|
|
09.06.2022., 14:31
|
|
Lasagna Army
Registracija: Apr 2016.
|
ja sam mislila citat Jo Nesbo jer kao volim nekad procitat te krimice ,pogotovo skandinavske.
citam ja trenutno neki capgras sindrom (sindrom impostora) i kao zabrijavam si da to imam,necu da si dajem dijagnoze ali jako čudno i preglupo se osjecam. Mozda jedino bi psiholog razumio i ovdje ljudi na forumu koji mozda imaju opcenito neke psiholoske probleme,teskoce...
|
09.06.2022., 16:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
Wildflowers kaže:
Vecer anksici ,
Danas sam sa psihoterapeutkinjom dosla do zakljucka da trebam ad, jer imam previse okidaca i iako na kraju obavim sta trebam ( svakodnevne obaveze) jako se iscrpljujem.
E sad, ici cu jatru, pa cemo vidjeti sta ce predloziti , koji ad, a vas molim par informacija;
Koji je najblazi ad?
Da li ti noviji adi imaju nuspojave kad pocnes uzimati? Ne mogu si priustit cjelodnevni odmor niti jedan dan uz dvoje vrlo aktivne i male djece.
Koji ad ne deblja tj ne povecava apetit, ne zadrzava vodu?
Da li netko tu pije Eliceu, ili je pio i kakav je ad?
Sto se tice pregabalina, koji tocno proizvodac, ili je svejedno?
@stik, ti pijes sta ono, zaboravih 
|
Cipralex draga moja
Meni je ok sjeo. Ne zombira, ne ostavlja neke nuspojave, a fino šljaka
U odnosu na Calixtu puno lakši, a efikasniji. Probo sam svašta. Ovo mi je jedan od boljih
Naravno, da li je za tebe ne znam. To mora šrink procjeniti kada odvagne tvoje simptome i da dg.
Znaš kako to ide. Otvori dušu, reci kako si fizički i psihički. Koje simptome imaš i bla bla
I onda kreneš pa se u početku javljaš šrinku. Ako ti nešto ne paše ili sl.ti korigira terapiju
Barem je tako meni
Ne odustaj. Pet ih ne šljaka, šesti hoće i obrnuto
|
09.06.2022., 17:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2018.
|
Quote:
Azz kaže:
Ja mislim da smo nagrabusili. Ali!  Ima mogućnosti. Znate kako se kaže - s prljavima prljavo. Ima načina kako im vratiti lopticu. Ne mi, smrtnici-konzumenti, već liječnici. I ako budu pametni, a nadam se da hoće, onda će napraviti ono što može srušiti ovu budalaštinu. S dobrim razlogom, neću u detalje. Go, liječnici, go!  
|
Mislim da se to ne odnosi na mene, dijagnozu nemam nikakvu (mislim od psijičkih) a neće me valjda prijavljivati zbog male količine praxitena. Ili hoće?
Quote:
Mathematicar kaže:
Ti očito imaš para na bacanje, a ja nemam ni za obični laptop koji mi treba za faks, ali i za šah (baza šahovskih partija za učenje otvaranja, itd.).
Privatne poduke od 50 sati (koliko se obično uzima da je potrebno da se znatnije osjete rezultati) kod velemajstora Cvitana bi me došle oko 7 000 kn. 
|
Bolje skupljaj za neki jeftini laptop ( hm, koliko ih samo moja firma rashoduje  ) ili se poveži snekim tko ih održava, može ti jeftino naći. Pa uči preko interneta, da davat toliku lovu nekome za nešto što sam možeš svladati
Quote:
WarKO kaže:
(Warko drži propovijed)
|
Ah, ja se sve mislim staviti to na ignore, stvarno nema smisla toliki savjeti od nekog tko nije kvalificiran...A pušta se i dopušta a zamorno...
Quote:
Azz kaže:
Pusher, fijuuu, blast from the past.
Neko vrijeme sam dosta čitala Jo Nesboa. Nije mi nešto posebno što se tiče pisanja, u smilslu da sam očarana njegovim stilom pisanja, ali piše na način kao da gledaš neku njihovu seriju (on je Norvežanin) i to me privuklo. 
I za ne falit, tek sam nedavno vidjela kako lik izgleda (kao i njegov glavni lik u knjigama, detektiv) i točno sam ga tako zamišljala. 
|
Nesbo meni nije nešto, možda bi mi legao prije 20 tak godina kad su mi išle te stvari...Patricia Cornwell je meni top  u kriminalističkom fahu.
|
|
|
09.06.2022., 19:10
|
|
Curiosus per se.
Registracija: Nov 2020.
|
Quote:
WarKO kaže:
Ja slozio plan, malo drukcija taktika:
Zoloft
ALA-Alfa lipoicna kiselina 600mg sustain release 24h
ALCAR 1gram
Myo-Inositol 1gram
Thiamin 200mg
Niacin 500mg non-flush
Bcomplex(full active b-methyl)
CoQ10(Ubiquinol)
Zinc methionine
Pregabalin
Taurin
Glicin
|
Warko, tebi treba pomoć. Zašto sad opet mijenjaš "taktiku"?? Ili imaš OCD ili bipolarni, nešto tu ne štima. Trebaš psihijatru da ti da litij ili antipsihotik, ne znam što više reći. Svi ti želimo dobro, ali ovo je već patologija. I zato ju treba pravilno ispravljati.
Drag si mi jako, ali zar ne vidiš da nešto ne štima?
|
09.06.2022., 19:11
|
|
Out of Order
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
sanimarine;92987643
[B kaže:
Ah, ja se sve mislim staviti to na ignore, stvarno nema smisla toliki savjeti od nekog tko nije kvalificiran[/B]...A pušta se i dopušta a zamorno...
Nesbo meni nije nešto, možda bi mi legao prije 20 tak godina kad su mi išle te stvari...Patricia Cornwell je meni top  u kriminalističkom fahu.
|
Slažem se s tobom.
Zgadio mi se forum zbog toga.
|
|
|
09.06.2022., 19:13
|
|
Out of Order
|
Quote:
Mathematicar kaže:
Ova komšinica Olja bi trebala na doživotnu samoizolaciju.
No... Warko, zaista se konačno moraš naučiti kontrolirati.
Jutro, anksići!
|
Zašto?
Žena (ili muškarac) ima muda reći što je.
Priznaj da je i tebi puna kapa .
Olja je u pravu . Točka.
|
|
|
09.06.2022., 19:13
|
|
Curiosus per se.
|
Azz, napisao sam ti gore. 100 mg dnevno, mada ni to ne rješava ovu odvratnu bol.
|
09.06.2022., 19:15
|
|
Curiosus per se.
|
Quote:
tasha0705 kaže:
Zašto?
Žena (ili muškarac) ima muda reći što je.
Priznaj da je i tebi puna kapa .
Olja je u pravu . Točka.
|
U pravu je, ali takvim tonom ne postižemo ništa. Kako je samo meni bila pisala i prijetila. Ne sviđa mi se, no ovaj put joj je teško reći da je u krivu, mada je ton po mojem mišljenju bio pregrub.
|
09.06.2022., 19:25
|
|
Out of Order
|
Quote:
Mathematicar kaže:
U pravu je, ali takvim tonom ne postižemo ništa. Kako je samo meni bila pisala i prijetila. Ne sviđa mi se, no ovaj put joj je teško reći da je u krivu, mada je ton po mojem mišljenju bio pregrub.
|
Ženi prekipjelo.
Kužim ju.
Neki ljudi ne pišu jer se srame. Neki samo čitaju. A već petsto stranica jedno te isto....
Koliko meni puta dođe da se izvičem na sve oko sebe pa se sve moraš rihtati i biti fin.
Jbg, nekad stvari treba staviti na njihovo mjesto. I ljude. Kad neće fino, onda šakom o stol.
Ima neka debilna pjesma s tim "Šakom o stol"..ili?
Znaš kako kaže Danny Glover u Smrtonosnom oružju? "I'm too old for this shit." E pa baš tako.
|
|
|
09.06.2022., 19:35
|
|
More human than human
Registracija: Feb 2011.
|
Imam arsenala za par taktika.psihički sam i kognitivno da tu mozete sanjati.s ovime ću riješiti neuropatiju u stopalima, dok to rješim to je to.jer je to korijen moje anksioznosti.živcani sustav, mozak, karnitin, inozitol, tiamin.to su stavke vazne.
Oporavak živci i neurona.da sam ja slušao svoju shrinku i neurologinju već bi bio pod pažom.totalni nesposobnjakovići.ovoj govorio šta da mi prepiše, ova pak zna jedino liječiti nekoga koga donesu na nosilima da imao mozdani, da ima multiplu najjaceg stupnja ili nekoga s alzheimerom kome svejedno.
Svatko tko ima neke neurološke simptome AD ih NIKADA neće izliječiti jer psiha je sekundarni faktor koji najebe od primarnoga.shvatiti primarni uzrok i liječiti njega automatski će eliminirati sekundarni. Ako i skužite primarni problem najviše ćete pomoći sami sebi istraživanjem na pravim mjestima jer ovdje ko da je medicina nenaprednija od dagestanske.
U 70% slucaja anxioznost je sekundarni problem i tu se napravi greška u koracima. Najgore je popušit da je to psihosomatika od nekoga kome ja govorim šta da mi prepiše.oni sami neznaju kako lijekovi djeluju i jel opće djeluju.ja garantiram da znam bolje od svoje shrinke na koje neurotransmitere koji lijek djeluje...
Inflamacija, hormonalni disbalans, mitohondrij, glutation, karnitin, inozitol, tiamin(apsolutno najvažniji b vitamin).to sve pojebe CNS i komunikaciju nervnih impulsa.d3 je ko neki mit i omega...
Nemojte biti NAIVNI, treba slusat svoje tijelo!
|
09.06.2022., 21:28
|
|
marriage of oppositions
Registracija: Jul 2011.
|
@WarKO kakav ti je šećer u krvi? Uzrok tvoje neuropatije?
|
09.06.2022., 23:01
|
|
Mislijoc
Registracija: Dec 2018.
|
Math, koliko rivotrila ti pomaže? Ja sa 4mg ne znam jesam li pošo il došo.
|
|
|
09.06.2022., 23:39
|
|
Curiosus per se.
|
Quote:
Deussex Machina kaže:
Math, koliko rivotrila ti pomaže? Ja sa 4mg ne znam jesam li pošo il došo.
|
Uzmem 2 mg (1 zbl), a nekad ni to ne pomogne dovoljno. Meni je očito živčani sustav u banani.
|
10.06.2022., 08:10
|
|
kurac od ovce
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
Mathematicar kaže:
Azz, napisao sam ti gore. 100 mg dnevno, mada ni to ne rješava ovu odvratnu bol.
|
Je, mali, sorry, preskočila sam taj upis, sad sam ga pronašla. Ne ulazeći u bol, kako ti je na tolikoj dozi? Jesi li previše sediran, jel te zatupljuje?
|
10.06.2022., 08:45
|
|
kurac od ovce
Registracija: Oct 2010.
|
Ok, vidim da kipite, razumijem i zašto. Ajmo iskočiti malo van okvira i dopustiti da na temi razradimo problem koji vas muči. Neće nam, nadam se, nitko zamjeriti, jer je Anksioznost prvotno bila chat topic Sajka, tako da je u tom smislu granica uvijek ostala rastezljiva. A sve da i nije takva tema, valjda možemo iskoristiti privremeno dio njenog prostora da bi se pozabavili temom koja vas muči - Warko, i našli eventualno najbolje rješenje.
Moje mišljenje (kao forumašice Azz, na stranu što sam trenutno u crnoj boji): mi svi ovdje prisutni smo dio ove teme i pripada nam podjednako svima. Pod "svi" ide i Warko. Bez daljnjeg, odavno razumijem frustraciju ostalih forumaša, u krajnjoj liniji, i mene doboga iziritira sa svojim, kako je netko lijepo rekao, "evanđeljima" o raznim suplementima koje sumanuto guta.
Ali, i tom i takvom Warku treba mjesto pod suncem. A to mjesto je, baš kao i svima nama, ova Anksioznost. Ne znam Warka osobno, imenom i prezimenom, niti ne zapisujem u tekicu "Stalkanje" gdje radi, što radi, kako radi, koliko čega uzima, koja je dg. To ne radim ni s njim, ni s drugima. Sve ovdje prisutne, unatoč tome što vas osobno ne poznajem, ne doživljavam samo kao forumski nick. Vi ste ekipa koja mi dođe jednako realna kao da nakon posla svratim u lokalni birc i javim se svima prisutnima koji sjede svatko za svojim stolom.
E sad, druga strana - moderatorska. Ok, izvadim mačetu i sve to sasiječem. Nema Warko više mjesta za pisnuti na ovoj temi (ili negdje drugdje po Sajku, ali znamo svi da ni njemu nisu sve teme jednako napete, već i on stoji u ovom "bircu" - Anksioznost). Jeste li vi svi zadovoljni? Jer, gledajte realno - Warko, kao i ostali ovdje - ima problem. Ponekad ga kontrolira, ponekad ne. Ne možete reći da se ne trudi i ne suzdržava. Da, odnese ga i onda ispiše evanđenje po Warku pa dođe Metla (aka ja) i počistim to.
I da, prijavljujete ga. Čak je prijavljen za nešto što nisam pronašla - reklamiranje. Gledala sam u prijavljen upis i nigdje nisam našla reklamu. A znate dobro da bi bez suzdržavanja letio crveni za reklamu suplementa. Uostalom, zadnjih nekoliko puta je Warko bio u izolaciji zahvaljujući meni (od Rozi je dobio 1 - ali vrijedan  - karton). Od mene je od 9.5. dobio 5 crvenih. Znači, nije pošteđen.
Međutim, moderiranje nije paljba kartonima, valjda treba osjetiti i ovo mjesto koje se moderira. Meni je Sajko doma. Zvuči krajnje uvrnuto, bizarno, ali je tako. I ovo je mjesto na kojem se njeguje priča koja nije za svakog, ali s godinama se profiliralo ekipa koje drže ovaj Sajko i bez njih ne bi bio isti (naravno, sad više ne mislim samo na Anksioznost nego i druge teme Sajka).
Rozi i, pogotovo, ja sigurno nismo savršene, bezgrešne. Ali se trudimo, volimo ovo mjesto i moderiramo ga ne zato da bi imali veći kapacitet inboxa ili da šikamo crvene kad imamo žutu minutu, već zato što - je, teška patetika - volimo ovo mjesto. Uostalom, modovi smo samo ovdje, ne moderiramo još 10 forumskim pdf-ova. I nismo se bez razloga vratile moderirati ovaj pdf (tako je - vratile, jer ovo nije naš "1. mandat" moderiranja, obje smo u jednom trenutku otišle i vratile se nakon nekog vremena. Znači, poznajemo korijen Sajka, kao i mnogi od vas koji ste ovdje veterani, a ima vas).
Evo dragi moji. Mogu kasnije izvući metlu pa sve počistiti, a sad pišite. Neka nam ostane otvorena diskusija naredna 24 sata. Jel dovoljno?
I prije nego krenete, imam jednu super vijest - petak je!
Ed: nešto ću vam priznati. Svaki put kad sam zasivila Warka, nakon nekog vremena sam osjetila strah. Da, baš strah. Jer, nemam nikakav drugi kontakt s njim i krenem s mislima: a što ako mu se nešto dogodilo, a što ako...a što ako... I onda kad mu istekne ban i vrati se, pomislim "fala k, živ je, nije se (pre)nakrcao suplementima, zasad."
|
10.06.2022., 08:53
|
|
Svemirka
Registracija: Feb 2009.
|
Meni katkada bude ponešto dosadan i naporan, ali ga vidim kao dobronamjernoga; našao je rješenje za sebe i želi svoje spoznaje podijeliti s ostalima.
|
|
|
10.06.2022., 09:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Ja sam tu nova i rijetko pišem, i iako je nekad too much i ne čitam sve, meni su WarKOvi upisi zanimljivi, no bilo bi mi puno draže da sve to ima svoju temu (kako je kratko vrijeme i bilo) jer su onda sve info na jednom mjestu i ne gubi se ovako u bespućima jedne chat teme...
|
|
|
10.06.2022., 14:00
|
|
Curiosus per se.
|
Quote:
Martian7 kaže:
Meni katkada bude ponešto dosadan i naporan, ali ga vidim kao dobronamjernoga; našao je rješenje za sebe i želi svoje spoznaje podijeliti s ostalima.
|
Upravo tako.
Azz, jesam li ja već veteran na temi? 
|
10.06.2022., 14:13
|
|
samoizolirana
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
Charka kaže:
Ja sam tu nova i rijetko pišem, i iako je nekad too much i ne čitam sve, meni su WarKOvi upisi zanimljivi, no bilo bi mi puno draže da sve to ima svoju temu (kako je kratko vrijeme i bilo) jer su onda sve info na jednom mjestu i ne gubi se ovako u bespućima jedne chat teme...
|
Slažem se. I dalje ne razumijem zašto je zasebna tema bila prvo otvorena i onda bez objašnjenja obrisana. Mislim da su otvaranjem te teme svi bili sretni i zadovoljni. Warko, jer je imao gdje pisati, a i ostali forumaši jer ih nitko više nije smarao s plahtama o suplementima.
Ja bi rado da se ta tema vrati u život ako je moguće.
|
|
|
10.06.2022., 15:20
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
Mathematicar kaže:
Upravo tako.
Azz, jesam li ja već veteran na temi? 
|
Ni blizu.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:24.
|
|
|
|