Natrag   Forum.hr > Društvo > Koronavirus > Skeptična perspektiva

Skeptična perspektiva Bez epidemioloških mjera

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.08.2022., 09:37   #9561
Quote:
Blanche Dubois kaže: Pogledaj post
Bože mi prosti, ali meni se čini da je taj čovjek imao psihičkih problema.
I on i ona su ispali glupi, neodgovorni i nesposobni. Zašto nisu sjeli u auto i otišli na hitnu nego zivkali amo-tamo. I zašto je novinar liječnicima cijelo vrijeme davao neke nesuvisle, nedorečene polu-odgovore?
Koliko si samo bahata u uvjerenju da se to tebi ne može desiti. Bijedno. Čovjek je bio pristojan prema njima, dakle u prijevodu lud, pa da, istina, i u pravu si, lud je svatko tko poštuje institucije.
mrsmaisel is offline  
Old 08.08.2022., 09:46   #9562
Quote:
mrsmaisel kaže: Pogledaj post
Koliko si samo bahata u uvjerenju da se to tebi ne može desiti. Bijedno. Čovjek je bio pristojan prema njima, dakle u prijevodu lud, pa da, istina, i u pravu si, lud je svatko tko poštuje institucije.
Institucije????
One koje ti savjetuju da pisas u lonac i jedes stapice?
Aj saberi se , jer to sto pises vrijeda inteligenciju.
Jutro je is offline  
Old 08.08.2022., 09:56   #9563
Quote:
Jutro je kaže: Pogledaj post
Institucije????
To reci ovim svrakama što pišaju po mrtvom čovjeku da je bio lud jer se pristojno razgovarao s doktorima uvjeren da će mu pomoći. Uvjerene da će ih spasiti sveti ivermektin kad se budu davile dok im neki medicinski tehničar diže noge.
Samo nažalost, dobri ljudi dožive takvu sudbinu, fini, pošteni i pristojni, a oni što pišaju po mrtvacu se već nekako izvuku.
mrsmaisel is offline  
Old 08.08.2022., 10:01   #9564
Quote:
Zašto sad izmišljaš i histeriziraš?

Desilo se meni, tj. mojoj mami. Mama nije mogla govoriti pa sam ja telefonski doktoru davala informacije o simptomima, terapiji koju uzima...isto sam bila pristojna (što je očito tebi neobično, ne znam zašto, možda sama ne znaš pristojno komunicirati pa se čudiš tome). I prije svega bila sam smirena i suvisla. Ako on nije mogao davati suvisle odgovore, mogla je to ona učiniti umjesto njega, a nije. Umjesto toga je lagala o simptomima (što je i sama priznala) i na kraju napravila kraval da su je morali izbaciti iz sobe za vrijeme reanimacije (što je isto ona sama izjavila).

Što se tiče mog slučaja, na kraju sam mamu odvezla na hitni prijem jer sam znala da će je tamo nakon trijaže pregledati specijalist. Vezu nikakvu nismo imali. Na kraju je sve prošlo dobro.

Tako da, seri nekom drugom.
Old 08.08.2022., 10:02   #9565
Quote:
Anida kaže: Pogledaj post
Nema toga. Lijecnici koji razmisljaju svojom glavom, u najboljem su slucaju pacijentima "sapnuli" da je bolje da se ne cijepe. Nema stavljanja toga na papir, jos manje dobivanja potvrde.
Tata je nesto radio kod kuce jedne starije doktorice, ljeto 2021. kad je krenulo cijepljenje, i pita on nju - jel bi vi meni preporucili da se cijepim?
ona - kao doktor, ja vama moram reci da se cijepite, ali ovako privatno vam kazem, ni slucajno se nemojte cijepiti
snake1 is offline  
Old 08.08.2022., 10:02   #9566
Quote:
Institucije je poštovao točno 2x: kad je zvao hitnu.
Sve ostalo je izvaninstitucionalna priča.
doc_1 is offline  
Old 08.08.2022., 10:06   #9567
Dr. Petar Šore: Netko mu je pogrešno savjetovao da se ne cijepi.

Kako je došlo do toga da se jedan od najradikalnijih zagovaratelja cijepljenja tako dao preveslati pa da se ne cijepi?
Phlegma is offline  
Old 08.08.2022., 10:08   #9568
https://www.bbc.com/news/world-europe-62447390 jos jedan sportas izgubio utakmicu sa iznenaditisom ..
Old 08.08.2022., 10:16   #9569
Quote:
Institucije????
Iz snimljenog razgovora se vidi da je novinarka lagala, tj. izmislila i tu skandaloznu izjavu o pišanju u lonac.

Meni se čini da vi cvjetići nikad niste bili hospitalizirani pa ne znate da se i u bolnici (ajme sramote!) piša "u lonac" ilitiga gusku ako pacijent ne može samostalno u wc. Ili mislite da ih tamo netko nosi u wc svaki put kad im dođe sila?

A zamislite ovo: jednom kad sam imala baš tešku gripu, držala sam kraj kreveta ne samo bukalin, nego i lavor za povraćanje.
Old 08.08.2022., 10:19   #9570
Cristian Terhes , rumunjski europarlamentarac,cijelo vrijeme aktivan u obrani ljudskih prava .. steta sto ima malo takvih .. https://twitter.com/alessiaing1/stat...68165948506132
Old 08.08.2022., 10:22   #9571
https://twitter.com/ChanceGardiner/s...28383650963456 Lauterbach, njemački ministar zdravstva: "Unatoč 4 doze razbolio sam se od covida. Liječim se Paxlovidom (Pfizer).

Gotovo sve smrti u starijih osoba mogu se izbjeći s 4 doze plus Paxlovid."

Zar nisu bile dovoljne 2 doze, pa 3, pa 4? Sad i Paxlovid?
Old 08.08.2022., 10:23   #9572
Quote:
Iz snimljenog razgovora se vidi da je novinarka lagala, tj. izmislila i tu skandaloznu izjavu o pišanju u lonac.

Meni se čini da vi cvjetići nikad niste bili hospitalizirani pa ne znate da se i u bolnici (ajme sramote!) piša "u lonac" ilitiga gusku ako pacijent ne može samostalno u wc. Ili mislite da ih tamo netko nosi u wc svaki put kad im dođe sila?
Blanche, samo sam se okomila na te velebne institucije, koje tocno prate plan.....krepavat cemo pred bolnicama a nece nam imat tko otvorit vrata.
A crtica za taj okot bolnicki opisati imam more.
Lani mi je mama za dlaku umrla cameci u kontejneru 9 sati ispred te iste nakaradne ustanove. Koja je, usput da kazem, zjapila prazna.
Jutro je is offline  
Old 08.08.2022., 10:32   #9573
Quote:
parsifal kaže: Pogledaj post
Evo emaila koji sam maločas otvorio .
Molim skeptik think tank da odgovori a ja ću mu proslijediti :

###
Po običaju ja više vjerujem statistikama:

1. Hrvatska je na časnom visokom osmom mjestu u svijetu po broju umrlih na milion ljudi sa 16.401 mrtvih ukupno na današnji dan, 4.047 mrtvih na milion stanovnika

2. Učinila je to u strašnoj svjetskoj konkurenciji. Nadmašile su je izuzetno uspješne zemlje kao Bugarska, Makedonija, BiH i Crna Gora, sve priznata balkanska pamet. Pri čemu je u zaostalom Zelandu, na koji se Lauc referira, po istom kriteriju umrlo 4x manje ljudi. Austrija je pak, sa svojim nacističkim zdravstvenim mjerama daleko zaostala sa 2.108 mrtvih na milion stanovnika.
Za studiozniju analizu prilažem link
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Američka istraživanja pokazuju da je u vrijeme Delte, u Americi, broj oboljelih necijepljenih pičio broj oboljelih cijepljenih 5:1, te u smrtnosti oboljelih čak 11:1. S mutacijama je taj omjer slabio, jer je virus uspješnije zaobilazio učinke cijepljenja. Sreća je da se pritom prometnuo u puno blažu Omikron varijantu.
Broj umrlih od bilo čega ovisi o stanju zdravstvenoog sustava. I tu cijela priča završava.

Ako pak se statistika koristi za argument: "blaže mjere - više umrlih" onda možemo sve ljude zatvoriti u getoe do kraja života, zabraniti im sve rizične aktivnosti, držati ih pod strogim zdrastvenim nadzorom i prisiliti ih da ne proizvode ništa osim zdrave hrane. Ako se pod krinkom zaštite zdravlja i života zdravi i nedužni ljudi mogu staviti u lance, onda ok. Jer sve covid mjere, osim izolacije dokazano bolesnih, su doslovno to - stavljanje zdravih i nedužnih ljudi u lance pod krinkom zaštite zdravlja i života. Iako naravno, kod covid mjera, nikakve zaštite nema pošto zdrav čovjek koji ne vrši opasnu radnju(napuštanje izolacije) opasnim sredstvom (infektivna bolest) nikoga ne ugrožava. Covid mjere su čisti fašizam od kojeg se imamo pravo braniti.

Ako pak se navedena statistika koristi za argument "malo cijepljenih - puno umrlih" onda su zanimljive ove brojke o ukupnoj smrtnosti (RH):

-zadnja 3 mjeseca 2020. - nema cjepiva - umrlo 17.509 ljudi.
-zadnja 3 mjeseca 2021. - puno cijepljenih - umrlo 18.473.

Ili:

-prva 3 mjeseca 2021. - malo cijepljenih - umrlo 16.158 ljudi.
-prva 3 mjeseca 2022. - puno cijepljenih - umrlo 17.522 ljudi.

Znači, nakon prirodnog prokuživanja i nakon što bi trebalo biti puno manje umrlih jer je dosta njih iz ugroženih skupina umrlo u prethodnim razdobljima( koja su pokazala značajan višak smrti), mi u prva tri mjeseca ove godine imamo rekordne brojke umrlih. Inače, prosjek 2011.-2019. za prva 3 mjeseca je 14.635.

Taj tvoj prijatelj je samo žrtva naratva i propagande.
Old 08.08.2022., 10:35   #9574
Quote:
Phlegma kaže: Pogledaj post
Dr. Petar Šore: Netko mu je pogrešno savjetovao da se ne cijepi.

Kako je došlo do toga da se jedan od najradikalnijih zagovaratelja cijepljenja tako dao preveslati pa da se ne cijepi?
To i mene čudi s obzirom na stavove. I službeni stav struke je bio da je cijepljenje ok, i za trudnice i za djecu, starije i osjetljivije pogotovo. Javno - nema iznimke. I da mu je netko preporučio, odluku na koncu donosi svatko za sebe.

Naravno, za njega bi spike bio koban možda i ovako i onako. Sve ovo je ružno i tužno, ova atmosfera, iracionalnost, bjesovi i nepovjerenje.
Illana is offline  
Old 08.08.2022., 10:45   #9575
Quote:
Blanche, samo sam se okomila na te velebne institucije, koje tocno prate plan.....krepavat cemo pred bolnicama a nece nam imat tko otvorit vrata.
A crtica za taj okot bolnicki opisati imam more.
Lani mi je mama za dlaku umrla cameci u kontejneru 9 sati ispred te iste nakaradne ustanove. Koja je, usput da kazem, zjapila prazna.
O kojoj točno ustanovi govoriš? Bolnici u Splitu?
Old 08.08.2022., 10:53   #9576
https://twitter.com/im_glueck/status...27347966595074 #Žalim zbog cijepljenja jer sam točno tjedan dana nakon BionTech cijepljenja imao srčani udar. Ja: vitak, sportski nastrojen, nepušač, zdrav život, ... Nažalost, nakon si uvijek pametniji. Prijavio sam svoj slučaj Institutu Paul Ehrlich.
Old 08.08.2022., 10:55   #9577
Quote:
O kojoj točno ustanovi govoriš? Bolnici u Splitu?
Da, Krizine
Jutro je is offline  
Old 08.08.2022., 10:57   #9578
https://twitter.com/BLNewsMedia/stat...86586543443970 U ovoj diskusiji bez ograničenja, dr. Roger Hodkinson detaljno opisuje katastrofu prisilnih eksperimentalnih injekcija koje pustoše liječnike na prvoj liniji, a možda i ljudsku populaciju.
Old 08.08.2022., 11:02   #9579
Mnogi ljudi u Njemačkoj kažu da se kaju zbog odluke da se cijepe pod hashtagom #IchbereuedieImpfung .. stvarno ih ima puno .. https://twitter.com/search?q=%23Ichb...ypeahead_click
Old 08.08.2022., 11:05   #9580
U komentarima ispod članka u VL-u javila se med. sestra koja radi u inozemstvu i detaljno objasnila da se identičan protokol provodi i kod njih. Htjela sam ga tu staviti jer je vrlo koncizno i objektivno objasnila, ali su večernjakovci obrisali njen komentar. Glavno da ostavljaju upise botova i ustaše-partizani prosere.

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:47.