Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
31.08.2022., 08:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Britvice, ne žileti. Pretpostavljam da ih ne mogu odvojiti (plastiku od metala). Žileti su drugo.
|
|
|
31.08.2022., 09:06
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
Cepin40 kaže:
Britvice, ne žileti. Pretpostavljam da ih ne mogu odvojiti (plastiku od metala). Žileti su drugo.
|
ak to ne mogu zivo me zanima kaj rade s tetrapacima 
|
31.08.2022., 12:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Quote:
Sophsy kaže:
Kam se bacaju porculan i keramika?
Imam par polupanih tanjurića.
|
Baci u MKO.
|
|
|
01.09.2022., 13:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
O otpadu dovoljno govori zatvoreno reciklažno dvoršte kod vojarne u Novom Zagrebu, kao i okoliš oko njega. Dok su bili opozicija trubili su na sve strane, a sada i ono što je nekada radilo više ne radi. U roku 10 minuta došla dva automobila i otišla dalje. Sve su to lijepe pričice dok smo opozicija i dok traju izbori, a koliko je tko sposoban vidimo tek kada dođu na vlast. No od onih koji nikada ništa u životu nisu konkretno radili nije ništa ni za očekivati.
|
|
|
01.09.2022., 13:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2016.
|
Ne mogu a da ne komentiram ovaj Tomasević mora da smrce bijelo a vjerovatno i oni koji su ga savjetovali ovakav način odvajanja je neprovediv a kazne čista glupost čistoča ne znas kad dolazi po kante i kanta stoji čitav dan ispred ograde govorim, o kućama i svatko tko prolazi može ubacit u kantu sto hoće a oni bi kaznili mene cista glupost.
|
|
|
01.09.2022., 14:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2021.
|
Još samo jedan fun fact, od 07.08. kada sam prijavio, do današnjeg dana, nisu u stanju zamjeniti kantu od 240 l, za miješani otpad, jer PAZI SAD, trenutno na skladištu NEMAJU kante, pa mole za razumijevanje
Dakle Čistoća ZG, koja je kantu oštetila (polomila poklopac prilikom pražnjenja) nema osnovna sredstva za rad, a onda maštaju o vrećicama od 4kn i kontrolama nemarnih pojedinaca
Fun fact 2: s obzirom da imam susjede koji zbog smanjenih kongitivnih sposobnosti, ne mogu shvatiti da u bio otpad ne smiju bacati mješani otpad, i to nastavljaju činiti i nakon upozorenja, odustao sam od pokušaja pripitomljavanja čobana koji su dojahali u grad
Nagradno pitanje: jel radnici Čistoće odvoze taj biootpad u kojem ima svega osim biootpada??
Oooo da, već nekoliko mjeseci bez problema buksaju sve u kamion, i svi sretni i zadovoljni
Zaključak: nema nikakve šanse da ljudi, koji imaju mentalnih problema, i žestoko pucketanje u predjelu prepona, i ne žele brinuti koja kanta čemu služi, sad idu kupovati neke fucking vrećice, kako bi spasili kornjače na Galapagosu
|
|
|
01.09.2022., 14:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2005.
|
Quote:
Zmiuga loma kaže:
Još samo jedan fun fact, od 07.08. kada sam prijavio, do današnjeg dana, nisu u stanju zamjeniti kantu od 240 l, za miješani otpad, jer PAZI SAD, trenutno na skladištu NEMAJU kante, pa mole za razumijevanje ��
Dakle Čistoća ZG, koja je kantu oštetila (polomila poklopac prilikom pražnjenja) nema osnovna sredstva za rad, a onda maštaju o vrećicama od 4kn i kontrolama nemarnih pojedinaca ��
Fun fact 2: s obzirom da imam susjede koji zbog smanjenih kongitivnih sposobnosti, ne mogu shvatiti da u bio otpad ne smiju bacati mješani otpad, i to nastavljaju činiti i nakon upozorenja, odustao sam od pokušaja pripitomljavanja čobana koji su dojahali u grad
Nagradno pitanje: jel radnici Čistoće odvoze taj biootpad u kojem ima svega osim biootpada??
Oooo da, već nekoliko mjeseci bez problema buksaju sve u kamion, i svi sretni i zadovoljni ����
Zaključak: nema nikakve šanse da ljudi, koji imaju mentalnih problema, i žestoko pucketanje u predjelu prepona, i ne žele brinuti koja kanta čemu služi, sad idu kupovati neke fucking vrećice, kako bi spasili kornjače na Galapagosu
|
Riješenje svega je spalionica otpada, ništa ne odvajaš i sve spaljuješ i što više otpada koje ima veću kalorijsku vrijednost to bolje.
Sve u isti koš i pali brate.
|
|
|
01.09.2022., 15:00
|
|
Neregistrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Tomasevic kaze da ce naplatiti 500 kuna kada nece moci saznati tko u zgradi ne kupuje vrećice!Bas me zanima kako ce uspjeti naplatiti 500 kuna!
|
|
|
01.09.2022., 15:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2016.
|
Quote:
.pero vragec kaže:
Tomasevic kaze da ce naplatiti 500 kuna kada nece moci saznati tko u zgradi ne kupuje vrećice!Bas me zanima kako ce uspjeti naplatiti 500 kuna!
|
Ma svaki sudski spor ce izgubiti jer korisnik ne može cuvat kantu cijeli dan da netko ne baci nesto u nju a isto tako da netko sili da kupujes vrecice kad možes iste takve kupiti mnogo jeftinije.
|
|
|
01.09.2022., 15:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
krekre kaže:
Riješenje svega je spalionica otpada, ništa ne odvajaš i sve spaljuješ i što više otpada koje ima veću kalorijsku vrijednost to bolje.
Sve u isti koš i pali brate.
|
Amen i točka.
Ali zagađenje ali leptiri ali bubamare 😱
Pokušavaju otkriti toplu vodu, i umobolnim rješenjima rade sranja. Milijardu drugih stvari zagađuje okoliš, ali ovo će nas spasiti.
Pisao sam prije par godina Čistoći i pitao : ako su kante zajedničke, i svi stanari bacaju u iste kante, zašto se odvoz ne naplaćuje iz pričuve, pa tamo onda šibaj i kazne
Odgovor je naravno retardiran, članak zakona taj i taj, bla bla bla, računi moraju ići na osobu, OIB vlasnika prostora
Onda sam pitao : "a koliki je moj deo", tj. gdje su ti zamišljeni volumeni spremnika za koji me teretite
Odgovor - nema ga
Sve u svemu još jedan u nizu debilnih prijedloga, koji nema niti mikrošansu zaživjeti
|
|
|
01.09.2022., 15:32
|
|
Grand Admiral
Registracija: Jan 2015.
|
Danas su potvrdili da nove shema kreće s 1.10., pa je moje pitanje je li grad riješio sortiranje i zbrinjavanje skupljenog otpada?
Ili mi to odvajamo, da bi oni opet skupili na hrpu?
|
|
01.09.2022., 15:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
U vezi kazni, piše da će višestambenim zgradama kazna biti 1000 kuna. Kako će se to naplatiti? Podijeliti prema broju prijavljenih stanara?
|
|
|
01.09.2022., 15:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Quote:
averagejoe kaže:
U vezi kazni, piše da će višestambenim zgradama kazna biti 1000 kuna. Kako će se to naplatiti? Podijeliti prema broju prijavljenih stanara?
|
Ovo je rečenica sa Index portala
Quote:
Kazne iznose 500 kuna po članu kućanstva, a 1000 kuna u višestambenim zgradama.
|
Je li to znači da će svaki član u zgradi dobiti 1000 kuna? Pa će onda na računu biti prikazan ukupni iznos, ovisno o broju prijavljenih?
|
|
|
01.09.2022., 16:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
averagejoe kaže:
Ovo je rečenica sa Index portala
Je li to znači da će svaki član u zgradi dobiti 1000 kuna? Pa će onda na računu biti prikazan ukupni iznos, ovisno o broju prijavljenih?
|
I to sam također pitao, zašto ne naplaćuju odvoz otpad po broju članova, jer otpad stvaraju ljudi, a ne kvadrati stambenog prostora, odgovor je opet bio, bla bla bla
Sada imaš paradoks da stan od 35 i 150 kvadrata plaća isti iznos za odvoz. Pa će istu kaznu plaćati svi.
Eee, i sad sam se sjetio, kod mene u zgradi, 7 godina nakon useljenja nisu imali evidentirane sve stanove, pa ti susjedi 7 godina nisu plaćali ništa.
Pitam Čistoću ZG, odkud vučete podatke u vezi broja stanova i vlasništva istih, odgovor je od GSKG-a, pitam GSKG, oni vraćaju lopticu na Čistoću, ne moram niti reći, da zgrada uopće nije nikad bila pod upravom GSKG.
Znači toliko su aljkavi i mrljavi u svemu, da su ovo sve mokri snovi, a ne neki ozbiljan projekt
|
|
|
01.09.2022., 16:36
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Quote:
zekee kaže:
Ma svaki sudski spor ce izgubiti jer korisnik ne može cuvat kantu cijeli dan da netko ne baci nesto u nju a isto tako da netko sili da kupujes vrecice kad možes iste takve kupiti mnogo jeftinije.
|
Nadam se da se zajebavaš. Iako vjerojatno trolaš namjerno.
Jel ti za prepaid bon za mobitel od 90 kn kažeš, neću to platiti 90 kn, papir vrijedi 0,13kn i naplatite mi 13 lipa? Sustav vrećica funkcionira na način da kupnjom vrećice potpomažeš sustav da se pokriju troškovi, a ne da vrećicu plaćaš koliko košta njena izrada 
|
|
|
01.09.2022., 16:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2015.
|
Kad će doći novi paketi vrećica za odvajanje? Ja žutih nemam već duže vrijeme.
|
|
|
01.09.2022., 16:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ashala2202 kaže:
Kad će doći novi paketi vrećica za odvajanje? Ja žutih nemam već duže vrijeme.
|
Pa jel nije doktor sad na pressici rekao da se plastika može odlagati u bilo koje plastične vrećice 🤣🤣🤣
Firma koja štanca vrećice, sad radi plave vrećice, i neće sad svako malo šaltati liniju u tvornici, da bi ti dobio žute vrećice 🤣
|
|
|
01.09.2022., 16:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2015.
|
Oni škarnicli za kruh, pola plastika pola papir, idu u plastiku ili papir?
|
|
|
01.09.2022., 16:50
|
|
Zivot je igra, na tebi je
Registracija: Sep 2013.
|
Quote:
Zmiuga loma kaže:
|
Krivo si cuo/la. Rekao je da nema potrebe dostavljati žute vrećice kućanstvima koje imaju žuti kontejner i da mogu u bilo kojoj vrećici staviti u žuti kontejner.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:11.
|
|
|
|