|
|
11.06.2007., 22:05
|
|
Pokojni
Registracija: May 2006.
|
Quote:
plimpi kaže:
A zato si rasprodao svoj portfelj na ZSE, i više ne želiš kupovati naše dionice, jer ne vidiš nikakvu perspektivu i ne očekuješ zaradu? 
|
Šta i on?

|
12.06.2007., 08:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Quote:
Edgar kaže:
|
Edgar, evo ti prvih 10 tvrtki po novostvorenoj vrijednosti u 2006. u Hrvatskoj:
1 HT Zagreb 464 mil EUR
2 INA Zagreb 322
3 ZAGREBAČKA BANKA Zagreb 254
4 PBZ Zagreb 211
5 T-MOBILE HRVATSKA Zagreb 197
6 HEP-DISTRIBUCIJA Zagreb 177
7 HP Zagreb 152
8 ENI CROATIA B.V. Zagreb 152
9 VIPNET Zagreb 150
10 HRVATSKE ŠUME Zagreb 134
Citiram i komentar ispod članka:
"društva državni monopol, banke, trgovina .... su preraspodjela novostvorene vrijednosti u nekoj državi , industrija i turizam (stranci) je stvarna novostvorena vrijednost, pa bi prvo trebalo selekcionirati društva, a tek ona koja ostanu rangirati po nekom pokazatelju."
Pametnome dosta!
|
|
|
12.06.2007., 09:05
|
|
Gable, Clark Gable
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
plimpi kaže:
A zato si rasprodao svoj portfelj na ZSE, i više ne želiš kupovati naše dionice, jer ne vidiš nikakvu perspektivu i ne očekuješ zaradu? 
|
Kakva rasprodaja???
Vidiš da statistički ima 14% više turista u RH pa sam odmah si prikupio malo VLHO!
Pa jesam naveo da TRGOVINA raste, dakle pretpostavio sam tu i trgovinu dionicama....
O.... da... perspektive IMA! 
|
|
12.06.2007., 10:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
Quote:
freelancer kaže:
Kakva rasprodaja???
Vidiš da statistički ima 14% više turista u RH pa sam odmah si prikupio malo VLHO!
Pa jesam naveo da TRGOVINA raste, dakle pretpostavio sam tu i trgovinu dionicama....
O.... da... perspektive IMA! 
|
Ajde, nek sam uspio izvuć mrvu optimizma iz tebe. Tvrd si orah, uostalom kao i svi Riječani. 
|
|
|
24.06.2007., 21:28
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jul 2005.
|
Quote:
Edgar kaže:
4 godine sanadera je više nego dovoljno, slažete li se?
i tko nam ostaje?
|
Prema svemu sudeći, a ponajprije zadnjim ekonomskim pokazateljima koji nam pristižu, i poslije Sanadera će biti opet Sanader.
Tandem Ljubo&Zoki se pokazao nesposobnim kad je u pitanju gospodarski program, oni mogu jedino igrati na neke ideološke čimbenike i već ofucane parole tipa: Drugovi i Drugarice! Mi možemo! Mi moramo! Živio drug Tito! ne bi li privukli kojeg neodlučnog nafiksanog i napušenog punoljetnog tinejđera.
Čačić je antipatičan, ima lopovsku facu i lopov je koji se nakrao, a to u Hhrvata ne prolazi, osim toga uteg mu je ona četnikuša, zbog koje većina niti ne pomišlja na HNS.
Dakle kao i većina na slijedećim izborima i ja ću glasati za HDZ i Velikog Smrada !!!

|
|
|
26.06.2007., 10:06
|
|
Gable, Clark Gable
|
Quote:
Spin kaže:
Prema svemu sudeći, itd, itd...
Čačić je antipatičan, ima lopovsku facu i lopov je koji se nakrao, a to u Hhrvata ne prolazi, osim toga uteg mu je ona četnikuša, zbog koje većina niti ne pomišlja na HNS.
...
|
Čačo lopov, aha.... ali, on je mamina maza prema ovima iz ZNA SE! 
|
|
26.06.2007., 16:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
ako i je mamina maza (a nije), to sigurno nije zato jer je previse posten, nego jer nije mogao vise ukrasti, a da ne ode u zatvor..
|
|
|
26.06.2007., 19:56
|
|
The Titanodur Master
Registracija: Nov 2006.
|
bilo kako bilo, on se nakrao, i dolazak na eventualnu vlast za njega ne bi automatski znacilo nesto ukrasti
a svi ostali, pogotovo neka nova lica, imena......imat ce na umu samo jednu stvar............
pogodite koju
stoga i dalje tvrdim da je cacic najmanje zlo, ili najmanje lose rjesenje
Edgar The Titanodur Master i Titanodur su zaštičena imena Edgar Investa. Edgar Consulting OPG za proizvodnju krastavaca, distribuciju toplote i optimizaciju duvanja dio je Edgar Investa. Edgar invest je podružnica Edgar Solar Power Inc. Sva prava pridržana
|
|
|
26.06.2007., 20:01
|
|
Registrirani korisnik
|
a sto ne Cehok?
|
|
|
26.06.2007., 20:10
|
|
The Titanodur Master
|
pa o njemu se koliko se sjecam ne prica kao o kandidatu za premijera, ili ?
Edgar The Titanodur Master i Titanodur su zaštičena imena Edgar Investa. Edgar Consulting OPG za proizvodnju krastavaca, distribuciju toplote i optimizaciju duvanja dio je Edgar Investa. Edgar invest je podružnica Edgar Solar Power Inc. Sva prava pridržana
|
|
|
26.06.2007., 22:26
|
|
Gable, Clark Gable
|
Cehok je kosijaner i on ne dolazi u obzir! 
|
|
29.06.2007., 09:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
Quote:
Spin kaže:
Prema svemu sudeći, a ponajprije zadnjim ekonomskim pokazateljima koji nam pristižu, i poslije Sanadera će biti opet Sanader.
Tandem Ljubo&Zoki se pokazao nesposobnim kad je u pitanju gospodarski program, oni mogu jedino igrati na neke ideološke čimbenike i već ofucane parole tipa: Drugovi i Drugarice! Mi možemo! Mi moramo! Živio drug Tito! ne bi li privukli kojeg neodlučnog nafiksanog i napušenog punoljetnog tinejđera.
Dakle kao i većina na slijedećim izborima i ja ću glasati za HDZ i Velikog Smrada !!!

|
Nevjerojatno suvisao i smislen objavak. 
|
|
|
29.06.2007., 09:56
|
|
U samoizolaciji
|
ja bi da uloze u filmsku industriju! nek po dva dobra scenarija svaku godinu spucaju. ali ne teme kao puhanje i prdenje po dalmaciji i vukovarsko klanje..nego nesto INTERNATIONAL
|
|
|
29.06.2007., 10:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2006.
|
Ne znam mislim da zbog bojazni od SDP-a cu morati glasati za HDZ.
|
|
|
29.06.2007., 11:00
|
|
Gable, Clark Gable
|
Objasniti riječ ''bojzanost''???
|
|
30.06.2007., 11:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
freelancer kaže:
Objasniti riječ ''bojzanost''???
|
mislio je covjek bojaznost. Bojazan = uplasen, prestrasen.
|
|
|
30.06.2007., 11:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Klukas kaže:
Ne znam mislim da zbog bojazni od SDP-a cu morati glasati za HDZ.
|
problem je sto niti jedna stranka nema ozbiljan gospodarski program. vecina njih ima iste i slicne programe. Najveci problem je sto je ekonomija sve izvan domasaja politike. Onog trenutka kada smo prodali banke i druga velika poduzeca potpisali smo si ekonomsku kapitulaciju. zamislite da svi krediti koje idu na neproizvodni sektor (potrosnja, auti) se usmjere na gospodarstvo i poslovanje. To politicki programi stranaka me mogu omoguciti, a ne mogu niti puno utjecati na njih.
|
|
|
30.06.2007., 11:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Zoki nije socijal-demokrat nego kao i Jurcic liberalni kapitalist. Sanader je manje vise isto. Cacic je takodjer. Kad se stavi sve na papir dobijemo varijacije na istu temu.
Hrvatskoj nedostaje pravi socijal-demokratsko-ekonomski program koji ce ponuditi alternativu vecinskim strankama.
|
|
|
30.06.2007., 13:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2006.
|
Tako je malo sam prestrasen njihovih industrijskih idiotarija, povecanja zaduzenosti opce drzave i to kako Zoki kaze to je normalno i pozeljno onda tamo ide usporedivati Cesku koja slucajno ima suficit platne bilance dok mi znamo kaj imamo. Totalno su ludi sa takvim idejama, oni bi jos rast infrastruktur....ne znam meni se to ne svida..usput ove godine rast industrije je 8% sto ovi nebi mogli napraviti nikada. Najbolje mi je kada kazu da druge drzave imaju veci rast, kao da je rast sam po sebi dovoljan, oni bi htjeli rasti tako da se zaduzuju i da vode neke glomazne projekte, mislim to je suludo.
Istina je da danas je najveci problem pravosude i zakoni, ekonomija ce se odvijati u dobrom smjeru ako ima podlogu tj infrastrukturu, bilo ona fizicka ili institucionalna.
SDP kaze da je najveci problem gospodarstvo, a nije nego je pravosude. Jos veci je problem strategija i imid drzave kao cijeline. Mislim na to kako su se svi zapitkivali dali trebamo zastiti mljecnu industriju nakon prodaje Dukata, dok se cijelo vrijeme odvija prodaja KIM-a Nizozemcima. Zanima me kada ce za 10 godina biti voda dosta vazan resurs dali cemo se i onda pitati dali trebamo zastiti vodu, umjesto da to napravimo 10 godina ranije. Sve te stvari nema niti jedna stranka, nema niti u planu neku dugorocnu zastitu prirodnih resursa drzave ciji bi vlasnici trebali biti svi gradani ove zemlje tj imati od njih koristi.
Imamo toliko potencijala, ali se bojim da cemo sve to upropastiti. Znaci da smo svjesni sto nam kapital moze lose napraviti i da ga usmjerima na dobre stvari, a ne samo na sve. Npr golf tereni koji se gnoje s posebnim gnojivom koji trovaju vodu jer je to propuno tlo i moze se dogoditi da za par godina u krugu 50 km nece biti pitke vode. Dali to nama treba?? Ili reci tu golf teren ne moze biti, moze biti negdje drugdje, ali tu ne. Mi danas nemamo tu snagu da se ljudi kod nas zastite i upoznaju s svim problemima koji nam sljede i to je zalosno, mislim da ce kasnije biti kukanja.
|
|
|
11.07.2007., 19:25
|
|
Registrirani korisnik
|
http://www.vecernji.hr/home/manager/1372714/index.do
Tako su, prema zadnjim podacima središnje banke, za svibanj ove godine, krediti stanovništva kod banaka u Hrvatskoj iznosili ukupno 103,3 milijarde kuna, dok su istodobno građani u bankama imali ukupno 99,4 milijardi kuna depozita (76,9 milijardi kuna deviznih i 22,5 milijardi kuna štednih i oročenih kunskih depozita). Krediti su tako za 3,9 milijardi kuna prestigli depozite, dok je prije godinu dana situacija bila obrnuta.
imovina otvorenih investicijskih fondova je s druge strane presla 25 milijardi kuna...
glavni uzroci zaduzenosti su stjecanje imovine stambenim isl. kreditima ili pak zajmovi firmama koje u principu imaju svoju racunicu..
ma koja zaduzenost, ljudi.. pa Hrvati su BOGATI
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:00.
|
|
|
|