Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.09.2022., 06:24   #181
Quote:
bug_lady kaže: Pogledaj post
danas i sutra slozenac:
/ radila sam salsu (kuhana 3h: cherry r., jalapenjo, bosiljak, ljutika, istarsko maslinovo, cesnjak, shiraz).
/ slojevi: gril patlidzani - salsa- kelj i govedina (zgotovljeni zasebno u eoku) -dimljeni tofu i stilton- gril patlidzan - salsa... pa se zapeklo
prilog je zelena salata
danas ostaci popunjeno sa: avokado, cherry rajčice gril piletina i makdouss (kupljeni) https://www.196flavors.com/syria-makdous/
Old 28.09.2022., 07:22   #182
Flan od bundeve (jaja, 20% kis.vrhnje, ribani O.Amsterdam, muškatni o., sjeckana kadulja, sjeckani pršut odozgo). Prvo u kupelji pa zapeći izvan.
Zel. salata, koju već nađem na kvart. placu, fige za neku endiviju (regicu ili eskarijol).
FineGold is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2022., 07:27   #183
Quote:
FineGold kaže: Pogledaj post
Flan od bundeve (jaja, 20% kis.vrhnje, ribani O.Amsterdam, muškatni o., sjeckana kadulja, sjeckani pršut odozgo). Prvo u kupelji pa zapeći izvan.
Zel. salata, koju već nađem na kvart. placu, fige za neku endiviju (regicu ili eskarijol).
Old 28.09.2022., 17:03   #184
pečena hokkaido tikva, teleća jetrica sa karameliziranim lukom
Magenta123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2022., 20:28   #185
Brzinski, omlet na maslacu, zelena salata s rajcicama i krastavcima, avokado.
honeychild is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2022., 20:47   #186
Juha od puter tikve
Zapečene capalinke od sira
K84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2022., 22:35   #187
Francuska mješavina za ratatouille obilato posuta grana padanom..
Punozrnati kruh..

Za desert kava sa šlagom..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Loreanna is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2022., 23:06   #188
bučnica od jučer, opet premazana hladnoprešanim uljem i zapečena za još veći crunch drugi dan, salata od paprike, luka, paradajza, cherryja, fete, maslinova ulja, majoneze i zelenoga sečuanskoga papra.

crunchy stvari esencija su života. nije bottura lud.
mckenzie85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2022., 09:40   #189
Faširanci, pire od karfiola sa maslacem i koprom, salata s avokadom
honeychild is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2022., 09:50   #190
Noodles od patlidjana, umak: sporo pecene cherry rajcice, kapari, cesnjak, bijelo vino i losos

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Magenta123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2022., 10:48   #191
u planu su shakshouka i focaccia.
mckenzie85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2022., 18:06   #192
lososa iz tave i krumpir salatu s fetom
xavierkat is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2022., 18:26   #193
Quote:
mckenzie85 kaže: Pogledaj post
u planu su shakshouka i focaccia.
shakshouka & focaccia, it was!
mckenzie85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2022., 18:34   #194
Wannabe komiška pogača.
Brzo tijesto (svega par sati dizanja), još brža šalša i slani inćuni (oni očišćeni koji mi nisu stali u teglicu s uljem, otud i ideja). S obzirom na hektiku, ispalo sasvim dobro.
FineGold is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2022., 18:37   #195
Quote:
mckenzie85 kaže: Pogledaj post
shakshouka & focaccia, it was!
Shaksouka izgleda fenomenalno .

Kod mene danas lazanje, izvukla iz frizera, nisam se mogla natjerati kuhat jucer...
Doria is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2022., 18:42   #196
Quote:
Doria kaže: Pogledaj post
Shaksouka izgleda fenomenalno .

Kod mene danas lazanje, izvukla iz frizera, nisam se mogla natjerati kuhat jucer...
hvala
luk, češnjak, paprika, rajčica, cherry, kumin, korijander, ras el-hanout, čili, za'atar, med. meni najdraže jelo, a doručak mora biti u bilo koje doba dana umrem kad vidim da ljudi samo stave jaja u paradajz, začini su bit.
mckenzie85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2022., 18:57   #197
Nisam ju nikad radila tako kak se spada s hrpom zacina. Obicno sam improvizirala nesto ala sataras i u to uvalila jaja .
Nije da u "sataras" ne idu zacini, al nije to to. Med je tamo umjesto secera da ublazi kiselkasto?
Doria is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2022., 19:04   #198
Quote:
Doria kaže: Pogledaj post
Nisam ju nikad radila tako kak se spada s hrpom zacina. Obicno sam improvizirala nesto ala sataras i u to uvalila jaja .
Nije da u "sataras" ne idu zacini, al nije to to. Med je tamo umjesto secera da ublazi kiselkasto?
više paradajzi nisu u peaku. uvijek dodam ili šećera, meda ili javorovog sirupa u razne šalše i bilo što od paradajza kad više nisu u svom primeu. jednostavno nisu dosta slatki pa pomogneš malo.

probaj s kuminom i korijanderom, oni su baš baza toga orijentalnoga štiha i najčešći začini za shakshouku. dići će je na novi level. inače su jaja u kečapu ili huevos rancheros.
mckenzie85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2022., 19:24   #199
Secer stavljam u paradajzasta jela uvijek, nisam nikad s medom probala, zvuci fino, zapamtiti cu!

Jaja u paradajz sosu radim cesto inace (posirana u sosu jel). To je baka radila, sumnjam da je cula za huevos rancheros .
Doria is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2022., 19:53   #200
doria, ja obožavam jaja u sosu (i sos uopće, posebno bakin ), ali shakshuka zapravo nema puno veze s tim okusima, baš jer je intenzivno aromatizirana začinima koje inače kod nas nismo tradicionalno koristili u kuhanju.
meni je ovaj recept omiljen kao guideline jer je dobar balans suhih i svježih začina (šafran slobodno preskočiš), ali dobro kaže mckenzie, igranje je dobrodošlo (žlica harisse je recimo uvijek dobrodošla, kao i korijander, a ako nemam svježih začina, često i sama uvalim zaatar po vrhu, itd.)
xavierkat is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:18.