Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Kupovanje na internetu

Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.01.2019., 22:34   #121
Quote:
juretherebel kaže: Pogledaj post
Ako je US mail small pack za $8.50 onda izgleda kao da bi išlo običnom poštom (USPS pa Hrvatska pošta) no ako ide preko UPS-a onda možeš očekivati dodatne troškove 100njak kn.
Al cini se da nije USPS jer druga opcija je USPS i s njima nikad problema
Choose Your Shipping Method
 2) US POSTAL SERVICE USPS INTL PRIORITY MAIL: INTL US POSTAL SERVICE PRIORITY $33.56 
100kn...ok
_seo_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.01.2019., 22:36   #122
Quote:
_seo_ kaže: Pogledaj post
Al cini se da nije USPS jer druga opcija je USPS i s njima nikad problema
Choose Your Shipping Method
 2) US POSTAL SERVICE USPS INTL PRIORITY MAIL: INTL US POSTAL SERVICE PRIORITY $33.56 
100kn...ok
A ne znam dok sam prije narucivao iz USA, nitko nije slao UPS-ovim jeftinim uslugama, no mozda se promijenilo.

Mozes im naprosto poslati email i pitati.
juretherebel is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2019., 09:10   #123
Pozdrav ,primam paket od UPS-a iz Francuske al uanime me kako na njihovom webu naštimat datum distave kao što se to može kod svih ovih naših dostavnih službi?

Poslano sa mog ANE-LX1 koristeći Tapatalk
xTheLuka1998x is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2020., 20:14   #124
Koja nelogičnost u putovanju ovih paketa. Znači imam dva potpuno različita paketa, jedan sa Fredperry.com iz UK, drugi sa Diesel.com iz Njemačke, i potrefilo mi se da su se u gotovo isto vrijeme našli u ISTOM skladištu u Njemačkoj i sad očekuješ da će ih tamo razvrstat u isti kamion/avion i poslat u istom smjeru za Hrvatsku no ne, jedan ode za Italiju drugi za Austriju

Paket iz Njemačke:

Quote:
21/01/2020 12:31 Munich, Germany - Arrival Scan
21/01/2020 13:10 Munich, Germany - Departure Scan
21/01/2020 16:55 Herne-Boernig, Germany - Arrival Scan
21/01/2020 21:05 Herne-Boernig, Germany - Departure Scan

22/01/2020 13:30 Vienna, Austria - Arrival Scan

Paket iz UK:

Quote:
21/01/2020 6:33 Stanford Le Hope, United Kingdom - Arrival Scan
21/01/2020 10:26 Stanford Le Hope, United Kingdom - Departure Scan
21/01/2020 19:10 Herne-Boernig, Germany - Arrival Scan
21/01/2020 20:40 Herne-Boernig, Germany - Departure Scan

22/01/2020 17:54 Milano, Italy - Arrival Scan
soundvision is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2021., 11:43   #125
Pozz
Sigurno je vec bilo pitanje al nemogu nac odgovor.
Naravno nisam znao da to sto kupim na netu ,da ce doc ups-on.
Oni jedva docekali da uzmu 160kn...
Dal je moguce to izbjec jer sam bio cuo da ako je samo jedna vrsta robe da netreba spediciska deklaracija il tako nesto...
Da li ako nepreuzmem robu mogu dobit refound.kupljeno na etsyju...thx
mivo is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2021., 12:32   #126
Quote:
mivo kaže: Pogledaj post
Dal je moguce to izbjec jer sam bio cuo da ako je samo jedna vrsta robe da netreba spediciska deklaracija il tako nesto...
Da li ako nepreuzmem robu mogu dobit refound.kupljeno na etsyju...thx
Prvi glas ovo da ne treba deklaracija. Iz koje države to dolazi?
Ako nije EU mora na carinu.

Ovo za refund ovisi do platforme i trgovca
juretherebel is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2021., 12:39   #127
Quote:
Prvi glas ovo da ne treba deklaracija. Iz koje države to dolazi?
Ako nije EU mora na carinu.

Ovo za refund ovisi do platforme i trgovca
Pa bilo je da ako je jedna stvar da sam mozes ispunit...al neznam dal je to bilo za hr.postu,,,za ups sigurno nije al oni to nisu dopustali... Indija...a ok...jel hrvatska posta naplacije te spediterske usluge?
mivo is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2021., 14:43   #128
Pošta naplaćuje 18,50 kuna
Old 12.11.2021., 15:51   #129
Quote:
mivo kaže: Pogledaj post
Pa bilo je da ako je jedna stvar da sam mozes ispunit...al neznam dal je to bilo za hr.postu,,,za ups sigurno nije al oni to nisu dopustali... Indija...a ok...jel hrvatska posta naplacije te spediterske usluge?
Ti mislis na to kada nesto salješ u inozemstvo pa sam ispunjavaš carinsku deklaraciju? To nema veze sa primanjem pošiljke iz države koja nije EU
juretherebel is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2021., 20:40   #130
Quote:
Ti mislis na to kada nesto salješ u inozemstvo pa sam ispunjavaš carinsku deklaraciju? To nema veze sa primanjem pošiljke iz države koja nije EU
Prije kad bi narucio jednu stvar izvan hr,kasnije eu,nije trebalo imat speditera,a ako si narucio razno trebalo je imati...kod upsa uvjek moraju radit spediciju i to naplate...zasto posta.hr to nije naplacivala? ...da je moj paket doso drugom kurirskom sluzbom nista nebi platio mozda.
mivo is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2021., 21:30   #131
Nema veze sa brojem komada nego je prije do nekih 160kn bilo oslobodjeno pa su pustali male paketice, a sada se oporezuje sve pa nema iznimki.

Ima vec neko vrijeme

https://carina.gov.hr/vijesti/e-trgo...21-godine/9533
juretherebel is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.12.2021., 22:11   #132
Pozdrav, vidim da se ovdje pisalo o UPS-u pa rekoh da pitam. Ja sam danas dobila tracking info da će mi paket doći s njima i to UPS Standard opcijom. Paket se šalje iz Italije.

E sada ja nikada nisam primila neki paket od njih i nemam nikakvog iskustva pa me zanima kakva je politika kod njih? Jel zovu prije dostave, dostavljaju li uopće oni ili proslijede Hrvatskoj pošti, kakvi su što se tiče premještanja dana dostave... Bilo kakve info bile bi korisne! Nalazim se u Puli.

Hvala puno!
Kupresak10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2022., 11:55   #133
Quote:
Kupresak10 kaže: Pogledaj post
Pozdrav, vidim da se ovdje pisalo o UPS-u pa rekoh da pitam. Ja sam danas dobila tracking info da će mi paket doći s njima i to UPS Standard opcijom. Paket se šalje iz Italije.

E sada ja nikada nisam primila neki paket od njih i nemam nikakvog iskustva pa me zanima kakva je politika kod njih? Jel zovu prije dostave, dostavljaju li uopće oni ili proslijede Hrvatskoj pošti, kakvi su što se tiče premještanja dana dostave... Bilo kakve info bile bi korisne! Nalazim se u Puli.

Hvala puno!
Eto, ja sam u ZG, ali me zanima potpuno ista stvar kao ovdje gore navedeno.
Paket iz Italije......
Da li se proslijedjuje HPu ili oni dostavljaju svojom sluzbom direktno ?
kvart99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2022., 21:40   #134
UPS paketi normalno dolaze UPS-om, nema nikakvog prosljeđivanja HP-u.

Dostavljač prije dolaska često zna nazvati 20tak min ranije, da, iako to ovisi o liku koji dostavlja i nije nikakvo pravilo. Što se tiče odabira drugog dana dostave - sve se može dogovoriti sa njihovom službom za korisnike, na žalost ove online opcije što se vide na USA UPS stranicama ne funkcioniraju za HR UPS i bilo kakva promjena mora se odraditi telefonski.
soundvision is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2022., 00:50   #135
Quote:
soundvision kaže: Pogledaj post
UPS paketi normalno dolaze UPS-om, nema nikakvog prosljeđivanja HP-u.

Dostavljač prije dolaska često zna nazvati 20tak min ranije, da, iako to ovisi o liku koji dostavlja i nije nikakvo pravilo. Što se tiče odabira drugog dana dostave - sve se može dogovoriti sa njihovom službom za korisnike, na žalost ove online opcije što se vide na USA UPS stranicama ne funkcioniraju za HR UPS i bilo kakva promjena mora se odraditi telefonski.
Sto nije Overseas? Ja sam pred koju godinu sa Njemackog Amazona narucio nesto sto je islo UPS-om pa je Overseas dostavio. Mozda ovisi o kategoriji usluge (Economy vs Express)
juretherebel is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2022., 06:48   #136
To mi je prvi glas za Overseas, dosta često primam pošiljke preko UPS-a i uvijek UPS dostavlja. Evo ovaj mjesec sam imao 3 pošiljke (2 iz Italije i 1 iz Nizozemske) i isto dostavio UPS. Inače znam da iz tih germanskih zemalja pošiljke od Austrijske pošte preuzima Overseas kod nas (mislim da su oni čak i vlasnici istog) pa jesi siguran da tvoje nije poslano iz Austrije običnom poštom?
soundvision is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2022., 17:15   #137
Overseas se preslozio u neku novu firmu i povezani su sa austrijskom postom.

No ovo je bas bio UPS. Sjecam se da je Overseas dostavljao jer je tada bilo to sve u banani, "dolazili" su triput, bez da su ikada zvonili na vrata, opcenito veliko sranje. To je bilo ljeto 2017. Od tada se Overseas navodno popravio, i mislim da i dalje dostavlja Amazon pakete, samo ne znam ide li i dalje od Njemacke UPS-om

juretherebel is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2022., 22:42   #138
Zna možda itko što s paketom koji recimo u subotu ujutro sleti u Zagreb? Stoji li to negdje na aerodromu do ponedjeljka ili ga lokalni zastupnik (Rhea) pokupi i vikendom, iako piše da ne rade vikendom?

EDIT: Ako tko još traži odgovore na gornja pitanja, UPS ima zastupnika za RH koji radi dostavu pod njihovim brendom. Tako da su vozila i uniforme UPS. Do sad su svaki put nazvali prije dolaska i obično došli dan ili dva ranije od onog što je bilo navedeno. Čim je paket u HR na trackingu, idući dan su ga dostavili.
bb18 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:35.