|
|
06.02.2022., 21:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
A gle, ima ponegdje praznih stanova i ako nekog nema koju godinu probijes zid/raširiš se.
Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk
|
|
|
06.02.2022., 22:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
Hana020 kaže:
Evo iskreno ne znam kako se boriti protiv toga? Da pozovete inspekciju rekli bi vam da oni tu ništa ne mogu ili uopće ne bi došli. Zvala sam jednom zbog tako jedne intervencije u zgradi, nitko nije došao.
|
Nisam ja u toj zgradi, šetala sam s nekim po kvartu i komentirala Pionir pa me u prolazu čula ta žena i krenula s pričom...
Ali da vidim da netko u mojoj zgradi radi tako nešto, ne bih šutjela.
Poslano sa mog SM-A125F koristeći Tapatalk
|
06.02.2022., 22:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2020.
|
Moze inspekcija doci i nakon sto se dobije uporabna dozvola.
|
|
|
06.02.2022., 22:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Pustite ljude na miru, možda će i vama treba jednog dana dodatni prozor, zatvaranje terase...
(da je lipo... nije lipo, al na Balkanu smo.) od vrha do dna svako radi što ga volja.
|
|
|
06.02.2022., 22:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2021.
|
Quote:
Mortizia kaže:
Dakle ljudi si stvarno svašta dozvoljavaju, a oni drugi šute i ne reagiraju. Vanjski zid nije ničije privatno vlasništvo, nego zajednički dio zgrade. Nažalost, dotična gđa nije jedina. Meni se upravo danas pohvalila jedna Pionirova stanarka iz Španskog kako je u dogovoru s Pionirom napravila intervenciju u stanu tako da je na vanjskom zidu unutar svoje lođe probila otvor i napravila prozor, a sve kako bi dobila spavaću sobu. Pionir joj nije htio napraviti tu preinaku jer zgrada ne bi prošla na tehničkom, ali ju nije ni spriječio da to napravi na svoju ruku nakon primopredaje. Dapače, za vrijeme gradnje joj je Pionir izmijestio instalacije da bi ona kasnije mogla provesti ideju u djelo.
Nakon ove priče, pitam se što će još ljudima pasti na pamet. Možda će netko proširiti svoj stan na susjedov, probiti vrata i oteti susjedu jednu sobu dok je ovaj na poslu?!
Poslano sa mog SM-A125F koristeći Tapatalk
|
Ista stvar i u Lovinčićevoj!
|
|
|
06.02.2022., 23:40
|
|
Panzer Deine Waffe!
Registracija: Feb 2003.
|
Quote:
Hana020 kaže:
Evo iskreno ne znam kako se boriti protiv toga? Da pozovete inspekciju rekli bi vam da oni tu ništa ne mogu ili uopće ne bi došli. Zvala sam jednom zbog tako jedne intervencije u zgradi, nitko nije došao.
|
Šalji cc na ministra i najviše moguće instance, periodično. Mom frendu je upalilo!👍
|
|
|
07.02.2022., 11:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Kako je moguće da se na VMD zgradama npr. to ne događa da ljudi zagrađuju baklone i lođe ili na bilo koji drugi način mijenjaju fasadu? Što piše u međuvlasničkim ugovorima tih Pionir zgrada? To da je fasada zajednički dio svih suvlasnika je po defaultu, ali opet ugovorom može biti uređeno drugačije. Tko bi trebao spriječiti takve intervencije na fasadi? Možda je najbolje potpuno maknuti balkone jer ionako ih većina koristi kao skladišta i izvana se vidi što sve stavljaju na te baklone. VMD po meni ima odlično rješenje s onim griljama koje se sklapaju pa može biti otvoreno i zatvoreno.
|
|
|
07.02.2022., 11:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
dje-CAk kaže:
Kako je moguće da se na VMD zgradama npr. to ne događa da ljudi zagrađuju baklone i lođe ili na bilo koji drugi način mijenjaju fasadu? Što piše u međuvlasničkim ugovorima tih Pionir zgrada? To da je fasada zajednički dio svih suvlasnika je po defaultu, ali opet ugovorom može biti uređeno drugačije. Tko bi trebao spriječiti takve intervencije na fasadi? Možda je najbolje potpuno maknuti balkone jer ionako ih većina koristi kao skladišta i izvana se vidi što sve stavljaju na te baklone. VMD po meni ima odlično rješenje s onim griljama koje se sklapaju pa može biti otvoreno i zatvoreno.
|
Nije stvar do graditelja nego do ljudi. Evo primjer Lovinčićeva zgrada ima zajedničku antenski sustav sa satelitskom antenom ali jedan pametnjaković uredno "instaliral" svoj tanjur - nek se vidi 
Ja imam balkon na zapad i po ljetu ( pola godine) ga poslije podne stvarno ne možete koristit. Neki su stavili tende, neki rolete tako da i to na neki način "mogu" razumjeti. Mislim da bi stanari trebali zajednički odlučiti kako riješiti takve situacije i da bi to trebalo biti unificirano za sve isti li tko će to uskladit to je već druga stvar 
Prijatelji imaju balkon na jug i mogu reći da je to savršeno za veći dio godine i oni nemaju nikakve potrebe za bilo kakvim intervencijama.
|
|
|
07.02.2022., 19:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2021.
|
Ne znam da li postoji javna informacija o tome, no danas nakon razgovora sa Pionirom sam saznao da zgradu na Savici projektiraju Studio forma urbis d.o.o. i Atriko d.o.o., sa istim vlasnikom i sa sjedištem na istoj adresi. Trenutno čekaju građevinsku dozvolu, vjerojatno će za 3 tjedna početi rezervacije online, iako će građevinska biti izdana koji tjedan nakon toga.
|
|
|
09.02.2022., 15:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Evo im opet PBZ uskače s prodajom. Jankomir objekt E.
|
|
|
09.02.2022., 19:24
|
|
Registrirani korisnik
|
U kojem smislu uskače s prodajom?
|
|
|
09.02.2022., 23:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
orao3152 kaže:
U kojem smislu uskače s prodajom?
|
Do sada su sami prodavali stanove u toj zgradi koju grade. 
|
|
|
10.02.2022., 08:01
|
|
Registrirani korisnik
|
A PBZ je negdje oglasio te stanove ili?
|
|
|
10.02.2022., 13:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
|
Quote:
Markicak kaže:
|
Ajme. Poput zatvora!
|
|
|
10.02.2022., 14:13
|
|
Grand Admiral
Registracija: Jan 2015.
|
Quote:
Markicak kaže:
|
Ulaz i kuhinja su jedan prostor.Cipele u rernu, a kaput u hladnjak? 
Čak ne krivim toliko Pionir koliko osobu koja je dala diplomu arhitektu.
https://www.pbz-nekretnine.hr/nekret...a-ul-objekt-c1
|
|
10.02.2022., 14:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Taj Pionir ima baš ružne zgrade koje i ružno stare. Ti veliki dugi balkoni ne kužim čemu služe. Žalosno je što to rade ljudi bez ukusa i smisla za estetiku i onda su ljudi osuđeni kupovati stanove u takvim zgradama jer nemaju gdje drugdje za tu cijenu.
Jel zna netko zašto se ne grade baš neboderi od 20-ak katova? jednaku količinu stanova bi smjestili na manju površinu zemljišta pa bi više ostalo za parkove i livade. To bi moglo riješiti problem koji je nastao s preizgrađenošću. A i meni su ljepši neboderi nego ti mastodonti koji idu u širinu.
|
|
|
10.02.2022., 14:26
|
|
Registrirani korisnik
|
A parking za neboder?
|
|
|
10.02.2022., 15:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2021.
|
Lođe, terase i balkoni ne ulaze u izračun BRP. Ako njima postojeći GUP kaže da se na određenoj parceli može graditi toliko i toliko bruto površine, lođe im ne ulaze u izračun i na taj način dobiju "besplatne" kvadrate
|
|
|
10.02.2022., 15:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
AdelRE kaže:
Kupci pionirovih stanova su toliko zadovoljni sa kupljenim da nemaju nikakav poriv za prodajom, pa im taj papir trenutno nije presudan. Ali bez brige, i ta formalnost će uskoro biti riješena.
|
Ovo je vrh trollanja. 
Zar vi svi stvarno vjerujete da ova osoba radi u Pioniru?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:03.
|
|
|
|