|
|
02.09.2022., 08:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2021.
|
koji je period uračunat u to? godišnje ili?
|
|
|
02.09.2022., 10:04
|
|
I pjesnik je radnik.
Registracija: Nov 2020.
|
Quote:
grummer kaže:
koji je period uračunat u to? godišnje ili?
|
Cijena sata s Cvitanom iznosi oko 40-50€ (!). 30-40 sata je minimalno potrebno da napredak bude zadovoljavajuć.
|
02.09.2022., 11:53
|
|
Registrirani korisnik
|
ne razumijem.. na lichessu mu piše 30 eura po satu
anyway, od ponuđenih sa naših govornih prostora možda najbolji omjer cijene i kvalitete bi mogao dobiti od
dejana marjanovića (bih).. intermajstor solidne snage, a lekcije su mu 20 eura sat..
ne mora te nužno poučavati velemajstor da bi došao do snage mk/fm..pa i im
|
|
|
02.09.2022., 14:06
|
|
I pjesnik je radnik.
|
Quote:
grummer kaže:
ne razumijem.. na lichessu mu piše 30 eura po satu  (*)
anyway, od ponuđenih sa naših govornih prostora možda najbolji omjer cijene i kvalitete bi mogao dobiti od
dejana marjanovića (bih).. intermajstor solidne snage, a lekcije su mu 20 eura sat..
ne mora te nužno poučavati velemajstor da bi došao do snage mk/fm..pa i im
|
Hvala ti, mogu dobiti link na ovo (*)
Volio bih lekcije uživo, iz Rijeke sam.
|
02.09.2022., 15:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mathematicar kaže:
Hvala ti, mogu dobiti link na ovo (*)
Volio bih lekcije uživo, iz Rijeke sam.
|
https://lichess.org/coach/Frontier96
|
|
|
02.09.2022., 16:35
|
|
Registrirani korisnik
|
|
|
|
03.09.2022., 11:33
|
|
I pjesnik je radnik.
|
Quote:
grummer kaže:
|
Plameni cvijet...
30€ je malo manje od moje dnevnice u Konzumu.
Vidjet ću, ako budem dobio pravo na stipendiju, moguće je. Cvitan je jako dobar učitelj, a pošto idem u njegov šahovski klub možda snizi cijenu. Već bi 20€ bilo puno lakše za novčanik. Kako je 40-ak sati potrebno da se vidi zadovoljavajuć napredak, to znači puno eurića...
Vrlo sam ozbiljan u svome radu, a mislim da imam talenta kojega doduše nisam razvijao kada je trebalo. No, sada (možda) budem imao priliku za to. Još sa psihijatricom moram razriješiti problem kronično niske motivacije i odraditi određene terapije za kroničnu bol pa se mogu posvetiti šahu. Prije ovih problema, bio sam bager i po znanju matematike, rekao bih top 20 u Hrvatskoj u svojoj generaciji (a nisam išao u matematičku gimnaziju). Sada sam duboko potonuo po tom pitanju.
|
05.09.2022., 05:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Gledam noćas na YouTubeu i ne mogu vjerovati! Ovi kompjuteri su prava napast! Stockfish
15 protiv Aleksandre Botez. Kompjuter joj kao bijeli u trećem(!!!) potezu da damu za pješaka na f7, bez ikakve kompenzacije i dobije je za tridesetak poteza!
A ja? Igram protiv računara na petoj razini, na lichessu rejting oko 2000, što je otprilike i moj
rejting i dobijam tri od četiri partije. Međutim na razini 6 (lichess rating oko 2300), ne mogu
se sastati sa partijom, jedva da dobijem jednu od deset.
|
|
|
05.09.2022., 09:09
|
|
I pjesnik je radnik.
|
https://lichess.org/hz406vY2Ulnl
Pao sam u blitzu na Lichessu za stotinjak, a na Chess.com za 30 bodova, no evo partije.
|
07.09.2022., 03:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Gdje je nestao covjek (rampart)?
|
|
|
07.09.2022., 09:39
|
|
I pjesnik je radnik.
|
A ja se sve nešto trudim da budim temu, ali šahisti spavaju.
|
07.09.2022., 12:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
tu je rampart
vidim neato carlsen optuzuje nekoga za varanje nakon sto je sa bijelima izgubio partiju.
jel zna netko nesto vise? na godisnjem sam pa slabo pratim i igram...
|
|
|
07.09.2022., 14:02
|
|
untitled
Registracija: Aug 2008.
|
Quote:
rampart kaže:
tu je rampart
vidim neato carlsen optuzuje nekoga za varanje nakon sto je sa bijelima izgubio partiju.
|
Neizravno je optužio Hansa Niemana za varanje i povukao se s turnira.
Jos je iza toha Hans lupetao gluposti u analizi u interviewu. I jos rekao da je pripremio varijantu, a Carlsen tu varijantu nije u životu igrao. Pogledaj Hikaruov komentar.
Inace Hans Niemann Ima povijest varanja. I sam je priznao da je na Chess com koristio engine. doduse imao je 12 godina. dva puta je imao ban na Chess. com.
Tesko je zamjeriti klinču od 12 godina i to preslikati na sah na ploči.
Jedna od teorija je da je netko iz Carlsen ovog tima javio ovom koju varijantu će igrati Carlsen.
Hikaru kaze da je za to nula posto sanse, da Carlsen radi cijeli život s 5 ljudi od najvećeg povjerenja.
Na kraju je cinjenica da je Carlsen igrao loše.
Čini mi se da se Carlsen poceo opako gubiti.
Tko zna tko je tu šta zabrijao.
|
07.09.2022., 14:06
|
|
tu sam dok ne odem
Registracija: Apr 2008.
|
postoje sumnje da je neumann znao koje će otvaranje igrati carlsen jer je ovaj odigrao neko opskurno otvaranje koje je odigrao samo 1 u životu na turniru, neka varijacija Catalana.
nadalje, bila je čudna analiza neumanna nakon partije s alirezom gdje se nije baš snašao objašnjavajući vlastite ideje i poteze u igri.
no, jučer je neumann u dosta emotivnom nastupu poreknuo bilo kakvo varanje, dođe ti čovjeka žao. link na taj video: https://www.youtube.com/watch?v=CJZuT-_kij0
problem je što je iza carlsena stala većina šahovske zajednice (koja je ionako dosta mala), među njima i hikaru koji je zaštitno lice šaha. naravno da će to sve skupa dovesti do lynch moba.
osobno mislim da se trebalo čekati nakon turnira s bilo kakvim drastičnim potezima, carlsen je to dosta loše odigrao, šahovskim rječnikom napravio je blunder. ovo može štetiti samo njegovoj reputaciji ako se pokaže da je neumann fair and square odradio turnir na kojem je btw trenutno drugi od devet.
EDIT: odgovorio je taman Bjesomar u isto vrijeme
|
07.09.2022., 14:13
|
|
untitled
Registracija: Aug 2008.
|
Ne bih se baš složio da je iza Carlsena stao Hikaru 100%. Između redova je izrazio sumnju ali je i rekao da je 0 posto sanse da je netko dojavio Hansu pripremu.
S druge strane čini mi se da je Gotham chess stao 100% iza Hansa.
Na kraju krajeva, nek se uzburkala voda, to je dobro za popularnost šaha 
|
07.09.2022., 14:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Quote:
rampart kaže:
tu je rampart
|
Vidio partiju na MERIKARD ŠAH kanalu prije dva dana - IM Rikard Medančić, koji se tijekom
analize često čudio potezima svjetskog prvaka. Ne samo sumnjivom otvaranju, već i kasnije u središnjici,pa je na kraju završnice bilo prekasno za popravak.
S druge strane, protivnik Hans Niemann Moke nije odigrao posebno spektakularno već je
samo kažnjavao Magnusove blundere. Inače, moguća zvijezda u usponu, sa rejtingom
nešto ispod 2700.
Za pretpostaviti je da bi i neki drugi igrač slične snage mogao to odraditi, odnosno, Magnus
je sam kriv za svoj poraz.
|
|
|
07.09.2022., 17:22
|
|
tu sam dok ne odem
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
Bjesomar_ kaže:
Ne bih se baš složio da je iza Carlsena stao Hikaru 100%. Između redova je izrazio sumnju ali je i rekao da je 0 posto sanse da je netko dojavio Hansu pripremu.
S druge strane čini mi se da je Gotham chess stao 100% iza Hansa.
Na kraju krajeva, nek se uzburkala voda, to je dobro za popularnost šaha 
|
kako hikaru nije stao 100% iza carlsena? doslovno je live streamao i 4 sata se rugao niemannu, pogotovo ono kad je umirao od smijeha što hans muca i jedva objašnjava svoje poteze protiv alireze.
taj hikaru je i inače vrhunski trol.
|
10.09.2022., 10:47
|
|
losing is not an option..
Registracija: Jan 2009.
|
po meni je nepotrebno plaćati šahovske trenere...
jedino ako imati novaca na bacanje...ali to je samo moje mišljenje,
200-300 kn jkošta sat vremena,a treba ti minimalno 40-ak sati da postigneš "nešto"
to je debelo preko 1000 eura.
ne isplati se...igrajte na platformama,mogu se analizirati partije,i lagano.
treneri koji čitaju me vjerojatno psuju,ali smatram da netko tko ima 1700-2000 rejting ne treba trenera.
eventualno početnici koji su imućniji i žele "naučiti" šah ,pa ajde,to nekako.
postoje knjige,internet,u klubu razmjenjivanje iskustva,analiziranje partija itd,
eto.
P.S. "ovaj2 što je varao protiv magnusa,na koju foru je varao,čitam već i prije par puta?
ako je varao uopće protiv Norvežanina.
kako se uopće može to desiti,pa na velikim turnirima su rigoroune kontrole?
|
10.09.2022., 17:46
|
|
I pjesnik je radnik.
|
Quote:
be real kaže:
po meni je nepotrebno plaćati šahovske trenere...
jedino ako imati novaca na bacanje...ali to je samo moje mišljenje,
200-300 kn jkošta sat vremena,a treba ti minimalno 40-ak sati da postigneš "nešto"
to je debelo preko 1000 eura.
ne isplati se...igrajte na platformama,mogu se analizirati partije,i lagano.
treneri koji čitaju me vjerojatno psuju,ali smatram da netko tko ima 1700-2000 rejting ne treba trenera.
eventualno početnici koji su imućniji i žele "naučiti" šah ,pa ajde,to nekako.
postoje knjige,internet,u klubu razmjenjivanje iskustva,analiziranje partija itd,
eto.
P.S. "ovaj2 što je varao protiv magnusa,na koju foru je varao,čitam već i prije par puta?
ako je varao uopće protiv Norvežanina.
kako se uopće može to desiti,pa na velikim turnirima su rigoroune kontrole?
|
Nemaš pojma koliko se napredak ubrza s osobnim trenerom. Sa Cvitanom vjerujem da mogu postati čak možda i IM, ali ako me trenira godinama.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:40.
|
|
|
|