Skeptična perspektiva Bez epidemioloških mjera |
|
|
02.11.2021., 15:04
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2021.
|
Quote:
Strepite kaže:
Mi upravo sad činimo onu grešku koju smo rekli da čine drugi, a to je da debatiramo. Kako nam se dogodilo da smo emisiju pretvorili u debatni klub kada to ona nije trebala biti? Mi smo ovom emisijom dodatno zbunili ljude.
(Marija Bubaš, 25.10.2021. u Otvorenom na HRT-u)
|
šta je stvarno to rekla? je li moguće, je li moguće da nas takvi lakrdijaši vode...
|
|
|
02.11.2021., 20:37
|
|
Skeptik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
BigBadPirate kaže:
šta je stvarno to rekla? je li moguće, je li moguće da nas takvi lakrdijaši vode...
|
Imas otvoreno na youtubeu, pred kraj emisije je to bubnula...
|
|
|
02.11.2021., 20:38
|
|
Skeptik
|
Quote:
woobie kaže:
Ajde, da budem iskren, istina je na ovoj temi si 100% ali to ne znaci da nisi trol tako da moja tvrdnja stoji 
|
Pogledaj malo definiciju trola...
onda se pogledaj u ogledalo...
|
|
|
02.11.2021., 21:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
Strepite kaže:
Pogledaj malo definiciju trola...
|
Jako je dobro znam i savrseno spadas pod istu. I ne samo ti 
|
|
04.11.2021., 02:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
woobie kaže:
Jako je dobro znam
|
Ali, ti znas sve, nitko drugi nista. Zasto ne odgovoris na tako jednostavno pitanje?
Kolika je vjerojatnost za nuspojave, ukljucujuci i smrt od cjepljenja?
Svi znamo da one postoje, postoji i sluzbena evidencija (ne ulazim sada u to koliko su podaci frizirani i koliko je smanjen stvarni postotak, ajmo se drzati samo sluzbenih podataka).
Svi znamo i za slucajeve gdje su cijele zemlje prestajale s cjepljenjem pojedinim cjepivima zbog smrtnih slucajeva ili izuzetno ozbiljnih nuspojava. Bilo je cak i na mainstream medijima.
Dakle, konkretne cifre o nuspojavama, zasto ih ne zelis prezentirati, te ukljuciti u svoje ode o sigurnosti cjepljenja? Pa ti znas sve, te ti niti malo ne trollas...
|
04.11.2021., 02:12
|
|
Skeptik
|
Quote:
woobie kaže:
Jako je dobro znam i savrseno spadas pod istu. I ne samo ti 
|
Yeah right... počevši sa ovom temom se vidi tko trolla, a tko ne...
Odlepršaj x2
|
|
|
04.11.2021., 10:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ashton66 kaže:
Ali, ti znas sve, nitko drugi nista.
|
Zapravo i ne bas, ima dosta pametnijih od mene na pravom djelu korona podforuma.
Quote:
Strepite kaže:
Yeah right... počevši sa ovom temom se vidi tko trolla, a tko ne... 
|
Dobro si se osramotio na onoj drugoj temi sa svojim podacima i pokazao koliko sam u pravu
Prouci kako forum funkcionira 
|
|
04.11.2021., 16:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
Quote:
woobie kaže:
Ne. "Prirodni" imunitet je referenca. Na tu referentnu tocku cjepivo smanjuje vjerojatnosti.
Dakle koje god su vjerojatnosti prirodnog imunita da te zastiti cjepivo to jos smanjuje
Ajd za laike da jos prosirim ocite stvari:
Cjepivo umanjuje vjerojatnost od zaraze u odnosu na "prirodni" imunitet
Cjepivo umanjuje vjerojatnost od sirenja zaraze u odnosu na "prirodni" imunitet
Cjepivo umanjuje vjerojatnost od oboljevanja u odnosu na "prirodni" imunitet
Cjepivo umanjuje vjerojatnost od tezih simptoma u odnosu na "prirodni" imunitet
Cjepivo umanjuje vjerojatnost od hospitalizacije u odnosu na "prirodni" imunitet
Cjepivo umanjuje vjerojatnost za respirator u odnosu na "prirodni" imunitet
Cjepivo umanjuje vjerojatnost od smrti uzrokovano koronom (sa ili od) u odnosu na "prirodni" imunitet
Naime to je poanta i svrha SVIH cjepiva 
|
Woobie, što si ti po struci ako nije tajna? Vidim piše za laike pa ispada da si imunolog ili virolog.
Poanta cjepiva je zaštita sebe, ne drugih, prestanite više s tim lažima. Očito je i da je došlo do immunoescape-a (virus je mutirao i sad tvoje cjepivo vrijedi kao i jabuka koju sam pojeo, zbog čega ide booster za deltu, a uskoro i booster za mi, a pitam se i koja abeceda ide nakon grčke). Koliko studija će trebati da shvatiš da su lagali, evo ti jedne svježe. Ovim lažima vlast samo utječe na dodatno širenje, jer cijepljeni glume da sada za njih ništa ne vrijedi i da se ne mogu razboliti i širiti virus, što nije istina. Isto kao i komadi pamuka na licu - da li će itko odgovarati što je pisao da su 99,9% učinkoviti (i pritom ne mislim na FPP, već maske koja većina nosi) i dao ljudim lažnu sigurnost.
https://news.bloomberglaw.com/pharma...preading-delta
Evo ti malo literature za domaću zadaću - američka medicinska knjižnica i dokaz na primjeru hrpe zemalja i regija - kada bi cjepiva bila imalo djelotvorna, graf bi imao inverznu funkciju.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8481107/
Evo ti jedan članak (o immunoescape-u) pa prouči i dobiti ćeš daljnju literaturu, slobodno ju i ti meni udijeli. Svaka znanost je dobrodošla, ali prava znanost, ne članci u novinama koji se razbacuju postocima bez izvora istraživanja i sl. Samo bez praznih floskula i što je rekao neki ministar koji je jedva završio srednju školu ili novinar koji dobije 100 kn po copy-paste članku.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3094965/
Dosta je bilo politike. Politika može odlučiti da je cjepivo obvezno i tu staje. Ako nije obvezno, nek puste ljude na miru, djeluju kao dosadni jehovini svjedoci koji ti zvone svaki dan da ti uvaljaju kulu stražara. Znanstvenika ću uvijek poslušati, sve njih, koji zagovaraju i jedno i drugo jer se smatram laikom i smeta me što nas smatraju tolikom stokom da ne mogu napraviti niti neku javnu raspravu i panel.
I za širenje pandemije su prvenstveno odgovorni ljudi koji nisu htjeli zatvoriti masovne događaje, noćne klubove, koji su ljeti u jeku pandemije pustili desetke milijuna turista u zemlje, organizirali stranačke evente u jeku pandemije, proglasili pobjedu nad virusom, lagali da maske štite skoro 100%, lagali da cijepljeni ne mogu prenijeti virus ili da teže prenose itd. I danas, govore da je najteži dan, a isti dan odluče otvoriti škole. Pa tko je tu lud i gdje je konzistentnost.
|
|
|
04.11.2021., 21:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Zasto nisi pitao ashtona sto je on po zanimanju?
|
|
04.11.2021., 21:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
woobie kaže:
Zasto nisi pitao ashtona sto je on po zanimanju?
|
I to ti je odgovor na moj post? Pitam tebe jer se praviš najpametniji i prozivaš "laike". Koliko imaš postova i slobodnog vremena vjerujem da si po zanimanju profesionalni neradnik. Živi i pusti druge da žive, ti sigurno nisi utjecao da itko promijeni svoje mišljenje i relevantnija mi je minuta provedena s nekim doktorom nego tvojih 100000 spammova.
Od svega je najgore jer si beskičmenjak bez svog stava koji ponavlja neke stvari kao papagaj. Poštujem svakog sa stavom, kakav god on bio, to samo znači da čovjek koristi mozak. S tobom dalje ne mislim raspravljati o ničemu, jer bježiš od ozbiljne diskusije. Sretno sa idućih 5 boostera!
|
|
|
04.11.2021., 22:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Pih, bezvezni ad hominem. Isti si ko i ostali.
|
|
04.11.2021., 22:38
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Oct 2014.
|
Stozer i vlada su trenutacno najveci legalni i ilegalni dileri na trzistu jedne drzave. Ove blentonje i vjernike stozera koje nisu u stanju 1 studiju procitati, ne treba ih nego uputiti na pdf kreacionizma. Njihova je vjera jednaka vjeri ideje mlade Zemlje.
|
|
|
04.11.2021., 23:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
woobie kaže:
|
Zelis li da ti citiram tvoje ad hominem postove koji su upereni protiv mene (nije da sam ja jedini s kojim se ti obracunavas jedino i iskljucivo ad hominem, a sada odjednom, ti si siroti napadnut ad hominem)?
Ili da citiram tebe: woobie, isti si ko i ostali (doslovni citat).
|
05.11.2021., 07:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2005.
|
Jedno pitanje
Zašto ljudi zaraženi virusnim hepatitisom nikada se ne šalju u izolacije niti trebaju nositi maskice i slične mjere?
Inače u svijetu prema who ima oko 400 milijuna zaraženih ljudi sa raznim hepatitisima, a umre ih oko milijun i nitko ne pravi medijsku frku oko toga.
|
|
|
05.11.2021., 07:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ashton66 kaže:
Zelis li da ti citiram tvoje ad hominem postove koji su upereni protiv mene (nije da sam ja jedini s kojim se ti obracunavas jedino i iskljucivo ad hominem, a sada odjednom, ti si siroti napadnut ad hominem)?
Ili da citiram tebe: woobie, isti si ko i ostali (doslovni citat).
|
Da, molim te.
|
|
05.11.2021., 12:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
woobie kaže:
|
Ad hominem je pogodio u srž. Ajde ti lijepo nađi neki posao i prestani bit pijavica društva koja proziva druge. Ne bi imao za cjepivo da nema ljudi koji plaćaju doprinose i poreze. Koje bijedno društvo, u kojem najbeskorisniji član društva proziva druge korisne članove, riga mi se!
|
|
|
05.11.2021., 18:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
scorpiotail kaže:
Ad hominem je pogodio u srž. Ajde ti lijepo nađi neki posao i prestani bit pijavica društva koja proziva druge. Ne bi imao za cjepivo da nema ljudi koji plaćaju doprinose i poreze. Koje bijedno društvo, u kojem najbeskorisniji član društva proziva druge korisne članove, riga mi se!
|
Bezvezni ad hominem 
|
|
06.11.2021., 14:24
|
|
Skeptik
|
Capak:
Sva tri koja su na našem tržištu, Moderna, Pfizer i Astra Zeneca, sasvim sigurno štite 100% od teških oblika bolesti, hospitalizacije i smrti.
Isto Capak:
Danas je od ukupno hospitaliziranih, 49% cijepljeno
|
|
|
06.11.2021., 15:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
Lokacija: Milion kilometara od nigdje,na autoputu bratstva i jedinstva
|
Quote:
Strepite kaže:
Capak:
Sva tri koja su na našem tržištu, Moderna, Pfizer i Astra Zeneca, sasvim sigurno štite 100% od teških oblika bolesti, hospitalizacije i smrti.
Isto Capak:
Danas je od ukupno hospitaliziranih, 49% cijepljeno
|
Moderna je povucena u nekoliko drzava.
Btw evo stranicama sa istinitim pricama osoba koje su umrle, prezivjele nakon srcanog udara ili dozivile nuspojave.
https://nomoresilence.world/
|
|
|
13.11.2021., 21:38
|
|
Mastermind
Registracija: Jan 2012.
|
Beroš jučer:
Širenje covid potvrda ne ograničava ljudska prava, nego ih povećava! 
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:35.
|
|
|
|