Natrag   Forum.hr > Društvo > Društvene znanosti

Društvene znanosti Sociologija, antropologija, etnologija... Podforum: Jezikoslovlje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.03.2022., 11:41   #761
Sada jašu kuknjavi mačosi rumene kadulje u svojem dramoletu, oni koji su nečim stvarnim uskraćeni u životu pa bajaju kako su žene zlo ovog svijeta.

Ajmo ugroženci, ošinite kobile da galopiraju brže....
Old 09.03.2022., 13:15   #762
Quote:
Nemruth Dagi kaže: Pogledaj post
Shvaćaš li da je ravnopravnost višedimenzionalna priča.
Očito ne jer ne bi onda ovakvo što pisao....

Ako si protiv ravnopravnosti onda si protiv školovanja žena, zdravstvene skrbi, zapošljavanja, istih plaća, istih šansi za ostvarivanje žene kao osobe u jednoj zajednici...

svojoj bi majci to uskratio?

Ravnopravnost nije biološki zadana već je ona duboko politička, ekonomska i stvarno humana stvar jer reflektira svijest zajednice koja percipira slabiji spol kao istovrijedan čimbenik izgradnje društva.

Pokaži da su žene statistički više zlostavljači od muškaraca u društvu.
Nisam za iste plaće jer svaka osoba ima svoje kompetencije, talent i mogućnost.

Ja sam za kapitalistički sistem gdje se znanje vrjednuje i da individualno zalaganje bude proporcionalno plaći.

Medij i psihopati ženama usađuju ideju da je muški rod zlo.

Muški će uvijek biti veći zlostavljači ali ne cijelo muško društvu. Muškarci su skloniji kocki, alkoholu i drogi u odnosu na žene. Ne možemo genetiku nekih muškaraca promjeniti, sigurno da majke i očevi koji su tukli muško dijete ili ga brutalno zlostavljaji iskaljuje svoje negativne emocije preko ovih navedenih radnji kojem sam naveo, na kraju žena može nastradati.

Žena može biti zlostavljač, zanemariti dijete i tako od njega napraviti neodgovornu osobu.

Koliko ja znam žena ima jednak pristup svim javnim institucijama kao i muškarci. Pa mi nije jasno što buncaš?

Biti ravniopravan bez znanja, bez njegovanja da je rad plemenita stvar i da se trebaš izboriti za veću plaću. To nažalost kod nas prolazi, pokušava se korupcijom i klijentelizmom prikriti i trabunjati o ravnopravnosti u HR društvu. Ja to ne vidim.
Pythonhim is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2022., 13:31   #763
Quote:
ljimomoj kaže: Pogledaj post
Femicid u Srbiji: Kako je moj otac ubio moju majku

Vidi ovaj članak od strane tzv.liberalnog medija koji gura tu kulturu straha gde se nedvosmisleno govori ni manje ni više nego o odvratno izmišljenom pojmu "femicid" koji aludira da postoji zaista kultura kod muškaraca da mrze žene i onda ih iz tih razloga ubijaju.

Ali kad prihvatimo tu opšteprihvaćenu stvar da muški imaju kod sebe kulturu mržje spram žena i da su nasilinici spram njih što je negativna njihova karakteristika , onda po logici stvari moramo pitati te medije i političare i feministkinja koja je to negativna kulturološka strana kod žena?? , jer prosto ako postoji nešto negativno kod muškaraca onda mora postojati i kod žena jer smo svi obični grešni ljudi.
E onda dolazi do tišine i muka , što nam govori da oni zaista misle da su žene bezgrešne i da nemaju generalne kulutrološke negativne strane.

Međutim kad im se kaže da ako su muškarci nasilnici i da je to njihova negatinva strana , onda kod žena jedina negativna strana može biti da su lažljive i manipulativne.

E tada im krenu glave pucati i dobijaju slom živaca od besa što se neko uopšte usudio da posmisli da žene imaju kolektivnu manu isto kao i muškarci što je imaju.

Ja sam rođeni vojvođanin ali su mi roditelji iz CG koja važi za jako patrijahalnu sredinu gde su žene po modernim shvatanjima u jako lošem položaju i ništa drugo nego otirač za noge.
Naravno to je odvratna laž i stereotip , jer npr.moj pokojni otac koji je patrijahalni Crnogorac nikad nije povisio glas na moju majku a kamoli je udario , ali je tu najvažnije kako već rekoh porodica , jer npr.da je moj otac se usudio udariti majku moji bi ga ujaci obesili na drvo ispred kuće.
Poenta je da jaka i svesna porodica reguliše nasilje , i ako ono postoji , retkost je.

U današnje vreme imamo svi slobodu izbora , pa žene(devojke) biraju same svoje partnere i muževe bez da pitaju oca i braću , ali tad dolazimo do ženske evolutivne prirode , a to je da mnoge od njih biraju tzv.jake i muževne muškarce iliti što bi se reklo devojke se lože na mišićave dominantne krkane.
I šta onda biva?? , pa biva to da najveći procenat nasilnika je iz te grupacije muškaraca na koje se žene najviše lože , dok ovi što pišu pesme devojka ostaju mahom sami i neoženjeni.

Poenta ovog mog zadnjeg pasusa je da moramo uključiti i to da postoje i lični životni izbori koji su loši , da nisu sve žene jednako bistre i pametne da znaju šta rade kao ni muškarci.
Muškarca se želi eliminirati iz društva i da mu slome duh. Tako to rade i sa izbjeglicama, black live matters i slično.

Žele te uništiti do te mjere da nemaš pravo na svoje razmišljanje i da se sramiš svojeg porijekla majke i oca. Žene su njihovo oružje jer znaju da ih mogu emocionalno pridobiti a muškarce tu i tamo.

Namjerno stavljaju sliku koja ilustrira nasilje i da time pobude negativne emocije žena i da se to prenese na muškarca koji nema niti jedan evidentiran prekršaj.

Ja sam odrastao bez roditelja i nemam taj osjećaj kako je to biti voljen i biti zagrljen. Izvukao sam se u tridesetoj godini jer sam u sebe ulagao i napravio korake kako da sebe promjenim i da pronađem nekakvu svoju mikroklimu.

Smatram da je moderno društvo s roditeljima i bez njih gotovo pdjednako osiromašeno modernim odgojem. Pogotovo tu kod nas na balkanu gdje smo između kapitalističkog i komunističkog sistema.
Pythonhim is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2022., 12:33   #764
Quote:
Pythonhim kaže: Pogledaj post
Nisam za iste plaće jer svaka osoba ima svoje kompetencije, talent i mogućnost.

Ja sam za kapitalistički sistem gdje se znanje vrjednuje i da individualno zalaganje bude proporcionalno plaći.

Medij i psihopati ženama usađuju ideju da je muški rod zlo.

Muški će uvijek biti veći zlostavljači ali ne cijelo muško društvu. Muškarci su skloniji kocki, alkoholu i drogi u odnosu na žene. Ne možemo genetiku nekih muškaraca promjeniti, sigurno da majke i očevi koji su tukli muško dijete ili ga brutalno zlostavljaji iskaljuje svoje negativne emocije preko ovih navedenih radnji kojem sam naveo, na kraju žena može nastradati.

Žena može biti zlostavljač, zanemariti dijete i tako od njega napraviti neodgovornu osobu.

Koliko ja znam žena ima jednak pristup svim javnim institucijama kao i muškarci. Pa mi nije jasno što buncaš?

Biti ravniopravan bez znanja, bez njegovanja da je rad plemenita stvar i da se trebaš izboriti za veću plaću. To nažalost kod nas prolazi, pokušava se korupcijom i klijentelizmom prikriti i trabunjati o ravnopravnosti u HR društvu. Ja to ne vidim.
Tko će ti kompetencije izračunati kod jednog učitelja ili učiteljice?
Ima zanimanja gdje se ne može izračunati kompetencija prema spolu i prema doprinosu.

Kapitalizam kakvog vidimo i osjećamo na svojoj koži uništava sve za profit.
To mu je bog.

Ti si za jednog super bogatog i moćnog a ostatak je zamjenjiva stoka sitnog zuba?
Ljubljeni Putin?
Old 13.03.2022., 12:34   #765
Quote:
Ja sam odrastao bez roditelja i nemam taj osjećaj kako je to biti voljen i biti zagrljen. Izvukao sam se u tridesetoj godini jer sam u sebe ulagao i napravio korake kako da sebe promjenim i da pronađem nekakvu svoju mikroklimu.

Smatram da je moderno društvo s roditeljima i bez njih gotovo pdjednako osiromašeno modernim odgojem. Pogotovo tu kod nas na balkanu gdje smo između kapitalističkog i komunističkog sistema.
Ups...žao mi je!

Tvoja je trauma duboka.
Old 24.03.2022., 14:56   #766
U Americi koja je još uvek osnovni simbol demokratije i lične slobode neaki kažu da je današnjica najbolja za žene , naravno ako si muško tj.ako imaš testise i Visimira Međunogovića.
Amerika je danas zahvaljajući "demokratiji i ličnoj slobodi" dala pravo svim ženama sa penisom i mudima da mogu u ženskoj sportskoj odori i ličnom iskazivanju pobediti sve ljute protivnike sa sisama i vaginama.

Mislim da su ženska prava veća nego ikada zbog ovoga , i u vrlo skorije vreme će žensku misao predvoditi isključivo žene sa penisima , jer će kako biologija i evolucijska psihilogija pokazuje žene sa penisima uvek biti uspešnije od žena sa vaginama , kao što su stotinama hiljada godina ranije muški sa penisima bili uspešniji od žena sa vaginama.

Uglavnom ženski patrijahat nam ne gine.
ljimomoj is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2022., 11:20   #767
Položaj žena u suvremenim društvima mogao bi i trebao biti bolji!
Milpet is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.04.2022., 23:42   #768
Quote:
ljimomoj kaže: Pogledaj post
U Americi koja je još uvek osnovni simbol demokratije i lične slobode neaki kažu da je današnjica najbolja za žene , naravno ako si muško tj.ako imaš testise i Visimira Međunogovića.
Amerika je danas zahvaljajući "demokratiji i ličnoj slobodi" dala pravo svim ženama sa penisom i mudima da mogu u ženskoj sportskoj odori i ličnom iskazivanju pobediti sve ljute protivnike sa sisama i vaginama.
Mislim da je ova trans ideologija trenutno najveća opasnost za žena i ženska prava. Čudi me koliko malo ima otpora ovoj ludosti.
WeberI is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2022., 13:51   #769
Quote:

Da se u kapitalizmu vrednuje znanje onda bi profesori i znanstvenici bili milijarderi. Međutim, nisu. Vidimo da profesori (oni koji uče i obrazuju nove generacije) imaju vrlo niske plaće.

A oni najbogatiji nisu najbogatiji zbog svog obrazovanja već iz potpuno drugih razloga.

Quote:
Ljudi se ne bogate vlastitim radom. Radnik u bogatim državama imati će dovoljno za normalan život, onaj u siromašnima će spajati kraj s krajem. Ali ni jedan ni drugi neće se obogatiti.

U kapitalizmu se bogati tuđim radom.

Quote:
WeberI kaže: Pogledaj post
Mislim da je ova trans ideologija trenutno najveća opasnost za žena i ženska prava. Čudi me koliko malo ima otpora ovoj ludosti.
Ne znam zašto vam toliko smetaju prava drugih, zašto bi drugima uskraćivali prava?

Prava koja imaju drugačiji od mene ni u kom slučaju nisu opasnost za moja prava.

Međutim, oni koji bi danas ukinuli prava jednima, sutra bi ukinuli i moja prava.
mravac8 is online now  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2022., 11:36   #770
Quote:
mravac8 kaže: Pogledaj post

Međutim, oni koji bi danas ukinuli prava jednima, sutra bi ukinuli i moja prava.

I onda sva druga prava svim drugima po redu!
Old 10.04.2022., 17:54   #771
Quote:
Da se u kapitalizmu vrednuje znanje onda bi profesori i znanstvenici bili milijarderi. Međutim, nisu. Vidimo da profesori (oni koji uče i obrazuju nove generacije) imaju vrlo niske plaće.
nije baš toliko jednostavno. itekako se cijene znanja i vještine, ali izgleda da to nisu one vrsta znanja i vještina za koje ti osobno smatraš da bi trebale biti nagrađene takvim iznosima. ljepota svega i jest u tome što put do bogatstva nije linearan i rezerviran isključivo za točno određene diplome i točno određene profile ljudi. hell, dosta njih nema nikakvu diplomu. riječ je o šačici ljudi u ukupnoj populaciji koji te milijarde ne primaju kao plaću na nekakvom svakodnevnom poslu.

ne vidim zbog čega bi npr. profesori bili milijarderi kad su to u pravilu ukalupljene osobe lišene ikakvog x faktora i koje zaziru od rada izvan državnog sustava obrazovanja. u svakoj državi oni žive sasvim dobro, kako bi i trebali. to što po zaradi nisu u onih 1% populacije ne znači ništa. 99% zgodnih žena i muškaraca koje vidš neće postati oni najplaćeniji modeli pa bi tvoj zaključak bio da se u manekenstvu ne cijeni ljepota, right? a zapravo samo imaš sitni postotak onih kojima je priroda dala još i više nego njima + actually žele upravo takvu karijeru pa samo njima i polazi za rukom ostvariti ju.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar; you are only telling the world that you fear what he might say.
seskal is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2022., 18:11   #772
Profesori odlično žive. Frend u Zagrebu ima 10.000 HRK, a lik radi možda 3-4 sata dnevno, ne računajući male i velike odmore.
Old 11.04.2022., 11:01   #773
Quote:
lemonzoo kaže: Pogledaj post
Profesori odlično žive. Frend u Zagrebu ima 10.000 HRK, a lik radi možda 3-4 sata dnevno, ne računajući male i velike odmore.
Ok, a sada to usporedi sa stvarno bogatim ljudima u Hrvatskoj. To su ti oni koji imaju vile, dvorce, jahte, nekretnine ..... oni koji troše 10 tisuća kuna dnevno na održavanje jahte. Tko se bogati u kapitalizmu?

Quote:
seskal kaže: Pogledaj post
ne vidim zbog čega bi npr. profesori bili milijarderi kad su to u pravilu ukalupljene osobe lišene ikakvog x faktora i koje zaziru od rada izvan državnog sustava obrazovanja. .
Profesor matematike koji predaje matematiku na sveučilištu sigurno ima itekakvo znanje matematike, a ja sam se se osvrnula na tvoju izjavu da se u kapitalizmu vrednuje znanje.

Quote:
nije baš toliko jednostavno. itekako se cijene znanja i vještine, ali izgleda da to nisu one vrsta znanja i vještina za koje ti osobno smatraš da bi trebale biti nagrađene takvim iznosima. ti ju.
Koja se to znanja i koje vještine dobro prodaju u kapitalizmu? Koja znanja i vještine posjeduju bogati ljudi?
Quote:

hell, dosta njih nema nikakvu diplomu. riječ je o šačici ljudi u ukupnoj populaciji koji te milijarde ne primaju kao plaću na nekakvom svakodnevnom poslu.
Eto, sad i sam to kažeš - ne treba nikakva diploma, ne treba obrazovanje, ne treba znanje koje se sakupljalo dugo godina ..... da bi u kapitalizmu bio bogat. Čak ne treba ni rad, pa kažeš isto ono što i ja - u kapitalizmu se ne bogati ni svojim radom ni znanjem.

Ja sam se osvrnula na ovu izjavu:

Quote:
Ovim postom nisi me uvjerio da je kapitalizam takav sistem.
mravac8 is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2022., 11:28   #774
Quote:
Ok, a sada to usporedi sa stvarno bogatim ljudima u Hrvatskoj. To su ti oni koji imaju vile, dvorce, jahte, nekretnine ..... oni koji troše 10 tisuća kuna dnevno na održavanje jahte. Tko se bogati u kapitalizmu?.
Ti uspoređuješ ljude koji su prisiljeni raditi za poslodavca s milijarderima. Dao sam ti primjer čovjeka koji radi 40% vremena za 10.000 HRK. Dakle, da se organizira da radi 100%, i sukladno si time poveća plaću, realno bi mogao zarađivati 25.000 HRK za 10-satni radni dan. Stvarno ne razumijem kako je njima loše.
Old 11.04.2022., 12:11   #775
Quote:
lemonzoo kaže: Pogledaj post
Ti uspoređuješ ljude koji su prisiljeni raditi za poslodavca s milijarderima. Dao sam ti primjer čovjeka koji radi 40% vremena za 10.000 HRK. Dakle, da se organizira da radi 100%, i sukladno si time poveća plaću, realno bi mogao zarađivati 25.000 HRK za 10-satni radni dan. Stvarno ne razumijem kako je njima loše.
Gdje sam napisala da je njima loše? I zašto bi im bilo loše? Zašto bi ikome bilo loše? Zar ne živimo u bogatom društvu 21. stoljeća?

Nije se radilo o tome, radilo se o tome da ustanovimo što se vrednuje u kapitalizmu. Što osoba treba posjedovati da bi se obogatila.
mravac8 is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2022., 17:15   #776
Quote:
Profesor matematike koji predaje matematiku na sveučilištu sigurno ima itekakvo znanje matematike, a ja sam se se osvrnula na tvoju izjavu da se u kapitalizmu vrednuje znanje.
i sada je taj profesor matematike isključivi dokaz da to nije tako jer sam nije milijarder, right? profesora i predvača općenito imaš na milijune, svaka selendra ih ima jer je to svakodnevno zanimanje dok milijardera imaš šačicu i na ovih skoro 8 milijardi stanovnika predstavljaju pravi pravcati ekstrem. takve cifre bi izgubile svaki smisao kad bi ih na račun donosili svakodnevni poslovi.

Quote:
Koja se to znanja i koje vještine dobro prodaju u kapitalizmu? Koja znanja i vještine posjeduju bogati ljudi?
očito nikakve. ako nemaš diplomu državnog fakulteta, nemaš ni znanje. ako nemaš poslodavca koji ti visi za vratom, nemaš ni posao. i tako za sve ostalo, pretpostavljam.

Quote:
Eto, sad i sam to kažeš - ne treba nikakva diploma, ne treba obrazovanje, ne treba znanje koje se sakupljalo dugo godina ..... da bi u kapitalizmu bio bogat.
imaš izrazito ograničeno poimanje znanja i vještina. pun klinac ljudi fantastično zarađuje upravo zahvaljujući vještinama koje nemaju veze s onim što su usvojili tokom regularnog školovanja, ali tebi to nije to. za tebe je izvrsnost na nekom polju još uvijek nešto što se dobiva isključivo sjedenjem na drvenoj stolici uz 45 minuta prepisivanja s folije unutar neke državne institucije. svaki odmak od toga se ne računa.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar; you are only telling the world that you fear what he might say.
seskal is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2022., 18:58   #777
Quote:
i
imaš izrazito ograničeno poimanje znanja i vještina. pun klinac ljudi fantastično zarađuje upravo zahvaljujući vještinama koje nemaju veze s onim što su usvojili tokom regularnog školovanja, ali tebi to nije to. za tebe je izvrsnost na nekom polju još uvijek nešto što se dobiva isključivo sjedenjem na drvenoj stolici uz 45 minuta prepisivanja s folije unutar neke državne institucije. svaki odmak od toga se ne računa.
No, dobro, pa koja su to onda znanja koja današnje društvo cijeni i bogato financijski nagrađuje? Jesu li ta znanja korisna i društvu ili samo osobi koja se bogati? Hoće li i društvo biti bogatije zahvaljujući tim znanjima?

I nisam mislila na 1 posto najbogatijih ljudi na svijetu. Mislila sam na visoki sloj, one iznad višeg srednjeg sloja, dakle bogate ali ne samo na najbogatije.

Što misliš kakva je njihova struktura, što se tiče obrazovanja?

Budući da kažeš da profesora ima na bacanje što misliš o vrhunskim znanstvenicima koji rade u NASA-i ili CERN-u ili u nekim drugim svjetski vodećim znanstvenim institutima? Kako ih društvo financijski nagrađuje?

Tko je po tebi, vredniji našem društvu, vrhunski astrofizičar ili recimo vlasnik tvrtke koja pravi reklame za Coca colu? Što misliš tko više zarađuje?
mravac8 is online now  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2022., 18:57   #778
Quote:
No, dobro, pa koja su to onda znanja koja današnje društvo cijeni i bogato financijski nagrađuje? Jesu li ta znanja korisna i društvu ili samo osobi koja se bogati? Hoće li i društvo biti bogatije zahvaljujući tim znanjima?
nitko nije dužan donijeti bogatstvo svojim sugrađanima niti je to u mogućnosti napraviti. toga nema ni u Star Trek serijama. nema društvenog uređenja u kojem će to biti slučaj pa tako ni kapitalizam nije iznimka. nije neka mudrost postaviti nemoguće standarde i onda to koristiti kao kritiku.

možda koristiš Dell laptope ili si barem čula za brand. majstor je kao klinac kupio rabljeni apple s jedinim ciljem da ga rastavi i nauči kako funkcionira. sa 17 godina je zarađivao 15-20 tisuća dolara po sezoni. s 18 godina je već zapošljavao druge. s 19 je odjebao faks. u dvadesetima je bio najmlađi CEO. danas je u 20 najbogatijih ljudi na svijetu.

tebi bi bilo "pravednije" da se čovjek zadužio, proveo godine na fakultetu i čekao validaciju od onih koji nikad ne bi došli do sličnih ideja niti su barem približno sposobni. znanje gospon Della i sličnih se ne računa jer nije pokriveno diplomom, pa unutar tvojeg poimanja svega = kapitalizam ne nagrađuje znanje. inače bi njegovi bivši profesori bili milijarderi, zar ne?

ima i očitijih primjera, ali u izvornom postu si spomenula milijardere pa sam se samo njih i držao. da se spustimo u kategoriju milijunaša i onih koji zarađuju neznatno manje, mogao bih navesti još 500 sličnih primjera.

Quote:
Budući da kažeš da profesora ima na bacanje što misliš o vrhunskim znanstvenicima koji rade u NASA-i ili CERN-u ili u nekim drugim svjetski vodećim znanstvenim institutima? Kako ih društvo financijski nagrađuje?
nagrađuje ih kao i profesore - adekvatno. ne može država ili bilo koja institucija silnim zaposlenicima dijeliti milijarde za plaću, ali to ne znači da ih ne cijeni. ne dijele ih ni sami milijarderi u svojim firmama. ovako na prvu mi bacaš na one koji smatraju da nije pošteno da nogometaš zarađuje milijune, a da recimo med. sestre rade za prosječne plaće. to dvoje se ne uspoređuje iz istog razloga zbog kojeg se ne uspoređuje ekipa koja svoje ideje i talente može (i mora) unovčiti u divljini tržišta i ekipa koja prima plaću na redovnom poslu (prosvjeta, socijalna skrb, whatever).

u izvornom postu si recimo napisala da profesori imaju niske plaće, ali oni su sami odabrali raditi unutar državnog sustava obrazovanja, kao i predmet koji predaju. u prijevodu, unaprijed su odabrali poslodavca gdje po defaultu moraju biti "ograničeni" jer su uvjeti i plaće jasno definirani od strane države koja im je poslodavac. nitko ih tamo ne drži protiv njihove volje niti su dužni baviti se time do kraja života ako imaju unosnije vještine. sad, oni ili ne posjeduju te vještine ili smatraju da su ipak adekvatno plaćeni.

Quote:
Tko je po tebi, vredniji našem društvu, vrhunski astrofizičar ili recimo vlasnik tvrtke koja pravi reklame za Coca colu? Što misliš tko više zarađuje?
na stranu što je ovo dvoje neusporedivo iz gore navedenih razloga, ovo je jedno od onih pitanja gdje odgovor na prvu zvuči poražavajuće, ali zapravo je vrlo logičan. istu situaciju dobiješ i kad za primjer uzmeš nekakvog stručnjaka iz alternativne ili neke vrlo, vrlo specifične grane medicine. the simple fact is - sve zemlje na planeti trebaju sokove, samim time će to uvijek biti unosan posao za tvrtke koje se time bave. astrofizika? od kakvog značaja je ona za, ne znam, Albaniju, neku afričku ili azijsku prčiju, neki otočić u Polineziji gdje se još uvijek prakticira kanibalizam? u svega šačici zemalja taj kadar može imati brutalnu plaću dok takvog zanimanja u nekim zemljama uopće nema. Coca Cola pak živi od svih živućih ljudi na planeti, bez iznimke. doslovno nema trgovine i kafića u koji nije kročila pa svoje zaposlenike i partnere komotno mogu plaćati i zlatom. mogla si uzeti i kiruga kao primjer, na isto bi došla. it is how it is.

seskal is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2022., 19:25   #779
Quote:

astrofizika? od kakvog značaja je ona za, ne znam, Albaniju, neku afričku ili azijsku prčiju, neki otočić u Polineziji gdje se još uvijek prakticira kanibalizam? s.
Ma, sve ok. Ti misliš onako kako su te u ovom društvu naučili misliti. Cijeniš ono što današnje društvo cijeni, vrijedno ti je ono što je društvu vrijedno .... Poslušan si član današnjeg konzumersko-kapitalističkog društva i braniš njegove vrijednosti. Ne možeš svijet vidjeti drugačije nego na način koji si usvajao godinama.

Nije na meni da ti pokazujem drugačiju piramidu vrijednosti. Možda jednom shvatiš i sam. Iako bolje ne, jer u pravilu bude prekasno da se išta promjeni u svom životu. A i u životu drugih.

Tebi i ostalima svako dobro. Samo me zanimalo kako mislite i koliko su vam čvrsto usađeni stavovi.
mravac8 is online now  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2022., 11:56   #780
Odoste vi u off topic!
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:31.