Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.02.2022., 14:47   #1501
fala vam.
kavopija-14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2022., 16:18   #1502
Quote:
kavopija-14 kaže: Pogledaj post
donata, za koju si tamnu čokoladu iz eurospina rekla da ti je bolja nego ona iz lidla? nikad nisam bila u eurospinu, a sutra ću proć kraj dućana, pa možda svratim. ima li još štogod za preporuku?
što se preporuka tiče, mogu ti nacesti što ja kupujem u svom kvartovskom,
pored čokolade:
suhe šljive u tvrdim četvrtastim kutijama od 500 gr, jako dobre
suhe grožđice u vrećicama od 250 gr, čileanske jako velike, žute, teško im je odoljeti
vrećice sjemenki buče, linija amo essere od 200 gr, porijeklo je EU, nisu kineske
također i suncokretove iz iste serije (ima i lan, quinoa, goji)
grilani fileti lokardi u maslinovom ulju
slani inćuni u malim staklenkama (sicilijanski)
med od naranče i od eukaliptusa
marmelade od naranče iz linije premium
bio brašno amo essere kada mi treba dupli nuler (rijetko, ali desi se)
crna Venere riža u kutijama od 500 grama
tjestenina linije Amo essere (samo špagete, penne i fusille imaju na žalost)
sva riža je Scotti
imaju jako fine prhke kekse, ali to ne kupujem, čitala sam recenzije, dok sam probala one u okruglim plavim limenkama "danish butter cookies" i tada su bili stvarno sa maslacem i kokosovim uljem, bez margarina.
grilano povrće u ulju u staklenkama je ok
kutije sa miješanim grahoricama i žitaricama za maneštre
redovno kupujem vrećice od 800 grama badema iz USA ili Španjolske
"brašno" od pistacija za kolače

od kozmetike kod njih uzimam kutije papirnatih maramica, one veće ovalne vatene jastučiće za čišćenje lica, osobno još nisam probala, ali njihova BIO linija za njegu lica dobiva više nego povoljne recenzije ovdje.

ne znam što se od mlječnih proizvoda može naći, ali ako ima burrate u malim crnim okruglim kutijicama kupuj jer je više nego dobra za industrijski proizvod, rade ih u Bariju. Mozzarelle od bufale ne kupujem za jelo, već za kuhanje, uglavnom za parmigianu i kušala sam ih, nisu loše, definitivno su bolje od onoga što možeš naći pod mozzarellom u HR.
Donata is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2022., 07:20   #1503
odlično, baš ću pogledat. fala ti na trudu.
kavopija-14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2022., 20:58   #1504
integralna pašta

Ne idem često u Eurospin ali ono što stalno kupujem (cca godinu dana skoro pa drugu paštu ne jedemo) je integralna pašta. Koliko je integralna ne znam ali meni je preukusna.
https://laspesaonline.eurospin.it/sh...-di-grano-duro
dian is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2022., 23:07   #1505
Quote:
dian kaže: Pogledaj post
Ne idem često u Eurospin ali ono što stalno kupujem (cca godinu dana skoro pa drugu paštu ne jedemo) je integralna pašta. Koliko je integralna ne znam ali meni je preukusna.
https://laspesaonline.eurospin.it/sh...-di-grano-duro
probaj i ovu https://laspesaonline.eurospin.it/sh...rale-bio-500g2 meni je ta još bolja -
linija Amo essere integrali bio
uzadnjicas is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2022., 17:28   #1506
Jeste li kad vidjeli da radnice Eurospina bacaju pekarske proizvode prije kraja radnog vremena? Oko 21:15 sam išla jučer kupiti mlijeko i htjela uzeti nešto od preostalih peciva (pizza, krofna, štogod ostane navečer...) i radnica je predamnom bacala sve u vreću i čistila.
Ne znam je li to standardno u ostalim trgovinama da bace prije, nikad nisam vidjela.
Old 27.02.2022., 18:02   #1507
mene to uopce ne cudi jer neko ko dodje u to vrijeme u Eurospin sigurno nece uzeti nista od toga jer to vjerojatno tamo stoji cijeli dan, bolje je uzeti nesto frisko peceno iz random pekare
a poslije 9 u Eurospinu vise ne rezu mortadelu, jednom sam htio uzeti pa mi je odgovorila da je oprala masinu za rezanje
Old 27.02.2022., 18:14   #1508
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
mene to uopce ne cudi jer neko ko dodje u to vrijeme u Eurospin sigurno nece uzeti nista od toga jer to vjerojatno tamo stoji cijeli dan
A sad sam ja napisala da bih uzela. Nemam pekare blizu i uzela sam bar 4-5 puta oko 9 u Eurospinu i bilo je okej svaki put.

A valjda sve počiste prije ako im je smjena do 10 da stignu završiti sve prije kraja smjene. Ja kad sam radila u trgovini jednoj nisam imala smjenu koja je završavala nakon zatvaranja, nego je tih cca 30 min za obračun, čišćenje i sl. bio neplaćen.
Old 27.02.2022., 18:30   #1509
u SuperKonzumu i Lidlu djelatnici ostanu jos sat vremena poslije... a u Lidlu nedjeljom navecer sat vremena prije zatvaranja stavljaju artikle iz tematskog tjedna koji ce biti od ponedjeljka
da ne dolaze u ponedjeljak rano ujutro zbog toga
Old 28.02.2022., 12:58   #1510
ooo, Dubec 10.03., jesmo konačno to progurali, bravo!
uzadnjicas is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2022., 14:56   #1511
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
u SuperKonzumu i Lidlu djelatnici ostanu jos sat vremena poslije... a u Lidlu nedjeljom navecer sat vremena prije zatvaranja stavljaju artikle iz tematskog tjedna koji ce biti od ponedjeljka
da ne dolaze u ponedjeljak rano ujutro zbog toga
A valjda dobiju to i plaćeno, zakonski.

Druga stvar, apsolutno sam opsjednuta onim malim jogurticima 6 x 100 g Fermenti Attivi, obični jogurt. Nije gust, što mi se sviđa, sladak je i kiselkast. Ima li to be većim bocama ili neki vrlo sličan?
Old 28.02.2022., 15:14   #1512
Quote:
uzadnjicas kaže: Pogledaj post
ooo, Dubec 10.03., jesmo konačno to progurali, bravo!
Da, samo što sad rade, koliko vidim, izmjenu trase, dodavaju treću traku za lijevo, a ove dvije postojeće će saviti što je glupost. I sad će onaj tko želi skretati ići preko dvije trake. Sudari su neminovni.

Još već idiotarija je ta što su oni tamo htjeli dodati semafor koji bi bio udaljen samo 30-40m od idućeg semafora prije križanja za Branimirovu, što bi prouzročilo ogromne gužvetine prema Sesvetama. Srećom pa ih je Zagreb odbio. To se zove, fućkaš ljude i prometnu problematiku, bitniji je Eurospin.
Old 28.02.2022., 15:19   #1513
po Branimirovoj prema istoku ima masa tih savijanja traka oko lijevih skretanja pa ljudi voze, nije to nikakva glupost. koliki bi krug morali raditi ljudi bez toga.
uzadnjicas is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2022., 20:41   #1514
Quote:
The_End kaže: Pogledaj post
Da, samo što sad rade, koliko vidim, izmjenu trase, dodavaju treću traku za lijevo, a ove dvije postojeće će saviti što je glupost. I sad će onaj tko želi skretati ići preko dvije trake. Sudari su neminovni.

Još već idiotarija je ta što su oni tamo htjeli dodati semafor koji bi bio udaljen samo 30-40m od idućeg semafora prije križanja za Branimirovu, što bi prouzročilo ogromne gužvetine prema Sesvetama. Srećom pa ih je Zagreb odbio. To se zove, fućkaš ljude i prometnu problematiku, bitniji je Eurospin.
Već je stavljen stup za semafor.
Upravo je to razlog čekanja 4 mj na otvaranje.
Nema puno smisla jer je 50 m dalje drugi, ali bi još veća opasnost bila da su ostavili sve kako je bilo.
Bigggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2022., 20:55   #1515
Quote:
Bigggy kaže: Pogledaj post
Već je stavljen stup za semafor.
Upravo je to razlog čekanja 4 mj na otvaranje.
Nema puno smisla jer je 50 m dalje drugi, ali bi još veća opasnost bila da su ostavili sve kako je bilo.
Kako god bilo, nije dobro, svako skretanje preko 2 trake je rizik, isto kao što je staviti tamo semafor, nije rizik, ali je glupost.
Ja se nadam da će biti semafor treptajuće žuto.
Old 01.03.2022., 08:10   #1516
Mislim, debilizam samo takav, i onak su na tom semaforu gužve u oba smjera, a još i onaj semafor kod Brestja, znači na potezu od par sto metara će biti 3 semafora, već vidim da će biti veselo u prometnim špicama
G20Titan is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2022., 13:03   #1517
A zapadni dio grada nema nikakve najave za otvaranje budućeg Eurospina? Ovo sve dosada koliko vidim je prema istoku...
shadowfix is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2022., 16:49   #1518
Onaj namaz s 30% lješnjaka od 3.3. u katalogu

Poslano sa mog SM-A525F koristeći Tapatalk
VK Girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2022., 13:30   #1519
Ja ponavljam svoje pitanje od prije par stranica o tome kakvi su Dexal detergenti i omeksivaci za rublje.
I sredstva za čišćenje.
Svjetionicarka is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2022., 13:40   #1520
Za preporuciti vecinom svi hvale njihova sredstva za ciscenje, meni je isto dobro sve sto sam isprobala.

Jedino ako ne volis miris starinskog sapuna, izbjegavaj sve gdje pise marsiglia. Meni lijepo mirisi, ali nije svaciji cup of tea.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:51.