Natrag   Forum.hr > Društvo > Koronavirus

Koronavirus Obavezna EU covid-potvrda.
Podforum: Skeptici

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.08.2022., 08:53   #2641
Quote:
Miss Piggy kaže: Pogledaj post
Evo, izašle su smjernice HZJZ-a za drugu docjepnu dozu (booster), ovdje je cijeli članak: https://www.novilist.hr/novosti/hrva...tiv-covida-19/

Najbitnije:

- drugi booster se preporučuje svim starijima od 60 godina i posebice osjetljivim odraslim osobama, najmanje četiri mjeseca nakon primitka prve docjepne doze
- i druge osobe mogu se docijepiti, osobito ako imaju kronične bolesti i povećani rizik od razvoja teških oblika covida ili ako im je to potrebno zbog administrativnih razloga
-
ne preporučuje se odgađanje docjepljivanja do dolaska adaptiranog/varijantnog cjepiva jer nije poznato kada će ono biti dostupno, niti nema u ovom trenutku čvrstih dokaza da će biti učinkovitije od trenutno dostupnih cjepiva
- koristi se i dalje mRNA cjepivo (Comirnaty ili Spikevax)
HZJZ u istom ovom dokumentu kaze da ne preporuca docijepljivanje osobama koje su se potpuno izbole nakon preboljenja. I onda napisu ovakvu recenicu. A hrpa se bola upravo da zadrze posao tj iz administrativnih razloga kako to ovdje podlo i šup***i priznaju.
Znaci ne preporucuju, ali ako se moras ubost i po 3 i 4x, zbog "administrativnih" razloga, ah ko ga jeb** valjda ti ne bude nist....izuzece crni na bijelo naravno ne mozete dobiti, bodite se pa sta bude.

Zivo me zanima da li bi oni koji su ovo usporedivali s Aspirinom ili Paracetamolom jer eto sve ima !!nuspojave!!, da li bi uzimali svaki dan taj isti aspirin i paracetamol zbog administrativnih razloga, neovisno o stvarnoj medicinskoj potrebi?

Tko odgovara na kraju? Na koliku odstetu osoba ima pravo i od koga ako ostane trajno radno nesposobna a ubola se iz "administrativnih" razloga?
ki.wi is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2022., 09:48   #2642
Quote:
Arijela kaže: Pogledaj post
A zatvorit ćemo oči na činjenicu da liječnici prepisuju često lijekove za koje su nagrađeni od farme? I da ih baš briga za posljedice, kao što smo vidjeli u ovom ludilu u zadnje dvije godine.

Nekad su i ignoranti, ne znaju. Svi imamo zdravu pamet i ona ne nestaje pri susretu s liječničkom pameti Mene su skoro ubili prevelikim dozama kortikosteroida, imala sam sreću da sam preživjela tjedan dana tlaka 200.
Nećemo zatvoriti oči, ali ne trebaš zatvarati oči ni pred činjenicom da su nenamjerne greške moguće, ali i da je moguće da različiti ljudi na istu dozu lijeka reagiraju različito (primjerice, postoji dosta lijekova koji se mogu ubiti ako jedeš grejp).

Onog trenutka kad prijaviš ozbiljne nuspojave, a liječnik ne reagira, to postaje ozbiljan problem za kojeg ga možeš prijaviti. S druge strane, ako se radi o slučajnoj grešci ili individualnoj reakciji, liječnik će znati što napraviti.
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2022., 10:49   #2643
Quote:
Arijela kaže: Pogledaj post
Nije duhovito, nije pametno, nego samo glupav i jadan pokušaj.
A možda je apsurdno?
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svij...ealne-15236717 tnx @xtlcn (Šišmiši nisu krivi, znao sam)

Svaka promjena rutine i kod ribe i kod ljudi, može dovesti do stresa i bolesti.

Zato treba obratiti pažnju na mentalne zdravlje ljudi, može se uočiti pojava PTSP-a kod građana, što je normalno za krizne situacije.
SkyShark is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2022., 15:03   #2644
Vidim ovdje ima ih koji su se dva puta cijepili i imaju koronu, da li se ti imalo osjećaju glupo što su se cijepili?
Dok ja koji se nisam cijepio ni nosim masku nemam bolesti i sve mi je to smiješno.
ico1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2022., 16:03   #2645
Quote:
ico1 kaže: Pogledaj post
Vidim ovdje ima ih koji su se dva puta cijepili i imaju koronu, da li se ti imalo osjećaju glupo što su se cijepili?
Dok ja koji se nisam cijepio ni nosim masku nemam bolesti i sve mi je to smiješno.

Jesi li ikada pitao nekoga tko se cijepio protiv gripe i razbolio se, osjeca li se glupo. Nisi, jer za gripu nam je normalno da cjepivo ne štiti 100% (ni blizu), ali za Covid cjepivo bi se zato trebao netko osjećati “glupo”.
oshikuru is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2022., 16:21   #2646
Za to bi prije godinu dana dobio karton...
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom Received Warning
Old 20.08.2022., 18:07   #2647
Quote:
MrBlc kaže: Pogledaj post
Za to bi prije godinu dana dobio karton...

Možeš pojasniti?
oshikuru is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2022., 19:01   #2648
Quote:
oshikuru kaže: Pogledaj post
Jesi li ikada pitao nekoga tko se cijepio protiv gripe i razbolio se, osjeca li se glupo. Nisi, jer za gripu nam je normalno da cjepivo ne štiti 100% (ni blizu), ali za Covid cjepivo bi se zato trebao netko osjećati “glupo”.
Pitao bi i njih ali ovo je bila najveća pompa do sad.
Zašto ne štiti 100% ni jedno ni drugo?
ico1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2022., 21:58   #2649
Quote:
Pitao bi i njih ali ovo je bila najveća pompa do sad.
Zašto ne štiti 100% ni jedno ni drugo?

Imas internet pa guglaj. Ukratko, za gripu se cjepivo radi unaprijed (logično), kada se naravno ne zna koji soj ce prevladati tu sezonu.
Isto je primjenjivo i za cjepivo za covid.
oshikuru is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 07:03   #2650
Quote:
ki.wi kaže: Pogledaj post
HZJZ u istom ovom dokumentu kaze da ne preporuca docijepljivanje osobama koje su se potpuno izbole nakon preboljenja. I onda napisu ovakvu recenicu. A hrpa se bola upravo da zadrze posao tj iz administrativnih razloga kako to ovdje podlo i šup***i priznaju.
Znaci ne preporucuju, ali ako se moras ubost i po 3 i 4x, zbog "administrativnih" razloga, ah ko ga jeb** valjda ti ne bude nist....izuzece crni na bijelo naravno ne mozete dobiti, bodite se pa sta bude.

Zivo me zanima da li bi oni koji su ovo usporedivali s Aspirinom ili Paracetamolom jer eto sve ima !!nuspojave!!, da li bi uzimali svaki dan taj isti aspirin i paracetamol zbog administrativnih razloga, neovisno o stvarnoj medicinskoj potrebi?

Tko odgovara na kraju? Na koliku odstetu osoba ima pravo i od koga ako ostane trajno radno nesposobna a ubola se iz "administrativnih" razloga?
Nitko ne odgovara, jer svatko sam donosi odluku o svom cijepljenju.
Ako se netko administrativnim potezima upliće u tuđi izbor, taj bi trebao biti pritisnut da snosi posljedice.
Ali, ništa od toga dok je pritisak samo verbalne naravi, trebao bi potpisati dokument iz kojeg proizlazi da zahtijeva/očekuje da druge osobe prihvate određeni medicinski tretman.
Onda bi se moglo krenuti dalje i uz pravnu pomoć zahtijevati da dotični preuzme kompletnu materijalnu i krivičnu odgovornost bude li neželjenih posljedica.

No, tu treba uložiti dosta truda i vremena, a kraći način je - da se osobe koje su donijele spomenute 'administrativne odluke' nađu indisponirane, tako da više ne mogu participirati u svojim aktivnostima, pa onda i njihove odluke više nemaju važnost.
Old 21.08.2022., 08:41   #2651
Quote:
Možeš pojasniti?
Kad sam tad pisao da cjepivo za gripu ne omogućuje postizanje kolektivnog imuniteta, te da zbog toga nije obavezno. Da se zna dogoditi da, ukoliko se prerano cijepi preveliki broj ljudi, dominantni soj zna biti potisnut, te može doći do vala drugog soja (jer se i sojevi međusobno natječu), te sam na prve naznake da cjepivo nije sterilizirajuće (dapače, studija je analizirala isključivo zaštitu od simptomatske zaraze), a posebno nakon izlaska članka o tome kako je nizak fitness cost mutacija na spike proteinu, upozorio da se isto može dogoditi i s covidom, upozoren sam da to spada na skeptični kutak.
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 10:35   #2652
Ispada da se bore s tim cjepivima s vjetrenjačama..
Lakše je pustiti da priroda odradi svoje..da bolesni umru a zdravi i jaki žive, uostalom zakon prirode je zakon jačega, a ljudi i znanstvenici bi htjeli raditi društvo bolesnih..produljivati životni vijek da bi mogao ko rob crnčiti do 70-e i dangubiti u školi kad bi trebao živjeti..Nakon 70-e životariti s crkavicom od penzije i još malo sa cjepivima pokušati produljiti jadni život..
ico1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 10:43   #2653
Quote:
Smotani2 kaže: Pogledaj post
... isto kao i što kad netko dođe u bolnicu u terminalnom stadiju teške bolesti, rutinskom pretragom nađu mu koronu, pa kad umre, krivac je korona...

Moglo je doći, ali prijašnji lijek je više od deset godina kontrolirao osnovnu bolest. Ni vrag da se desila takva slučajnost da se poklopila promjena lijeka i pogoršanje...

No i tako je to sve nagađanje.
Poanta priče je da je naš zdravstveni sustav svojim nedjelovanjem, nemarom i zloćom pojedinaca ubio više ljudi od korone.
Ma slicno je i vani, samo bez mita i normalno si se lijecio za korone, ovdje su naprosto prestali raditi.

Bila sam u bolnici u inozemstvu kad su mi davali prevelike doze kortikosteroida i skoro me ubili, jer su bila djeca doktori, nisam bila tezi slucaj pa se seniori time ne bave. I vidjeli su koliki mi je tlak, ali nije im palo na pamet smanjiti mi dozu. Mjesecima sam se oporavljala od toga

Kolegica je doma pala niz stube, strgala se, u bolnici je pala s postelje, i umrla. Sto reci? Isto u inozemstvu.

Poznato je da dosta ljudi umire od lijekova i u bolnicama. Ali kad je sve po protokolu i kad su doze preporucene, iako prevelike, nema odgovornosti.
Arijela is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 11:07   #2654
Quote:
Lakše je pustiti da priroda odradi svoje..da bolesni umru a zdravi i jaki žive, uostalom zakon prirode je zakon jačega, a ljudi i znanstvenici bi htjeli raditi društvo bolesnih..produljivati životni vijek da bi mogao ko rob crnčiti do 70-e i dangubiti u školi kad bi trebao živjeti..Nakon 70-e životariti s crkavicom od penzije i još malo sa cjepivima pokušati produljiti jadni život..
Zašto odmah suprotni ekstrem? Virus je tu i ne ide nigdje. Cjepivo je brzo postalo neefikasno u spriječavanju širenja zaraze i kao takvo može poslužiti samo za zaštitu cijepljenih od težeg oblika, što bilo kakav oblik prisile čini nelegitimnim. S druge strane, cjepivo je i dalje korisno za zaštitu rizične populacije od težeg oblika, a uz to bismo trebali imati i pravovremeno liječenje oboljelih s povećanim rizikom, što bi u konačnici trebalo dati minimum mrtvih uz jako mali trošak resursa.
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 11:13   #2655
Znači i nakon 2 i pol godine i dalje se služimo istom provjerenom šprancom.

Mi vam propisujemo, namećemo i uvjetujemo za ono što nismo sigurni kakvo je i nadamo se nekim rezultati, a odgovornost ne planiramo preuzeti, za ništa nismo krivi i sami odgovarate za ono što unosite u sebe.

Kako da vam čovjek ne opsuje boga i isusa i sve živo, a da ne dobije crveni karton.
Nick Marshall is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 11:49   #2656
Quote:

Zanimljivo razmišljanje. Prije korone, bi li roditelja sa upalom pluća odvezao liječniku/u bolnicu ili bi pustio da priroda odradi svoje?
oshikuru is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 15:26   #2657
Quote:
Zanimljivo razmišljanje. Prije korone, bi li roditelja sa upalom pluća odvezao liječniku/u bolnicu ili bi pustio da priroda odradi svoje?
Na bolnice sad kad sam stariji gledam na ustanove za umiranje izvan kuće. Kad ti je teret se doma brinuti o bolesnom roditelju, onda ga ljudi "rješavaju" u bolnicu gdje nakon što daš mito da ga prime jer su obično kreveti popunjeni, dok ne spomeneš lovu, onda ga "liječe" dok sipaš kune, eure, poklone, nakon nekog vremena ga puste da umre..
Ne bi vodio više nikog u bolnicu osim ako ne mislim da mu je to kraj, prije dok sam bio mlad i naivan sam mislio da će tamo mi roditelja izliječiti..a na kraju svega liječenja su ga poslali u "sobu za umiruće", tamo gle čuda ljudi jedan za drugim iznenada umiru..i onda uskoro stiže brzojav, umro je..
Quote:
MrBlc kaže: Pogledaj post
S druge strane, cjepivo je i dalje korisno za zaštitu rizične populacije od težeg oblika, a .
Koliki %-ak štiti od teškog ishoda tj. smrti, a koliki %-tak umire bez cjepiva?
ico1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 15:54   #2658
Dobio drugi put Covid. Prvi put u januaru, bilo dosta gadno (mjesec dana trajala a kasnije ubrzani puls i teško disanje - pisao više o tome ovdje). Drugi put prije 15-ak dana. Temperatura 2 dana po 38 (ne stalno, u par navrata), a druga 2 dana 37,3-37,5 po par sati dnevno (sama od sebe se rušila). Kašalj i bol u prsima (valjda od prošle infekcije). Uglavnom, mnogo blaži simptomi. Nisam cijepljen uopće (47 godina, bez drugih oboljenja).Imunitet prirodni očito radi posao.
libertas30 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 16:28   #2659
Bolje boostati imunitet nego se pikati boosterima.
Npr. izbacite rafinirani šećer i proizvode koji sadrže rafinirani šećer, već ste pola imuniteta zboostali. Jer rafinirani šećer je otrov za organizam..
ico1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 17:20   #2660
Quote:
Bolje boostati imunitet nego se pikati boosterima.

Npr. izbacite rafinirani šećer i proizvode koji sadrže rafinirani šećer, već ste pola imuniteta zboostali. Jer rafinirani šećer je otrov za organizam..
Imunitet je nemoguce "pojacati", mozes ga samo smanjiti.

Medjutim konzumacija bilo koje hrane u umjerenim kolicinama zdravoj osobi koja je aktivna i ima kvalitetnu prehranu u globalu nece naskoditi.
Pa bio to i rafinirani secer i aspartam i gluten i dodaj bilo koju demoniziranu "namirnicu".

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
051 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:00.