|
|
15.10.2021., 15:04
|
#2561
|
CEO
Registracija: Sep 2008.
Lokacija: Zagreb-Paris-London-Tuhelj-New York-Baranja
Postova: 4,519
|
Quote:
bug_lady kaže:
ima li što vrijedno spomena na Ravnicama (ili blizu)? Citadela, Rustica...?
|
RUSTICA Konoba na ravnicama je svakako preporučljiva za roštilj sa naglaskom na mljevenom mesu.
Od nedavno imaju i jadransku hobotnicu pečenu u glinenoj posudi i to je također vrlo, vrlo preporučljivo. Možda i ja danas malo kasnije odem na nju sa kolegom...ili ću ostati na roštilju...ili odemo negdje drugdje. 
A i prostor je vrlo OK.
SRBIN je dobar prosjek za roštilj, ali dok mi je Rustica na 500 metara zračne linije, biram ipak nju...i radi bolje klope...i radi boljeg ambijenta.
BONKAS...bio jednom/dvaput prije preuređenja na nagovor i po preporuci knjigovođe. Nisam djelio njegovo oduševljenje. Nakon preuređenja nisam bio, vjerojatno niti neću.
BARANJSKA CITADELA...do prije godinu dana sam bio bukvalno svaki tjedan barem jednom tamo...od otvorenja. Ali, silne promjene osoblja su me već počele zamarati, skupa sa nedostacima koje idu sa time...iako sam slab na moje (ženine...dakle moje, jelte  ) baranjce. Tamo sam pojeo vrhunske fiševe, perkelte i šarane na rašljama...skupa sa ponekad vrhunskim čvarcima, švarglama i kulenovim sekama....no međutim, bilo je i ponekad ispod svakog kriterija. To ponekad sam znao staviti pod stol radi baš opuštajuće atmosfere i praga tolerancije koje imam prema Baranji i Baranjskom gazdi tog restorana.
Dakle, kada je zadnji puta (a šta ja znam...rano proljeće) jedan od novijih konobara koji je mene i mojeg kolegu vidio tamo 2 ,3, 4 puta na odlasku rekao..."vi ste uvijek rado viđeni gosti na dolasku, a još više na odlasku..." (nakon dobre napojnice koju uvijek ostavljamo) pukao nam je film...to je tako kad netko malo "preraste svoje cipele."
Fala lijepa, ne bute nas skoro vidli.
Ako ideš tamo, svakako preporučam neku baranjsku klasiku, dakle prije svega Perkelt od soma...
Eto....raspisao sam se za ovaj mjesec. Zatvaram ured i idem negdje jesti i piti. Petak je i još sam u trenirci, mislim da ipak neće biti Okrugljak...budem vidio što kolega kaže.
__________________
"Ja čitam"...kako se kaže na Crnski? Kaže se kao "Ja čitam"
...Vidi u riječnik Crnskog i Gorskog jezika
|
|
|
15.10.2021., 16:07
|
#2562
|
Know-how Dibidus
Registracija: Feb 2008.
Lokacija: D4, rjeđe D5 i D8
Postova: 25,428
|
rustica dosta oscilira u odnosu na to jel majstor boban za grillom ili ne..
|
|
|
17.10.2021., 10:44
|
#2563
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2021.
Postova: 83
|
Ima li tko preporuku za fast food koji radi nedjeljom i ima u ponudi pohani sir? Za Zadar.
|
|
|
21.10.2021., 00:56
|
#2564
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
Postova: 3
|
Preporucite mi restoran
Pozdrav svima !
Iduci tjedan sam u Puli na dva dana (mozda tri) pa me interesira gdje da odem na rucak/veceru  ? Sta mi mozete preporuciti, koji restoran ?
Ne zelim nista "to fancy" ali isto tako nesto prejeftino i lose. Uglvanom gdje ste vi licno imali ili imate dobro iskustvo sa hranom, uslugom i cijenom ?
Hvala 
|
|
|
21.10.2021., 15:11
|
#2565
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2020.
Postova: 530
|
Jupiter je super restoran, dobra hrana, dobre cijene.
Pizzeria Tivoli je isto sasvim ok za pizzu, izbjegavaj Pecenjaru Mons koja naplacuje porciju cevapa 60 kn, sve priloge po 11-15 kn (malu posudicu ajvara, kajmaka, luk) i krumpire koji su odvratni  . Porcija te izadje 100+ kuna za meso koje je takodjer usrano.
Do lani je bila dobra i Bonaca kao fensi restoran, ali ne idi tamo.
Takodjer za desert su super palacinke u Pulacinki, tonu priloga i opcija ako si fan toga. (Makar Jupiter ima bolesne palacinke).
|
|
|
21.10.2021., 18:37
|
#2566
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
Postova: 1,635
|
Ručak uz autocestu Zagreb - Rijeka?
Navikao sam stati u odmorištu Draganić ali dugo nisam išao, ima li kakvih preporuka? Znači prolazim tamo u vrijeme ručka, ne treba ništa posebno, nekakav gulaš, pizza, pečenje sa prilogom ili slično.
|
|
|
21.10.2021., 20:15
|
#2567
|
Shoeholic
Registracija: Sep 2011.
Postova: 26,171
|
Ima li sta vrijedno spomena oko Ludbrega?
__________________
Carpe diem
|
|
|
21.10.2021., 20:21
|
#2568
|
Know-how Dibidus
Registracija: Feb 2008.
Lokacija: D4, rjeđe D5 i D8
Postova: 25,428
|
Quote:
bodulas kaže:
Ručak uz autocestu Zagreb - Rijeka?
Navikao sam stati u odmorištu Draganić ali dugo nisam išao, ima li kakvih preporuka? Znači prolazim tamo u vrijeme ručka, ne treba ništa posebno, nekakav gulaš, pizza, pečenje sa prilogom ili slično.
|
Siđi pa na janje oko Zdihova.
|
|
|
21.10.2021., 21:01
|
#2569
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
Lokacija: Sisak
Postova: 454
|
Quote:
bug_lady kaže:
Ima li sta vrijedno spomena oko Ludbrega?
|
Da pogodim,6.11. Ides setati i vinceko piti
Poslano sa mog SM-A715F koristeći Tapatalk
|
|
|
21.10.2021., 22:16
|
#2570
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
Postova: 1,635
|
Quote:
DeeJay Dee kaže:
Siđi pa na janje oko Zdihova.
|
Situacija je takva da nemam ni vremena ni mogućnosti za to. Dobio sam preporuku pa ako bude dobro javit ću, ako ne bude opet dobro 
|
|
|
22.10.2021., 05:32
|
#2571
|
Shoeholic
Registracija: Sep 2011.
Postova: 26,171
|
Quote:
Njorac kaže:
Da pogodim,6.11. Ides setati i vinceko piti
Poslano sa mog SM-A715F koristeći Tapatalk
|
i jesti nadam se 
__________________
Carpe diem
|
|
|
22.10.2021., 09:47
|
#2572
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
Lokacija: Sisak
Postova: 454
|
Quote:
bug_lady kaže:
i jesti nadam se 
|
Bumo se vidili   
Poslano sa mog SM-A715F koristeći Tapatalk
|
|
|
22.10.2021., 10:58
|
#2573
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
Postova: 1,690
|
Quote:
bodulas kaže:
Ručak uz autocestu Zagreb - Rijeka?
Navikao sam stati u odmorištu Draganić ali dugo nisam išao, ima li kakvih preporuka? Znači prolazim tamo u vrijeme ručka, ne treba ništa posebno, nekakav gulaš, pizza, pečenje sa prilogom ili slično.
|
Putniku, kod naplatnih u Rijeci
|
|
|
22.10.2021., 14:28
|
#2574
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
Lokacija: Zg
Postova: 25,655
|
Quote:
Opelka kaže:
Jupiter je super restoran, dobra hrana, dobre cijene.
|
Ljetos smo dva puta jeli, pizze i lignje, fino, obilno...ugodan prostor, dobri konobari.
I sve drugo (na tuđim tanjurima) je izgledalo primamljivo. 
__________________
"Svi su jednaki, ali neki su jednakiji od drugih." © svinja Napoleon
|
|
|
23.10.2021., 01:31
|
#2575
|
miris borova
Registracija: Sep 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 34,840
|
Opet otvara Asia Gold u Radnickoj
Promovira se kao novi restoran koji otvara. Onak...
I imat ce opciju all you can eat. Za ljubitelje info.
|
|
|
23.10.2021., 13:32
|
#2576
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
Postova: 6,412
|
Ima li neko mjesto u Zg gdje se moze na par sati zasjesti uz finu klopu i cugu (dobra ponuda piva i vina na čaše)?
Po mogucnosti hrana da bude onak meze / tapas style, non fancy ekipa i non uštogljena atmosfera.
Cijena nije tolko bitna.
|
|
|
23.10.2021., 13:44
|
#2577
|
miris borova
Registracija: Sep 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 34,840
|
Pritvorene terase Cheese bara.
Novi lokal Sopal za vino i sofisticiranije meze tanjure, koje nisu meze. Al jesu, kad ih skombiniras 2, 3 porcije (odlican prsut, punjeni batacici krilaca pork belly-jem, itd.).
|
|
|
23.10.2021., 14:13
|
#2578
|
road warrior
Registracija: Nov 2009.
Lokacija: Gaza holiday resort
Postova: 36,032
|
najbolja ponuda piva je Fakin pivnica u Vukovarskoj iza Bugalooa, ima i za pojesti... cijene su osjetno vise nego na slicnim mjestima ali ako to nije problem onda u redu,
atmosfera prilicno opustena a ekipa casual na maksimumu
__________________
odbanirajte Pinzgauera!
|
|
|
23.10.2021., 14:59
|
#2579
|
Calico Jack Rackham
Registracija: Dec 2006.
Lokacija: Hispaniola
Postova: 1,289
|
Quote:
Deedy kaže:
(punjeni batacici krilaca pork belly-jem).
|
Kak to funkcionira? Imaš sliku tog?
__________________
Ship ahoy!
|
|
|
23.10.2021., 16:25
|
#2580
|
miris borova
Registracija: Sep 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 34,840
|
Quote:
Swedish kaže:
Kak to funkcionira? Imaš sliku tog?
|
Odlicno funkcionira. Dio mesa s batacica pomijesan komadicima svinjske potrbusine, miks lagano egzoticnih zacina koji je dodatni plus i fino hrskavo izvana.
Sad su uveli i neka nova jela i uvodit ce ih stalno u rotaciji, a ovo sto smo mi probali mozes vidjeti u slikovnici iz potpisa, evo izbrojao sam gdje je... 16. od najnovije objave je Sopal. Tamo je i ovo jelo i prsut moram reci jedan od najboljih i najpovoljnijih tartar bifteka u gradu.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:40.
|
|
|
|