Natrag   Forum.hr > Razno > Baš razno

Baš razno Teme za koje još nije otvoren specijalizirani podforum.
Podforumi: Kolekcionarstvo, Quizorama.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.11.2022., 14:40   #881
Quote:
60nine kaže: Pogledaj post
misliš na 21700 bateriju?

ako si ikad budeš kupovao takvu, moja preporuka je Molicel P42A ili Samsung 40T (Sony VTC6 zaobiđi ako možeš jer nije ni blizu ove dvije, užasno brzo im pada kapacitet s vremenom)

pošto pariš na sličnim snagama kao i ja - baterija od 10A ti je uvrh glave (osim ako ne planiraš koristiti uređaj i na većim snagama nekad, no ove gore navedene baterije mogu i to)
Da, mislio sam na tu bateriju. I to bas na Sony. Preskacem onda ako stvarno ne valja.
A ove manje baterije znam da su i vise nego dovoljne za ovo sto trenutno koristim, ali imaju manji kapacitet i manje ampera.
Nisam uopce siguran da zelim koristiti jace postavke, npr 100W, ali bilo bi lijepo imati bateriju koja to podrzava, kad vec mod podrzava.
Medeni is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2022., 14:46   #882
Quote:
ps: grijače nemoj ni u ludili prati jer ih time samo možeš uništiti, ako ti je stari grijač još ok - slobodno ga spremi negdje, možda najbolje u neku plastičnu vrećicu...

a koliko će ti trajati - to ovisi samo o tvojim navikama korištenja i individualno je (ovisi o previše faktora da bi ti se mogao dati odgovor na to pitanje)

ps2: kad stavljaš novi grijač - obavezno ga prvo natopi (stavi malo tekućine u sredinu grijača i sastrane na vatu) i ostavi jedno 10-15 minuta da stoji u tanku prije korištenja
Sto se grijaca tice, palo mi je na pamet da ga operem vodom i osusim, ali onda si mislim kako u e tekucini nema vode i kako je dizajniran da pliva u e tekucini, pa sam ga natopio time i tako ostavio.
Dakle dobro sam napravio.

Sto se tice tog prvog koristenja, tak mi je i zena u Parilici rekla da natopim, ali jel se to bas mora?
Npr, moze li nekakva alternativa biti da samo ubacim grijac u tank, natocim tank i ostavim dugo dugo, preko noci npr da se on sam natopi?
Nekako mi se cini da bi imalo isti efekt, ali je puno brze ako ga sam natopis.

Koliko tebi dugo traju grijaci?
Medeni is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2022., 14:53   #883
Ako ti se baš neda nakapati par kapi na sam grijač, onda staviš u tank, natočiš, zatvoriš rupe za zrak i povučeš kratko. Zbog tlaka će ti tekućina ući u grijač brže nego da samo ostaviš. Samo nemoj previše vuć da nebi potopio grijač.
Grimko is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2022., 14:58   #884
Quote:
Grimko kaže: Pogledaj post
Ako ti se baš neda nakapati par kapi na sam grijač, onda staviš u tank, natočiš, zatvoriš rupe za zrak i povučeš kratko. Zbog tlaka će ti tekućina ući u grijač brže nego da samo ostaviš. Samo nemoj previše vuć da nebi potopio grijač.
Jel to ono kad ja povucem paru, a on grglja nesto unutra i baca mi minijaturne kapljice e tekucine u usta?
Desavalo mi se mozda prvih par minuta nakon instalacije novog grijaca, ali je prestalo samo od sebe.
Medeni is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2022., 15:13   #885
Quote:
Medeni kaže: Pogledaj post
Sto se grijaca tice, palo mi je na pamet da ga operem vodom i osusim, ali onda si mislim kako u e tekucini nema vode i kako je dizajniran da pliva u e tekucini, pa sam ga natopio time i tako ostavio.
Dakle dobro sam napravio.
nisi trebao natapati grijač kojeg planiraš staviti sa strane - ja sam ti pisao za novi grijač koji stavljaš u tank

Quote:
Sto se tice tog prvog koristenja, tak mi je i zena u Parilici rekla da natopim, ali jel se to bas mora?
nemoraš, ako želiš dry hit i uništiti grijač

Quote:
Npr, moze li nekakva alternativa biti da samo ubacim grijac u tank, natocim tank i ostavim dugo dugo, preko noci npr da se on sam natopi?
Nekako mi se cini da bi imalo isti efekt, ali je puno brze ako ga sam natopis.
ako ne misliš koristiti tank/grijač odmah nakon zamjene - možeš ostaviti i dulje da se sam natopi - da... ovo kaj sam ja napisao je bilo za korištenje brzo nakon zamjene...

ps: ne koristim gotove grijače već godinama
ps2: grijač i nije preporučeno koristiti na većim snagama nego što to piše na njemu samom... to što ti mod ide do 100W ne znači da ti i grijač unutra to i podržava...

ps3: pokušaj pitanja svesti u jedan post - lakše će ti biti odgovoriti na njih nego ovako u 58 postova...
Odgovori s citatom
Old 08.11.2022., 15:29   #886
Quote:
nisi trebao natapati grijač kojeg planiraš staviti sa strane - ja sam ti pisao za novi grijač koji stavljaš u tank

nemoraš, ako želiš dry hit i uništiti grijač

ako ne misliš koristiti tank/grijač odmah nakon zamjene - možeš ostaviti i dulje da se sam natopi - da... ovo kaj sam ja napisao je bilo za korištenje brzo nakon zamjene...

ps: ne koristim gotove grijače već godinama
ps2: grijač i nije preporučeno koristiti na većim snagama nego što to piše na njemu samom... to što ti mod ide do 100W ne znači da ti i grijač unutra to i podržava...

ps3: pokušaj pitanja svesti u jedan post - lakše će ti biti odgovoriti na njih nego ovako u 58 postova...
A ja bas namjerno razdvajao postove da bude lakse vama za quotati.
Ne volim velike blokove teksta.

Grijac koji sam vec izvadio je vec bio natopljen, jer sam ga koristio.
Nakon toga sam natopio jos malo i spremio u vrecicu.
Par kapi sam stavio samo da se ne osusi od stajanja. Ako ne treba, onda jos i bolje.

I znam da pise na njemu od koliko do koliko W ide.
Ovo za 100w sam mislio ako bih nabavio novi tank sa grijacima za jacu struju.
Probat cu to sigurno, jer me zanima u cemu je fora da mora biti toliko jako.

To je pretpostavljam za DL vaping da oblake i oblake pare proizvodim.
Ne vidim sto bi drugo moglo biti.
Medeni is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2022., 15:41   #887
Quote:
A ja bas namjerno razdvajao postove da bude lakse vama za quotati.
Ne volim velike blokove teksta.
pošteno
samo kaj si zaredao s tonu toga u par sati

Quote:
I znam da pise na njemu od koliko do koliko W ide.
Ovo za 100w sam mislio ako bih nabavio novi tank sa grijacima za jacu struju.
Probat cu to sigurno, jer me zanima u cemu je fora da mora biti toliko jako.

To je pretpostavljam za DL vaping da oblake i oblake pare proizvodim.
Ne vidim sto bi drugo moglo biti.
eto, sam si si odgovorio na sve

također koristim modove koji idu do 75-100W uglavnom (bar ovi single battery koje imam, a imam i dualce koji idu i više), no u životu nisam pario preko 30W (i tih 30W možda samo jednom-dvaput), ali to sam ja...
Odgovori s citatom
Old 08.11.2022., 16:27   #888
Da se 'pohvalim' svojom prvom kupnjom na Cigbestu: nije baš najsretnije prošla
Kupio mod, pa 2-3 dana nikakvog glasa od njih, pa se probam logirati al' ne ide jer kao 'korisnik ne postoji', pa probam (opet) kreirati račun al' ne ide jer korisnik već postoji... Kontaktirao sam njihovu podršku, odgovorili su sutradan i riješili taj problem. Pohvaljujem. Par dana kasnije stiže obavijest 'Your order was cancelled because you did not actually pay for the order, or for other special reasons.' Pošto sam pošteno platio, pretpostavljam da je u pitanju taj neki drugi poseban razlog

Uglavnom, čekam povrat novca...
Old 08.11.2022., 17:11   #889
Quote:
E, uzeo sam si neku drugu na kraju. Zena u Parilici mi preporucila Thelema Solo mod za 370kn.
Ja prezadovoljan, ali trebao sam si onu deblju bateriju uzeti. Uzeo sam onu Samsungovu 18650 od 15 ampera.

Moze proci, jer koristim svega 10-15W, ali svejedno. Ona veca baterija bi dulje trajala i moze ici skroz do 100W po potrebi.
što nisi reko di ćeš ić?

bih ti nešt drugo reko

glavno da si zadovoljan

Quote:
Uzeo sam i neku tekucinu od 10ml sa okusom tresnje. Tek toliko da probam i na kraju potrosio skoro sve u jednom danu.
Moram skuziti jos koji omjer baze mi najbolje odgovara i koje arome mi pasu. Nikotin necem uzimati, jer nisam ovisan o njemu pa mi ne treba.
Tekucine bih miksao sam, jer sve ostalo je preskupo. Pa to je pljacka jebote.

Trenutna tekucina je PG 40% VG 60% i okay mi je.
Probat cu omjer 30/70. Navodno bi trebalo jos vise pare napraviti i manje grebati u grlu, ali okus ispasta.
Veci udio PG-a bolje prenosi okus ili okus vise dodje do izrazaja ili tako nesto.
baci oko na ovu temu, kako se tekućine miskaju

http://vaperclub.org/viewtopic.php?f=85&t=14470

morat ćeš pročitat par puta, jebiga sabio sam tu sve step bystep i sve je tu, samoje malo teško čitat, ali i svi moji postovi jesu

nemoj se tamo regat za pitanja nego tu, ono je mrtav forum

možeš sad par tekućinanaručit, a opskrbit se za Black friday

što biš ti htio dimit? Voćke, deserti, duhani? Ti reci pa ćemo ti preporučit

jerbeš parilicu i puffkalicu i njihove tekućine, sve šta sam probo je nagazna mina, tj, preplaćeno smeće

damo ti prepouke za finije tekućine di te 120ml stvarno fine tekućine ispadne 55-85kn
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2022., 18:39   #890
Buje, a Parilica ima shake arome za 50kn i baza 50kn za pola litre ako ces sam miksati.
Dobijes na kraju 120ml tekucine po jednoj aromi ili tako nesto.

Sta nije to najjeftinije sto postoji? Izadje nekih 50 lipa po mililitru kad sve zbrojis i oduzmes.

Linkam sve i odgovorim jos na neke postove kasnije kad budem na kompu.

Edit: pusio bih sve. Vocne arome mi se jako svidjaju trenutno, ali probao bih i neke otkacene. Kekse npr ili tako nesto.
Medeni is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2022., 20:51   #891
Quote:
Dear valued customers,

From November 1, 2022, e-cigarette products have been regulated as tobacco products, which means they are subject to the same rules for licensing, production, sales, import/export, and taxation, among others, as traditional tobacco products. All e-cigarettes are subject to an ad valorem tax and exercise strict export standards and control.

The new measures and restrictions mark a considerably more hardline approach toward the industry. Most manufacturers have suspended stock supplying and focusing on the bonded warehouse, others are offering stocks with an unreasonable tax rate. Shipping is also being affected by stricter customs inspection.

In light of these new measures, we're considering options moving forward. Before a path is decided, we're sorry to say that we will be selling inventory only to prevent issues down the line. Non-e-cigarette products are also involved in removal due to technical limitations. We can't batch remove products based on both their stock status and category.

Please be assured that all existing orders will ship within the promised timeframe unless for stock shortage. Our CS will be in contact with you shortly if there is a shortage of stock occurs in your order.

We apologize for the inconvenience caused. Please do not hesitate to contact us if you have any questions or concerns.
Objava admina na FT forumu - otišao slučajno pogledati jer sam u košari imao nešto pamuka, dva Dvarwa i rezervna stakla za njih i skužim da su nestali. Sve vezano za ecig što im nije trenutno na stanju i ne mogu poslati odmah je povučeno iz ponude.
Prokurative is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2022., 00:50   #892
Quote:
Prokurative kaže: Pogledaj post
Objava admina na FT forumu - otišao slučajno pogledati jer sam u košari imao nešto pamuka, dva Dvarwa i rezervna stakla za njih i skužim da su nestali. Sve vezano za ecig što im nije trenutno na stanju i ne mogu poslati odmah je povučeno iz ponude.
ja srećom uzeo na FT početkom 10. mjeseca Ex5 i Aromamizer Classic MTL

btw ovdje je follow-up thread
https://www.fasttech.com/forums/orde...s-will-be-sold

i članak sa Global Times-a općenito o kineskom porezu na e-cigarete...
https://www.globaltimes.cn/page/202210/1277939.shtml
koliko sam skužio - većinom se to odnosi na uvoz, ne i na izvoz toliko...
Odgovori s citatom
Old 09.11.2022., 00:53   #893
Quote:
Buje, a Parilica ima shake arome za 50kn i baza 50kn za pola litre ako ces sam miksati.
Dobijes na kraju 120ml tekucine po jednoj aromi ili tako nesto.
baza bez nikotina te košta 50kn za 500ml (u većini vape shopova je to neki prosjek), nicshot dodatno moraš računati ako koristiš nikotin (a jedan košta između 8 i 10kn, ovisno o shopu i količini)

netko tko recimo pari 6mg treba 3 i pol nicshota (20mg/10ml) + bazu od nule do vrha za 120ml
Odgovori s citatom
Old 09.11.2022., 00:59   #894
Quote:
AnTTun kaže: Pogledaj post
Da se 'pohvalim' svojom prvom kupnjom na Cigbestu: nije baš najsretnije prošla
Kupio mod, pa 2-3 dana nikakvog glasa od njih, pa se probam logirati al' ne ide jer kao 'korisnik ne postoji', pa probam (opet) kreirati račun al' ne ide jer korisnik već postoji... Kontaktirao sam njihovu podršku, odgovorili su sutradan i riješili taj problem. Pohvaljujem. Par dana kasnije stiže obavijest 'Your order was cancelled because you did not actually pay for the order, or for other special reasons.' Pošto sam pošteno platio, pretpostavljam da je u pitanju taj neki drugi poseban razlog

Uglavnom, čekam povrat novca...
žao mi je kaj si imao loše iskustvo i prvi si za kojeg čujem da je s njima imao nekih problema...
Odgovori s citatom
Old 09.11.2022., 09:30   #895
Quote:
jebeš to

probaj ovo

https://juicedoctor.eu/hr/kategorija...shake-by-aeon/

ovo bi moglo valjat . ista firma
https://juicedoctor.eu/hr/kategorija...ska/vaper-pub/
ai nisam probo. Sve šta izađe od njih je jako fino

a ove su ti kompleksnije njihovetekućine koje, kada ih zamješaš moraju stajat bez korištenja mjesec dana i tek nakon mjesec ih koristiš

https://juicedoctor.eu/hr/kategorija...atska/journey/

i ovo ti je baza 0mg nikotina

https://juicedoctor.eu/hr/proizvod/m...l-0-mg-500-ml/

po mojem mišljenju, oni prave najukusnije tekućine kod nas, a kada ih usporediš s stranicima koliko su fini a koliko koštaju - jeftini su
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2022., 15:05   #896
Quote:
buje3000 kaže: Pogledaj post
ovo bi moglo valjat . ista firma
https://juicedoctor.eu/hr/kategorija...ska/vaper-pub/
ai nisam probo. Sve šta izađe od njih je jako fino
izazivam te onda da uzmeš Turkish Delight

iako, iz te serije - moji favoriti Cactus Cocktail, Tropic Shots i Apple Soda, ove ostale - eventualno Toffee Stout i Raspberry (ali tek nakon par mjeseci i razrjeđeni s 20-30% više baze jer su mi preintenzivni)...

i btw - ove za koje si napisao da moraju stajati mjesec dana - ne, ne moraju
Odgovori s citatom
Old 09.11.2022., 16:25   #897
Quote:
žao mi je kaj si imao loše iskustvo i prvi si za kojeg čujem da je s njima imao nekih problema...
Problem... nije problem.. relativno...

Pokušao sam kupiti ovo:

https://www.cigbest.com/products/aut...94855690830183

Javio sam se opet njihovoj podršci i pitao jesam li u nečemu pogriješio, kao.. nisam, sve je u redu (bilo) ali 'The factory stopped produced'. No artikl je i dalje dostupan na njihovom webu.

Uglavnom, odustajem i vraćam se provjerenom izvoru
Old 09.11.2022., 16:25   #898
Quote:

i btw - ove za koje si napisao da moraju stajati mjesec dana - ne, ne moraju
ja ih krknem odmah

kod mene ništa ne stoji
buje3000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.11.2022., 17:04   #899
Quote:
AnTTun kaže: Pogledaj post
Problem... nije problem.. relativno...

Pokušao sam kupiti ovo:

https://www.cigbest.com/products/aut...94855690830183

Javio sam se opet njihovoj podršci i pitao jesam li u nečemu pogriješio, kao.. nisam, sve je u redu (bilo) ali 'The factory stopped produced'. No artikl je i dalje dostupan na njihovom webu.
to bi moglo biti zbog ovih novih poreza u Kini, prije nego "the factory stopped produced" (tj. producing)

Feko je dobro napisao na FB grupi kak funkcionira većina tih shopova koji su uglavnom dropshipping tipa (nemaju to na lageru već naručuju s treće strane kad ti naručiš), a kako su došli novi porezi/pravila - više očito ne smiju imati fiktivni lager jer će za njega plaćati porez kao da fakat to imaju na stanju (laički rečeno)

od tuda vjerojatno proizlazi i ona shema sa sourcemore-a koju je buje spomenuo neki dan sa onim bonded skladištima...

i tak će ti sad biti kod Kineza očito (pročitaj malo one linkove koje sam postao gore)
Odgovori s citatom
Old 09.11.2022., 18:08   #900
Quote:
to bi moglo biti zbog ovih novih poreza u Kini, prije nego "the factory stopped produced" (tj. producing)
Jemaš prav Ferata
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:40.