Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.06.2021., 11:54   #2501
Quote:
bug_lady kaže: Pogledaj post

i općenita kritika - puno restorana sam se javila mailom ili porukom na FB i nikad nisam dobila odgovor. ok, nije im to sredstvo komunikacije, ali zašto uopće imati to ako nije u funkciji
Slažem se. +1.
Ima ih dosta koji web narudžbe primaju samo facebukom. Samo s "Jadranskim kozicama" sve štima. Inače, usput, preporučam probati njihove kapešante. Izvrsne su. Drugi mi uopće nisu ni odgovorili ili je odgovor došao za nekoliko dana.
Rezervaciju stola u restoranu putem FB nisam nikada probao.
Pellaprat is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2021., 10:32   #2502
prije pandemije sam u rougemarinu rezervirala stol isključivo preko facebooka/messengera, javljali su se u roku od pola sata i uvijek je sve bilo ok. npr. mislim da sam i pod zidom preko fejsa bukirala. uglavnom, meni je uvijek taj kanal funkcionirao, ali nisam baš sad rezervirala u 20 restorana pa vjerujem da se dio restorana time ne služi, i da, postavlja se pitanje čemu onda uopće drže tu mogućnost otvorenom.
vertov is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2021., 12:23   #2503
pa zapravo je svejedno kako ce se napraviti rezervacija mozes nazvati, poslati mail ili bilosto drugo, bitno je da oni potvrde
Old 21.06.2021., 18:09   #2504
Rougemarin je restoran sa mladim trendy timom od prvog dana. Naravno da fejs i messenger funkcioniraju.

Daj probaj Zelendvor u Spanskom/Malesnica koji je to vec kvart ili Okrugljak, ili pod mirnim krovovima u fijanovoj ciji website je kao iz 1990tih.
europe2seoul is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.07.2021., 21:13   #2505
Quote:
Pellaprat kaže: Pogledaj post
Konačno sam pojeo pizzu od kada je novi vlasnik pa mogu komentirati. Posluga je očaj. Ponuda pive isto. Pizza je za vrijeme Vanjaka bila puno bolja i ono što su mu najviše prigovarali, pizza je prije imala puno više sastojaka i sada sam dobio tijesto bez najmanjeg leopard uzorka.
U čemu je problem sa pivom,samo srezana lista ili i neadekvatno serviranje?Dosta osoblja kod nas ne znaju kako se serviraju belgijska,pšenična i craft piva,te na kojim temperaturama.
Clandestine is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.07.2021., 12:20   #2506
Quote:
Clandestine kaže: Pogledaj post
U čemu je problem sa pivom,samo srezana lista ili i neadekvatno serviranje?Dosta osoblja kod nas ne znaju kako se serviraju belgijska,pšenična i craft piva,te na kojim temperaturama.
najveci problem je temperatura, prestao sam piti crne pive po lokalima jer ih maltene smrznu u frizderu
pa moras cekati najmanje pol sata kako bi doslo na temperaturu na kojoj ima okus
belgijska piva isto tako
Old 21.07.2021., 13:42   #2507
Quote:
Clandestine kaže: Pogledaj post
I jedno i drugo. Gulden Draak koji mi je najdraže pivo je bio toliko hladan da su komotno mogli staviti neki pofarbani lager. Za svijetle pive ti je bolje ne pitati. Tzv. konobar nije ni čuo za Brlog, a kamoli za Plavušu.
Pellaprat is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.07.2021., 16:05   #2508
Heh, ja sam tamo imao "incident" sa jednom konobaricom kojoj sam izrazio nezadovoljstvo jer mi već drugi puta u razmaku od mjesec dana nema pojma o pivama i razdvaja ih na crne i svjetle, te me molila da ništa ne govorim nadležnima jer će vikati na nju.
Pa i nisam.
Ali nisam ju nakon toga više viđao tamo da radi.
Old 21.07.2021., 16:22   #2509
@buraz, pa zato uzmes pivsku listu i sam izaberes ili jos bolje prije se informiras... nemoj si dozvoljavati da ti konobari koji nemaju pojma i uopce ih to ne zanima odredjuju sto ces piti
Old 21.07.2021., 16:44   #2510
Jesam, prvi puta i naručio što sam htio.
Drugi puta sam iz fore išao testirati jeli naučila nešto od zadnji puta.
Old 21.07.2021., 17:05   #2511
Meni je to stvarno prva stvar za detekciju loseg lokala jer to nije toliko odraz konobara koliko vodstva. Primjer recimo, u iole organiziranim lokalima ce uvijek imati spremnu preporuku piva/vina, ne mora to biti nekakva specificna preporuka, ne pricam o nekom pairingu, ali ako je gost neodlucan i trazi preporuku treba odma na jeziku biti ono sto im je neki prvi generican izbor. S druge strane kad na pitanje "koja piva/vina imate?" s druge strane dodje odgovor: "a sto zelite?" nema puno nade ni da je stanje u kuhinji tip top.
To je dosta izrazeno bilo tokom prosle godine kad je bilo razdoblja kad su micali cjenike i slicno pa na pitanje "Koja craft piva imate?" dodje odgovor: "a imamo zmajsku... a koju zelis pa cu vidit jel imamo?", dno
bLah. is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.07.2021., 18:28   #2512
nebi ih pretjerano osudjivao, one su tu da prime narudzbu i da donesu a na stolu ti je pivska lista pa si sam pogledaj sto ti se pije umjesto da ju maltretiras sa pitanjima jel imaju ale ili ipu...
cuvaj reklamacije za situaciju ako donese krivu narudzbu ili nesto tipa zagorena pica
Old 21.07.2021., 21:55   #2513
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
nebi ih pretjerano osudjivao, one su tu da prime narudzbu i da donesu a na stolu ti je pivska lista pa si sam pogledaj sto ti se pije umjesto da ju maltretiras sa pitanjima jel imaju ale ili ipu...
cuvaj reklamacije za situaciju ako donese krivu narudzbu ili nesto tipa zagorena pica
Kad bolje razmislim, tada čak na meniju nisu imali navedene točene pive koje imaju, i taman više nisu imali novu rundu koji sam tamo pio, pa nisam bez konobarice mogao ništa.
Old 22.07.2021., 09:33   #2514
Jeste li vi uopče svjesni koji je problem danas naći konobara samo da priča hrvatski, a kamoli bilo šta drugo? Ne znam koji k pametujete, uzmi cjenik i naruči pivu koju piješ, ako ste već tako pametni i znate sve o pivama.
!!MEDO!! is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2021., 10:24   #2515
pa to i kazem, u situaciji kad smrzavaju pive i ne znaju sto imaju u ponudi /i btw uopce ih ne zanima/ je najbolje sam naruciti jer ionako o pivama znas neusporedivo vise od konobara
Old 22.07.2021., 10:36   #2516
Quote:
!!MEDO!! kaže: Pogledaj post
Jeste li vi uopče svjesni koji je problem danas naći konobara samo da priča hrvatski, a kamoli bilo šta drugo? Ne znam koji k pametujete, uzmi cjenik i naruči pivu koju piješ, ako ste već tako pametni i znate sve o pivama.
Ko što rekoh, nisu imali napisano koje točene pive imaju.
A od prije sam bio navikao da sve znaju i bez problema mi kažu prije nego stignem pogledat.
A i mislim da je to, s obzirom na cijene i ponudu, profil restorana gdje bi to trebali znati.
Old 22.07.2021., 11:44   #2517
Quote:
Uff, kolegica je ispričala dogodovštinu s albanskim konobarom u Istri (barem misli da je bio albanac). Zona sumraka. Sporazumijevali su se rukama i nogama a svejedno je donio sve krivo...
German is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2021., 12:12   #2518
Quote:
A ovo je izgovor za sto tocno? Nisam primijetio da su prilagodili cijene situaciji pa da se plati manje jer je usluga losija (ako vec ne moze bolja iz nekog razloga sto isto nije slucaj jer konobar definitivno moze naucit ponudu svog lokala ako se to od njega i trazi).
A uostalom o cemu pricamo, pa nitko ne prica o tome da se daje ispit konobaru prije narucivanja, radi se o tome da konobar ne zna sto mu je na cjeniku, a sto nije, pa nitko se ne ce naljutit ako konobar na pitanje "Imas li XY pivo?" odgovori sa "Nemamo, imamo 1, 2, 3, 4, mozete izabrati nesto od toga".
bLah. is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2021., 12:35   #2519
na žalost danas ne konobari samo onaj koji neće
Clandestine is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2021., 13:20   #2520
ocito ni gazde lokala nisu nista bolji kad dopustaju da konobar nema pojma o onome sto je u ponudi
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:29.