|
|
31.03.2022., 06:09
|
|
Doajen lihtenštajnistike
Registracija: Oct 2010.
|
@Bjesomar
A što točno u mom upisu predstavlja nadriliječništvo, zlato?
Možeš li mi, molim te, precizirati i potkrijepiti te objasniti radi čega TI to smatraš nadriliječništvom?
I još nešto - pošto se pozivam na upis forumaša koji je ovo komentirao PRIJE 11 DANA, a ja samo potvrdio da je u pravu - molim da mi objasniš zašto njega nisi napao za tobožnje nadriliječništvo kad govorimo o istoj stvari o kojoj je on započeo, a ja se samo nadovezao?
Je li to nešto na osobnoj razini ili jednostavno samo lupetaš bez veze?
|
31.03.2022., 12:56
|
|
Uvijek u pravu
Registracija: Jul 2009.
|
Ne ulazim u nadriliječništvo, ali, recimo, ova je rečenica pokazatelj neuke osobe.
Quote:
Ibrahim kaže:
Liječnici doslovno ne daju ništa osobi koja je covid pozitivna. Jako čudno, obzirom da inače za svaku sitnicu odmah guraju 3 vrste lijekova, a za ovu strašnu bolest koja cijeli svijet muči već preko 2 godine - za nju ne daju nikakve lijekove.
|
Educiraj se malo nekad o materiji. Vidiš kako ja nikad ne pišem o temama o kojim ništa ne znam, a u cutu mi piše "Uvijek u pravu".
|
|
|
31.03.2022., 13:10
|
|
Liberalni cinik
Registracija: Nov 2011.
|
Quote:
Ibrahim kaže:
Znam više slučajeva koji su riješili covid kao od šale uz pomoć Sumameda. Prije svega mislim na starije osobe ili ljude s ozbiljnijim zdravstvenim problemima, tzv. rizične skupine.
Naravno, nije im ga pripisao liječnik već su se "snašli" i nabavili ga kako su znali.
Svi do jednog su bez ikakvih spomena vrijednih problema i bitnih simptoma, u 2-3 dana u potpunosti riješili sve.
|
Ovo je eklatantan primjer nedriliječništva kad već pitaš.
Sumamed je antibiotik, ne djeluje na virus.
Uzimati antibiotik po vlastitom nahođenju također nije pametno.
|
31.03.2022., 15:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Quote:
Biljka kaže:
Ovo je eklatantan primjer nedriliječništva kad već pitaš.
Sumamed je antibiotik, ne djeluje na virus.
Uzimati antibiotik po vlastitom nahođenju također nije pametno.
|
Da, nikako nije preporučljivo po vlastitom nahođenju jer antibiotici nisu zeka-peka kako neki misle.
No, ono što je zbunilo neke oboljele od kovida je to što su im upravo liječnici prepisivali antibiotike kao pripomoć pri izlječenju, antibiotike koje se obično daje kad je neka bakterija u igri.
Pa to onda tako, ljudi su ponešto zbunjeni, nemreš im zamjeriti zbog toga.
|
|
|
31.03.2022., 22:15
|
|
Doajen lihtenštajnistike
|
Quote:
lemonzoo kaže:
Ne ulazim u nadriliječništvo, ali, recimo, ova je rečenica pokazatelj neuke osobe.
|
Ne znam na koju rečenicu od dviju mojih koje si citirao misliš.
No, kako god, ne vidim čime u tom citiranom pokazujem neukost. Napisao sam ono što znam iz mnoštva primjera meni bliskih ljudi, počevši od moje cure, mame, sestre, brata, šogora pa do barem 20-ak bliskih ljudi koji su imali covid - činjenica je da nitko od njih nije dobio nikakav lijek, a bili su pozitivni na testu. Jedino im je određena samoizolacija od 10 dana.
To je tako, a zašto je tako, vjerujem da nisam jedini koji bi to volio znati.
Quote:
Pravi Život kaže:
No, ono što je zbunilo neke oboljele od kovida je to što su im upravo liječnici prepisivali antibiotike kao pripomoć pri izlječenju, antibiotike koje se obično daje kad je neka bakterija u igri.
|
Što se Sumameda tiče, preporuku za njega je dao mom prijatelju jedan umirovljeni liječnik, patolog s kojim je iznimno dobar prijatelj. Taj umirovljeni liječnik je i sebi i svojoj supruzi pomogao time, a pomoglo je i tom prijatelju.
Kasnije sam čuo za više primjera koji su time riješili problem, a nekima sam i sam rekao za to i rekao neka probaju ako žele, na svoju odgovornost. Svima je pomoglo, a zašto i kako, nebitno, nitko od njih nije istraživao razloge.
|
31.03.2022., 22:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2011.
|
Quote:
Bjesomar_ kaže:
Ovo sto ti ovdje sad lupetas se zove nadrilijecnistvo i zakonom je kaznjivo u Hrvatskoj kao i u skoro svim civiliziranim drzavama.
|
Treba najstrože kaznit takve koji uzimaju sumamed i ozdrave. Tko je ikad vidio da se netko izliječi bez pomoći liječnika. 
|
|
|
04.04.2022., 23:28
|
|
Liberalni cinik
|
Quote:
Ibrahim kaže:
Što se Sumameda tiče, preporuku za njega je dao mom prijatelju jedan umirovljeni liječnik, patolog s kojim je iznimno dobar prijatelj. Taj umirovljeni liječnik je i sebi i svojoj supruzi pomogao time, a pomoglo je i tom prijatelju.
Kasnije sam čuo za više primjera koji su time riješili problem, a nekima sam i sam rekao za to i rekao neka probaju ako žele, na svoju odgovornost. Svima je pomoglo, a zašto i kako, nebitno, nitko od njih nije istraživao razloge.
|
Patolozi su inače poznati po tome što liječe.
Mogao si ljudima ponuditi bajadere, učinak bi bio isti ako ne i bolji.
|
07.04.2022., 01:18
|
|
Doajen lihtenštajnistike
|
Quote:
officer kaže:
Treba najstrože kaznit takve koji uzimaju sumamed i ozdrave. Tko je ikad vidio da se netko izliječi bez pomoći liječnika. 
|
Općenito nije poželjno ništa što ne preporuča liječnik iliti "struka", nema veze ako djeluje.
Ma smiješno je najviše to što cijeli podforum pa i cijenjeni moderator dobro znaju da sam alternativac u duši i da ne ljubim previše medicinu i da nikad nisam preporučao nijedan njihov proizvod. Vjerojatno je to zadnja stvar koju bih ja napravio, osim ako se pokazalo da nešto zaista djeluje, a u slučaju Sumameda je to definitivno tako.
Osim toga, na alternativi je na neki način offtopic preporučati farmaceutske proizvode jer to spada u sasvim drugi podforum, tako da je to dodatni razlog da ga ne bih preporučao ako za to nema dobrih razloga.
Međutim, poanta je uvijek i jedino u tome da li nešto pomaže ili ne, sve drugo nije bitno. Ako pomaže ono što nudi neprijatelj, ja ću priznati da pomaže jer samo glupan bi negirao činjenice i odbijao pomoći sebi ili drugima...
A što se Sumameda tiče, činjenice su takve kakve jesu - doista pomaže kod Covida i kao što rekoh, znam mnoštvo bliskih ljudi kojima je pomogao.
|
07.04.2022., 09:57
|
|
Liberalni cinik
|
Quote:
Ibrahim kaže:
Općenito nije poželjno ništa što ne preporuča liječnik iliti "struka", nema veze ako djeluje.
Ma smiješno je najviše to što cijeli podforum pa i cijenjeni moderator dobro znaju da sam alternativac u duši i da ne ljubim previše medicinu i da nikad nisam preporučao nijedan njihov proizvod. Vjerojatno je to zadnja stvar koju bih ja napravio, osim ako se pokazalo da nešto zaista djeluje, a u slučaju Sumameda je to definitivno tako.
Osim toga, na alternativi je na neki način offtopic preporučati farmaceutske proizvode jer to spada u sasvim drugi podforum, tako da je to dodatni razlog da ga ne bih preporučao ako za to nema dobrih razloga.
Međutim, poanta je uvijek i jedino u tome da li nešto pomaže ili ne, sve drugo nije bitno. Ako pomaže ono što nudi neprijatelj, ja ću priznati da pomaže jer samo glupan bi negirao činjenice i odbijao pomoći sebi ili drugima...
A što se Sumameda tiče, činjenice su takve kakve jesu - doista pomaže kod Covida i kao što rekoh, znam mnoštvo bliskih ljudi kojima je pomogao.
|
Propagirati korištenje antibiotika od oka jako je opasno. Iako antibiotici jesu korisni, mogu biti vrlo nezgodni ako se uzimaju prema vlastitom nahođenju. Osobito od osobe koja nema pojma o medicini.
Znamo da si alternativac, no očito ne razumiješ ulogu i djelovanje antibiotika.
Što se Sumameda tiče, uspješno će riješiti upalu no neće riješiti uzrok upale a to je u ovom slučaju virus. Antibiotici ne djeluju na viruse!
|
08.04.2022., 00:54
|
|
Doajen lihtenštajnistike
|
Evo, stručnjaci iz stožera su odlučili skoro potpuno popustiti s mjerama. Čak se ni maske više neće morati nositi, osim u zdravstvu i socijalnim ustanovama.
Za pretpostaviti je, obzirom na dosadašnja iskustva, da nas nova silovanja čekaju na jesen....
|
08.04.2022., 11:53
|
|
Liberalni cinik
|
Na jesen će pandemija biti najmanji problem.
|
09.04.2022., 01:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Quote:
Biljka kaže:
Na jesen će pandemija biti najmanji problem.
|
Što će biti veći problem?
|
|
|
09.04.2022., 01:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
Ibrahim kaže:
Evo, stručnjaci iz stožera su odlučili skoro potpuno popustiti s mjerama. Čak se ni maske više neće morati nositi, osim u zdravstvu i socijalnim ustanovama.
Za pretpostaviti je, obzirom na dosadašnja iskustva, da nas nova silovanja čekaju na jesen....
|
Mislim da nece biti jesenskih silovanja.
Jucer kod zubara stoji oznaka "bez obveze na maske".
Odmah sam ju skinula.
Danas u nekim ustanovama bez maske.
Trebat ce vremena na privikavanje bez maske.
|
|
|
09.04.2022., 05:33
|
|
Doajen lihtenštajnistike
|
Quote:
Dinka_777 kaže:
|
Pozlatile ti se riječi.
Međutim, iako sam po prirodi vječni optimist, jednostavno ne vjerujem da je ovom ludilu kraj.
Neka moja prognoza bila bi da nas na jesen čeka novo silovanje, a u čemu će se točno sastojati i u kojoj količini ćemo to silovanje primati, to je teško reći... doista je svašta moguće....
Ali 99% sam siguran da nije kraj.
Uglavnom, ja bio noćas vani s ekipom i gdje god smo bili, a bilo nas je posvuda...kafić, restoran, noćni klub...nitko nigdje ne nosi maske.
Nekim čudom, nevidljivi neprijatelj je preko noći netragom nestao...
Quote:
Dinka_777 kaže:
|
Neki će ih nositi doživotno.
Istina, nakon kraćeg vremena privikavanja, mnogi će ih zaboraviti, ali oni najzadrtiji covid i....i će ih nositi dok ne otegnu papke.
I neka nose, nemam ništa protiv.
Uvijek poštujem svačiji izbor, jedino ne volim kad se moj izbor ne uvažava (iako nikog ne ugrožava) {čak se i rimuje  } ili točnije - ne pristajem ni na kakvu prisilu prema meni.
|
09.04.2022., 09:20
|
|
Liberalni cinik
|
Quote:
auto182 kaže:
Što će biti veći problem?
|
Preživljavanje.
|
10.04.2022., 20:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dinka_777 kaže:
Jucer kod zubara stoji oznaka "bez obveze na maske".
Odmah sam ju skinula.
Danas u nekim ustanovama bez maske.
|
? se zove situacija
|
|
|
10.04.2022., 22:23
|
|
nedostupan
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
Biljka kaže:
Preživljavanje.
|
Zar na jesen ne dolazi jesen, a poslije jeseni zima? 
|
10.04.2022., 22:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
Pravi Život kaže:
? se zove situacija
|
Sloboda 
U MUP-u su mi trazili da skinem masku kako bi me vidjeli.
|
|
|
10.04.2022., 23:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dinka_777 kaže:
Sloboda 
|
Tako treba. Ne moreš u MUP sa maskom kanda si kriminalac neki.
2 godine furanja maski je bilo dosta.
|
|
|
10.04.2022., 23:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2011.
|
Quote:
Dinka_777 kaže:
|
Trebao si inzistirati da mislis na druge, a samim time i na njih, te pazis na njihovo zdravlje.

|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:40.
|
|
|
|