Koronavirus Obavezna EU covid-potvrda.
Podforum: Skeptici |
|
|
02.02.2022., 20:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
ratni profiter kaže:
test pokazuje 99% točnost. ako je sin obavio čak 2 testa u kratkom razdoblju i oba su bila negativna onda je jasno da nije imao koronu nego nešto drugo...postoji tisuće virusa, bakterija...
može eu potvrdu dobiti temeljenjem cijepljenja ili negativnim testom prije nego mu treba.
|
test je tesko sranje - usred simptoma 2x negativan wtf?!
cujem da brdo ljudi ima iste probleme tako da...
molim i ovdje sve pametne da mi se jave na PP sa shemom za pozitivan PCR za sina, hvalaaaa
stvarno super...od jebeno postenog lika ova testovi- cjepiva-potvrde bolesna ekipa je stvorila eto kriminalca🙃
|
|
|
02.02.2022., 23:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Ako ne putujete van granica, vjerojatan slučaj se gleda kao i covid potvrda unutar granica RH.
|
|
|
03.02.2022., 15:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Zanima me ima li slučajeva da je nekome ta druga blijeda crta označavala kraj korone, tj.da virusa ima vrlo malo još u tijelu? Odnosno, da je drugi test bio negativan, bez te "pozitivne" blijede crte?
|
|
|
03.02.2022., 16:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2021.
|
Quote:
kuglagerlager kaže:
Na poslu imamo organizirano testiranje na koronu BAT.
Teta brisačica uzme bris i nakon manje od 5 minuta mi kaže da sam negativan.
OK. Slijedi mail s potvrdom.
No, prije 2 mjeseca sam kupio u apoteci isti takav test i u uputama je pisalo da treba čekati 15-20 minuta.
Jel' teta BAT brisačica radi kako treba?
|
Jucer oboren bat rekord. Nakon 2 minute mi kaze "negativno". Bris, pa prozor do (gdje se placa), taman platim i prolazim kraj prozora, veli sve ok negativni ste... rekoh, kud vec?, pa kakve testove imate? Veli, brze.  
|
03.02.2022., 17:12
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2021.
|
Quote:
asrael kaže:
Jucer oboren bat rekord. Nakon 2 minute mi kaze "negativno". Bris, pa prozor do (gdje se placa), taman platim i prolazim kraj prozora, veli sve ok negativni ste... rekoh, kud vec?, pa kakve testove imate? Veli, brze.  
|
Turbo brze
GTI

|
|
|
03.02.2022., 17:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
charmed84 kaže:
Ako ne putujete van granica, vjerojatan slučaj se gleda kao i covid potvrda unutar granica RH.
|
hvala - putujemo pa nam treba eu potvrda
|
|
|
03.02.2022., 19:20
|
|
Bogey player
Registracija: Aug 2012.
|
Quote:
asrael kaže:
|
Kod Avenue Malla u Zagrebu?
Istina, druga crta se u većini slučajeva pojavi unutar prve tri minute, ali ovo je stvarno komedija od testnog centra.
|
03.02.2022., 19:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2021.
|
Nije. Spada pod Domovi zdravlja zagreba. 
|
03.02.2022., 19:37
|
|
Bogey player
|
Quote:
asrael kaže:
Nije. Spada pod Domovi zdravlja zagreba. 
|
Opa!
|
03.02.2022., 19:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2021.
|
IMAM PITANJE
Bok!
Imam jedno pitanje! Znači ako netko posumnja da ima koronu i želi se dati testirati pošalje mail doktorici opće med. koja ga proslijedi na testiranje, ali – smije li osoba koja sumnja na koronu putovati autobusom do punkta na kojem se testira?? To jest ići iz svog mjesta u drugi obližnji grad autobusom.
|
|
|
03.02.2022., 20:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Komentatorica kaže:
Bok!
Imam jedno pitanje! Znači ako netko posumnja da ima koronu i želi se dati testirati pošalje mail doktorici opće med. koja ga proslijedi na testiranje, ali – smije li osoba koja sumnja na koronu putovati autobusom do punkta na kojem se testira?? To jest ići iz svog mjesta u drugi obližnji grad autobusom.
|
To se zove osobna odgovornost. Makar kak ljudi koji nemaju auto ili su stari i slabo pokretni idu na testiranje, ne znam.
|
|
|
03.02.2022., 21:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
charmed84 kaže:
To se zove osobna odgovornost. Makar kak ljudi koji nemaju auto ili su stari i slabo pokretni idu na testiranje, ne znam.
|
Upravo zbog osobne odgovornosti to i pitam. I da baš sam si i ja razmišljala kako onda idu ljudi bez auta li koji su stariji.
Inače ne sumnjam na koronu, ali pitam ako ću se ikad u budućnosti naći u takvoj situaciji.
MOLIM DA MI ODGOVORI NETKO TKO ZNA PROVJERENO ODGOVOR NA MOJE PITANJE: Smije li se autobusom putovati u susjedni grad na testiranje u testni punkt:
|
|
|
03.02.2022., 21:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Formalno-pravno: smije.
Jer ti bez pozitivnog PCR testa nitko ne može odrediti mjeru samoizolacije.
|
|
|
03.02.2022., 22:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
frenchman kaže:
Formalno-pravno: smije.
Jer ti bez pozitivnog PCR testa nitko ne može odrediti mjeru samoizolacije.
|
Znači ne mogu te pravno kazniti??
Ipak ako dođe to takve situacije ću reći članu obitelji da me autom odveze na takav punkt.
|
|
|
04.02.2022., 21:03
|
|
The Dude
Registracija: May 2007.
|
Jel netko zna koliko ciklusa na PCRu (CT score) jos registrira kao pozitivno, otprilike 3 tjedna nakon infekcije?
...imam jedno putovanje, a klinci mi moraju na PCR (nema druge opcije). Proci ce 30/25 dana nakon bolesti kada ih budemo testirali.
|
|
|
05.02.2022., 01:50
|
|
patuljasti korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Vidim da svi čekate dosta dugo pcr, ja sam se naručila preko ovestranice i jako brzo sam na redu.
Pa eto ako kome posluži 
|
05.02.2022., 10:20
|
|
Bogey player
|
Quote:
axlica kaže:
Vidim da svi čekate dosta dugo pcr, ja sam se naručila preko ovestranice i jako brzo sam na redu.
Pa eto ako kome posluži 
|
Supruga se u petak naručila za nedjelju, a preko obiteljske liječnice su je tek za 9. 2. u Štamparu.
|
05.02.2022., 18:21
|
|
patuljasti korisnik
|
Quote:
golfHRinfo kaže:
Supruga se u petak naručila za nedjelju, a preko obiteljske liječnice su je tek za 9. 2. u Štamparu.
|
Ja sam svoju obiteljsku zvala još dok mi je kućni test pokazivao negativno jer sam znala da je korona, da mi šibne uputnicu da to što prije zbavim, pa je malo protestirala jer nemam pozitivan test te da se na pcr čeka i po tjedan dana pa nema smisla da čekam bezveze ak nije korona u pitanju, a kad je čula da sam si već rezervirala termin u petak bila je lagano u šoku jer kao 'kako to, gdje sam našla tako brzo' 
|
05.02.2022., 19:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
axlica, bila si jučer?
jel te prime u tom intervalu kad si naručena? vidim da imaju intervale od 10 min.
jel si morala do LOM-ice fizički po uputnicu ili oni tu uputnicu vide negdje u sustavu?
|
|
|
06.02.2022., 00:31
|
|
patuljasti korisnik
|
Quote:
Carmen 5 kaže:
axlica, bila si jučer?
jel te prime u tom intervalu kad si naručena? vidim da imaju intervale od 10 min.
jel si morala do LOM-ice fizički po uputnicu ili oni tu uputnicu vide negdje u sustavu?
|
Došla sam 15 minuta ranije i dok sam obavila prijavu i pričekala red taman je bio moj termin pa se sve poklopilo.
Nije bilo puno ljudi u redu ni ispred, a niti iza mene, pa bih rekla da sistem naručivanja lijepo funkcionira.
Uputnica je bila u sustavu i nalaz mi je došao mailom par sati poslije.
Mislim da nije ni moguće fizički po uputnicu ići, plus s temperaturicom me ne bi ni pustili u dom zdravlja 
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:51.
|
|
|
|