Natrag   Forum.hr > Društvo > Koronavirus

Koronavirus Obavezna EU covid-potvrda.
Podforum: Skeptici

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.08.2022., 22:11   #2161
Meni se sve više čini kako ovi novi sojevi više nemaju nikakve veze s onom prvotnom koronom, toliko je mutirao virus da zaobilazi i imunolosko pamćenje.
Evo jedna prijateljica koja je preboljela u 4 mjesecu opet ima koronu, prekjučer se testirala. Pitanje koliko je asimptomatskih i šire slobodno zarazu..Zimi će biti gore
Felicita1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 08:33   #2162
Quote:
Felicita1 kaže: Pogledaj post
Meni se sve više čini kako ovi novi sojevi više nemaju nikakve veze s onom prvotnom koronom, toliko je mutirao virus da zaobilazi i imunolosko pamćenje.
Evo jedna prijateljica koja je preboljela u 4 mjesecu opet ima koronu, prekjučer se testirala. Pitanje koliko je asimptomatskih i šire slobodno zarazu..Zimi će biti gore
Zašto se testirala, kojim testom?
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 08:36   #2163
Pa panedmija je, nije to završilo. Prije tri godine naravno da nisam nosila masku jer nije trebalo. Pa u svakom zatvorenom prostoru može biti netko bolestan. Jučer u Zagrebu 359 zaraženih, većina se vraća bolesna sa godišnjeg odmora na moru ili se zaraze na putu natrag u prostorima gdje je gužva. To je najveći broj petkom u nekoliko mjeseci.
prilika is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 09:25   #2164
Quote:
prilika kaže: Pogledaj post
Pa panedmija je, nije to završilo. Prije tri godine naravno da nisam nosila masku jer nije trebalo. Pa u svakom zatvorenom prostoru može biti netko bolestan. Jučer u Zagrebu 359 zaraženih, većina se vraća bolesna sa godišnjeg odmora na moru ili se zaraze na putu natrag u prostorima gdje je gužva. To je najveći broj petkom u nekoliko mjeseci.

Kako mislis “nije trebalo nositi maske”? Gripe te nije bilo strah? Zapravo želiš reci da ti tada ministar i ekipa nisu bili naredili da moras nositi masku.
Kazes “nije to završilo”. Valjda ti je jasno da nikada i nece jer je riječ o virusu koji ce stalno biti među nama.
oshikuru is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 21.08.2022., 09:31   #2165
Quote:
MrBlc kaže: Pogledaj post
Zašto se testirala, kojim testom?
Izgubila je okus i miris, jako začepljen nos i kasalj, glavobolja, temperatura 38,4, i drugi specifični simptomi i njeni joj kupili kućni test i bio je pozitivan.
Hoću rec da preležanje nije nikakvo jamstvo da se opet nećeš zaraziti. Isto smatram da ni samo cjepivo nije svemoguće, da će se čovjek i tako zaraziti ali simptomi ne biti blaži, a ako si prelezao i cijepio se onda imaš velike šanse da to prodje asimptomatski.
Ona se nije cijepila a ni neće jer ne vjeruje u cjepivo i ostaje joj sad prelezati
A i rekli su na tv jednom da imunost kod novih sojeva traje nekih 4 mjeseci, tako da ovo me kod nje ni ne čudi
Felicita1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 09:44   #2166
Quote:
oshikuru kaže: Pogledaj post
Kako mislis “nije trebalo nositi maske”? Gripe te nije bilo strah? Zapravo želiš reci da ti tada ministar i ekipa nisu bili naredili da moras nositi masku.
Kazes “nije to završilo”. Valjda ti je jasno da nikada i nece jer je riječ o virusu koji ce stalno biti među nama.
Gripa je drugačija od korone. Prvo nije toliko zarazna i može se dogoditi da se jedan ukućanin razboli a drugi ne, i budeš u stalnom kontaktu s tom osobom nema šanse da ne dobiješ, samo možeš ne imati simptome.
Simptomi mogu biti poput prehlade, blagi i sve to ali umor, glavobolja, kasalj, gubitak okusa i mirisa, to znaje trajati mjesecima, kod gripe to prodje za najviše mjesec dana.
Ja se osobno nikad nisam povodila za tim da slušam druge i uopće me nije briga što kaže ministar, nosim to jer sam vidjela da mi pomaže, uvijek kad bih nosila maskj ne bi mi bilo ništa, dva puta kad nisam nosila, išla sam sa prijateljicama vani i kao što ću nositi odmah sam se razboljela.
Uostalom, ne znam zasto drugima smeta to što ljudi nose maske, ako netko to smatra nepotrebnim nek ne nosi..
Felicita1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 09:54   #2167
Quote:
Izgubila je okus i miris, jako začepljen nos i kasalj, glavobolja, temperatura 38,4, i drugi specifični simptomi i njeni joj kupili kućni test i bio je pozitivan.
Hoću rec da preležanje nije nikakvo jamstvo da se opet nećeš zaraziti. Isto smatram da ni samo cjepivo nije svemoguće, da će se čovjek i tako zaraziti ali simptomi ne biti blaži, a ako si prelezao i cijepio se onda imaš velike šanse da to prodje asimptomatski.
Ona se nije cijepila a ni neće jer ne vjeruje u cjepivo i ostaje joj sad prelezati
A i rekli su na tv jednom da imunost kod novih sojeva traje nekih 4 mjeseci, tako da ovo me kod nje ni ne čudi
Isto je i prije 4 mjeseca imala simptome? Znam ljude koji su bili pozitivni na testu (za potrebe prijema u bolnicu, pratnje djeteta, putovanja), a onda mjesec - dva kasnije dobili koronu zapravo. Pitanje je što je bilo prvi put, da li su bili izloženi, pa im se imunološki sustav izborio ili je bio lažno pozitivan test.

Pitao sam te zato što spominješ asimptomatske. Kojim si logičkim skokom došla s "moja prijateljica je pozitivna i ima simptome" do "sigurno ima puno asimptomatskih"?
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 10:03   #2168
Quote:
Gripa je drugačija od korone. Prvo nije toliko zarazna i može se dogoditi da se jedan ukućanin razboli a drugi ne, i budeš u stalnom kontaktu s tom osobom nema šanse da ne dobiješ, samo možeš ne imati simptome.
Simptomi mogu biti poput prehlade, blagi i sve to ali umor, glavobolja, kasalj, gubitak okusa i mirisa, to znaje trajati mjesecima, kod gripe to prodje za najviše mjesec dana.
Ja se osobno nikad nisam povodila za tim da slušam druge i uopće me nije briga što kaže ministar, nosim to jer sam vidjela da mi pomaže, uvijek kad bih nosila maskj ne bi mi bilo ništa, dva puta kad nisam nosila, išla sam sa prijateljicama vani i kao što ću nositi odmah sam se razboljela.
Uostalom, ne znam zasto drugima smeta to što ljudi nose maske, ako netko to smatra nepotrebnim nek ne nosi..
Pričaš neutemeljene izmišljotine. Širenje zaraze u kućanstvu je kod korone vjerojatnije nego kod gripe, s jedne strane, tu je nešto veća zaraznost, s druge je manja prilagođenost našeg imunološkog sustava (s gripom ipak daleko dulje živimo), ali tu je i forsirana promjena ponašanja - kad ti je ukućanin imao gripu, išla si na posao, vani, u šoping. Kad se uvela samoizolacija, vrijeme koje provodiš sa zaraženom osobom se povećalo nekoliko puta, a time i viralni load kojeg primiš. I ne, ideja da ćeš se od oboljelog izolirati u istom kućanstvu je neprovediva za barem 90% ljudi, možeš samo nastojati smanjiti boravak u istoj prostoriji, a ni to ako se još jedna osoba u kućanstvu zarazi jer ste onda zajedno izolirani i tijekom inkubacije.

Međutim, unatoč tome i dalje tvrdnja da će se svi u kućanstvu zaraziti, samo neki neće razviti simptome, ne stoji. Znam ljude s više uzastopnih negativnih testova koji eliminiraju i mogućnost asimptomatske zaraze.

Virusu daješ nadnaravne sposobnosti.

P.S. Gripa je za djecu opasnija, a negdje oko 20-30 godina je otprilike equilibrium po pitanju opasnosti od gripe i korone.
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 21.08.2022., 10:13   #2169
O asimptomatskim koronama govorim iz iskustva moje rodice. Njoj su svi u kući imali koronu, sa simptomima, a ona je bila pozitivna a nije imala simptome, tako da tvrdnje nekih od vas ne stoje.

A ta prijateljica je u oba puta radila kućni test, nije išla na PCR jer spada u one koji ne žele ući u registar oboljelih, testirala se iz razloga da ne ide vani širiti zarazu.
Felicita1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 10:55   #2170
Quote:
Ne treba relativizirati gripu. I ona je itekako kosila starčad, a za malu djecu je opasnija od covida.
Ja sam ju imala na faxu, mlada i u naponu snage i zdravlja i od tad se redovito cijepim protiv nje jer sam mislila da ću umrijeti koliko mi je bilo loše.
Covid imala 2x, Bogu krala dane doma u izolaciji, niti Lupocet nisam morala popiti, dijete i suprug se oba puta nisu zarazili, a nismo bili izolirani. Nemaju čak ni antitijela.
Tako da je sve individualno.
O virusu se sad već zna i ne treba nam histerija kao u 2020.g.
A i stalno naglašavamo, corona neće nestati, prihvatite to.
I samo da naglasim, osobno mi se fućka ako netko nosi masku 0-24, i moja stara je jedna od njih. Samo da se ostatak populacije više sa time ne maltretira. Ok je osobna odgovornost i viša razina zaštite ako netko to želi.
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 11:53   #2171
Quote:
MrBlc kaže: Pogledaj post
Isto je i prije 4 mjeseca imala simptome? Znam ljude koji su bili pozitivni na testu (za potrebe prijema u bolnicu, pratnje djeteta, putovanja), a onda mjesec - dva kasnije dobili koronu zapravo. Pitanje je što je bilo prvi put, da li su bili izloženi, pa im se imunološki sustav izborio ili je bio lažno pozitivan test.

Pitao sam te zato što spominješ asimptomatske. Kojim si logičkim skokom došla s "moja prijateljica je pozitivna i ima simptome" do "sigurno ima puno asimptomatskih"?
... a sve uz sitnu napomenu da je i tvorac testa koji se koristi za dijagnosticira nje korone rekao da isti ne može služiti u tu svrhu.

Pa se događa da je pozitivna papaja, kokakola...

Smotani2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 12:26   #2172
Quote:
Smotani2 kaže: Pogledaj post
... a sve uz sitnu napomenu da je i tvorac testa koji se koristi za dijagnosticira nje korone rekao da isti ne može služiti u tu svrhu.

Potpuna laž...
Old 21.08.2022., 13:13   #2173
Quote:
Smotani2 kaže: Pogledaj post

Cak i da je to istina onda nemoj testirati papaju i koka kolu.
Koristi test kako je predviden da se koristi.
Old 21.08.2022., 13:35   #2174
Evo, recimo da svi vi imate pravo i da sam ja u krivu, nisam ni ja svemoguća, znam pogriješiti. Ali opet ostaje pitanje, zašto su neki ljudi protiv nošenja maski, čemu dokazivanje drugima da nema koristi od njih. Ako sam ja u zabludi i želim tako živjeti što drugome smeta to što ja živim u zabludi.
Svak bi trebao živjeti onako kako misli da je najbolje, ja smatram da je ovako bolje za mene, netko drugi misli da je nešto drugo bolje za njega i nek svi žive sukladno tome.
Zašto omalovažavanje onih koji nose maske, omalovažavam li ja one koji to ne nose.
Felicita1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 15:58   #2175
Quote:
Evo, recimo da svi vi imate pravo i da sam ja u krivu, nisam ni ja svemoguća, znam pogriješiti. Ali opet ostaje pitanje, zašto su neki ljudi protiv nošenja maski, čemu dokazivanje drugima da nema koristi od njih. Ako sam ja u zabludi i želim tako živjeti što drugome smeta to što ja živim u zabludi.

Svak bi trebao živjeti onako kako misli da je najbolje, ja smatram da je ovako bolje za mene, netko drugi misli da je nešto drugo bolje za njega i nek svi žive sukladno tome.

Zašto omalovažavanje onih koji nose maske, omalovažavam li ja one koji to ne nose.
Meni ne smeta što ju neki i dalje nose. Ne smeta mi ništa što na neki način ne utječe na mene.
Jedino ne bih voljela da opet nametnu obvezu nošenja maski svima.
-skyfall- is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2022., 16:08   #2176
Quote:
Neki ljudi imaju toliku averziju na te maske da im nije drago ni čuti ni vidjeti da to netko nosi. Na maske gledaju kao na uvredu zdravog razuma i simbol represije. Dio problema je i strah da se opet to ne počne nametati svima. I upravo otud odbojnost, osuda i prozivanje...
Old 21.08.2022., 23:53   #2177
Odlično, sad kad smo definirali da neki imaju djetinjast i glupav razlog da se boje maski, podsjetiti ću vas da ste ne samo na krivom topicu nego i na krivom pdfu za naskakivanje i svađanje sa forumasima koji nose maske i boje se korone.
Smatrajte se upozorenim.
Old 22.08.2022., 00:49   #2178
Quote:
Aleta Ogord kaže: Pogledaj post
Odlično, sad kad smo definirali da neki imaju djetinjast i glupav razlog da se boje maski, podsjetiti ću vas da ste ne samo na krivom topicu nego i na krivom pdfu za naskakivanje i svađanje sa forumasima koji nose maske i boje se korone.
Smatrajte se upozorenim.
Moje objašnjenje je savršeno logičan, pristojan i istinit odgovor na upit "Zašto su neki ljudi protiv nošenja maski?" koje je Felicita postavila (na ovom topicu).
Nemam namjeru ni na koga naskakivati i svađati se.
Vaše upozorenje je potpuno nepotrebno, u stilu prijetnje i uvredljivo.
Mislim da mi dugujete izvinjenje...

Inače, nakon upozorenja ide nekakva kazna? Brisanje posta, isključenje sa foruma?
Old 22.08.2022., 04:07   #2179
Quote:
ivanaj kaže: Pogledaj post
Moje objašnjenje je savršeno logičan, pristojan i istinit odgovor na upit "Zašto su neki ljudi protiv nošenja maski?" koje je Felicita postavila (na ovom topicu).
Nemam namjeru ni na koga naskakivati i svađati se.
Vaše upozorenje je potpuno nepotrebno, u stilu prijetnje i uvredljivo.
Mislim da mi dugujete izvinjenje...

Inače, nakon upozorenja ide nekakva kazna? Brisanje posta, isključenje sa foruma?
Nije bilo namijenjeno tebi. Oni kojima se obraćam znaju to jer su i dobili kartone.
Isprike ako se nismo razumjeli, ali iz nekih čudnih tehničkih razloga mogla sam samo kvotati ovaj post ili neki drugi, a ne ostaviti samostalni post sa tim sadržajem.
Eto, ispravila sam
Old 22.08.2022., 08:54   #2180
Još informacija o novom cjepivu i preporukama za 2. booster, izdvajam citat prof. dr. Luke Čičin-Šaina u današnjem Novom listu:

"– Kako stvari stoje, cjepiva nisu idealna jer pružaju kratkotrajnu zaštitu. Stoga osobe koje su cijepljene na proljeće ili su dobile “booster” na zimu 2021. godine imaju malo protutijela i nisu zaštićene, ali bi im drugi “booster” pomogao, čak i s postojećim cjepivom. S obzirom na nove valove koji se uvijek iznova kotrljaju, za očekivati je da ćemo se i dalje svakih šest mjeseci morati cijepiti ili zaraziti, pri čemu su posljedice cjepiva daleko blaže od posljedica od infekcije, čak i ako bolest nije jako ozbiljna. Velika Britanija je upravo odobrila bivalentno cjepivo od Moderne, a očekuje se da će i druge zemlje to pratiti, ali je veće pitanje koliko će doza cjepiva biti dostupno i kada. Ujedno, nema nikakvih informacija o dugotrajnosti učinka tog cjepiva i je li u tom smislu bolje od postojećih. Stoga, savjetovao bih osobama koje se nisu inficirale ovog ljeta, a koje nisu primile “booster” u zadnjih šest mjeseci i više, da se docijepe bez da čekaju na bivalentno cjepivo. To naravno ne isključuje mogućnost da će bivalentno cjepivo djelovati bolje, jednom kada postane dostupno, ali ako to baš bude potrebno, s njime ćemo se moći docijepiti i negdje na zimu."
https://www.novilist.hr/novosti/doma...-ili-zaraziti/
Miss Piggy is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:01.