Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba

Glazba Rock around the clock
Podforumi: Play liste, Stvaranje glazbe, Zabavna glazba, Gitaristički kutak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.05.2022., 08:46   #601
Quote:
Mr. Wrong kaže: Pogledaj post
i da, baš sam to isto pomislio kad je bila ta debilana sa "proslavom ulaska u EU". što onda nisu vratili pola cijene ulaznice svima koji su ih do tada već bili kupili?
ma to je bio "take the money and run" za koji je suodgovoran i Live Nation koji je forsiranjem prevelikog broja koncerata u Areni najprije doveo do zasićenja, a onda i raspada sustava...povijest se očito ponavlja
zednouhi is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2022., 12:18   #602
što ne spuste na pola i za The Smile...
billy walsh is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2022., 12:33   #603
Quote:
Metallic fan kaže: Pogledaj post
Evo mora.reci
Eaglesi su ubili sad u tvornici
Napleso se ko picka inet me sad u noćnom smjeni lol

Odlični bili. Ali bome su i Dead Sara novo otkriće
everest is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2022., 16:45   #604
Evo ja zadnja dva tjedna živio u uvjerenju da ću večeras na The Mission u Boogaloo. Tek jutros shvatio da je koncert tek za godinu dana. A dotad, ko živ, ko mrtav.

Glavno da sam ja uzeo to, a ne Dream Theater, koji mi je za tri tjedna (bio uvjeren da je u lipnju tek).

Za Kiss su samo ove online i printane karte? Nema nekih normalnih fizičkih (da znam da ne idem u DOS bezveze po njih )?

Zna tko što je bilo s onim Boomtown Ratsima, mislim da je to bio prvi strani koncert koji je pao pred koronamjerama pred dvije godine? To je onda definitivno otkazano, nisu nikakve naknadne termine dali poslije?
The Great Duck is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2022., 10:16   #605
Nova najava Charma; Kings of Convenience u Šibeniku

@The Great Duck, da, za Kiss samo eventim prodaje ulaznice
everest is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2022., 07:31   #606
Quote:
billy walsh kaže: Pogledaj post
što ne spuste na pola i za The Smile...
Do zadnjeg trena (tj. do sinoć) sam se dvoumio, ali prevagnuo je razum: dakle, idem. Jednom se živi, i Bog bi ga znao hoće li Yorke ikad više doći nama, u bilo kojoj postavi. Mislim da će vrijediti love, iako se jako bojim da na setlistu neće prismrditi ništa od Radioheada i da bi koncert mogao biti prekratak.
FassGoHard is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2022., 10:05   #607
Quote:
FassGoHard kaže: Pogledaj post
Do zadnjeg trena (tj. do sinoć) sam se dvoumio, ali prevagnuo je razum: dakle, idem. Jednom se živi, i Bog bi ga znao hoće li Yorke ikad više doći nama, u bilo kojoj postavi. Mislim da će vrijediti love, iako se jako bojim da na setlistu neće prismrditi ništa od Radioheada i da bi koncert mogao biti prekratak.

ja isto mislim da ništa od Radiohead stvari, ali me ne brine uopće ni to ni potencijalno kratak nastup

uzeo sam bez razmišljanja ulaznicu samo da čujem taj glas live

a onda dalje se nadam nekoj Radiohead turneji i Beču/Budimpešti/Italiji
Odgovori s citatom
Old 11.05.2022., 10:13   #608
Koncerti u doba post-korone

Ja baš mislio stavit ulaznicu na njuškalo, ali sumnjam da bi je uspio prodat osim u pol cijene, al entuzijazam vas dvojice me uvjerio da ipak odem haha
everest is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2022., 11:28   #609
Evo primjera setliste (ne znam kaj je ovo, valjda neke probe, s kraja siječnja): https://www.setlist.fm/setlist/the-s...-3b88d434.html

Osobno nisam fan izvođenja nekog albuma u cijelosti (može cijeli ali ako je raspršen kroz setlistu) osim ako nije hardcore konceptualan, a još mi je čudnije ovakvo pretumbavanje playliste (sekvenca se razlikuje od studijske). Priznaju li time (+puštanjem praktički polovice albuma u formatu singlova) da je riječ o kompilaciji neke vrste?

Skoro subverzivno sve skupa - kog vraga na bisu rade outtake i jebeni Joe Jackson?
FassGoHard is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2022., 12:27   #610
Nije proba već su u 24h imali tri koncerta u Londonu
everest is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2022., 12:31   #611
Quote:
Evo primjera setliste (ne znam kaj je ovo, valjda neke probe, s kraja siječnja): https://www.setlist.fm/setlist/the-s...-3b88d434.html

Osobno nisam fan izvođenja nekog albuma u cijelosti (može cijeli ali ako je raspršen kroz setlistu) osim ako nije hardcore konceptualan, a još mi je čudnije ovakvo pretumbavanje playliste (sekvenca se razlikuje od studijske). Priznaju li time (+puštanjem praktički polovice albuma u formatu singlova) da je riječ o kompilaciji neke vrste?

Skoro subverzivno sve skupa - kog vraga na bisu rade outtake i jebeni Joe Jackson?
Pa album i konacnu setlistu albuma su tek u travnju izbacili. To sto su svirali na par nastupa u sijecnju nije ni reprezentativno niti znaci da ce ovo bit tracklist turneje. A poznavajuci Yorkea, moguce da te verzije pjesama nisu niti bile finalne, tj. ono sto se sada izdaje. Pa koliko puta je Radiohead svirao neke pjesme premijerno na koncertima i to par godina prije nego bi zavrsile u skroz drugoj finalnoj verziji na albumu (True Love Waits kao najkriticniji primjer kojeg su prvi put svirali 1995. i od tada u vise navrata u razlicitm verzijama, a finalna album verzija izasla 2016.).

Uostalom nije bas da su TOLIKO izmiksali tracklist koliki dojam ostavlja tvoj post. Prve tri pjesme su gurnuli na kraj, u istom redoslijedu, i to je to. A racunam da su pustili dosta singlova jer album izlazi maltene pred turneju pa da ljudi znaju kakav zvuk i sto ocekivati. To mi je sasvim fer. Ipak ovo nije Radiohead ili Atoms for Peace pa da znas barem okvirno na sto ides.
be.redy is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2022., 13:09   #612
Quote:
be.redy kaže: Pogledaj post
Pa album i konacnu setlistu albuma su tek u travnju izbacili. To sto su svirali na par nastupa u sijecnju nije ni reprezentativno niti znaci da ce ovo bit tracklist turneje. A poznavajuci Yorkea, moguce da te verzije pjesama nisu niti bile finalne, tj. ono sto se sada izdaje. Pa koliko puta je Radiohead svirao neke pjesme premijerno na koncertima i to par godina prije nego bi zavrsile u skroz drugoj finalnoj verziji na albumu (True Love Waits kao najkriticniji primjer kojeg su prvi put svirali 1995. i od tada u vise navrata u razlicitm verzijama, a finalna album verzija izasla 2016.).

Uostalom nije bas da su TOLIKO izmiksali tracklist koliki dojam ostavlja tvoj post. Prve tri pjesme su gurnuli na kraj, u istom redoslijedu, i to je to. A racunam da su pustili dosta singlova jer album izlazi maltene pred turneju pa da ljudi znaju kakav zvuk i sto ocekivati. To mi je sasvim fer. Ipak ovo nije Radiohead ili Atoms for Peace pa da znas barem okvirno na sto ides.
Album je sniman kroz 2020. i 2021., tako da sumnjam da pred 3 i pol mjeseca nisu imali finalne mikseve u džepu. Pogledaj recimo statistiku za Atoms for Peace: https://www.setlist.fm/stats/albums/...e-bd59596.html, s opskurnom Paperbag Writer kao jedinim konstantnim primjerom Radioheadovih pjesama u setlisti.

U redu, projekti baš i nisu usporedivi. Ja bih na njihovom mjestu išao na spajanje stvari s u prvom redu In Rainbows i AMSP u kombinaciju s novim pjesmama, eventualno nešto s Amnesiac. Ništa s prva 4 albuma + The King of Limbs mi se ne uklapa u ovaj sound (osim ako će ići na prearanžiranje).

15 Step za otvaranje, pa Panavision recimo, pa The Smoke...
FassGoHard is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2022., 14:24   #613
Quote:
Album je sniman kroz 2020. i 2021., tako da sumnjam da pred 3 i pol mjeseca nisu imali finalne mikseve u džepu.
To nikad ne znas. Doslovce je bilo sitacija gdje su neki slali finale mikseve na print CD-a i vinila zadnji dan prije nego su ih trebali stampat. Na NFR! se recimo fuck it i love you razlikuje na vinilu/CD-u gdje je verzija sa malo slabijim beatovima za razliku od streaming/singl verzije i to jer su tu prvu verziju poslali u stampu, pa su naknadno jos doradili ali nije bilo vremena da se promijeni i za fizicko izdanje.
be.redy is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2022., 14:40   #614
Quote:
be.redy kaže: Pogledaj post
To nikad ne znas. Doslovce je bilo sitacija gdje su neki slali finale mikseve na print CD-a i vinila zadnji dan prije nego su ih trebali stampat. Na NFR! se recimo fuck it i love you razlikuje na vinilu/CD-u gdje je verzija sa malo slabijim beatovima za razliku od streaming/singl verzije i to jer su tu prvu verziju poslali u stampu, pa su naknadno jos doradili ali nije bilo vremena da se promijeni i za fizicko izdanje.
NFR as in Norman Fucking Rockwell? Lana Del Rey je štancerica vrlo neorganiziranog i neujednačenog opusa: ni 5 puta veći talenti od nje ne mogu kvalitetom pratiti kvantitetu od jednog često vrlo dugačkog albuma godišnje. Yorke objavljuje samo kad ima što za reći, dakle jednom u 2-3 godine u prosjeku, tako da iskreno sumnjam da The Smile nisu album dovršili debelo u 2021.
FassGoHard is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2022., 14:44   #615
Quote:
everest kaže: Pogledaj post
Ja baš mislio stavit ulaznicu na njuškalo, ali sumnjam da bi je uspio prodat osim u pol cijene, al entuzijazam vas dvojice me uvjerio da ipak odem haha
ma da, tek to bi bio loš deal (prodat i još izgubit lovu)

mislim da kad krene koncert ti bude drago što nisi prodao
Odgovori s citatom
Old 11.05.2022., 14:46   #616
Quote:
NFR as in Norman Fucking Rockwell? Lana Del Rey je štancerica vrlo neorganiziranog i neujednačenog opusa: ni 5 puta veći talenti od nje ne mogu kvalitetom pratiti kvantitetu od jednog često vrlo dugačkog albuma godišnje. Yorke objavljuje samo kad ima što za reći, dakle jednom u 2-3 godine u prosjeku, tako da iskreno sumnjam da The Smile nisu album dovršili debelo u 2021.
Uf. Necu tu sad ici. Shvati samo kao primjer. Ima ih koliko hoces.

Danas je standard da se na albumima cesto radi do zadnjeg roka i to u bilo kojem zanru i kod bilo kojeg izvodaca. A kod Yorkea bi to itekako mogao biti slucaj gledajuci karijeru i povijest nastanka pjesama. No i ja i ti samo nagadamo u svakom slucaju. Da podvucem - samo sam htio reci da si u prvome postu kojeg sam quotao naveo previse izvucenih pretpostavki bez konkretnih cinjenica.
be.redy is online now  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2022., 20:11   #617
Znam da imam kartu za inmusic Al nekak si sad razmišljam zapaliti flixbusom na metallicu u prag na ovaj fest.
I steel panthrr,red fang,five finger death punch su tamo taj dan.
Karta je čak preracunata u EU ispod 100 into solidno dole.
Metallic fan is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2022., 10:12   #618
https://www.jutarnji.hr/promo/jutarn...aruju-15196738

Totalni debakl. Finu lovu će spušit na Kissu, ali ajd, nadam se da će se ostali koncerti isplatit pa da nam Charm i dalje dovodi velika imena
everest is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.05.2022., 10:22   #619
bome

ne znam kako su uopće pomislili da bi Kiss dobro prošao u HR
to ovdje nikad nije prolazilo
Odgovori s citatom
Old 13.05.2022., 13:42   #620
Aj bar nisu otkazali

JOŠ

Metallic fan is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:28.