Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Audio i video tehnika

Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.10.2022., 18:04   #21
Analogni interkonekti i zvučnički kabeli dakako da kvalitetom utjeću na zvuk sustava.

Coax, AES/EBU također utjeću.
Za optičke nisam primjetio neke razlike.
USB (na asinkronim ext. DAC-evima) uglavnom rade razliku, ali i ne moraju.

Strujni također rade razliku, ali ne (podjednako) na svim uređajima.

Niti s jednim od ovih kabela nećeš generalno/suštinski promijeniti osnovni karakter zvuka sustava.
Za to mijenjaj zvučnike, sobu ili ostale komponente sustava.
olif is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2022., 19:34   #22
hehe, olife, odgovor u tvom stilu. Nešto si rekao a zapravo niš nisi rekao.
"USB uglavnom rade razliku, ali i ne moraju."
Ja sam bar na čisto s tim da USB kabel, ako je ispravan, da ne čini razliku.
AKG is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2022., 20:04   #23
Kako su svi fini i pristojni otkako je moderatorica zaprijetila hlađenjem.
Ide li tko na ovo? Uvijek je lijepo kad netko bude, pa ovdje napiše dojmove.
Old 06.10.2022., 09:05   #24
Quote:
AKG kaže: Pogledaj post
hehe, olife, odgovor u tvom stilu. Nešto si rekao a zapravo niš nisi rekao.
"USB uglavnom rade razliku, ali i ne moraju."
Ja sam bar na čisto s tim da USB kabel, ako je ispravan, da ne čini razliku.
Ajd, da budem jasniji !

Kod mene su konkretno na svakom DAC-u USB kabeli radili razliku !
Na nekima veću, a na nekima manju, što je i za očekivati.
olif is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2022., 10:04   #25
Usb kabel u teoriji nebi smio raditi razliku, kod paketnog prijenosa podataka svi paketići sa zaglavljem koji su poslani moraju i stići na odredište, jedNaki. Ako postoji razlika u zvuku tj. netko je čuje skidam kapu.
Epidemiolog is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2022., 10:14   #26
Quote:
konjokradica kaže: Pogledaj post
Zna li tko od audiofila kakva je priča sa zvučničkim kabelskim jumperima? Je li uvijek preporučljivo staviti jumpere istog proizvođača zvučničkih kabela ili nije pravilo (npr. mogu se staviti jumperi koji imaju sličan zvučni potpis; otvoreni, detaljni kabeli vs topli, zagasitiji kabeli)?
Neda mi se sada tražiti slike na kojoj bi bilo vidljivo 100% to što želim pokazati, ali gotovo isti materijal na zvučniku se koristi kao jumper i kao unutrašnja veza između terminala i PCB skretnice.

Quote:
Epidemiolog kaže: Pogledaj post
Usb kabel u teoriji nebi smio raditi razliku, kod paketnog prijenosa podataka svi paketići sa zaglavljem koji su poslani moraju i stići na odredište, jedNaki. Ako postoji razlika u zvuku tj. netko je čuje skidam kapu.
To je točno ako se koristi HID ili CDC gdje na odredište stiže 100% ono što je i poslano.

Nažalost, to nije točno za asynchronous USB koji se danas uglavnom koristi u audiu.
smoothjazz is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2022., 10:54   #27
Da, nažalost; USB protokol baš i nije rađen/idealan za Hifi Audio (nije ni SPDIF).

Kod asinkronih USB DAC-eva, nema Error Correction niti Resend podataka.
Sve se odvija u realnom vremenu.
Kada i stignu svi podaci identično, moguća greška u vremenskoj domeni može dati razliku u zvuku.
olif is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2022., 12:17   #28
Quote:
smoothjazz kaže: Pogledaj post
Neda mi se sada tražiti slike na kojoj bi bilo vidljivo 100% to što želim pokazati, ali gotovo isti materijal na zvučniku se koristi kao jumper i kao unutrašnja veza između terminala i PCB skretnice.

To je točno ako se koristi HID ili CDC gdje na odredište stiže 100% ono što je i poslano.

Nažalost, to nije točno za asynchronous USB koji se danas uglavnom koristi u audiu.
Nije isto , materijal buksni je bronca koja je pozlaćena.
Limići su pleh.
Ima ovih nekih koji kao prodaju od čistog bakra konektore ali to je nemoguće jer je bakar mekan i oksidira.
Wbt ima kombinaciju tvrde plastike i središnjeg bakrenog dijela koji je pozlaćen i učvršćen u sredinu plastike.
Ali to na kraju sve ima malo veze kad vidiš kakve očajne dielove proizvođači koriste u skretnici pa ona je još sve i na konektore pa najjeftinije ožićenje.
O samim driverima da i ne govorimo. Ta buksne kakva god neće nigog spasit.
Sveti Ilija is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2022., 15:55   #29
Gramofonska ručka vrijedna 14500 eura. Graham Engineering Inc.
Zna li netko kakvog koncepta su ovi zvučnici i koliko koštaju?
Ili ovo pojačalo snage?
Sve će to biti na Too Loudu. Ja ne idem. Kao prvo, zadovoljan sam svojim sistemom, znam kako eventualno poboljšati zvuk bez posjete sajmu gdje se prodaju uređaji i zvučnici cijene novih automobila i nekretnina u centru grada. Jasno mi je da se trgovci moraju reklamirati, ali meni je to samo još jedan konzumeristički shitfest. Postoje audiofilski dućani, Njuškalo i svatko uz malo truda i vremena može naći ono što ga zanima i što si može priuštiti.
Old 07.10.2022., 12:08   #30
Kliknite na Program i otvorit će vam se ponuda...
1. Steinway Lingdorf Model A zvučnici, 27 500 eura
2. Marten Mingus Orchestra, referentna Nagra elektronika i WAY Cables ožičenje, preko 600 000 eura
3. Magico M6 zvučnici, 235 000 eura
4. Spendor Classic 200 Ti zvučnici, 30 000 eura
I tako redom. Bit će još skupih i valjda jeftinijih zvučnika i uređaja. Izgleda da su od ova 4, Steinvay Lingdorf i Spendor zvučnici za sirotinju. Svaki par košta pišljivih 30 000 eura, možda budu jeftiniji uz sajamski popust.
Old 07.10.2022., 12:37   #31
14.00 – 15.00

RADIONICA: Što i kako slušati u glazbi?
Too Loud blog, soba 914, 9. kat

Ovo će vjerovatno biti lupetanje prazne slame za anale.
Evo prilike tko želi propustit nedjeljni ručak.
Ne znam da li je itko slušao cmizdravog kad je imao tribinu kako je uređivao svoju sobu koju je nazvao aquaroom.
Sveti Ilija is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 14:05   #32
Quote:
Muljuzator kaže: Pogledaj post
Dali na "skuplje" zvučnike stavlja soft dome i ribbon tweetere zajedno.
https://www.dali-speakers.com/en/pro.../opticon-6-mk2
Soft dome je velik, 29mm, pa su stavili ribonac da pokriva 10-20k, jer ima puno bolju disperziju tamo. Mudro. Većina ribona je ionako nesposobna da solidno pokrije raspon kao dome osim ak nisu skupi ko kuga.
donktard is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 14:09   #33
Quote:
Sveti Ilija kaže: Pogledaj post
14.00 – 15.00

RADIONICA: Što i kako slušati u glazbi?
Škoru i buksne
donktard is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 14:14   #34
Quote:
Izgleda kao generična omnidirekciona pizdarija sa fullrange markaudio driverom. Točnije MAOP ako se ne varam. Koji je njihov najskuplji model. Pa bit će da i zvučnik košta milijardu nečega.
donktard is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 20:02   #35
76 fotki s beogradskog hi-fi sajma prošlog vikenda.
Old 07.10.2022., 21:08   #36
Quote:
Gramofonska ručka vrijedna 14500 eura. Graham Engineering Inc.
Ili ovo pojačalo snage?
Sve će to biti na Too Loudu. Ja ne idem. Kao prvo, zadovoljan sam svojim sistemom, znam kako eventualno poboljšati zvuk bez posjete sajmu gdje se prodaju uređaji i zvučnici cijene novih automobila i nekretnina u centru grada. Jasno mi je da se trgovci moraju reklamirati, ali meni je to samo još jedan konzumeristički shitfest. Postoje audiofilski dućani, Njuškalo i svatko uz malo truda i vremena može naći ono što ga zanima i što si može priuštiti.
Pojačalo je 7.999,00 €. Izgleda da sajam cilja na dolazak nogometaša, oni ne pitaju za cijenu.
spacelab4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2022., 22:11   #37
Quote:
spacelab4 kaže: Pogledaj post
Pojačalo je 7.999,00 €. Izgleda da sajam cilja na dolazak nogometaša, oni ne pitaju za cijenu.
Jesu li ovo plastični konektori za zvučničke kabele na Magico M6 zvučnicima od 235 000 eura?
Old 07.10.2022., 23:32   #38
Quote:
Jesu li ovo plastični konektori za zvučničke kabele na Magico M6 zvučnicima od 235 000 eura?
Plastični je dio koji steže vilicu ili golu žicu, unutarnji dio je metalni.
Mogao bi biti ovaj model:
https://www.audiophonics.fr/en/bindi...re-p-3322.html
Tzv. low mass konektori kakvi se koriste i kod rca chincheva.

Tu se vjerovatno ne radi o običnoj plastici nego nečem kvalitetnijem.

Ali gledajući sve te slike, ne znam, meni je to toliko besmisleno sve skupa da uopće nemam volju ni gledat.
Uređaji tj zvučnici koji su nagurani u neke čudne sobe, uređaji koji su abnormalno preskupi a ne vrijede djeliće tih novaca, krajnje upitna sinergija uređaja koji su uglavnom doneseni za pokazivanje, bezvezna muzika koja se pušta, lupetanje "audiofila" čitaj poludebila, ko ima volje svaka čast.
Možda bude neki sajamski popust za nešto ionako preskupo, ko zna.
Sveti Ilija is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2022., 06:55   #39
Jbt kak ste negativni. Sajam ko sajam, nije da je riječ o skupu koji pokušava riješit problem svjetskog mira. Smiješno je kako mu se imputira da je "pretenciozan", od strane naočigled "nepretencioznih" forumaša. Ja idem, kao i gotovo svake godine kad se pruži prilika. Naravno da ne očekujem otkrivenje uz popratni zbor 12 rajskih djevica, niti da ću dobit nešto džaba.
Old 08.10.2022., 08:44   #40
Ako se nettko sjeća početaka auto showa na velesajmu... cijene današnjeg hi fi-a polako dosežu i prestižu cijene auta tada.
Kvaliteta vrlo upitina. Lova se ulupava na marketing i plaćanje recenzija 6moonsu, stereophileu sličnima. Sve je otišlo toliko daleko da su neki novinari kao pošteni osnovali udruženje koje kao ne uzima, novac za recenzije.
Sve je to postalo jedno veliko podvljivanje gdje je krajnji korisnik debelo na zadnjem mjestu što se tiče uloženo/dobiveno.
Sveti Ilija is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:00.