Skeptična perspektiva Bez epidemioloških mjera |
|
|
26.01.2022., 16:06
|
|
Levitating
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
snake1 kaže:
|
morao si prošle godine privatno za fizikalnu
čak 2x su me provjeravali jesam li im dostavila potvrdu
|
|
|
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
pilif12 kaže:
E tebi ću vjerovati a Nadalu,Ibrahimoviću,vozačima formule 1,nogometašima talijanske,njemačke,španjolske,engleske ,francuske lige,nba igračima neću 
|
ne moraš meni vjerovati niti to tražim, pametni znaju da pišem istinu li bar razmisle o napisanom. Bezpogovorno vjerovanje je pogubno.
|
|
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2004.
|
Quote:
saugaro kaže:
Takve se stvari događaju, no bez pametnog mjerenja možeš samo nagađati.
Širenje elektromagnetskih kao i drugih valova je jako dobro proučeno i nije problem doć do rješenja.
Imam ti literature oko toga no sve je vrlo dvojbeno ... možda je profa predavao na PMF-u 80-ih vrlo simpatičan debeljuškast i nikada mu gotovo niti jedan pokus nije uspio, ali je bilo vrlo zabavno i moglo se naučiti.
Jedino priznajem Jurdanu, no opet podvlačim - puno toga je dvojbeno, oko polja čvorova i trasa ... Treba znati i kako mjeriti.
|
Najlakše je reći za nešto što postoji nije dokazano - doduše u ovoj su fazi ionaki svi znanstveni postulati srušeni...
Zato cijenim rusku medicinu, tradicionalnu, jer oni prihvaćaju SVE - i placebo, i gladovanje, i iridologiju, i homepatiju - sve što može pomoći pacijentu! Meni osobno su pomogli preko youtubea jer sam tako otkrila da imam povišeni tlak zbog vratne kralježnice, koja pritišće žile pa mozak druka jer nema dovoljno krvi. Pila sam tablete godinu dana, sa silnim nuspojavama, i onda se od vježbi sve vratilo na mjesto i nemam više povišeni tlak.
A što se u tako sofisticiranoj medicini tvrdi za visoki tlak? Ne zna se uzrok - jer tako futraš ljude tabletama koje im ne trebaju i ne rješavaju ništa, a dokazano ne produljuju život - to piše u mnogim znanstvenim člancima.
Tako je bjelodano da vodni tokovi i te linije, kojima se ne bavim dubinski, ali ih respektiram, djeluju na ljude - na neke jače, na neke slabije, pa je bolje ne boraviti dulje na križanjima...
Smiješno je, ali ima jedan slatki kafe u Parizu u kojemu sam dvaput ispod platana pokušala popiti kavu, i nisam uspjela nijedanput - jer bih nakon desetak minuta klonula i skoro se onesvijestila. Otišli bismo pedesetak metara dalje u neki bučni kafe, i ja super, ostali dvije ure... Nije to ništa vjerojatno mistično, kao što postoje vodne struje, valjda postoje i neke zemljane struje, što ja znam...
|
|
|
26.01.2022., 16:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
Phlegma kaže:
Rekao je vrtni patuljak da se za pacijente ništa ne mijenja.
Rekao je da se precizira obveza poslodavca da provjerava covid-potvrde tamo gdje se moraju provjeravati.
Nisam baš razumio ovo, ali čini mi se da su dobrano svjesni kako se covid pass režim ne provodi na terenu pa sad nešto kemijaju.
Kako god, smrdi na probni balon.
|
Idem danas do doma zdravlja, pa cemo vidjet hoce me izbaciti van 
|
|
|
26.01.2022., 16:16
|
|
;) skeptičan korisnik
Registracija: Apr 2010.
|
Quote:
pilif12 kaže:
U mojoj sredini nitko nije umro odcjepiva od korone je 
Samo izmišljate.Bojite se cjepiva pa bi željeli i da se drugi boje
|
Ti slusa Berosa i Plenkovica, valjda ste zajedno setali oko skole.
Umjesto da slusate Profesore imunologije ili voditelje imunološkog odjela na Medicinskim sveučilištima.
Quote:
Austrija
Profesor imunologije upozorava Sabor na opasnosti obveznog cijepljenja sa mRNA tekucinama.
Koje je dana 20. siječnja 2022. u Austrijskom nacionalnom vijeću izglasano.
|
Quote:
S tim u vezi, emeritus Univ. Prof.dr. medicinski Diether Schönitzer podnio je Saboru "činjenično i stručno očitovanje i prigovor na uvođenje zakona o obveznom cijepljenju protiv Covid-19 planiranog za 1. veljače 2022.". Između ostalog, Schönitzer je bio voditelj imunološkog odjela na Medicinskom sveučilištu u Innsbrucku.
|
Quote:
Stanice ubojice ili antitijela?
U svojoj liječničkoj izjavi Nacionalnom vijeću, austrijskom parlamentu, profesor Schönitzer je najprije jasno dao do znanja da se, prema njegovom mišljenju, "tvari koje sadrže mRNA" samo netočno nazivaju cjepivima ili serumima.
Zatim prelazi u njihov način djelovanja: Nakon što prodru u krvotok, tvari bi prvo prodrle u stanice vaskularne stijenke. Oni bi doveli do stvaranja šiljastih proteina na njihovoj površini, koji tada djeluju kao strani antigeni i trebali bi dovesti do stvaranja antitijela. Rezultat bi tada trebao biti imunitet.
Ali postoji problem: šiljci bi se zalijepili za vlastite stanice tijela određeno vrijeme ili "vjerojatno trajno". Ali aktivirane stanice ubojice – “ili antitijela (ako cijepljenje djeluje!)” – tada bi uništile stanice cijepljene osobe označene kao “strane” šiljcima. Rezultat je "imunološka destrukcija stanica i tkiva". Prema Schönitzeru, to dovodi do “poznate tromboembolije, uništavanja stanica srčanog mišića, plućnog i bubrežnog tkiva”. U konačnici, to dovodi do iscrpljivanja imunološkog sustava.
Imunološki profesor također je upozorio na dopunsko cijepljenje: “Osvježavajuće cijepljenje pojačava ove učinke, jer šiljci koji su upravo nastali kao rezultat dopunskog cijepljenja susreću se s antitijelima koja su se u međuvremenu formirala.” Tada je vrlo vjerojatno da će akutne reakcije razviti i, kao dugotrajnu posljedicu, autoimune reakcije. Čak bi se "uspavane infekcije poput tuberkuloze mogle ponovno aktivirati", kaže profesor.
|
https://www.epochtimes.de/politik/au...-a3695893.html
|
|
26.01.2022., 16:19
|
|
Okajava grijehe
|
vezano uz temeu lateralno
Quote:
Arijela kaže:
Najlakše je reći za nešto što postoji nije dokazano - doduše u ovoj su fazi ionaki svi znanstveni postulati srušeni...
|
 točno no moraš imati i instrumente za činjenice
Quote:
Arijela kaže:
Zato cijenim rusku medicinu, tradicionalnu, jer oni prihvaćaju SVE - i placebo, i gladovanje, i iridologiju, i homepatiju - sve što može pomoći pacijentu! Meni osobno su pomogli preko youtubea jer sam tako otkrila da imam povišeni tlak zbog vratne kralježnice, koja pritišće žile pa mozak druka jer nema dovoljno krvi. Pila sam tablete godinu dana, sa silnim nuspojavama, i onda se od vježbi sve vratilo na mjesto i nemam više povišeni tlak.
|
ovo si sjajno napisala, no to je opće poznato i u potpunosti prihvatljivo kao točno. I ja sam koristio neke homeopatske pripravke koji su tek sada in ...
Najbitnije je družiti se sa inteligentnima i dobro se smijati
Quote:
Arijela kaže:
A što se u tako sofisticiranoj medicini tvrdi za visoki tlak? Ne zna se uzrok - jer tako futraš ljude tabletama koje im ne trebaju i ne rješavaju ništa, a dokazano ne produljuju život - to piše u mnogim znanstvenim člancima.
|
Prvo kao i u svemu ima dosta doktora koji su slučajevi a ne doktori. Žile ako se stisnu, fizički ili hormonski imati ćeš visoki tlak. Žile su glatki mišići ... jednostavno zar ne... Kao i u svemu da bi imala dobru dinamiku ne smiješ imati narušenu statiku.
Već ovo što si napomenula govori da je sve ove probleme tvoje akcentuirao tlak (sumnjivac broj 1).
Quote:
Arijela kaže:
Tako je bjelodano da vodni tokovi i te linije, kojima se ne bavim dubinski, ali ih respektiram, djeluju na ljude - na neke jače, na neke slabije, pa je bolje ne boraviti dulje na križanjima...
|
Ako djeluju djeluju nečim što je mjerljivo ...
Quote:
Arijela kaže:
Smiješno je, ali ima jedan slatki kafe u Parizu u kojemu sam dvaput ispod platana pokušala popiti kavu, i nisam uspjela nijedanput - jer bih nakon desetak minuta klonula i skoro se onesvijestila. Otišli bismo pedesetak metara dalje u neki bučni kafe, i ja super, ostali dvije ure... Nije to ništa vjerojatno mistično, kao što postoje vodne struje, valjda postoje i neke zemljane struje, što ja znam...
|
Idem preko Orly i vraćam se u maju pa možemo možda popiti cafe i vin.
tok vode kao i svaka kretnja uzrokuje ionizaciju, no trebalo bi detaljno ispitati o čemu je riječ, od tlaka sastava zraka itd ...
slojevito je ali bi se mogao naći odgovor, počevši od toga da ne znaš da te se dovede na to mjesto.
(povez preko očiju i slušalice sa ugodnom mjuzom da priguši okolne zvukove. Treba znati pravilno mjeriti i vrlo brzo dođeš do istine.
Postoje isparenja (recimo radon), bilo prirodna bilo ljusko djelo, a "lutajuće struje" kroz zemlju su puno preslabe
|
|
|
26.01.2022., 16:36
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
saugaro kaže:
ne moraš meni vjerovati niti to tražim, pametni znaju da pišem istinu li bar razmisle o napisanom. Bezpogovorno vjerovanje je pogubno.
|
Ja uopće ne želim da se cijepiš.Samo ne bih volio da ti i ostali necijepljeni zauzimate krevete u bolnici.Ostanite doma 
|
|
|
26.01.2022., 16:37
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
amadeus65 kaže:
Ti slusa Berosa i Plenkovica, valjda ste zajedno setali oko skole.
Umjesto da slusate Profesore imunologije ili voditelje imunološkog odjela na Medicinskim sveučilištima.
l]
|
Ja ne slušam ja gledam 
|
|
|
26.01.2022., 16:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
Mr. Beam kaže:
To opet ne daje za pravo nekom fašistoidnom i korporacijsko-farmaceutskim interesima prodanom korumpiranom političaru da mi bilo što uvjetuje, a kamoli život, kretanje i rad, primanjem neke injekcije u moje tijelo. Sve i da svaki 2. okolo pada mrtav od "korone". Što naravno nije slučaj. Svjetlosne godine je daleko od toga. Ali kad bi bilo tako, to bi ionako već bila druga priča.
|
Daje, itekako daje, jer zivis u drustvu a ne sam. Drustvo ce te natjerati 
|
|
26.01.2022., 16:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
Quote:
pinzgauer kaže:
Laže smeće...u sprezi sa medijima... "kako doznaje Index, radi se samo o dodatnom preciziranju odluke u kojoj se, u skladu s odlukom Ustavnog suda, dodaje i detaljno obrazloženje odluke.
za pacijente se ništa ne mijenja. Iznimke koje su vrijedile i do sada za primarnu zdravstvenu zaštitu vrijede i dalje", rekao je za Index ministar zdravstva Vili Beroš.
svi pacijenti i njihova pratnja za ulazak u zdravstvene ustanove moraju imati covid potvrdu ili drugi valjan dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju."
Ništa od ovoga nije bilo do sad potrebno niti za pacijente niti za pratnju u bolnici, ili bilo kojoj privatnoj klinici.
Ja osobno bio u zadnjih dva mjeseca 4-5 puta na Rebru, na Svetom duhu i u dvije privatne polilinike.
Krepali dabogda stožeraši.
|
Cekamo faktograf da nam se javi da nas factchekira 
|
|
|
26.01.2022., 17:01
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
pilif12 kaže:
Ja uopće ne želim da se cijepiš.Samo ne bih volio da ti i ostali necijepljeni zauzimate krevete u bolnici.Ostanite doma 
|
vidiš koliko opet griješiš ..
ja sam se morao cijepiti, a da prođeš po bolnicama iznenadio bi se koliko je cijepljenih u krevetima, a još više na nekim poljima ...
vjerujem kako cjepivo ublažava posljedice zaraze, svo ostalo ne znam ... no ne sluti mi na dobro.
sa druge strane ima puno pušača, vjerujem da si i ti ... među njima, pa nastavi pušiti i primjeniti svoju logiku.
|
|
|
26.01.2022., 17:21
|
|
radikalni hedonist
Registracija: Jan 2009.
|
|
|
|
26.01.2022., 17:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2013.
|
Quote:
saugaro kaže:
Jasno, zato i kažem kako smo subjektivni. Pitanje je je li se Lilith zeza, a ako ne, zračenje se može detektirati, a možda i neke "paranormalne" pojave ...
uglavnom neki paranormalni "magovi" su ispali abnormalni vrlo jednostavnim ispitima ...i viskom i rašljama. .. ali nije tema ovdje.
Sve što čovjek napravi neki drugi čovjek može detektirati ... i otkriti.
|
kako se zezam kad mi izlaze modrice po tijelu? znači navečer cijepljena osoba mi se približi da zajedno nešto čitamo i stoji tako desetak minuta skroz blizu uz moje tijelo s desne strane. istu večer idem doma pješke s drugom cijepljenom osobom koja mi hoda također s desne strane. nakon što se rastanemo ja počnem teturati i ošamućena sam i trebam se normalizirati. sutradan se mažem losionom nakon tuširanja i primijetim ne baš malu modricu na desnoj bedri. nigdje udarca. i to je već ne znam koja modrica. još uvijek se vidi a prošla su dva tjedna. jako dugo traju
|
|
|
26.01.2022., 17:25
|
|
radikalni hedonist
|
https://twitter.com/maryannedemasi/s...271566342?s=28 --Dana 5. siječnja 2022
@WHO
ažurirao je svoje savjete o Pfizerovom mRNA cjepivu
"Trenutno nema podataka o učinkovitosti ili sigurnosti za djecu mlađu od 12 godina. Dok takvi podaci ne budu dostupni, osobe mlađe od 12 godina ne bi se trebale rutinski cijepiti"
|
|
|
26.01.2022., 17:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2004.
|
Quote:
pinzgauer kaže:
Laže smeće...u sprezi sa medijima... "kako doznaje Index, radi se samo o dodatnom preciziranju odluke u kojoj se, u skladu s odlukom Ustavnog suda, dodaje i detaljno obrazloženje odluke.
za pacijente se ništa ne mijenja. Iznimke koje su vrijedile i do sada za primarnu zdravstvenu zaštitu vrijede i dalje", rekao je za Index ministar zdravstva Vili Beroš.
svi pacijenti i njihova pratnja za ulazak u zdravstvene ustanove moraju imati covid potvrdu ili drugi valjan dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju."
Ništa od ovoga nije bilo do sad potrebno niti za pacijente niti za pratnju u bolnici, ili bilo kojoj privatnoj klinici.
Ja osobno bio u zadnjih dva mjeseca 4-5 puta na Rebru, na Svetom duhu i u dvije privatne polilinike.
Krepali dabogda stožeraši.
|
U većini europskih zemalja ne treba nikakva potvrda. Problem su ljudi koji prihvaćaju odredbe.
|
|
|
26.01.2022., 17:37
|
|
radikalni hedonist
|
|
|
|
26.01.2022., 18:25
|
|
Okajava grijehe
|
Luka Cindrić je bio jedan od prvih zaraženih hrvatskih igrača. Igrač Barce se vratio, ali priznao je da i dalje osjeća posljedice korone.
I sada ovim bezveznjacima na forumu ,objasniti nešto z 
|
|
|
26.01.2022., 18:28
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
saugaro kaže:
vidiš koliko opet griješiš ..
ja sam se morao cijepiti, a da prođeš po bolnicama iznenadio bi se koliko je cijepljenih u krevetima, a još više na nekim poljima ...
vjerujem kako cjepivo ublažava posljedice zaraze, svo ostalo ne znam ... no ne sluti mi na dobro.
sa druge strane ima puno pušača, vjerujem da si i ti ... među njima, pa nastavi pušiti i primjeniti svoju logiku.
|
Što tebi imam vjerovati? Jedino ako si ravnatelj neke bolnice 
|
|
|
26.01.2022., 18:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2021.
|
stiže nova vrsta virusa, također proizveden u wuhanu, kovid uskoro postaje passe
Nipah virus, čiji su prirodni domaćini voćni šišmiši, izaziva veliku zabrinutost znanstvenika zato što ima visoku stopu smrtnosti, a od njega se ne može izliječiti
Proširio se glas da postoji neka vrsta respiratorne bolesti od koje oboljevaju ljudi u Wuhanu, u Kini, a s bliženjem Lunarne nove godine, mnogi kineski turisti uputili su se na susjedni Tajland da je proslave.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...jeciti-1162605
|
|
|
26.01.2022., 19:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
pilif12 kaže:
|
Ovo je tipičan primjerak ispranog mozga i jako žalosno za gledanje.
Pa ajmo polagano... Necjepljen ne znači bolestan, niti pozitivan na koronu.
To niti ne znači da ćeš dobiti koronu. Ne znači apsolutno ništa.
Nisam cjepljena, bila sam u kontaktu sa koronom i na poslu i u obitelji. Najbližem kontaktu (ljubila se s mužem, grlila s djetetom...  ).
Baš sad sam bila u samoizolaciji prošli tjedan jer nisam cjepljena. Da jesam onda bi slobodno mogla šetat i širit virus (koja ironija).
A stalno negativna, pa negativna i nikako da dobijem više tu koronu i potvrdu. Nema odlaska u poštu za mene. 
I ne znam zakaj cjepljeni zauzimaju krevete kad su cjepljeni. 
Ja stvarno ne bi da vi zauzimate bolničke krevete jer ste cjepljeni i to vam ne treba.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:17.
|
|
|
|