Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.05.2022., 13:22   #941
Moze netko reci koji je najbolji filter kabine za BMW e91 2008? Ne kuzim ne nista u te proizvodjace ali cijene variraju od 100-700kn za taj vrag pa me zanima koje su razlike.
Old 18.05.2022., 19:04   #942
Ovdje ispod si pogledaj razlike u materijalu

a ovdje si pogledaj usporedbe proizvođača

Old 18.05.2022., 19:19   #943
Quote:
bojanko kaže: Pogledaj post
Original ranault-nissan filteri za zrak i klimu su mann, samo ih prodaju po duploj cijeni.
Zapravo ne. Mozda u servisu, ali ja ih nabavljam u Lageros d.o.o. po cijenama koliko kosta MANN u tokicu.

filter ulja: RENAULT Original 7700274177 = 40,00 Kn
filter zraka: RENAULT Original 165467751R = 80,00 Kn
filter kabine: RENAULT Original 272778970R = 80,00 Kn
čep s brtvom: FIS 518.471.021 = 8,00 Kn
Ivan M. is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2022., 10:39   #944
Približava se godišnji servis. Na preporuku forumaša na drugoj temi sam za filter kabine naručila Hengstov ugljeni filter.
Vidim na računu da su lani svi ugrađeni filteri bili Japanparts. Da li da za ulje i zrak tražim nešto drugo, ili da i ove godine budu Japanparts? Corolla diesel bez DPF-a.
Sve što je do prošle godine bilo ugrađivano, bilo je "Toyota" jer je auto išao u ovlašteni, a sada se malo bira...
anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2022., 12:03   #945
Quote:
Ivan M. kaže: Pogledaj post
Zapravo ne. Mozda u servisu, ali ja ih nabavljam u Lageros d.o.o. po cijenama koliko kosta MANN u tokicu.

filter ulja: RENAULT Original 7700274177 = 40,00 Kn
filter zraka: RENAULT Original 165467751R = 80,00 Kn
filter kabine: RENAULT Original 272778970R = 80,00 Kn
čep s brtvom: FIS 518.471.021 = 8,00 Kn
Uzeo prije mjesec dana za qashqai original filter ulja+podloška - 160 kn.
Originali filteri zraka i klime bi izašli zajedno 500 kn, uzeo mann filtere upola cijena. Kada sam skidao postojeće na original filteru klime piše mann malim slovima, a za zrak je identičan kao mann.
bojanko is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2022., 12:05   #946
Quote:
anita kaže: Pogledaj post
Približava se godišnji servis. Na preporuku forumaša na drugoj temi sam za filter kabine naručila Hengstov ugljeni filter.
Vidim na računu da su lani svi ugrađeni filteri bili Japanparts. Da li da za ulje i zrak tražim nešto drugo, ili da i ove godine budu Japanparts? Corolla diesel bez DPF-a.
Sve što je do prošle godine bilo ugrađivano, bilo je "Toyota" jer je auto išao u ovlašteni, a sada se malo bira...
Japanparts baš i nisu nešto na glasu kao kvalitetni dijelovi. Ja uzimam mann.
bojanko is online now  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2022., 12:57   #947
Quote:
Japanparts je zadnje smeće koje možeš naći ... jel to u Pegazu održavaš auto?
Odgovori s citatom
Old 02.06.2022., 13:02   #948
Zato sam i pitala.
Znači, kabinu sam riješila. Na redu je ulje i zrak. Ima i za to kakav video? Ili da guglam best liste.
Znam da ne mora biti, ali možda ugrubo i cijena nešto govori.
anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2022., 13:09   #949
Quote:
CDRW kaže: Pogledaj post
Japanparts je zadnje smeće koje možeš naći ... jel to u Pegazu održavaš auto?
Ne. Od lani kod Cvetka. (Ne znam zakaj oduvijek imam dojam da si ti negdje u tom kraju.). Sad bi auto došao drugi put kod njih.
Ne piše na računu točno Japanparts, ali kad utipkam šifru, npr. FO-279S ispada da je to Japanparts.
A ja za ljubimicu hoću sve optimalno, da me što duže služi.
anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2022., 14:23   #950
Jep, dobro misliš, ja sam još dalje ali prva civilizacija je Zaprešić. Gle, Japanpart kao firma ne postoji, oni ne rade ništa, oni pakiraju šrot iz Kine, vrlo slično ko Izraelski Quinton Hazel. Takva je i cijena (iako ne nužno ona koju TI platiš).

Imaš par dobrih firmi koje ekšli RADE filtere i njih se drži. Moj osobni favorit (bez nekog bitnog razloga prema drugima) - UFI. Uvjek možeš pitat Anđelka u Lageros da ti složi ponudu, on ti neće ponudit šrot.
Odgovori s citatom
Old 02.06.2022., 14:52   #951
Ako oćeš best buy, filtron
Rade svoje filtere a često su jeftiniji od premiuma.
Istrpe i longlife intervale i 100tkm filter za gorivo koji se deformirao od podtlaka ali nije nigdje puknio (čo mislio da se to ne mjenja na dizlu) tako da je, za mene, kakvu takvu kvalitetu dokazao u više navrata.
sArAkUzZa is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2022., 17:36   #952
Kamoka sam ja otkrio kao odlične filtere, ali za kabinu i zrak, ulje nisam eksperimentirao
KAda sam radio servis na maminom i30 2018 god. začudio sam se kako dobro filter izgleda...pod rukom, kvaliteta papira i slično, čak i kutija izgleda odlično prema filtronu koji je jednom jedva stao u taj auto jer dimenzija mu je knap i izgleda ko igračka naspram Kamoke, dakle po debljini cijelog filtera, skoro duplo deblji je Kamoka od Filtrona. I još k tome u auto kreši košta 50 kn kabinski i isto toliko filter za zrak, u usporedbi s MANN-ovima su skoro 3 puta jeftiniji, a ne da izgledaju isto, nego mi samo falilo da mikroskopski pogleda
Filter kabine sam uzeo srednji, ima bijeli obični, sivi s ugljenom koji sam uzeo i zeleni jedan ili dva čak za taj model. Boja ja otpilike ovakva:
https://kamoka.pl/en/products/3_filt...e_filters.html
Filtron dosta dosta lošije izgleda od ovog.
Za njega tvornički je filter ulja MANN i k tome košta ono 40kn doslovno pa njega stavljam, Kamoka je 26kn , nije neka razlika
Brbljavac is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2022., 21:09   #953
Cijena mi kod toga nije bitna. Recimo da je filter jednog proizvođača 100% skuplji od drugog, kad se to pretvori u apsolutni iznos ispada ništa. U sadašnjim okolnostima, što je to prema jednom rezervaru goriva kojeg platim 500 kn i skurim za manje od mjesec dana.

Guglala sam Lageros. Što je to u stvari? Fizički dućan? Veleprodaja? Ne vidim da je webshop.
Ovaj Hengst sam uzela u Autokreši i to mi je super da točno odredim model auta, pa mi izlista kaj se nudi.

Prema ovom videu, najbolje bi bilo da se zaputim u kupnju u ovlašteni? Ne znam je li oni uopće hoće prodati ako ne ugrađuju.

https://www.youtube.com/watch?v=j15x1umneYI

A na ovom linku je toyotin OEM tek na 10. mjestu i još pišu da se Toyota specijalizirala i u dijelovima, a na filteru se lijepo vidi da piše Denso.

https://mechanicbase.com/reviews/best-oil-filter/
anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2022., 22:11   #954
Ne, nenoj ici u ovlasteni jer oni imaju cijene 3x vece od realnih. Koji uopce auto imas, model, godinu koji motor, koliko kilowata? Lageros nema tako ogromnu bazu dijelova. Uglavnom ford renault, vw i neznam jos koje..

Ako nema kod njega, ima u aurokresi ok dijelova. Ta reno cak imaju i oem. Vjerojatno od lagerosa uzeto.
Ivan M. is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2022., 22:15   #955
Quote:
bojanko kaže: Pogledaj post
Uzeo prije mjesec dana za qashqai original filter ulja+podloška - 160 kn.

Originali filteri zraka i klime bi izašli zajedno 500 kn, uzeo mann filtere upola cijena. Kada sam skidao postojeće na original filteru klime piše mann malim slovima, a za zrak je identičan kao mann.
Da, u lagerosu nekad je oem skuplji a nekad jeftiniji..
Ja sam uzeo oem, filter za ulje i zrak su purflux france a za za kabinu je mann germany.
Ivan M. is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2022., 22:20   #956
Quote:
Zato sam i pitala.

Znači, kabinu sam riješila. Na redu je ulje i zrak. Ima i za to kakav video? Ili da guglam best liste.

Znam da ne mora biti, ali možda ugrubo i cijena nešto govori.
Jel to za tvoj drlog?

https://www.autokreso.hr/autodijelov...ulja-10802803/

https://www.autokreso.hr/autodijelov...raka-10474694/

https://www.autokreso.hr/autodijelov...tora-10802185/

Ovo je isto ok ducan u sesvstama, i a ok cijene...

https://autodijelovi.net/
Ivan M. is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2022., 00:06   #957
[QUOTE=Ivan M.;92878761]Jel to za tvoj drlog?

Ts, ts... Bože oprosti mu jer ne zna što govori

Napisala sam, to je jeftin dio pa nije bitno koliko košta, nego je li dobro. Ja se ne držim one da se za stare aute kupuju samo jeftini dijelovi. (A najbolje mi je kad to netko kaže za gume.)

Vidim da je sve puno linkova za autokrešu. Baš sam se danas tamo registrirala. Ali teškom mukom. Utipkam zaporku koja zadovoljava sve uvjete, ali sustav javlja "Slabo - molimo unesite jaču zaporku". Probam ponovno i ponovno i svaki put isto. Onda sam utipkala nezajebavaj plus još par znakova, a sustav javi "Jako".

Uspoređujem ova dva filtera (bez obzira što sam već naručila Hengst)

https://autodijelovi.net/autodijelov...ort=bestseller

Dakle, oba su Denso, za isti auto. Zašto je za taj Densov filter važno je li auto proizveden u Japanu ili GB, dok ostalim proizvođačima to nije važno?
Denso za Japan je 196x216x19, a Hengst koji ne ističe razliku je li Japan ili GB, ima dimenzije 200x220x20. Kaj to znači? Da taj Denso paše savršeno, a ovaj Hengst tak-tak?

Inače, Hengst sam uzela jer se na onom testu pokazao kao dobar upijač mirisa. U stvari, prvotno sam htjela uzeti Mahle, ali autokrešo nema, a za ovaj drugi shop nisam znala. Vidim da oni imaju Mahle s aktivnim ugljenom. Možda da naručim njega, a Hengst vratim... Hm...

anita is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2022., 06:23   #958
@Anita
Previše se time zamaraš, filteri su potrošna roba, svaki iz barem srednjeg razreda kvalitete obavljati će svoj posao. Cijena je otprilike razmjerna kvaliteti osim što treba izbjegavati kupovinu kod ovlaštenih jer su tamo filteri duplo skuplji od realnih cijena.
bojanko is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2022., 07:50   #959
Najpametnije ti je prije kupovine pogledati, izmjeriti stari filter pa ćeš znati što su ugradili.
Vjerujem da ovo nije velika razlika u dimenzijama, oku nevidljivo.
Možeš testirati svake godine drugi proizvođač da vidiš razliku.
oirk is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2022., 11:43   #960
[QUOTE=anita;92881113]
Quote:
Ivan M. kaže: Pogledaj post
Jel to za tvoj drlog?

Ts, ts... Bože oprosti mu jer ne zna što govori

Napisala sam, to je jeftin dio pa nije bitno koliko košta, nego je li dobro. Ja se ne držim one da se za stare aute kupuju samo jeftini dijelovi. (A najbolje mi je kad to netko kaže za gume.)

Vidim da je sve puno linkova za autokrešu. Baš sam se danas tamo registrirala. Ali teškom mukom. Utipkam zaporku koja zadovoljava sve uvjete, ali sustav javlja "Slabo - molimo unesite jaču zaporku". Probam ponovno i ponovno i svaki put isto. Onda sam utipkala nezajebavaj plus još par znakova, a sustav javi "Jako".

Uspoređujem ova dva filtera (bez obzira što sam već naručila Hengst)

Dakle, oba su Denso, za isti auto. Zašto je za taj Densov filter važno je li auto proizveden u Japanu ili GB, dok ostalim proizvođačima to nije važno?
Denso za Japan je 196x216x19, a Hengst koji ne ističe razliku je li Japan ili GB, ima dimenzije 200x220x20. Kaj to znači? Da taj Denso paše savršeno, a ovaj Hengst tak-tak?

Inače, Hengst sam uzela jer se na onom testu pokazao kao dobar upijač mirisa. U stvari, prvotno sam htjela uzeti Mahle, ali autokrešo nema, a za ovaj drugi shop nisam znala. Vidim da oni imaju Mahle s aktivnim ugljenom. Možda da naručim njega, a Hengst vratim... Hm...

Uff napisala si elaborat o ovome iako pretpostavljem te ne zanima to nego se samo previše zamaraš? Ukratko, MANN, MAhle, Meyle, Hengst, UFI, Purflux, ne možeš fulati.
I ne uzimaj original jer su original neki od gore navedenih samo što je ugraviran znak na kraju plu košta 3 puta više
Brbljavac is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:38.