Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.12.2021., 18:29   #3321
Kerbi onda si puno platio svječicu ,a servis ti ionak nije napravljen, uglavnom zeli su ti lovu za nepotrebno, meni kad je flakserica bila na servisu u garantnom roku promijenneno je kaj je trebalo i niš mi nije naplačeno,ni lipe, dan mi je račun koliko servis košta,bruto, al nisu naplatili servis u cca.30om mjrsecu od kupnje
mbukal is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2021., 19:23   #3322
Evo sa vas pitam sto je po vama to servis na ispravnoj kosilici tj sto se radi na redovnom servisu?
Elcabron is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2021., 20:05   #3323
Ništa, malo ju ispušu, pociste filter zraka, upale da vide ako ok radi (okretaji, smjesa) i dopune puž s masti. Za to je kerbi još dobio i svječicu i više nego fer prošao, kao što je i napisao. I redovni servis se svuda plaća, i u garanciji.
A mbukalu je otišlo pol kosilice, i to je kvar. Naravno da je to besplatno u garantnom roku. Još najbolje da plaća zajeb tvornice.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2021., 21:46   #3324
farfan nije otišlo pol flakserice, koliko se sjećam prvi puta je kuplug/kardan proklizil, nakon cca. dvije godine, drugi puta je kurbla otišla/feder pukao u trećoj godini, mislim, mislim da je sve to bilo u garantnom roku unutar 36 mjeseci, ma brzo su kvarove riješili u servisu pa se nisam zamarao problemom, serviser mi je rekao dok je pod garancijom da je samo normalno koristim a i malo više i ako se ima kaj za strgati da se bu u ta 36 mjeseca strgalo a oni budu složili kak Bog zapovijeda bez naknadnih troškova, a ovo za kaj je Kerbi išel u servis ja to doma redovno sam radim, u servisu sam si kupio mast, podmazujem zglob na glavi i kompresorom ispuhujem zračni ventil i cijelu flaksericu, jednom godišnje čak i operem zračni pa malo nauljim i vratim na mjesto, svjećicu još nisam mijenjao ni nakon 5 godina intenzivnog korištenja, nisam siguran da u uputama za korištenje piše nešto o periodičkom servisiranju, uglavnom obavio popravak kvarova u garantnom roku a da ni jednom nisam za to vrijeme bio u servisu na periodičkom servisiranju
mbukal is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2021., 22:31   #3325
Kerbi radi ono kaj se mora. Ako je uvjet garancije da moraš obaviti servis, onda ga u garantnom roku obaviš u ovlastenom servisu, bez obzira kaj to kasnije radiš sam.
Nebitno jel kosilica/auto/plinski bojler u pitanju.
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.12.2021., 08:17   #3326
Uvjet za garanciju je bio servis nakon godinu dana korištenja. I ja ga obavio za poprilično fer lovu. Dapaće dogovorili se da zamjene jedan dio oštećen u potresu (nisam skužio da mi malo iskrivljena cijev od pada) ako bude zafrkavao naknadno, kao i što su mi zamjenili napukli rezervar na spoju za koji su isto mogli tvrditi da je od udarca. Niti ja nemam pojma jel je sve od pada tjekom potresa i bio sam spreman to platiti a oni to priznalinu garanciju bez pitanja. Što je razlog zašto ne navodim ime servisa da ne naj... A nikad prije bio u tom servisu jer isto sam servisiram svoje kosilice mimo garancije.

Poslano sa mog STK-L21 koristeći Tapatalk
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.12.2021., 10:06   #3327
Sad sam se sjetio da mi je druge godine procurio dihtung cijevi sa rezervoara, ne jako ali je slinilo, to se priznalo kao tvornički fake kao loša gumica koja se ukrutila, pa stavili u servisu novu gumicu sa cijevi pod račun garancije, meni nije bio uvjet godišnji servis Makite EM2600U u ovlaštenom, ali servis mogu pohvaliti Tena G Sesvete
mbukal is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.12.2021., 10:24   #3328
No tako je malo propuhat eventualno prestelat i podmazat šipku i pogon i to sve traje 15min sa cigaretom ukljucenom koliko bi to trebalo kostat tako da 60kn je realno
Elcabron is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2022., 20:24   #3329
Stigao EM2600L, produžio garanciju, da odradi jedan spremnik onako na prazno za zagrijavanje?

I treba li možda nešto još prikupiti tipa širi štitnik?
Old 23.02.2022., 22:37   #3330
kupi si Makitinu poluautomatsku glavu za trimer B-02945, ili poluautomatsku na koju namataš flaks bez skidanja poklopca VILLAGER BC 178 M10x1,25, kod prve se lako na špulu namata flaks i vrača poklopac a kod druge samo provučeš ravnomjerna na obje strane flaks i središnjim čepom ga namotaš, ova original u paketu je baš nezahvalna za namatanje flaksa, od pleksija si napravi prsten i montiraj/stavi ga na osovinu puža kad šarafiš bilo koju od ove dvije preporučene glave prvi puta, na ovu iz original paketa ne možeš jer ima piramidni prisjed prema šritniku puža, taj dodatak popunjava tih par milimetara između glave flaksa i štitnika na pužu na koje bi se mogla namotati trava, na mojoj je od prvih dana od prije 5~6 godina, ne treba nikakvo ler razrađivanje prije prve košnje, koristi samo friško složenu mješavinu, zbog štitnika dok ne popuca njegov donji dio na kojem je nož ne trebaš se bacati u trošak (samo njega nadokupljuješ ako hoćeš-jer gornji dio ne budeš flaksanjem nikad potrgao), ako baš hoćeš širi štitnik=budi volja tvoja, još bi ti svakako preporučio da si kupiš duple naramenice makar i najjeftinije, jer rad sa njima i jednostrukoj je neusporediv kod korištenja L drške flakserice,
mbukal is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2022., 19:34   #3331
Hvala na savjetima
Old 02.03.2022., 07:31   #3332
Može li mi netko preporučiti dobar trimer do 3.500 kn?
Diegos is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2022., 16:16   #3333
Husqvarna 525rx
dejankockar is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2022., 20:23   #3334
Quote:
Diegos kaže: Pogledaj post
Može li mi netko preporučiti dobar trimer do 3.500 kn?
a, za sto vam treba i koliko cesto bi ga koristili?
anonimna123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2022., 03:34   #3335
Quote:
anonimna123 kaže: Pogledaj post
a, za sto vam treba i koliko cesto bi ga koristili?
Koristio bi ga za košenje trave i nižeg grmlja/raslinja, teren je strm, kamenjar sa dosta prepreka, površina oko 3.000 m2.
Diegos is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2022., 20:40   #3336
Quote:
Koristio bi ga za košenje trave i nižeg grmlja/raslinja, teren je strm, kamenjar sa dosta prepreka, površina oko 3.000 m2.
Makita 😉
anonimna123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2022., 05:20   #3337
Quote:
anonimna123 kaže: Pogledaj post
Makita 😉
A koja Makita?
Diegos is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2022., 07:34   #3338
Quote:
A koja Makita?
npr. EM2600U. skidam kapu i Stihlu i Husquarni dakako, ali su ipak najskuplji.

ali, ako kazete da vam je teren jako strm, onda si ili nabavite ovce ili ako mozete izdvojite malo vise od planiranog budzeta za onaj trimer kaj ga nosite kao torbu i ima savitljivu cijev.

uvijek govorim - kupi trimer ciji ti je servis najblizi.
anonimna123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2022., 05:33   #3339
Evo da dojavim žalosnu stvarnost.
Nedavno sam kupio Fukxtec 152 professional i izgubio sam svojim krivicom ušicu glave trimera. U Fuxtecu ne prodaju taj dio zasebno tako da se jedino može kupiti glava u cijelosti.
Znam samo da je ovo zadnji put da eksperimentiram s nekim lijevim markama i drugi put ide ili Stihl ili Husoslomitćujezikoarna.
Zna li netko odgovara li ušica d neke druge glave drugog proizvođača?
Kolindo is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.03.2022., 06:51   #3340
Ja sam davno naučio da me jeftino na kraju skupo košta...
Smotani2 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:09.