|
|
07.04.2022., 17:32
|
|
More human than human
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
sanimarine kaže:
"Dok većina namirnica bogatih proteinima, kao što su piletina, puretina, jogurt, sir, jaja, sjemenke suncokreta i mahunarke, sadrže cistein, neki ljudi odlučuju uzimati NAC u obliku dodatka prehrani kako bi povećali unos cisteina"
Kako nemam pojma što je to, malo sam proguglala kod proizvođača i to pronašla.
Kako već jedem dovoljno toga, valjda mi ne treba.
I ja volim dodavati razne suplemente, no već sam zbog tvoje priče o ashwi bila nju kupovala, bez ikakvog učinka.
I još sam nešto drugo bila uzimala, nemrem se sjetiti ( ah alshaimer) isto po tvojim preporukama.
No, kad se mogla teleportirati u blisku budućnost, tamo bi već bio neki najnovije otkriveni suplement koim bi ti bio oduševljen 
|
Ashwagandha ksm-66 je bila odlična, al samo taj oblik ashwe.ja i wulf smo bili za to.
Za ovo drugo zbilja neznam.
Čuj da umas stalno visok udio glutationa nebi nikad bila bolesna, a mislim da to nema nitko.par čimbenika značajno ga snizuju, a i svakome poslije 40.se preporučuje.cistein, glicin i glutamin stvaraju glutation.oni su orekursori, no najviše benefita se pokazalo od n-acetyl cysteina.
https://youtu.be/kvpO_Zo9OpU
|
07.04.2022., 17:33
|
|
More human than human
|
Quote:
yonaa kaže:
Navijam za njen dobar nalaz?
Kako se ti osjecas pod calixtom? Jesi dobila na tezini?
Ajd ak se netko kuzi (warko?), za ove masne tvorbe u organizmu?
Znam da je skrob zaje...sto se tice masnih stanica...
Zna netko detaljnije u cemu je kvaka?
|
Za makivanje masnoće?...to je dobar tirozin i naročito NAC, ja sam skroz flat.
|
07.04.2022., 18:01
|
|
samoizolirana
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
WarKO kaže:
Imam, samo brže ih prevladam.takav sam već dugo, valjda zbog viška toga glutamata.prije sam bio još gori ko da imao adhd.
Sjebu me malo noćne i neki stres primjerice dok se s nekime zakačim na poslu jer se nedam jebat u mozak.valjda mi onda kortizol skoči i jedva se suzdržim da toga ne prebrikam ko will smith chris rocka.lol
|
Quote:
WarKO kaže:
Btw.nisam takav u rl, doduše sad sam na lijekovima totalno skuliran.ovdje brzo pišem i hoću dosta toga reći jer imam dosta informacija u mozgu, prije sam dosta proučavao sve vezano uz psihihatrijske poremečaje, a bogami i za nutricionizam tj dodatke prehrani, a sprobao i solidan broj psihofarmaka.
Obožavam gledat podcaste joe rogana. https://youtu.be/JNiPxNkr_Lk
The chemistry for anxiety and depression are very similar. How it manifests, whether as anxiety or depression, or at all, seems to be more cognitive.
Addiction si chemical imbalance, depression is state of mind.
|
Kužim. Znači depresivne epizode više nemaš?
Quote:
WarKO kaže:
|
Kakvu vrstu ocd-a ti imaš (ako ga imaš)?
|
|
|
07.04.2022., 19:45
|
|
More human than human
|
S strane od oca i prijašnjih generacija svi imamo neki taj ovisnički gen i onda sa takvim obrascom ponašanja i autodestruktivnosti skroz se razejeb glutamat koji ode u nebo, a dopamin dole.
Nisu droge kod mene nego nešta drugo u pitanju.no to je sad pod kontrolom, a i perfekcionist sam, pa me uvijek nešta hebe.
Nekad sam znao piti po 3 dana u šusu, sada 3godine clean.
Nemam neke depresivne epozode, mene jebe već 4g hipohondrija jer nisam znao od čega mi točno tako jaki neurološki simptomi.bilo mi važno isključiti neku fizičku bolest, a put je bio dug i iscrpan.jednostavno došlo je do kutz-šlusa kod neurotransmitera, da se razumijemo i serotonin no više taj glutamat i dopamin su u pitanju.
Prvi dobar potez je bio pregabalin, drugi NAC, oba dvoje snižavaju glutamat i tu je nastao boljitak s time da NAC guta glutamat i pretvara ga u dopamin šta je win-win sičuješn.
Kod stanja hipohondrije NAC je krucijalan jer taj glutation je tako jak da uništa čak biofilm zid candide i ne dozvoljava raznim virusima da se repliciraju i umiruje ih ko npr.EBV, prelazi moždanu barijeru i rješava neuroinflamaciju i izvlači teške metale.oživljava spržene dopaminske receptore, koristi ga puno ovisnika droga bas radi toga.vani mnogi psihijatri prepisuju NAC.
To je predivna droga i ja ću uvijek pričati o NAC-u.nema nikakvih nuspojava, a cistein je aminokiselina koju imamo prirodno, no štos je da cistein sam dok se ne pretvori u glutation je ništa.cistein je prekursor aminoblok glutationu.prava stvar je da u acetil formi prelazi moždanu barijeru.
Osim neurotransmitera veliku ulogu igra neuroinflqmqcija posebno za brain fog i fibromijalgiju.
Na redditu je uz terapiju demode ne uzimat NAC.psihijatar s floride na redditu je napisao clanak da je NAC preokrenuo modernu psihijatriju naopačke.
https://www.psychiatrictimes.com/vie...-in-psychiatry
https://www.psychologytoday.com/us/b...y-its-head?amp
Quote:
The intriguing thing about NAC to me is that it’s of great interest to neuroscience researchers. There have been many studies of this compound, including neuroimaging studies, and it has been investigated innumerable disorders—depression, bipolar disorder, OCD, PTSD, schizophrenia, addiction, eating disorders, Alzheimer’s disease, and addiction (Berk)
|
|
07.04.2022., 19:59
|
|
Curiosus per se.
Registracija: Nov 2020.
|
Quote:
WarKO kaže:
S strane od oca i prijašnjih generacija svi imamo neki taj ovisnički gen i onda sa takvim obrascom ponašanja i autodestruktivnosti skroz se razejeb glutamat koji ode u nebo, a dopamin dole.
Nisu droge kod mene nego nešta drugo u pitanju.no to je sad pod kontrolom, a i perfekcionist sam, pa me uvijek nešta hebe.
Nekad sam znao piti po 3 dana u šusu, sada 3godine clean.
Nemam neke depresivne epozode, mene jebe već 4g hipohondrija jer nisam znao od čega mi točno tako jaki neurološki simptomi.bilo mi važno isključiti neku fizičku bolest, a put je bio dug i iscrpan.jednostavno došlo je do kutz-šlusa kod neurotransmitera, da se razumijemo i serotonin no više taj glutamat i dopamin su u pitanju.
Prvi dobar potez je bio pregabalin, drugi NAC, oba dvoje snižavaju glutamat i tu je nastao boljitak s time da NAC guta glutamat i pretvara ga u dopamin šta je win-win sičuješn.
Kod stanja hipohondrije NAC je krucijalan jer taj glutation je tako jak da uništa čak biofilm zid candide i ne dozvoljava raznim virusima da se repliciraju i umiruje ih ko npr.EBV, prelazi moždanu barijeru i rješava neuroinflamaciju i izvlači teške metale.oživljava spržene dopaminske receptore, koristi ga puno ovisnika droga bas radi toga.vani mnogi psihijatri prepisuju NAC.
To je predivna droga i ja ću uvijek pričati o NAC-u.nema nikakvih nuspojava, a cistein je aminokiselina koju imamo prirodno, no štos je da cistein sam dok se ne pretvori u glutation je ništa.cistein je prekursor aminoblok glutationu.prava stvar je da u acetil formi prelazi moždanu barijeru.
Osim neurotransmitera veliku ulogu igra neuroinflqmqcija posebno za brain fog i fibromijalgiju.
Na redditu je uz terapiju demode ne uzimat NAC.psihijatar s floride na redditu je napisao clanak da je NAC preokrenuo modernu psihijatriju naopačke.
https://www.psychiatrictimes.com/vie...-in-psychiatry
https://www.psychologytoday.com/us/b...y-its-head?amp
|
Kažeš mi da NAC smanjuje razinu glutamata u mozgu i povoljno utječe na bol? Čini se kao točno ono što meni treba. (Koliko razumijem djelovanje glutamata suprotno je djelovanju GABA-e pa je samim time za nas senzibilne štetan.)
"Glutamate is the main excitatory neurotransmitter in the nervous system of adult mammals. Among the neurotransmitters involved in pain transmission from the periphery to the brain, glutamate has a leading role. Glutamate is also involved in central sensitization, which is associated with chronic pain."
"Glutamate transmits pain by binding to 5-subunit ligand-gated ion channels located on nociceptive neurons on myelinated pain afferents belonging to the class of afferent axons known as A-delta that transmit to the dorsal horn of the spinal cord."
|
07.04.2022., 20:07
|
|
More human than human
|
Quote:
Mathematicar kaže:
Kažeš mi da NAC smanjuje razinu glutamata u mozgu i povoljno utječe na bol? Čini se kao točno ono što meni treba. (Koliko razumijem djelovanje glutamata suprotno je djelovanju GABA-e pa je samim time za nas senzibilne štetan.)
|
Proguglaj konekciju visokog glutamata i fibromijalgije.glutamat sjebava te neuronske završetke i radi neuroinflamaciju.vjeruj mi mene je NAC izvukao iz mrtvih, ja sam mislio da ludim, stalni brain fog i bolovi po tijelu i te beurološke senzacije.sada sam mnogo bolje.
Dok sam prije napisao da je pregabalin sa NAC-om najbolja neuroprotektivna terapija nisam bio nit malo u krivu.
Quote:
The NAC would almost certainly help. A main culprit of GABAergic withdrawal / rebound is excess glutamate, an excitatory neurotransmitter. NAC can help modulate glutamate which may make the withdrawals not as terrible.
|
|
07.04.2022., 20:25
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
WarKO kaže:
O yeah..ja i dalje vježbam, al dok zatopli ubacit ćemoj još nešta.
Ja pijem ovo i mislim da sam našao kombo za 10.
https://i.postimg.cc/rwh3hGq1/20220406-102953.jpg
Uz NAC rješavam se svih ovisnosti koje su me godinama trovale mozak.hipohondrija me prošla.gledam serije, na yt dokumentarce, podcaste.
Takodje za mene je fundamentalan NoFap monk mode.totalna aostinencija.21dan, idem do 90. 
Pobjeda samog sebe!
Di je splićo?.pozdrav legendi ako čita.
Sjetio sam ga se dok gledao neki video di spominjali litij.loool
https://mass-zone.eu/en/pure-encapsu...es-p-6225.html
|
Drž se i pamti što sam ti govorio...
|
|
|
07.04.2022., 21:04
|
|
Out of Order
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
pattie_boyd kaže:
zna li netko gdje mogu izvaditi neurotransmitere? razinu serotonina, dopamina i toga?
nakon dvije preboljele korone, mislim da su mi se trajno poremetili, pogotovo sada nakon druge korone koju sam do nedavno imala (vučem postcovid)
|
Moguće.
Moj muž je nakon korone završio na antidepresivima. Nije se testirao već je po simptomima drica skužila šta je
Mislim da Sveta KAtarina radi te fore, nisam sigurna
|
|
|
07.04.2022., 21:09
|
|
Out of Order
|
Quote:
Mathematicar kaže:
Samo sam predložio da ga se pregleda od strane stručnjaka. Niti sam dao dijagnozu, niti mislim da je potpuno nepotrebno nekome preporučiti pregled ako smo zabrinuti. Donekle razumijem da je Warko sada high jer se osjeća bolje nakon toliko vremena (uzmimo da je to posljedica, a ne uzrok), ali ako su ti "highovi" periodični i intenzivni, mislim da moje riječi nisu uzaludne.
|
Možda je WarKO napokon postao svoj stari self.
Mi ne znamo kakav je bio prije nastupa depre i anksioznosti.
Dosad smo ga znali u problemima, iziritiranog stalnim simptomima, opterećenog strahom od toga što bi mu moglo biti. AKo je našao rješenje svojim problemima i vratio se na staro - hvala Bogu i ne znam komu da je netko na ovoj temi i to uspio.
|
|
|
07.04.2022., 21:42
|
|
Curiosus per se.
|
Quote:
WarKO kaže:
Proguglaj konekciju visokog glutamata i fibromijalgije.glutamat sjebava te neuronske završetke i radi neuroinflamaciju.vjeruj mi mene je NAC izvukao iz mrtvih, ja sam mislio da ludim, stalni brain fog i bolovi po tijelu i te beurološke senzacije.sada sam mnogo bolje.
Dok sam prije napisao da je pregabalin sa NAC-om najbolja neuroprotektivna terapija nisam bio nit malo u krivu.
|
A kako znaš da je baš NAC zaslužan za to, a ne isključivo Pregabalin? Jer ako si ih počeo piti u isto vrijeme, onda ustvari ne znaš. Pitam ne zato da ti polomim krila, nego jer me stvarno zanima. I meni je puna pipa bolova i RLS-a.
|
07.04.2022., 21:42
|
|
Out of Order
|
Ljudi moji, koji imate starije roditelje- imate li problema u komunikaciji s njima?
Dakle, moji roditelji su postali okorjeli ogorčeni starci koji samo oko sebe siju i liju otrov. Nitko im ne valja, za sve u svom životu krive druge. Samo kritiziraju i guilt tripaju.
Došlo je do toga da ja više ne želim ni nazvati niti otići kod njih jer se uvijek sve svede na isto . optuživanje da sam grozna prema njima, da me baš briga za njih, izvlačenje situacija od prije milijun godina koje sam napravila tako i tako (uvijek sve loše, ofc), kakva sam bila prema bratu, prema babama, ovima onima.
Dok sam bila ludi teenager u ludoj fazi, kao i svaki drugi blesavi adolescent.
Ne znam uobličiti riječima te razgovore s njima......ZAvrši tako da se mene dovede pred zid krivnje, onda ja popiz...im i okrenem se i odem kući.
Kužim da su stari, usamljeni ali većim dijelom su i sami krivi za to i to stoga što kroz cijeli život nisu stekli nikakve prijatelje, nikoga s kim bi se mogli podružiti sada, podijeliti popodneva a ne očekivati od mene i moje djece da im ispunjavamo život jer ne stignemo. Moram voditi svoj život, zarađivati da platim ovaj i kćerin život na faksu.
Došlo je dotle da su me optužili kako sa odgojila djecu da ih mrze. Wtf?!
Ova na faksu ne diže glavu s knjige. KAd ju moj stari nazove, udavi ju barem 45 minuta monolozima o tome što i kako treba raditi, o teorijama zavjere i o tome šta je on sve napravio dok je išao na faks.
MAla ima 13 godina. Ko da nju zanimaju starci. Ona ide u školu, uči, ode s frendovima van. MI se družimo kad stignemo
MA, ne znam što bih rekla, malo rantam jer mi se nakupilo.
Rekla sam svojim curama da me upozore kad počnem s takvim ponašanjem jer ne želim postati ogorčeni starac s mržnjom prema svemu i svakome.
|
|
|
07.04.2022., 21:53
|
|
More human than human
|
Quote:
Mathematicar kaže:
A kako znaš da je baš NAC zaslužan za to, a ne isključivo Pregabalin? Jer ako si ih počeo piti u isto vrijeme, onda ustvari ne znaš. Pitam ne zato da ti polomim krila, nego jer me stvarno zanima. I meni je puna pipa bolova i RLS-a.
|
nac bolje osjetim nego pregabalin u smislu rasterečivanja simptoma, pio sam već pregabalin.poceo sam piti NAC dok mijenjao plombe i već onda skužio da popio nešta predobro.sumnjam čisto da pregabalin mogao maknuti bolove i upale.iako svakako da i pregabalin ima neke zasluge, no NAC pokriva tolko područja da je to revolucionarno.
Nema tu neke mudrolije.probaš NAC sa cymbaltom, ako bude bolje to je to nit netreba ti pregabalin jer radi isto plus snizuje i pretvara višak glutamata u mozgu u glutation i dopamin.
NOW je pharmaceutical grade i najpotentniji free form.
Dok pogledaš to je isto cista kemija ko i npr.litij orotate.
Sulfur, aminokiselina...
https://i.postimg.cc/Nj6P8JGS/Screen...4-You-Tube.jpg
|
07.04.2022., 21:54
|
|
More human than human
|
Quote:
Split-36 kaže:
Drž se i pamti što sam ti govorio...
|

|
07.04.2022., 21:55
|
|
More human than human
|
Quote:
tasha0705 kaže:
Možda je WarKO napokon postao svoj stari self.
Mi ne znamo kakav je bio prije nastupa depre i anksioznosti.
Dosad smo ga znali u problemima, iziritiranog stalnim simptomima, opterećenog strahom od toga što bi mu moglo biti. AKo je našao rješenje svojim problemima i vratio se na staro - hvala Bogu i ne znam komu da je netko na ovoj temi i to uspio.
|
Hvala.na dobrome sam putu svakako. 
|
07.04.2022., 22:04
|
|
Out of Order
|
Quote:
WarKO kaže:
Hvala.na dobrome sam putu svakako. 
|
Super!
Jako mi je drago zbog tebe.
Ti si jedan drag i vrlo pametan dečko.
Samo tako naprijed!  
|
|
|
07.04.2022., 23:23
|
|
More human than human
|
Quote:
tasha0705 kaže:
Super!
Jako mi je drago zbog tebe.
Ti si jedan drag i vrlo pametan dečko.
Samo tako naprijed!  
|
Wau, baš lijepo od Tebe. 
Ovdje su većina inteligentni i super ljudi.bit će to sve ok.
|
07.04.2022., 23:49
|
|
Out of Order
|
Quote:
WarKO kaže:
Wau, baš lijepo od Tebe. 
Ovdje su većina inteligentni i super ljudi.bit će to sve ok.
|
Da..
Uglavnom inteligentniji ljudi skloniji promišljanju i obolijevaju od ovakvih sranjaca.
Netko kome je moto "u se, na se i poda se" sigurno nema egzistencijalnih ruminacija
|
|
|
08.04.2022., 00:37
|
|
Curiosus per se.
|
Quote:
tasha0705 kaže:
Netko kome je moto "u se, na se i poda se" sigurno nema egzistencijalnih ruminacija
|
Oho, moj rječnik!
|
08.04.2022., 08:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
WarKO kaže:
Za makivanje masnoće?...to je dobar tirozin i naročito NAC, ja sam skroz flat.
|
Da. Od prevelike konzumacije skroba se stvaraju masna tkiva, ili ?
To sam letimicno procitala, nez da li je tocno jer nez izvor informacija.
Mislila sam da je mesina problem
|
|
|
08.04.2022., 08:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
tasha0705 kaže:
Ljudi moji, koji imate starije roditelje- imate li problema u komunikaciji s njima?
Dakle, moji roditelji su postali okorjeli ogorčeni starci koji samo oko sebe siju i liju otrov. Nitko im ne valja, za sve u svom životu krive druge. Samo kritiziraju i guilt tripaju.
Došlo je do toga da ja više ne želim ni nazvati niti otići kod njih jer se uvijek sve svede na isto . optuživanje da sam grozna prema njima, da me baš briga za njih, izvlačenje situacija od prije milijun godina koje sam napravila tako i tako (uvijek sve loše, ofc), kakva sam bila prema bratu, prema babama, ovima onima.
Dok sam bila ludi teenager u ludoj fazi, kao i svaki drugi blesavi adolescent.
Ne znam uobličiti riječima te razgovore s njima......ZAvrši tako da se mene dovede pred zid krivnje, onda ja popiz...im i okrenem se i odem kući.
Kužim da su stari, usamljeni ali većim dijelom su i sami krivi za to i to stoga što kroz cijeli život nisu stekli nikakve prijatelje, nikoga s kim bi se mogli podružiti sada, podijeliti popodneva a ne očekivati od mene i moje djece da im ispunjavamo život jer ne stignemo. Moram voditi svoj život, zarađivati da platim ovaj i kćerin život na faksu.
Došlo je dotle da su me optužili kako sa odgojila djecu da ih mrze. Wtf?!
Ova na faksu ne diže glavu s knjige. KAd ju moj stari nazove, udavi ju barem 45 minuta monolozima o tome što i kako treba raditi, o teorijama zavjere i o tome šta je on sve napravio dok je išao na faks.
MAla ima 13 godina. Ko da nju zanimaju starci. Ona ide u školu, uči, ode s frendovima van. MI se družimo kad stignemo
MA, ne znam što bih rekla, malo rantam jer mi se nakupilo.
Rekla sam svojim curama da me upozore kad počnem s takvim ponašanjem jer ne želim postati ogorčeni starac s mržnjom prema svemu i svakome.
|
Ja ludim sa svojom mamom, zrtva je cijeli zivot i ponavljam njen obrazac iako se pokusavam ispraviti u istom.
Znaci....nas dvije koje smo do prije koju god ok funkcionirale, sada se prepiremo.
Ponavlja jedno te isto i ne gasi se, samo jezik radi bez razmisljanja, tesko kopca itd.
Kod nje je sve negativno, prica protiv svih oko sebe, drugima prica protiv mene.
Teska ludost koja dolazi u poznijim godinama, nemaju nekih obaveza, mozak i tijelo propadaju, zivcane jer su beskorisni, da, ali tako je i nedaju djeci da zive nego zele ispravljati krive dribe kada smo vec formirani, zreli ljudi s potomcima.
I naravno, davljenje unuka im je desert.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:07.
|
|
|
|