Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.12.2019., 22:03   #81
Ako se ne varam na kitu za drvo u uputstvima piše da je za ispunu od milimetar ili dva, ne sjećam se sad točno
črni is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2019., 06:10   #82
Quote:
kanjar kaže: Pogledaj post
" čime mogu zapuniti veće rupe u starom parketu" ???
Da.
S naglaskom na kasnije postavljanje laminata.
U čemu bi bila greška?

Pod uvjetom da se ljepilo osuši, naravno.

Quote:
črni kaže: Pogledaj post
Ako se ne varam na kitu za drvo u uputstvima piše da je za ispunu od milimetar ili dva, ne sjećam se sad točno
Naravno.
Kit nije za veće rupe (što je situacija kad parket istruli).

Postoje 3 mogućnosti:

- vaditi sav parket i postaviti laminat na osnovnu podlogu
- izvaditi trule dijelove parketa i zamijeniti ih zdravim parketom
- popuniti trule dijelove građevinskim ljepilom
Smotani2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2019., 09:40   #83
Zbog podloge ispod parketa rađe idem na jeftiniju varijantu. Pošto ću to sam postavljati, tražim što lakši, jeftiniji i prihvatljivi način.
Probati ću sa ljepilom za pločice popuniti, pustiti da se osuši i onda preko laminat. Rupe su negdje i 2 cm siroke, centimetar duboke (stolica sa kotačima uništila godinama itd). Ipak je zgrada i parket iz prije drugog sv rata te parket nije lakiran.
Alfa Romeo is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2021., 15:14   #84
Kablovi nasred sobe

Dakle, izluđuju me. Kauč nam je na sredini sobe pa se do kauča stalno dovlači produžni kabel u koji je uštekano stotinu punjača (za mobitel, joystick, laptop i koješta).

Moja je ideja kupiti jednu prijelaznu lajsnu u boji parketa kojom ću zakamuflirati kabel na podu i utičnice spremiti u jednu kutiju za kablove ili - još bolje - neku drvenu kutiju koja nam usto može poslužiti i kao pomoćni stolić pored kauča.

Može li se to izvesti? Mogu li lajsnu nekako pričvrstiti na parket, a da ga ne uništim?
Old 25.06.2021., 19:48   #85
Krpanje parket ogrebotina

U stanu imam na par mjesta ogrebtine na parketu (negdje i malo dublje) i htio bi ih popraviti koliko je to moguće
Kao prvo nabavio sam onu finu piljevinu (kao brašno) koja ostaje nakon brušenja parketa
I sad trebao neku smjesu kojom ču popuniti te rupe i lak
Dali neko zna kako se točno zovu ti proizvodi, kako bi ih potražio u Splitu
Unaprijed zahvaljujem
mante is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2021., 20:52   #86
Nisam siguran, ali cini mi se da bus si napravil jos vece sranje. A da prepustis to nekom profesionalcu? Dosta je to zeznuto da bi uspio ovak iz prve, cak i profi ce te mozda otkantat i rec da nemre to na taj nacin skrpat nego treba brusit i lakirat vecu povrsinu, a i tada ce se uvijek vidjet prijelaz prema starom laku. Jedini nacin da savrseno izgleda jest da se brusi cijela prostorija.

Uglavnom mozes probat ako imas volje ali racunaj ako zeznes da ti ne gine onda komplet brusenje.
Astral07 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2021., 22:36   #87
slažem se : brušenje i lakiranje je za profića. Samo kitanje je teško izvedivo i vidljivo
Ali kupi kit za parket i probaj prekitati. Imaš u Bauhausu- Split https://www.bauhaus.hr/masa-za-popravak-drva/c/10000594
I kupi japansku špatulu
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.06.2021., 08:24   #88
Nekad, dok sam radio sa starim parkete smo tu piljevinu mješali s nitro lakom i s tim kitali. I onda bude super. No nikad to nismo radili bez brušenja jer nema smisla. Inače se to radilo prije završnog brušenja.

Poslano sa mog STK-L21 koristeći Tapatalk
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:36.