Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Europska unija

Europska unija Ujedinjeni u različitosti

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.02.2022., 10:34   #5021
i tako 37godisnja brazilka postade miss njemacke.

https://www.dw.com/en/miss-germany-g...tle/a-60845264
Old 20.02.2022., 11:24   #5022
Quote:
dasivon kaže: Pogledaj post
Negiraš da je kriza sa stanovima u Nemačkoj nakon 2015. eskalirala i da je u mnogim gradovima skoro nemoguće naći stan ljudima koji rade?
Rusija je nuklearna supersila i treba je kao takvu poštovati, a ne provocirati jer se time ugrožava svetski mir. Naravno da je u Rusiji nivo demokratskih sloboda nizak, ali je i u Americi.
Amerika je ta koja provocira u ovom trenutku.
Nemačka jeste zemlja useljenika, ali sve ima svoje granice. Postoji direktna veza između bilo koje svetske krize i velikog povećanja priliva izbeglica u Nemačku. Krize u Siriji i Iraku nije izazvala Rusija. Koliko je Iračana došlo u Nemačku zbog američkih i britanskih laži o irackom oružju za masovno uništenje?
Da negiram kako je doslo do eskalacije, (mada je ta rijec relativna) po pitanju nedostataka stanova kao sto ne vjerujem kako to ima veze sa izbjeglickom krizom 2015, jer nisam toliko naivan.
Nisam matematicar ali prosti racun mi govori da, ako uzmemo brojku od cc 1,5 miliona izbjeglica ,koji su dosli u zemlju prije 7 godina...onda nesto ne stima sa pretpostavkom da su oni krivi za trenutni nedostatak stanova.

Da li je svatko od njih "dobio" po tri stana
Mozda , po jedan

Da ne kompliciramo, prosti racun...recimo ...po stanu dvoje izbjeglica...cc 700 k stanova...godisnje do sad je bilo potrebno za njih napraviti cc 100 k stanova.
Zaista mislis , da bi Njemackoj bio problem na trzistu stanova ...potreba za dodatnih 100 k stanova ,namjenjenih izbjeglicama.

Ne znam, takvo objasnjenje mi je prilicno naivno.

Sto se tice Rusije...kao nuklearne sile...pa i N.Koreja je nuklearna sila.
Osim toga narativ kako netko "dira Rusiju " je ruska propaganda.
U stvarnom zivotu, Rusija je ta koja maltretira druge, uglavnom svoje susjede.
Slicna zamjena teza , obicno koriste nasi susjedi, kad se govori o sukobima u bivsoj YU, nisu Slovenci , Hrvati ili Bosanci dirali Srbiju...nego je obrnuto bilo...upravo isto sto Rusija danas radi.

lp
anamoonaj is offline  
Old 20.02.2022., 11:47   #5023
Quote:
anamoonaj kaže: Pogledaj post
Da negiram kako je doslo do eskalacije, (mada je ta rijec relativna) po pitanju nedostataka stanova kao sto ne vjerujem kako to ima veze sa izbjeglickom krizom 2015, jer nisam toliko naivan.
Nisam matematicar ali prosti racun mi govori da, ako uzmemo brojku od cc 1,5 miliona izbjeglica ,koji su dosli u zemlju prije 7 godina...onda nesto ne stima sa pretpostavkom da su oni krivi za trenutni nedostatak stanova.

Da li je svatko od njih "dobio" po tri stana
Mozda , po jedan

Da ne kompliciramo, prosti racun...recimo ...po stanu dvoje izbjeglica...cc 700 k stanova...godisnje do sad je bilo potrebno za njih napraviti cc 100 k stanova.
Zaista mislis , da bi Njemackoj bio problem na trzistu stanova ...potreba za dodatnih 100 k stanova ,namjenjenih izbjeglicama.

Ne znam, takvo objasnjenje mi je prilicno naivno.

Sto se tice Rusije...kao nuklearne sile...pa i N.Koreja je nuklearna sila.
Osim toga narativ kako netko "dira Rusiju " je ruska propaganda.
U stvarnom zivotu, Rusija je ta koja maltretira druge, uglavnom svoje susjede.
Slicna zamjena teza , obicno koriste nasi susjedi, kad se govori o sukobima u bivsoj YU, nisu Slovenci , Hrvati ili Bosanci dirali Srbiju...nego je obrnuto bilo...upravo isto sto Rusija danas radi.

lp
Ako nisi svestan krize sa stanovima u Nemackoj, onda se pitam gde zivis.
Nije problem nastao samo zbog izbeglica, ali je zbog njih pogorsan veoma, narocito jer stanovi za njih nisu gradjeni. Nemacka vlada nije izazvala rat u Siriji i Iraku, ali je na Nemacku pao veliki teret te krize.
Porediti vojnu silu Rusije i Severne Koreje je smesno. Za Ameriku i Rusiju u medjunarodnim odnosima vaze posebna pravila zbog njihove snage.
Ukrajina je veoma slozena drzava i nasilna revolucija iz 2014. je bila veoma opasna. Za Ukrajinu je veoma rizicno da pristupa NATO-u isto kao sto je i za Kubu veoma rizicno da postavi ruske nuklearne rakete na svojoj teritoriji.
Ako dodje do rata, milioni Ukrajinaca nece bezati u Ameriku, nego u Nemacku, koja vec ima ogroman manjak stanova.
dasivon is offline  
Old 20.02.2022., 12:37   #5024
Quote:
Ako nisi svestan krize sa stanovima u Nemackoj, onda se pitam gde zivis.
Nije problem nastao samo zbog izbeglica, ali je zbog njih pogorsan veoma, narocito jer stanovi za njih nisu gradjeni. Nemacka vlada nije izazvala rat u Siriji i Iraku, ali je na Nemacku pao veliki teret te krize.
Porediti vojnu silu Rusije i Severne Koreje je smesno. Za Ameriku i Rusiju u medjunarodnim odnosima vaze posebna pravila zbog njihove snage.
Ukrajina je veoma slozena drzava i nasilna revolucija iz 2014. je bila veoma opasna. Za Ukrajinu je veoma rizicno da pristupa NATO-u isto kao sto je i za Kubu veoma rizicno da postavi ruske nuklearne rakete na svojoj teritoriji.
Ako dodje do rata, milioni Ukrajinaca nece bezati u Ameriku, nego u Nemacku, koja vec ima ogroman manjak stanova.
Naravno da znam, kako postoji problem nedostatka dovoljnog broja stanova u Njemackoj, ne zivim na mjesecu.
Stvar je u tome, kako je problem postojao i prije 2015,kao sto izbjeglice koje su tad dosle ,nisu problem dramaticno pogorsale,njih pojedinci koriste kao izgovr.

Problem stanova je kompleksan, a osnova je u tome sto je drzava, prije vise od 20 godina, rasprodala odnosno privatizirala veliki broj socijalnih stanova.
Da li je to bila pogresna procjena, o tome se moze raspravljati.

Druga stvar, Njemacka nije toliko dozivjela ekonomsku krizu 90-tih niti finansijsku krizu 2008...sto je privuklo veliki broj radnika, pogotovo iz drzava EU.
Takodje jedan od problema je velika potreba za relativno slabo placenim poslovima, jer mala zarada cini realno problem ...skupe stanarine.

Po meni poremecaj na trzistu stanovanja je vremenski ogranicen, kako kazu vec sad se stabilizira, jer u zadnjih par godina se jako puno gradi.

Ne poredim Rusiju sa N.Korejom, samo sam naveo da su obje nuklearne sile...sto opet ne znaci, da su one te koje odlucuju sto je granica.

Slazem se kako Ukrajina nije za NATO niti bi trebala uci...ali Rusija takodje ne bi trebala biti ta koja odlucuje , da li ce neko uci u NATO ili ne....ili pak direktno odlucuje, tko ce biti na vlasti.

lp
anamoonaj is offline  
Old 20.02.2022., 12:49   #5025
Quote:
Naravno da znam, kako postoji problem nedostatka dovoljnog broja stanova u Njemackoj, ne zivim na mjesecu.
Stvar je u tome, kako je problem postojao i prije 2015,kao sto izbjeglice koje su tad dosle ,nisu problem dramaticno pogorsale,njih pojedinci koriste kao izgovr.

Problem stanova je kompleksan, a osnova je u tome sto je drzava, prije vise od 20 godina, rasprodala odnosno privatizirala veliki broj socijalnih stanova.
Da li je to bila pogresna procjena, o tome se moze raspravljati.

Druga stvar, Njemacka nije toliko dozivjela ekonomsku krizu 90-tih niti finansijsku krizu 2008...sto je privuklo veliki broj radnika, pogotovo iz drzava EU.
Takodje jedan od problema je velika potreba za relativno slabo placenim poslovima, jer mala zarada cini realno problem ...skupe stanarine.

Po meni poremecaj na trzistu stanovanja je vremenski ogranicen, kako kazu vec sad se stabilizira, jer u zadnjih par godina se jako puno gradi.

Ne poredim Rusiju sa N.Korejom, samo sam naveo da su obje nuklearne sile...sto opet ne znaci, da su one te koje odlucuju sto je granica.

Slazem se kako Ukrajina nije za NATO niti bi trebala uci...ali Rusija takodje ne bi trebala biti ta koja odlucuje , da li ce neko uci u NATO ili ne....ili pak direktno odlucuje, tko ce biti na vlasti.

lp
Kako nije veoma pogorsan, ako je za kratko vreme doslo mnogo ljudi, a stanovi nisu gradjeni? I dolazak EU drzavljana je pogorsao, ali od 2015. postaje mnogo gore. Veoma malo stanova se gradi, a normalan gradjanin u vecini gradova, ne moze vise da kupi stan na kredit, a to je bilo moguce ranije. Problem se ne resava, nego postaje sve gori i gori i vodi u americki scenario.
Ako Rusija ne treba da odredjuje da li ce Ukrajina uci u NATO, onda neka ni Amerika ne odlucuje da li ce Rusija postaviti nuklearne projektile na Kubi.
dasivon is offline  
Old 20.02.2022., 13:27   #5026
Quote:
Kako nije veoma pogorsan, ako je za kratko vreme doslo mnogo ljudi, a stanovi nisu gradjeni? I dolazak EU drzavljana je pogorsao, ali od 2015. postaje mnogo gore. Veoma malo stanova se gradi, a normalan gradjanin u vecini gradova, ne moze vise da kupi stan na kredit, a to je bilo moguce ranije. Problem se ne resava, nego postaje sve gori i gori i vodi u americki scenario.
Ako Rusija ne treba da odredjuje da li ce Ukrajina uci u NATO, onda neka ni Amerika ne odlucuje da li ce Rusija postaviti nuklearne projektile na Kubi.
Ne znam iz koje perspektive gledas, ali ocito ona ne odgovara stvarnosti.
U Njeamckoj masovno ne spavaju na ulici, niti u 50 m2 zivi 3 porodice, zato sto nedostaju stanovi.
Mislim da nisi razumio, niti razumijes bit problema.
Nije mi poznato, kako je NATO postavio nuklearne projektile u bilo kojoj svojoj istocno europskoj clanici, pogotovo onima koje granice sa Rusiom niti to namjeravaju

lp
anamoonaj is offline  
Old 20.02.2022., 13:50   #5027
Quote:
Ne znam iz koje perspektive gledas, ali ocito ona ne odgovara stvarnosti.
U Njeamckoj masovno ne spavaju na ulici, niti u 50 m2 zivi 3 porodice, zato sto nedostaju stanovi.
Mislim da nisi razumio, niti razumijes bit problema.
Nije mi poznato, kako je NATO postavio nuklearne projektile u bilo kojoj svojoj istocno europskoj clanici, pogotovo onima koje granice sa Rusiom niti to namjeravaju

lp
Pitaj ljude koji trenutno traze stan. Stotine hiljada ljudi u Nemackoj zive u WG, ne zato sto zele. Na jedan oglas se javlja i do nekoliko stotina ljudi, sto ranije nije bio slucaj. Vlada ne cini nista da taj problem resi, a prethodna vlada ga je napravila.
NATO ima pravo da rasporedjuje ljudstvo i projektile u clanicama, odnosno Amerika. To jeste pretnja za Rusiju i sa razlogom se buni. Pored toga, Ukrajina ima unutrasnje probleme.
dasivon is offline  
Old 20.02.2022., 14:02   #5028
Quote:
593 kaže: Pogledaj post

https://www.dw.com/en/miss-germany-g...tle/a-60845264
Bitno da nije iz AfD
Old 21.02.2022., 08:57   #5029
Quote:
593 kaže: Pogledaj post
Progresivne snage okupirale takmičenje - automatski sve sjebano. Mislili s pola mozga kao i obično, okupacijom takmičenja imamo novi podijum za propagandističke djelatnosti, kad ono, ni boullevard više ne izvještava o miss germany. Zauzeli Wirt-a, uništili ga, i sami propali. Ista sudbina se smješka i Njemačkoj. Linke misli da je pametan, a u stvari je verkopft i trapav.
Difuzno is offline  
Old 21.02.2022., 09:11   #5030
Quote:
Difuzno kaže: Pogledaj post
Progresivne snage okupirale takmičenje - automatski sve sjebano. Mislili s pola mozga kao i obično, okupacijom takmičenja imamo novi podijum za propagandističke djelatnosti, kad ono, ni boullevard više ne izvještava o miss germany. Zauzeli Wirt-a, uništili ga, i sami propali. Ista sudbina se smješka i Njemačkoj. Linke misli da je pametan, a u stvari je verkopft i trapav.

Odličan primjer "objašnjenja", odnosno "dokaza" propasti Njemačke, koristeci benigni i nebitni izbor za Miss.

Što je sljedeći dokaz propasti Njemačke... možda taj, što je šlager pjevačica napravila sise
Lp
anamoonaj is offline  
Old 21.02.2022., 17:29   #5031
Stotine benzinskih u Njemačkoj na rubu bankrota, ljudi masovno toče u Poljskoj

http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...m/2341280.aspx

http://www.dw.com/hr/to%C4%8De-goriv...tom/a-60853710

Malo po malo, ide 'Fritzland' u 3pm.

AfD, čujem, već traži novog 'izbavitelja'.
Adolf H. jr?
analogan is offline  
Old 21.02.2022., 19:40   #5032
Quote:
analogan kaže: Pogledaj post
Stotine benzinskih u Njemačkoj na rubu bankrota, ljudi masovno toče u Poljskoj

http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...m/2341280.aspx

http://www.dw.com/hr/to%C4%8De-goriv...tom/a-60853710

Malo po malo, ide 'Fritzland' u 3pm.

AfD, čujem, već traži novog 'izbavitelja'.
Adolf H. jr?
Mnogi bi platil, da im je propadati i ici u 3pm kao Njemacka.

lp
anamoonaj is offline  
Old 23.02.2022., 19:08   #5033
Quote:
Na jedan oglas se javlja i do nekoliko stotina ljudi, sto ranije nije bio slucaj.
Nije bas tako jednostavno. U velikim gradovima u kojima ima puno poslova potraznja je desecima godina bila veca od ponude. Recimo u Münchenu je pred vise od 20ak godina bilo normalno da se za dvosobni stan u sirem centru javi 50ak ljudi za razgledavanje. Situacija je bila dosta bolja kad se desio dot com slaughter iza 2000te pa je puno ljudi ostalo bez posla i otislo nekamo gdje im je jeftinije zivjeti, ili kod roditelja - onda se moglo naci stan. Koju godinu kasnije, ekonomija se oporavila i sranje sa stanovima (za ljude koji traze stan) se vratilo. Neki nazivaju postupak aplikacije za stan "beauty contest".

U isto vrijeme po malim gradovima gdje bas i nema posla uopce nije problem naci stan. Dapace, vrlo su povoljni. Samo nitko ne zeli zivjeti tamo, jer nema posla. Eventualno penzioneri, iako oni obicno imaju stari i daleko povoljniji ugovor pa ostaju u gradu na koji su navikli.

Uz stanove na trzistu postoje i socijalni stanovi i tu migranti mogu konkurirati. Kod nekih zgrada je prilikom gradnje drzava sudjelovala u nekom obimu i na ime toga se dio stanova daje u najam socijalnim slucajevima. Kako se socijalne slucajeve ne bi getoiziralo, ideja je drzave da mjesanjem istih sa ostatkom stanovnistva njima pruzi priliku da budu dio drustva. Tu je moguc utjecaj migranata na stanove. Primarni smjestaj je obicno u specijaliziranim objektima, recimo bivsim vojarnama ili unajmljenim objektima i to velikim djelom u manje atraktivnim gradovima.
Postoje i objekti u vlasnistvu drzave koji se koriste za odredjene grupe migranata, recimo posebno ranjivi maloljetni nesto, ali ti objekti tako i tako ne bi nikada bili na trzistu za komercijalne trazitelje stanova.

Razloga za skupocu stanova u Njemackoj ima puno. Ja bi rekao da su glavni faktori: dostupnost povoljnih kredita, porast cijene kroz niz godina koji ljudima stvara strah da ce propustiti zadnji vlak da dodju do vlastite nekretnine, nedostatak alternativnih "sigurnih" formi investiranja, a djelom i pain in the ass sa postupkom najma stana gdje covijek konkurira desetcima drugih.
Inicijalni porast cijena desio se iza 2008, kad je doslo do znacajnog priljeva novca iz PIGS zemalja, u kojima su se ljudi s novcem plasili da bi uvodjenje domace valute moglo obvezvrijediti njihovu imovinu, pa su krenuli dio plasirati u "sigurnu" njemacku nekretinu, koja je tada i bila vrlo povoljna prema njihovim cjenama, a donosila je i solidnih 4.5% povrata u slucaju najma. S danasnjim cijenama povrat je pao na 2-3%, ali pojavio se novi fenomen: kupovina stanova i njihovo drzanje, jer uz godisnji porast vrijednosti preko 5% vlasniku se ne da zafrkavati s najmoprimcem koji ce donjeti 2%, ali tko zna kad ga se mozes rjesiti, a nesto ce iza njega trebati i renovirati, pa radije kupe i drze prazno.
Adelholzener is offline  
Old 23.02.2022., 19:15   #5034
Odlicno objasnjene,koje odgovra stvarnom stanju.
lp
anamoonaj is offline  
Old 23.02.2022., 19:16   #5035
Inace htjedoh citirati Habecka: "potraznja plina se moze kompenzirati iz drugih izvora energije i od drugih dobaljaca, kao i jacanjem proizvodenje iz zelenih izvora".
Ovo mi zvuci kao kad clan komunisticke partije ponavlja partijsku liniju. Nema smisla, mozak na off i verglaj. Spas u zelenim izvorima. Kad vjetra nema, ma nemoj ukljucivati mozak, samo verglaj mantru.
Adelholzener is offline  
Old 23.02.2022., 19:17   #5036
Quote:
Odlicno objasnjene,koje odgovra stvarnom stanju.
lp
Cek, ti si meni kao rekao da se slazes s necim sto sam napisao? Nisi spomenuo AfD? Idem popit nesto.
Adelholzener is offline  
Old 23.02.2022., 19:36   #5037
Quote:
Adelholzener kaže: Pogledaj post
Inace htjedoh citirati Habecka: "potraznja plina se moze kompenzirati iz drugih izvora energije i od drugih dobaljaca, kao i jacanjem proizvodenje iz zelenih izvora".
Ovo mi zvuci kao kad clan komunisticke partije ponavlja partijsku liniju. Nema smisla, mozak na off i verglaj. Spas u zelenim izvorima. Kad vjetra nema, ma nemoj ukljucivati mozak, samo verglaj mantru.
To je samo konstatacija, koja nije nesto sto je ne dokazivo ili imaginarno.
Mozes to smatrati kao ideolosku mantru, ali to ne znaci kako doticna konstatacija to jeste.
Osim toga ne samo da je konstatacija nego svakim danom postaje sve ocitije, jer nece se smanjivati procenat proizvodnje energije iz "zelenih izvora" nego ce ubrzano rasti.
Prma tome to nema veze sa ideologijom, koju mu spocitavas.

Osim takve konstatacije...evo ti jos jedan primjer...cijena proizvodnje po Kilowattstunde.
Proizvodnja elektricne energije,iz vjeto elektrana najeftinija a slijedi je solar...
Malo je naivna prica o tome "kad vjetra ili sunca nema", jer ta suplja je prilicno naivna.

Quote:
Cek, ti si meni kao rekao da se slazes s necim sto sam napisao? Nisi spomenuo AfD? Idem popit nesto.
Slazem se sa napisanim,sto me briga tko je napisao.Bilo bi ludo ne slagati se sa napisanim , samo zato sto ga netko pise...sa kojim se inace ne slazem, zar ne.
lp
anamoonaj is offline  
Old 23.02.2022., 20:16   #5038
Adelholzener je zaboravio kod povrata novca od staniva još jednu sitnicu.

Kupiš recimo stan od 500k€ i daješ u najam i možeš od njega svaku godinu 2% pravdati porezno. To je kod onih velikih primanja "dodatni" 4.300 do 4.500 € uštede poreza. Ako kupiš "starinu pod zaštitom" čak 4%. I to oboj 50 godina dugo.
Old 24.02.2022., 16:18   #5039
Quote:
Malo je naivna prica o tome "kad vjetra ili sunca nema", jer ta suplja je prilicno naivna.
Mozda, kod tebe sunce sija i u mraku
Old 24.02.2022., 17:09   #5040
Quote:
Adelholzener kaže: Pogledaj post
Nije bas tako jednostavno. U velikim gradovima u kojima ima puno poslova potraznja je desecima godina bila veca od ponude. Recimo u Münchenu je pred vise od 20ak godina bilo normalno da se za dvosobni stan u sirem centru javi 50ak ljudi za razgledavanje. Situacija je bila dosta bolja kad se desio dot com slaughter iza 2000te pa je puno ljudi ostalo bez posla i otislo nekamo gdje im je jeftinije zivjeti, ili kod roditelja - onda se moglo naci stan. Koju godinu kasnije, ekonomija se oporavila i sranje sa stanovima (za ljude koji traze stan) se vratilo. Neki nazivaju postupak aplikacije za stan "beauty contest".

U isto vrijeme po malim gradovima gdje bas i nema posla uopce nije problem naci stan. Dapace, vrlo su povoljni. Samo nitko ne zeli zivjeti tamo, jer nema posla. Eventualno penzioneri, iako oni obicno imaju stari i daleko povoljniji ugovor pa ostaju u gradu na koji su navikli.

Uz stanove na trzistu postoje i socijalni stanovi i tu migranti mogu konkurirati. Kod nekih zgrada je prilikom gradnje drzava sudjelovala u nekom obimu i na ime toga se dio stanova daje u najam socijalnim slucajevima. Kako se socijalne slucajeve ne bi getoiziralo, ideja je drzave da mjesanjem istih sa ostatkom stanovnistva njima pruzi priliku da budu dio drustva. Tu je moguc utjecaj migranata na stanove. Primarni smjestaj je obicno u specijaliziranim objektima, recimo bivsim vojarnama ili unajmljenim objektima i to velikim djelom u manje atraktivnim gradovima.
Postoje i objekti u vlasnistvu drzave koji se koriste za odredjene grupe migranata, recimo posebno ranjivi maloljetni nesto, ali ti objekti tako i tako ne bi nikada bili na trzistu za komercijalne trazitelje stanova.

Razloga za skupocu stanova u Njemackoj ima puno. Ja bi rekao da su glavni faktori: dostupnost povoljnih kredita, porast cijene kroz niz godina koji ljudima stvara strah da ce propustiti zadnji vlak da dodju do vlastite nekretnine, nedostatak alternativnih "sigurnih" formi investiranja, a djelom i pain in the ass sa postupkom najma stana gdje covijek konkurira desetcima drugih.
Inicijalni porast cijena desio se iza 2008, kad je doslo do znacajnog priljeva novca iz PIGS zemalja, u kojima su se ljudi s novcem plasili da bi uvodjenje domace valute moglo obvezvrijediti njihovu imovinu, pa su krenuli dio plasirati u "sigurnu" njemacku nekretinu, koja je tada i bila vrlo povoljna prema njihovim cjenama, a donosila je i solidnih 4.5% povrata u slucaju najma. S danasnjim cijenama povrat je pao na 2-3%, ali pojavio se novi fenomen: kupovina stanova i njihovo drzanje, jer uz godisnji porast vrijednosti preko 5% vlasniku se ne da zafrkavati s najmoprimcem koji ce donjeti 2%, ali tko zna kad ga se mozes rjesiti, a nesto ce iza njega trebati i renovirati, pa radije kupe i drze prazno.
Sto se cene kvadrata tice, stan koji je pre deset godina kupljen za 80.000 evra, pre godinu dana je prodat za 270.000 evra, a sada je debelo iznad 300.000. Tp je ekstreman skok, koji odaljava prosecnog gradjanina od mogucnosti da kupi ikada nekretninu. To predstavlja bitno slabljenje standarda.
Najam stanova, osim u najlosijim gradovima, je postao nemoguca misija, ali ljudi koji su vlasnici nekretnina ili koji imaju stare (povoljne) ugovore, taj problem ne vide.
Sve je bilo drugacije do 2015., a onda nemacka vlada u kratkom periodu prima ogroman broj ljudi, bez da za njih izgradi stanove. I pre toga bilo je manjka stanova, a onda dolazi do kolapsa.
Migranti nisu usmereni samo na socijalne stanove, vec i na privatne i na stanove velikih firmi. Na primer, Vonovia nema nista protiv da iznajmi stan nezaposlenoj migrantskoj porodici, jer drzava snosi sve troskove, ali ako zaposleni treba da iznajmi stan, gleda mu se visina plate. Problem je napravila vlada jer je sve prepustila stihiji. Sada je manjak stanova toliko veliki, da su potrebne godine intenzivne gradnje, koja nije u planu, tako da tonemo dublje i dublje, cekajuci milione novih migranata uz nemesanje vlade.
dasivon is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:29.