|
|
06.06.2022., 12:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Quote:
60nine kaže:
na službenoj Eleaf stranici za Pico Pro ti piše da podržava do 25mm tankove (naravno, osim ako ti donji dio tanka nije ukoso pa ide prema širem od 25mm)
također, za originalni Pico 75 je pisalo da podržava do 22mm, a u praksi podržava do 23mm (provjereno)
ja nisam čuo da je netko reklamirao Pico, a da je riknuo sam od sebe - bez nekog pada ili udarca, zalivene tekućine itd...
|
Moj Pico odbija umrijeti. Kupljen negdje 2017. Korišten na vanjskim temperaturama od -30 do +45, vlazi od 90+%. Micro usb je otišao ( zatvoreno sa smolom), boja je izgrebana skroz, metal polu oksidiran već, gumb izlizan do plastike, ali malac radi. A padao je, tumbao se po torbama u avionima i autima. Za kineski mod od tristotinjak kuna, izdržljivo čudo. Jedino sad već izgleda jadno i olinjalo kao da prošao 3 svjetski rat.
Kolega koji je pitao za diskretno ljetno vejpanje, ponavljam, Eleaf Iore primo, i prije toga icare mini. Ovaj mini je imao tank od 1.2 ml, 400injak mAh bateriju i svejedno bi izdržao radni dan. Iore isto izdrži baterija radni dan. Samo u takvim sustavima treba koristiti tekućinu sa više nikotina ili još bolje, tekućinu sa nikotinskim solima i rijetke tekućine.
|
|
|
06.06.2022., 14:39
|
|
not just a number
Registracija: Aug 2011.
|
ja svoj Pico 75 držim u crnoj silikonskoj maskici - inače je srebrni, ima tragova i ogrebotina po sebi, nešto patine - pogotovo na čepu... gumbi kao prvi dan (istinabog, nije se baš koristio zadnjih par godina (kupljen 2016.) i fali mu par šarafa (po 2 s gornje i donje strane jer sam ih dao frendu - ovom spomenutom dolje, ali mu nije pomoglo  )
jedino su mi se bili navoji od čepa izlizali (na sreću na čepu, ne na samom modu) pa sam čep zamijenio frendovim s njegovog Pico-a koji se praktički raspao (padao mu je prečesto)
ps: gore je ArcticFox naravno
|
|
|
06.06.2022., 21:44
|
|
Blaise. M Blaise.
Registracija: Apr 2007.
|
naručila onog belog.
a fakat moram napraviti jednu generalku, imam hrpu toga na sto mjesta po stanu. pa sve lijepo na hrpu i vidjeti s čim raspolažem. mislim da imam čak 2 pica negdje. 
|
|
|
06.06.2022., 21:46
|
|
Blaise. M Blaise.
|
Quote:
buje3000 kaže:
Slažem se treba paziti kamo staviti gumicu
i to na ispravan način 
|
da da, slažem se. no manjak prakse i eto sranja, curi na sve strane. #vankonteksta

|
|
|
07.06.2022., 10:54
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2020.
|
Pozdrav ekipa,
stari, koji je okorjeli pušač preko 40 godina, razmišlja o prestajanju pušenja hercegovačke škije i prelazak na neku vrstu pare. Imate li prijedloge šta da uzmemo pa da mu taj prelazak bude koliko-toliko normalan? Znam da nikada neće dobiti više istu stvar ali koji bi parni setup bio dovoljno dobar?
|
|
|
07.06.2022., 11:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Modesty B kaže:
da da, slažem se. no manjak prakse i eto sranja, curi na sve strane. #vankonteksta

|
da, praksa je bitna inače procuri kad najmanje želiš i di ne treba
Quote:
Frets kaže:
Pozdrav ekipa,
stari, koji je okorjeli pušač preko 40 godina, razmišlja o prestajanju pušenja hercegovačke škije i prelazak na neku vrstu pare. Imate li prijedloge šta da uzmemo pa da mu taj prelazak bude koliko-toliko normalan? Znam da nikada neće dobiti više istu stvar ali koji bi parni setup bio dovoljno dobar?
|
Glasam za Innokin Zlide atomizer. Jako lijepa kontrola zraka, može ga se jako lijepo namjestit. Nabavio sam 2 staroj, ok joj je i nema problema s tim grijačima više od godine dana.
Najpovoljniji komplet a da valja ti je ovaj i ovdje
https://mysteria-e-cigarete.com/proi...e-starter-kit/
a ovo su ti grijači:
https://mysteria-e-cigarete.com/proi...nnokin-zenith/
Preporučam 0.8, 1.2 i 1,6 ohma
jeftinijegrijače imaš na aliexpressu, japreporučam uzet svaki od ovih za probu pa sa Alija uzmeš najbolje grijače više komada
|
|
|
08.06.2022., 14:07
|
|
Blaise. M Blaise.
|
Zaboravila pohvaliti parilicu.
Kupila pica u subotu, dostava bila jučer (ZG). I to besplatna. Svaka im čast.
|
08.06.2022., 16:22
|
|
Mr TT
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
Frets kaže:
Pozdrav ekipa,
|
Može zamjena? Mi tebi savjet, a ti nama kontakt dobavljača škije? 
|
11.06.2022., 13:29
|
|
Mr TT
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
Frets kaže:
Pozdrav ekipa,
|
A sad ozbiljno... pročitaj zadnje 2-3 stranice foruma, s bilo kojim uređajem koji preporučuju iskusni članovi foruma nećeš pogriješiti.
|
12.06.2022., 17:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
vidim, puffka izbacila Journey sa stranice.
sad opet prodaju samo smeće
Vraćaju se staroj poslovnoj politici, prodavat preskupo smeće 
|
|
|
13.06.2022., 10:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Nema jurneya ni na parilici, niti u fizičkim dućanima. Vidim da imaju neki svoj dućan sada u Gajnicama, ali ima koma radno vrijeme (8-13). Kužim da je marža bolja preko webshopa, ali ovo mi je malo blentavo, pogotovo jer Aeon primarno proizvodi tekućine i prodaje drugim dućanima.
|
|
|
13.06.2022., 13:47
|
|
Blaise. M Blaise.
|
taj ducan u gajnicama nije nesto novo. ne znam zasto neki ducani prestaju prodavati njihove proizvode, vjerojatno se nisu mogli dogovoriti oko nabavne cijene. 
no i dalje ima svih njihovih linija na juice doktoru, tko voli kupovati online.
btw kome su gajnice usput, cuvajte njihove long fill flasice. za 9 praznih dobijete jednu aromu po izboru.
|
|
|
13.06.2022., 15:21
|
|
not just a number
|
to u Gajnicama i nije dućan već ured, ali da - mogu se doć zamjenit ove prazne bočice ili mislim čak i pokupit online narudžba ako vam je usput (samo se vjerojatno morate najaviti prvo)
btw u Parilici ih ni nije bilo, bar ne zadnjih par godina.
imate njihov webshop (Journey-liquids), JuiceDoctor, vaper-pub, vapeshop.hr, Liquidhall, ecigarete.hr itd...
|
|
|
13.06.2022., 16:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Pardon na neznanju, jedno 2 godine nisam uopće uživo kupovao, plus nisam full time u Zagrebu. Jurney mi je među dražim tekućinama kada sam u Hrvatskoj. Uzimam njihove tekućine još od doba kada su imali onaj mali vape shop na Knežiji ( ili Rudeš, neznam točno koji kvart to točno spada) i kada su djelili testere uz kupljene tekućine (originalni Madelines delight mi je valjda najbolji okus madlen limun kolača ikad). Znam da ih je bilo u Parilici jer sam ih tamo uzimao. Pa me samo začudilo da ih nema više u fizičkim dućanima.
|
|
|
13.06.2022., 18:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Quote:
dida os kaže:
|
Malo neobičan način natapanja, još neobičnije podešavanje zraka ... sve to djeluje nepraktično no koliko je vrijedno truda - nemam pojma.
No znam da ćeš vrlo rijetko naletiti na tank koji je toliko bolji da mu se gluposti mogu oprostiti, a da za njega nitko nezna i ne prporučuje ga.
Osobno, možda bih ga uzeo sa 50%  popusta da nebudem baš crash test dummy.
|
|
|
13.06.2022., 23:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Pozdrav,
Nova sam korisnica e cigareta i iskreno sve sta citam tu na forumu mi izgleda kao kvantna fizika. Mislim da sam nesto malo citajuci po fejsu uspjela pohvatati neke osnove za ovo sto mi treba ali nakon 10-ak dana koristenja imam neka pitanja na koja bi vi ovdje mogli znati odgovore.
Inace sam pusila bas previse oko 1,5-2 kutije bijelog Marlbora dnevno. Probala sam i Iqos i Glo ali mi bas ni jedan okus ne pase i ne mogu prestati kasljati od toga.
Kupila sam Kiwi uređaj i jednu gotovu kiwi duhansku aromu koja mi nije bas nesto. Istodobno sam narucila i neku gotovu tekucinu L&a MRL (15mg nikotina) na eRrvoluciji koju kao reklamiraju kao neku zamjenu za Marlboro light cigarete. Iz prve mi se svidio okus i odlucila sam nastaviti pariti iako sam zapalila i nekoliko cigareta od kad sam pocela jer mi fali taj nacin pusenja i nekako se po malo oprastam od pravih cigareta 😂🤦♀.
Tekucina mi okusom pase ali mi je malo preslaba, voljela bi da je malo jaca. Ja sam totalni neznalac i ne znam da li to ovisi o postotku nikotina u tekucini? Od ove gotove tekucine 15mg nikotina je najveca doza koja se prodaje u bocici od 10ml.
E sad..na istoj stranici sam vidjela da se prodaje ista aroma u vecem pakiranju od 40ml ali koliko sam skuzila potrebna joj je nikotinska baza koju prodaju u bocicama od 10ml sa 20mg nikotina. To je znaci za miksanje. Ja nemam pojma kako se to miksa i da li miksanjem mogu dobiti to sto zelim, znaci isti okus ali da je malo jaci? U cemu se to miksa i koliki omjer se stavlja?
Također me zanima ako imate kakvu drugu tekucinu za preporuciti a da je nekako najslicnija bijelom Marlboru ili neku drugu duhansku za koju smatrate da je dosta slicna cigareti? Gotovu tekucinu ili za miksanje ali to mi treba uz upute 😂.
I ako moze kakva preporuka za neku fejs grupu gdje se obrađuju teme e cigareta jer ja samostalno nista nisam uspjela pronaci.
Hvala ☺
|
14.06.2022., 00:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Te gotove koje samo miksaš sa nikotinskim shooterima, teško da možeš dići na veći nikotinski postotak. Imaš gotovih tekućina sa 18 mg nikotina. Npr Pinky vape ima neke tekućine u toj snazi. KTS isto. Ono što bi mogla pogledati i probati su nic salt tekućine. One imaju 20mg/ml. Taj kiwi nije jak uređaj, tako da bi moglo proći.
https://wizardlab.hr/tekucine/nic-salt-tekucine.html
E sad, kada kažeš da su ti preslabe, jedna od stvari koja bi ti mogla biti problem je ta da ti para nema onaj udar na grlo kao prave cigarete. U svijetu parenja, to se zove TH ( troat hit). TH ovisi o udjelu nikotina, ali i o udjelu PG-a. Te L&A su 60 vg 40 pg. Tekućine koje su recimo 50/50 imaju nešto jači th. Moj savjet je da recimo na wizard labu naručiš neku kts classic tekućinu koja je 18mg i 50/50 miks ( preporuka je old captain ili ry4), neku duhansku sa nic salts i neku 12mg 50/50. Čisto da vidiš je li zapravo do nikotina ili je do tog jačeg osjećaja udara na grlo.
Meni je osobno isto na početku djelovalo da je nekako slaba tekućina i da fali nikotina ( nakon deranja kutije ipo crvenog lakija na dan), na kraju je bilo više do toga da mi ne fali nikotin koliko sam taj osjećaj u grlu kada povučeš dim. PG je tu pomogao.
Morat ćeš na početku malo sama isprobavati, pogotovo okuse tekućina, jer je doživljaj okusa podosta subjektivan.
|
|
|
14.06.2022., 13:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2021.
|
stigao Alberich !!!
Nemam baš veliko iskustvo sa RTA aty-ima pa evo nekoliko riječi:
Aty izgleda vrlo lijepo. Lagan je za rastaviti i jednostavan je.
Mora se paziti kod stavljanja grijača da ne bude previsoko, komora je jako mala pa da ne dođe do kratkog spoja.
Pinovi za protok zraka jednostavno se mijenjaju, kad nađem koji mi odgovara više nemam potrebu mjenjati pin
Punjenje od gore, ima silikonsku brtvu poklopac se odvrne za četvrt kruga i skine.
Stavio grijač koji sam dobio uz njega 26GA kanthal 0,8 om na 12w.
Daje solidnu količinu pare.
Ares- Alberich na istim postavkama sa Journey Fulir tekučinom.
Moje mišljenje da je na Alberich-u malo izraženija aroma.
Do sada popario oko 3ml tekučine, za sada nigdje ne curi niti slini.
Prvi dojmovi su ok, ako se šta promjeni javit ću.
Eh da natapanje vate na grijaču za sada ok, natukao sam oko 300 puf.
|
|
|
14.06.2022., 14:30
|
|
not just a number
|
Quote:
Grimko kaže:
Pa me samo začudilo da ih nema više u fizičkim dućanima.
|
imaš ih i u nekim fizičkim dućanima - vapeshop.hr ti je od HG spota recimo, u nekim HG spot poslovnicama imaš Journey arome... također, na Knežiji u ecigarete.hr - a van Zagreba ne znam...
@Ria25 - ako si u nekom od većih gradova, tipa Zagreb - skoči do nekog vape shopa (ecigarete.hr - Knežija, Wizardlab, Parilica, Puffkalica...), ispričaj im ovo što si nama ispričala i siguran sam da će ti na licu mjesta to netko puno bolje objasniti nego što ćeš to naučiti čitanjem na forumu
kasnije tu na forumu pitaš dalje kad pohvataš neke osnove...
fb grupa - Vaper Pub, ima i još nekih, ali ih ne pratim
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:29.
|
|
|
|