Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba

Glazba Rock around the clock
Podforumi: Play liste, Stvaranje glazbe, Zabavna glazba, Gitaristički kutak

Pogledaj rezultate ankete: ljetni album tjedna je:
Antena - Camino del sol (1982) 4 40.00%
Fuubutsushi - Natsukashii (懐かしい) (2021) 3 30.00%
Grateful Dead - American Beauty (1970) 7 70.00%
Deodato - First Cuckoo (1975) 6 60.00%
Cannibal Corpse - Live Cannibalism (2000) 2 20.00%
Ufomammut - Fenice (2022) 1 10.00%
Sublime - Sublime (1996) 3 30.00%
Himiko Kikuchi - Flying Beagle (1987) 4 40.00%
Fleet Foxes - Shore (2020) 4 40.00%
Kuzma & Shaka Zulu - The Best of Collection (2021) 6 60.00%
Anketa s višestrukim izborom Glasovatelji: 10. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.06.2021., 17:30   #1781
nisam ni sumnjao da znaš za taj blog
Old 08.06.2021., 21:25   #1782
Nemam šta pametno za dodat pa ću iskoristit priliku da pozovem sve forumaše koji imaju volje i želje piskarat da to nastave na nekim drugim temama. Sve albume koji vam nisu prošli ili sve one koje ste mislili predložit možete predstavit u nekoj od ovih teme preporuke albuma i glazbene osmrtnice ili to možete napravit u temi benda ili izvođača pošto dosta njih imaju svoju vlastitu temu(samo sa zadnje liste Dylan, Bon Jovi, Tool i M.Jackson sigurno imaju). Znam da su moderatori već više puta napisali da se može otvorit i zasebna tema(samo bez onog prefiksa album tjedna), al to već ovisi o volji pojedinca i koliko misli da bi neki album moga bit interesantan ostalim forumašima. O manje poznatim imenima ako vam se ne otvara tema o bendu/izvođaču možete se raspisat na ovoj.

Isto tako ima još dosta zanimljivih tema koje nisu nešto previše aktivne, a dalo bi se na njima vodit kvalitetnu raspravu pa i štošta novoga naučit kako o punku tako i o klasici, ex yu rocku i countryu. Kao dobar primjer mogu uzet temu o 80. di Kvart i ekipa na dane imaju super postova za pročitat iako prvi nisam preveliki ljubitelj te dekade(odnosno nekih žanrova u to vrime). Ovo san provrtia samo zadnjih par strana da odem još unazad našlo bi se masu tema koje već misecima ili godinama skupljaju prašinu, a imaju potencijala za dobru raspravu.

Ili da skratim, bila bi šteta da sad svi nestanete s ovog pdfa samo zato jer će se ova tema stavit na mirovanje, a ima dovoljno drugih za piskaranje. I nas koji ćemo to čitat i komentirat
majstor s mora is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2021., 08:15   #1783
Tako se to radi!

Podržavam ključanje ove meni drage teme, vjerujem da će vaistinu vaskrsnut ako joj bude suđeno.
Super posao ste odradili, vancha i Puky, gušt je bio sudjelovat, osvježavajuće ponekad i osvijestit da nemam pojma o glazbi
Znam da nas se pomalo čitalo i van foruma, a vjerujem da će s vremenom doć i neka nova ekipa i dodati ovom mjestu nešto svoje.

Mislim i ja da sam na ovom (pod)forumu svoje istrkeljala, al tko zna...nadam se da nas neće ponovno spojit okolnosti slične prošloj godini.
Inconnu is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2021., 17:44   #1784
Quote:
vanchaaa kaže: Pogledaj post
can, nema niđe veze s kvartom. pa to niti nije njegovo desetljeće.
ja bih prepoznala koji je prijedlog dao i da nisam sastavljala listu.

dok čekamo predlagača pobjedničkog albuma da otvori novu temu...
vidim da kolege fassa još nema, a on zna tako nestati na duže staze.

ima li tko želju počastiti nas uvodom za metallicu? tko ga je izglasao?
Evo měne dośo ja, bilo mije muka i od sēbe i od muzike kolko je trebalo radit poslijednjih sedmica. Ubiče nas ovaj kapitalizam.

A śta, vi bi zakljućali tęmu? Oślo sve u kurćinu dok me niě bilo, moraču ja ovdiē iz gleda straźarit.

Recite vi svi radije da ste si našli nekog za jebanje nakon cijepljenja nego da tu palamudite o životnim prekretnicama. Glazba vam je samo bila utočište jer se niste mogli jebati do nesvijesti po Zrću i parkiralištima.

Bah, ja stvarno lajem na Mjesec, neka glazba govori: https://www.youtube.com/watch?v=xfAI_MQJy4o
https://www.youtube.com/watch?v=Czu6csvYb0I
FassGoHard is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2021., 19:25   #1785
Srce mi plače sad, a taman htio predložiti Forever Breathes The Lonely Word sljedeći tjedan!
FassGoHard is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2021., 19:34   #1786
Quote:
fassgodard kaže: Pogledaj post
Srce mi plače sad, a taman htio predložiti Forever Breathes The Lonely Word sljedeći tjedan!
Ajmo nastaviti ako nas ima dosta. Ja imam jedan album Ipčeta Ahmetovskog koji cepa guzove. Ako se Pukyju ne da, svakako njegov angažman ne mora biti tako velik. Anketa se može postaviti u bilo koje doba dana.
Old 12.06.2021., 20:00   #1787
opa, vidim da je metalika sletjela, super!

Quote:
Recite vi svi radije da ste si našli nekog za jebanje nakon cijepljenja nego da tu palamudite o životnim prekretnicama. Glazba vam je samo bila utočište jer se niste mogli jebati do nesvijesti po Zrću i parkiralištima.

Quote:
evo i jedna moja današnja, za ljetne terase i koktela dva!

(da bar. radna subota. )
Old 12.06.2021., 20:12   #1788
uglavnom, hvala svima na lijepim riječima i pohvalama. trudili smo se...
i isto tak, hvala na konstruktivnim kritikama, druga stotka možda bolje krene.

evo i popisa predlagača u zadnjem krugu:

Aksak Maboul - Onze danses pour combattre la migraine (1977) ... baribb
Bob Dylan - Desire (1976) ... puky lee
Bon Jovi - Bon Jovi (1984) ... weekend warrior
Can - Tago Mago (1971) ... androlog
Hali Gali Halid - Hajde da se drogiramo (1990) ... lemonzoo
Harumi - Harumi (1968) ... euroneeuro
Hildegard von Bingen - Hortus Deliciarum (12 st) ... vanchaaa
Michael Jackson - Thriller (1982) ... crow89
My Bloody Valentine - Loveless (1991) ... pattie boyd
R.E.O. Speedwagon - Hi Infidelity (1980) ... kvekukvaku
Tool - Lateralus (2001) ... dark wanderer
Various - Rijeka-Paris-Texas (1987) ... kvart99
Old 12.06.2021., 20:21   #1789
Quote:
evo i jedna moja današnja, za ljetne terase i koktela dva!

(da bar. radna subota. )
Dajte mi ti i androlog - pretpostavljam da ste vas dvoje najviše u tim vodama - objasnite kako možete slušati te trakavičaste ambijentalne drogeraške tripove, pod ovim "kako možete" ne misleći "sram vas bilo" nego postoji li neka psihološka priprema za takvu vrst glazbe. Ja to ne znam, evo neki glazbeni znalac mi je pred koji mjesec predložio ovo čudo, i nakon 15 minuta sam htio skočiti kroz prozor. Sreća da sam ugasio jer Metallica ni sada ne bi sletjela!

Ovaj zadnji krug je valjda najčudniji od svih do sad, kao neki kompendij globalne glazbene povijesti od srednjeg vijeka do sad, bokte.
FassGoHard is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2021., 00:00   #1790
Quote:
lemonzoo kaže: Pogledaj post
Ajmo nastaviti ako nas ima dosta. Ja imam jedan album Ipčeta Ahmetovskog koji cepa guzove. Ako se Pukyju ne da, svakako njegov angažman ne mora biti tako velik. Anketa se može postaviti u bilo koje doba dana.
Nije da mi se ne da nego mijenjam životnu sredinu. Neko vrijeme ću imati i ograničen internet.

Tko god da mi je ukrao antidepresive, nadam se da je sad sretan
Puky Lee is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2021., 00:05   #1791
Quote:
Puky Lee kaže: Pogledaj post
Nije da mi se ne da nego mijenjam životnu sredinu. Neko vrijeme ću imati i ograničen internet.
Uzmi na pretplatu kod Telemacha. 20 giga + neograničeni pozivi oko 120 kuna.
Old 13.06.2021., 00:17   #1792
Nema to veze s gigama, jarane moj. Oni bi samo da se jebu, reko sam več, jedino im je jebaćina na pameti.
FassGoHard is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2021., 03:38   #1793
Evo jedna za sve dobre ljude https://www.youtube.com/watch?v=99p35Dk8EV4 i da se čim prije vratimo novom tjednu
Crowich is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2021., 07:06   #1794
Quote:
lemonzoo kaže: Pogledaj post
Uzmi na pretplatu kod Telemacha. 20 giga + neograničeni pozivi oko 120 kuna.
Zasad ništa takvog. Imam već jeftiniju opciju (a i neće na odmet doći malo odmaka od internetovanja svakodnevnog )

Tko god da mi je ukrao antidepresive, nadam se da je sad sretan
Puky Lee is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2021., 12:42   #1795
Quote:
uglavnom, hvala svima na lijepim riječima i pohvalama. trudili smo se...
i isto tak, hvala na konstruktivnim kritikama, druga stotka možda bolje krene.

evo i popisa predlagača u zadnjem krugu:

Aksak Maboul - Onze danses pour combattre la migraine (1977) ... baribb
Bob Dylan - Desire (1976) ... puky lee
Bon Jovi - Bon Jovi (1984) ... weekend warrior
Can - Tago Mago (1971) ... androlog
Hali Gali Halid - Hajde da se drogiramo (1990) ... lemonzoo
Harumi - Harumi (1968) ... euroneeuro
Hildegard von Bingen - Hortus Deliciarum (12 st) ... vanchaaa
Michael Jackson - Thriller (1982) ... crow89
My Bloody Valentine - Loveless (1991) ... pattie boyd
R.E.O. Speedwagon - Hi Infidelity (1980) ... kvekukvaku
Tool - Lateralus (2001) ... dark wanderer
Various - Rijeka-Paris-Texas (1987) ... kvart99
bila sam uvjerena da je euroneuro predložio Thrillera
Tool je bio puky ili dark wanderer

taj neograničeni net se uspori nakon cca 60gb, tako da nije adekvatna zamjena za mrežni
pattie_boyd is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2021., 20:36   #1796
Quote:
pattie_boyd kaže: Pogledaj post

taj neograničeni net se uspori nakon cca 60gb, tako da nije adekvatna zamjena za mrežni
ma to je sranje jer je shared bandwidth tako da npr u mene to preko zime radi odličnom brzinom a preko ljeta se vuče kao zadnja kanta.

najbolje je u biti ne imati net, liječiš se od svih modernih bolesti tako i živiš normalno.
Old 13.06.2021., 20:43   #1797
Quote:
pattie_boyd kaže: Pogledaj post
bila sam uvjerena da je euroneuro predložio Thrillera
Tool je bio puky ili dark wanderer
hahahaha a ja za vas mislio thrillera.
Ajd barem sam wanderera pogodio, Tool je ipak vrištio wanderer.
EuroNeeuro is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2021., 10:28   #1798
jedan od albuma koje sam uvijek htio predložiti a nikada nisam je u biti Acid Bath - When the kite string pops!

naime diskografska kuća koja posjeduje prava za ovaj album ih manijakalno skida s youtube ako se netko usudi staviti album ili poneku pjesmu. čak se vole svađati s fanovima oko toga, što je po meni totalno šupački potez. sad kako nema na youtube nema ni smisla staviti jer ekipa ne može preslušati. na ovom linku se u natruhama čuje album, ali eto bolje i to nego ništa. ima ga na spotify ako netko ima account pa želi slušati.

inače što se same glazbe tiče, Acid Bath je nevjerovatna fuzija svega i svačega i definitivno su mi jedan od najdražih bendova ikada. imaju žestinu, žustrinu, melodičnost, bolesne riječi pjesama, svega tu ima. sami cover albuma je slika koju je naslikao John Wayne Gacy aka the killer clown (bože što mrzim klaunove), jedna od najzloglasnijih serijskih ubojica u SAD.

Old 15.06.2021., 15:10   #1799
A album koji sam, pak, ja imao namjeru predložiti je jedan od najboljih konceptualnih albuma ikada, žešće pretenciozan Kaddish projekta Towering Inferno, ali ozbiljno sumnjam da ima puno potencijalnih slušatelja pompoznog industrial-classical crossover albuma na temu holokausta s naslovom koji znači "molitva".
baribb is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.06.2021., 18:40   #1800
Quote:
Dajte mi ti i androlog - pretpostavljam da ste vas dvoje najviše u tim vodama - objasnite kako možete slušati te trakavičaste ambijentalne drogeraške tripove, pod ovim "kako možete" ne misleći "sram vas bilo" nego postoji li neka psihološka priprema za takvu vrst glazbe. Ja to ne znam, evo neki glazbeni znalac mi je pred koji mjesec predložio ovo čudo, i nakon 15 minuta sam htio skočiti kroz prozor. Sreća da sam ugasio jer Metallica ni sada ne bi sletjela!

a ne znam. meni to obično treba kad mi treba i poravnanje i unutarnji mir. tak da ne znam koje bi bile pripreme za to. pitaj baribba ili weekend warriora rađe, čini mi se da oni bolje plivaju u tim vodama.

kaj se tiče ovog tvog kaj ti je preporučeno, i ja bi skočila kroz prozor, i ranije.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:55.