Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.07.2013., 18:37   #41
I ti si se našao sa Klipanom raspravljat

Zadnje uređivanje DeeJay Dee : 17.07.2013. at 10:47. Reason: Q
Gedeon is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2013., 18:41   #42
ja cu posljedni put odgovoriti Germanu ,a poslje cu ga ljepo ignorirati. Ono sto je kod tebe smjesno da ti tvrdis da ja nisam iz Zagreba , a cak da nikad u njemu nisam bio. E sada, Germane,ja dobro znam Zagreb i to je jedan grad kao drugi, nije to neki bozanstveni grad, pa ono, moram reci da sam iz Zagreba. Ponekad umisljenost nekih zagrepcana postane smjesna.I tu zavrsavam pricu s tobom jer ovdje oni sto su nabivali kajkavski nista nisu znali o limenkama, trgovackom centru u novom zagreb, starim gradevinama i slicno. A prvi put cujem da paviljon neko zove dzamija. Mislim,meni se cak gadi ga tako zvati,hvala Bogu da vise nije dzamija
Princess Daisy is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2013., 18:58   #43
Quote:
Princess Daisy kaže: Pogledaj post
ja dobro znam Zagreb
A prvi put cujem da paviljon neko zove dzamija
zanimljivo...
Old 15.07.2013., 19:02   #44
sada sam procitao na wikipediji da je to poznato cak kao "dzamija". No svakako valjda sam odrastao u katolickom okruzenju gdje se vrsila jedna, rekao bih, kvalitetna cenzura. Stvarno mi se sada zgadilo kada sam otkrio da se to ,ovako, popularno, zove dzamija.
Odgovori s citatom
Old 15.07.2013., 19:09   #45
Quote:
Princess Daisy kaže: Pogledaj post
Stvarno mi se sada zgadilo kada sam otkrio da se to ,ovako, popularno, zove dzamija.
a jel si možda pročitao na toj Wikipediji zbog čega ljudi to zovu džamija?
Old 15.07.2013., 19:13   #46

mene ste sada poceli maltretirati a ovjde su se javljali zagrepcanin koji nisu znali niti da je trgovacki centar u NZ bio izgraden na autobusnom stajalistu mislim, sada mene maltretirate i zelite dokazati da nisam iz zagreba, a ovdje Veliki Zagrepcanin nisu znali neke osnovne stvari. Mislim,ovdje mozda se moze izvuci nesto o slojevima drustva..... sigurno medu narodu se koriste te stvari sto mozda medu visim slojevima su tabu. Stvarno,kao klinac nikada cuo taj izraz "dzamija" za paviljon...... shvacam da je to valjda bila borzuazijska cenzura i odgoj,zasto sam i pobijegao iz rezima. No ,necu dalje. Ja sam gledao tamo tu ulicu i nista strasno s tim terasama. Bilo bi ljepo da su to problemi Zagreba
Odgovori s citatom
Old 05.02.2022., 15:52   #47
Thumbs up

Ako je istina, najbolja parking vijest koju sam cuo u zadnjih deset godina! Cak i ako nista ne promijeni u lakoci pronalaska mjesta, ova privatizacija, jer od prve minute bila - svinjarija!

U Zagrebu se uklanja 900 terasa: “Nismo neprijatelji nego partneri! Želimo dogovor, a ne represiju”

Volio bih samo znati, ako bi neki blog, ili tijelo dalo popis tocnih lokacija, gdje ce se sve skidati. Da vidimo tko ce od vlasnika privatiziranih terasa, biti dovoljno politicki zasticen, da mu ostane ista u funkciji!

...
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2022., 17:26   #48
bome ovo je najbolja vijest u zadnjih 5 godina
taj seljakluk je doveo do toga da si sjedio na ''terasi'' gdje metar od tebe idu tramvaji i auti samo se nadam da ce maknuti sve te terase a ne samo one ciji vlasnici nisu podmazali
Old 29.03.2022., 00:18   #49
Niti jednu lokaciju koja oduzima mjesto, nisu makli koja je meni poznata i pored koje prolazim/parkiram.

Moze li netko tko cita temu, potvrditi da zna jedno micanje od datuma najave iz navedenog linka?

Ili je sve tek predstava rezolutnosti.

...
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2022., 06:38   #50
Slučajno u rane jutarnje sate otvorih ovu temu, i oko mi zapne na onom bljuzgaranju princezice koja laže da je iz Zagreba. Pa odem procitati tih par stranica... ... cisto me zanimalo kaj je sve nadrobila, kad sam procitala o obiteljskoj katolibanskoj cenzuri
O terasama, fala ti Boze da ce dio maknuti, grad ne bi trebao biti ni velika terasa birtija (koje prvenstveno smetaju pjesacima), a ni veliki parking.
A di je princeza, uci o Zagrebu? Jel" ista naucila?
Odgovori s citatom
Old 29.03.2022., 13:55   #51
da li se planiraju maknuti terase na sirem gradskom podrucju, ili samo u centru?
Old 29.03.2022., 14:07   #52
neće se nigdje ništa maknuti. protest pojedinih stanara i pješaka, čak i vatrogasaca neusporedivo je slabiji od protesta ceha ugostitelja koji zaradjuju i time, što iznad što ispod stola, financiraju gradski pogon.

lolz, dobili su obavezu: izmicanje vanjskih rubnih stvari u slučaju potrebe prolaska hitnih službi.
uzadnjicas is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2022., 14:37   #53
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
da li se planiraju maknuti terase na sirem gradskom podrucju, ili samo u centru?
Dok se ti pitaš, drugi rade. Zamisli
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 29.03.2022., 16:20   #54
Vidjela sam da su makli stolove iz Botaničara s druge strane Marulićevog, odnosno kafiću je ostala samo njihova mala terasa (na parkirnim mjestima). Ne znam kome smetaju kraj Državnog arhiva a radi se o pristojnom kafiću.
Druge terase nisu makli s parkinga.

Parkirnih mjesta po centru ima jako malo. Osim terasa sada ih zauzimaju i električne punionice automobila koji imaju prednost parkiranja (čak i ako se ne pune tada).

Vezano uz vatrogasna vozila ili vozila hitne pomoći koja moraju imati prohodnost bilo bi dobro da komunalno redarstvo ili gradonačelnik prošeće ispred noćnog kluba u Crnatkovoj/Runjaninovoj kada radi. U ulici je starački dom i dom zdravlja i u noćima kada je cajkaški klub otvoren po ulici ni pješaci ne mogu proći, a kamoli vozilo hitne pomoći ili sanitet.
ballena is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2022., 16:30   #55
Quote:
ballena kaže: Pogledaj post
...
Vezano uz vatrogasna vozila ili vozila hitne pomoći koja moraju imati prohodnost bilo bi dobro da komunalno redarstvo ili gradonačelnik prošeće ispred noćnog kluba u Crnatkovoj/Runjaninovoj kada radi. U ulici je starački dom i dom zdravlja i u noćima kada je cajkaški klub otvoren po ulici ni pješaci ne mogu proći, a kamoli vozilo hitne pomoći ili sanitet.
prijavi to ili ovdje: https://moj.zagreb.hr/#/energy-water...rity-reporting

ili na e-mail: [email protected]

jer na objave na forumu ne reagiraju, smatraju da dosta rade i ovako.
uzadnjicas is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2022., 18:05   #56
Quote:
ballena kaže: Pogledaj post
Vidjela sam da su makli stolove iz Botaničara s druge strane Marulićevog, odnosno kafiću je ostala samo njihova mala terasa (na parkirnim mjestima). Ne znam kome smetaju kraj Državnog arhiva a radi se o pristojnom kafiću.
Druge terase nisu makli s parkinga.
radi se o tome da su u medjuvremenu na plocnicima iscrtane biciklisticke staze pa konobar kad izlazi iz kafica mora dobro pogledati i lijevo i desno da ga ne satre biciklist jer dosta njih jure kao muhe bez glave
a ako si gost na terasi pa ides platiti u lokal isto moras paziti na njih... u centru jednostavno nema mjesta i za promet automobila i za bicikliste i za pjesacku zonu i za terase kafica
Old 29.03.2022., 20:26   #57
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
radi se o tome da su u medjuvremenu na plocnicima iscrtane biciklisticke staze pa konobar kad izlazi iz kafica mora dobro pogledati i lijevo i desno da ga ne satre biciklist jer dosta njih jure kao muhe bez glave
a ako si gost na terasi pa ides platiti u lokal isto moras paziti na njih... u centru jednostavno nema mjesta i za promet automobila i za bicikliste i za pjesacku zonu i za terase kafica
Tom logikom treba maknut sve terase po gradu jer biciklisti sumanuto jure svugdje.

Gledam gotovo svakodnevno kako na "terasama" na Britancu konobari prelaze preko kolnika (i to ne prek zebre) i mislim da je veća opasnost da njih zgazi nervozan bemvejac ili džipovac na putu do Pantovčaka nego wolt na biciklu kod Botaničara.
Escoba is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.03.2022., 11:19   #58
Nije parkirna zona, ali smanjena (suzena) je terasa u Tkalci u onom pub-u preko puta Drzavne revizije, cosak sa Skalinskom.
Da, i Botanicaru su maknuli onih 5-6 stolova kod Arhiva.
Negdje sam citala da Lari i Penati negoduju zbog micanja terase u Petrinjskoj sa parkinga, ali nisam vidjela da su je maknuli
Old 30.03.2022., 14:19   #59
Quote:
Escoba kaže: Pogledaj post
Tom logikom treba maknut sve terase po gradu jer biciklisti sumanuto jure svugdje.

Gledam gotovo svakodnevno kako na "terasama" na Britancu konobari prelaze preko kolnika (i to ne prek zebre) i mislim da je veća opasnost da njih zgazi nervozan bemvejac ili džipovac na putu do Pantovčaka nego wolt na biciklu kod Botaničara.
pa centar grada kad je urbanisticki planiran nije bio predvidjen za nikakav promet osim za konjski tramvaj, od tada su se pojavili i automobili i tramvaji na struju i bicikli i romobili na struju i svi oni zajedno s pjesacima hrle u centar gdje su parkirna mjesta koja su pretvorena u terase kafica

a ovo na Britanskom trgu, to je Kava-Tava?
konobari nonstop idu preko ceste jer na tom dijelu trga vise nemaju sank, od prije par godina se ne smije imati montazni kafic na javnoj povrsini ali ljudi i dalje dolaze tamo... koji je to mentalni sklop kad zelis piti kavu na prostoru trznice gdje oko tebe nonstop jure auti?
Old 30.03.2022., 22:49   #60
Danas je neki lik pricao na Sljemenu, s nekim iz ceha, dosta je ostar bio i prilicno objektivan. Veli Tomica se sreo s ugostiteljima, za deset minuta sve razvodnio njima u korist! Tako da, od toga kruha ne ocekujte.

Quote:
Ani2306 kaže: Pogledaj post
Nije parkirna zona, ali smanjena (suzena) je terasa u Tkalci u onom pub-u preko puta Drzavne revizije, cosak sa Skalinskom. Da, i Botanicaru su maknuli onih 5-6 stolova kod Arhiva.
Negdje sam citala da Lari i Penati negoduju zbog micanja terase u Petrinjskoj sa parkinga, ali nisam vidjela da su je maknuli
Hvala na upisu, u kojem god obimu, to je prvi glas da se ista uopce adresiralo,

Neki bi trebali temu procitati s pocetka. Ovdje nije pitanje vizure, ukusa, ili dojmovima terasa. Vec da jedan servis gradjana, se ponasa komercijalno, te da prodaje povrsine koje sluze parkingu, kako bi netko radio ugostiteljske terase!

Logika, da itko iz teme, nije bitan kafic, moze otici u parking, istovariti kes i traziti toliko i toliko mjesta, je van pameti. A onda pravdati, kako on/ona/kafic, placaju uredno svoje obveze, ili unaprije placaju, te slicna opravdanja.

Ako ides svjesno smanjivati u parkirni kapacitet, koji je ionako katastrofalno reduciran, za raditi kafic vasare, onda vise nisi parking, vec moze i sam preci u istu bransu,

Da, da, malo sam pojednostavnio stvari, ali poanta nije daleko. Uglavnom, strah od ne(realizacije) se ostvario.

Cini se da ce Tomici biti poznati politicki epitaf na kraju price - nije lopov, samo nesposoban.

..
Cat6 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:25.