sasvim je dovoljno e-mailom (uz dodatak kopija obje strane osobne karte)
- jer ti pišeš pitanje s formulacijom "sad me zanima koji je postupak da tetak preveze auto do HR?"
Dakle triba ti u principu "cijelokupno postupanje od A - do Ž" (korigiraj ako nije tako) - a to je s ovakvim ulaznim navodima "nemoguća misija"..

1) Hvala na brizi ali nisam nekakva glupačica koja će proslijediti 'krvavo stečeni novac' nekoj neprovjerenoj kući.. U krajnjem slučaju novce mogu uplatiti na tekov račun u DE. Dogovoriti ću se s njim što je najpametnije..

2) Zašto je u ovom razdoblju nemoguća misija podići 'transferne zoll-tablice'? Zbog korone? Tetak planira u 5. mj za Zagreb (tj čeka mene da odaberem auto koji zadovoljava moje prohtjeve). A u Berlin se vraća avionom..

3) Neće biti nikakvih kašnjenja, nepripremljenih sitaucija itd.. Tetak je u penziji (živi u Berlinu) i ima vremena napretak..
Jedno vrijeme sam čitala redovito ovu temu i ne mislim da je unos auta iz DE nekakva znanstvena fantastika..
Pošto se je tetak ponudio da će osobno dovesti auto (šta ćete čovjek voli Kroejšu i Zagreb) ne vidim potrebu da bi trebala osobno ići u Berlin. Jel dovoljna punomoć (plus kopirani dokumenti) da može sam podići auto iz autokuće i zoll tablice? I htjela bih uz zoll tablice dodatno ugovoriti i nekakvo kasko osiguranje od tjedan dana(da auto bude osiguran do dolaska u Zagreb)..Jel to moguće?

Možete li mi molim Vas poslati primjer punomoći koje trebam napisati (na njemačkom) i ovjeriti kod javnog bilježnika.. Još bolje ako ne moram slati poštom, ako sve mogu skenirati i poslati mailom..

Hvala Vam na odgovorima!
kike_zg is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:50.