Natrag   Forum.hr > Društvo > Koronavirus > Skeptična perspektiva

Skeptična perspektiva Bez epidemioloških mjera

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.11.2022., 19:59   #61
Quote:
Gingerina kaže: Pogledaj post
Pa nije me nitko ovdje u RH baš nešto tjerao, to je bila moja odluka.

Nije tu bilo scena kao u npr. Australiji - policija progoni nekog na cesti koji sam hoda bez maske.

Tak sam ja cijelo vrijeme pandemije u nas.

Ali, naravno prezirala masovna okupljanja. Doživljavala sam ih kao okupljanja village idiots od Monty Pythona.
OK, razumijem, ali nisi mi odgovorila na pitanje: što bi ti sada osjećala da te netko prisiljava na cjepljenje po treći puta - a ti vidiš da to možda i nije riješenje? Mislim postoje metode kako to napraviti, svi znamo kako je to išlo u Austriji (na ono sa kaznama mislim, zanima me kako je to prošlo i koliko ljudi su tamo uopće uspjeli natjerati da se cjepe). Ali sada svi vidimo da priča ima rupa, da stvari ne funkcioniraju kako je bilo zamišljeno i da cjepivo - čini se - izaziva i neke nuspojave. Mene zanima u svijetlu svega toga - što bi ti sada osjećala da te netko siluje cjepivom (busterom u tvojem slučaju)? Ono doslovno da ti veli nema plaće/mirovine/zdravstvenog osiguranja/štogod ako se ne cjepiš? A sa druge strane sama vidiš da priča ne drži vodu.
Odgovori s citatom
Old 23.11.2022., 20:10   #62
Quote:
distantNdreamy kaže: Pogledaj post
Ja bi se dao kladit da dobar dio ovih trolova koji svako malo iskaču na ovom podforumu i napadaju "antivaksere" uopće ni sami nisu cijepljeni
I ja bih se kladio u to. Za mene je "vakser" onaj tko :
1) svake godine se cijepi protiv gripe
2) cijepio se protiv covida i spreman se je docjepljivati koliko god puta kažu da treba eminentni stručnjaci poput Beroša, Capaka, Alemke, Sriće, Trobonjače, Kolarića, Cecija i dr.

Tako da su većina onih koje nazivamo vakseri i koji sami sebe tako nazivaju zapravo kvazi-vakseri.
officer is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2022., 20:17   #63
Quote:
officer kaže: Pogledaj post
I ja bih se kladio u to. Za mene je "vakser" onaj tko :
1) svake godine se cijepi protiv gripe
2) cijepio se protiv covida i spreman se je docjepljivati koliko god puta kažu da treba eminentni stručnjaci poput Beroša, Capaka, Alemke, Sriće, Trobonjače, Kolarića, Cecija i dr.

Tako da su većina onih koje nazivamo vakseri i koji sami sebe tako nazivaju zapravo kvazi-vakseri.
Za mene su vakseri samo oni koji insistiraju i na razlicite nacine ucjenjuju druge da se cijepe, inace nema kovid potvrda, ne mos na posao bez testiranja, ne mos normalno zivjeti sl. Pritom je potpuno nebitno jesu li se i oni sami cijepili, svjedocili smo nedavno situacijama da se zestoki provakseri sami nisu cijepili, jel.
Old 23.11.2022., 20:19   #64
Quote:
soks kaže: Pogledaj post
Luka Čicin Šain je rekao da imunost od cjepiva traje 3 mjeseca.

https://youtu.be/nuT9-mpxYy0
Pa ne traje nešto, ali uglavnom ublaži simptome. To sad znamo.

Quote:
Deere kaže: Pogledaj post
OK, razumijem, ali nisi mi odgovorila na pitanje: što bi ti sada osjećala da te netko prisiljava na cjepljenje po treći puta - a ti vidiš da to možda i nije riješenje?
Vrlo loše bih reagirala, ali sad znam puno više nego na početku. I mislim da toga neće biti.
Gingerina is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2022., 20:34   #65
Super kada likovi izjednače praćenje znanstvenih dostignuća "religijskim fanatizmom".
Zato što double blind empirički eksperimenti sa peer reviewom, uglednim časopisima i institucijama "religijski fanatizam".
A "sam vidiš" je racionalnost. Čovjek se zapita kako su ti ljudi prošli osnovnu školu.
dobrimag is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2022., 20:37   #66
Projekcija. Ono što si sam (vjerski fanatik) tu osobinu pridružuješ suprotnoj strani.
Gingerina is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2022., 21:03   #67
Quote:
Pa ne traje nešto, ali uglavnom ublaži simptome. To sad znamo.
Otkud znaš da ublaži? Rekli vrtni i družina? Rekli su oni svašta.. i da štiti 100% pa spuštali letvicu.

Quote:
Vrlo loše bih reagirala, ali sad znam puno više nego na početku. I mislim da toga neće biti.
Koliko vrlo loše? Jel bi izašla na ulicu iako su ti se prosvjedi, kad su se dešavali, gadili? Ne znaš puno više. Puno više ćeš znati ako ikad progledaš.
Najlakše je sad misliti da toga više neće biti. Imala si svoju potvrdu koju si vrlo lako ishodovala, vjerujući tim banditima. Baš te bilo briga za segregaciju prema onima koje nisu prevarili, čak štoviše i likovala si.

Nemoj zgnječiti sad tog crva sumnje koji ti se uvukao, jer sutra ćeš instalirati i klimatsku aplikaciju ili kakvu god ludost ta bagra moćnika smisli.
Old 23.11.2022., 21:22   #68
Quote:
dobrimag kaže: Pogledaj post
Super kada likovi izjednače praćenje znanstvenih dostignuća "religijskim fanatizmom".
Zato što double blind empirički eksperimenti sa peer reviewom, uglednim časopisima i institucijama "religijski fanatizam".
A "sam vidiš" je racionalnost. Čovjek se zapita kako su ti ljudi prošli osnovnu školu.
Uf, uf...

Ajde vidi 12 minuta ovog videa pa zaključi sam što je ostalo od nekih časopisa, double blind review, empiričkih eksperimenata i uglednih znanstvenika...Nekih, da se razumijemo...

https://rumble.com/v1txfe0-long-vers...erre-kory.html

Daju ti slajd s rezultatima i onda u javnoj prezentaciji ti prezentiraju laž da lijek nema utjecaja a sam vidiš na njihovom slajdu da ima. Eto, toliko daleko idu manipulacije, za detalje pogledaj 12 minuta.
Lilith forever: time sam i društveno odgovorna jer bih svojim popuštanjem pritiscima ili mamcima samo oštetila druge koji ne žele popustiti i pridonijela jačanju totalitarizma u društvu. uvijek sam bila društveno odgovorna
Banana10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2022., 21:27   #69
Quote:
Što je znanstveno dostignuće? Da i zdravi i bolesni i mladi i stari trebaju cijeli život uzimati sve postojeće medikamente zato jer je pokazano da medikamenti pomažu u stanjima bolesti ili poremećaja? Ili da sve zdrave žene trebaju na mastektomiju zato jer je pokazano da to pomaže kod raka dojke?

Ne, to nije znanost nego fanatizam. Kad to radiš zato jer ti je netko tako rekao onda je to vjerski fanatizam i ritualno žrtvovanje. A kad to namećeš drugima onda je to ekstremizam, totalitarizam i terorizam.
Old 23.11.2022., 21:57   #70
Quote:
Riječni rak kaže: Pogledaj post
Otkud znaš da ublaži? Rekli vrtni i družina? Rekli su oni svašta.. i da štiti 100% pa spuštali letvicu.
Znam jer su npr moji bliski bili bolesni nedavno, i pozitivni, a cijepljeni tri puta. Brzo prošlo, bez respiratornih problema. Čak i stara majka od 82. Sve u par dana bilo gotovo. Komorbiditeta u oboje koliko ti srce želi.

Nisu oni jedini slučajevi.

Quote:
Koliko vrlo loše? Jel bi izašla na ulicu iako su ti se prosvjedi, kad su se dešavali, gadili? Ne znaš puno više. Puno više ćeš znati ako ikad progledaš.
Najlakše je sad misliti da toga više neće biti. Imala si svoju potvrdu koju si vrlo lako ishodovala, vjerujući tim banditima. Baš te bilo briga za segregaciju prema onima koje nisu prevarili, čak štoviše i likovala si.

Nemoj zgnječiti sad tog crva sumnje koji ti se uvukao, jer sutra ćeš instalirati i klimatsku aplikaciju ili kakvu god ludost ta bagra moćnika smisli.
Boldano - ne. I dalje se ne miješam s masom i izbjegavam grupe ljudi.

Bila bih vrlo ljuta, samo to. Ako ostane kako je sad. Ako eskalira ću vidjeti.
Gingerina is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2022., 22:24   #71
Quote:
OK, razumijem, ali nisi mi odgovorila na pitanje: što bi ti sada osjećala da te netko prisiljava na cjepljenje po treći puta - a ti vidiš da to možda i nije riješenje? Mislim postoje metode kako to napraviti, svi znamo kako je to išlo u Austriji (na ono sa kaznama mislim, zanima me kako je to prošlo i koliko ljudi su tamo uopće uspjeli natjerati da se cjepe). Ali sada svi vidimo da priča ima rupa, da stvari ne funkcioniraju kako je bilo zamišljeno i da cjepivo - čini se - izaziva i neke nuspojave. Mene zanima u svijetlu svega toga - što bi ti sada osjećala da te netko siluje cjepivom (busterom u tvojem slučaju)? Ono doslovno da ti veli nema plaće/mirovine/zdravstvenog osiguranja/štogod ako se ne cjepiš? A sa druge strane sama vidiš da priča ne drži vodu.
Oni su (razbojnici i sotone) shvatili jedno - moraju "ubiti" protok istine po svaku cijenu. Kada krenu ponovo , a hoće, učiniti će sve potrebno da zatru istinu. I tada će to napraviti bez imalo kolebanja.

Quote:

Inteligentan čovjek sluša, promatra, razmišlja i to svaki detalj, svaku sitnicu. Tko , što, kada, kako, zašto? Onaj drugi ne razmišlja ni malo. Lijen je , a i ograničen te odgojen da sluša autoritet. Nema kritičkog razmišljanja. Tako da sam skeptičan da ćeš nekog tko nakon 2 godine još uvijek brani službenu priču, navesti na promjenu stava, navesti ga da progleda? U to još uključi ego koji nikako ne može podnijeti da je u krivu i eto.

Quote:
Banana10 kaže: Pogledaj post
Uf, uf...

Ajde vidi 12 minuta ovog videa pa zaključi sam što je ostalo od nekih časopisa, double blind review, empiričkih eksperimenata i uglednih znanstvenika...Nekih, da se razumijemo...

Daju ti slajd s rezultatima i onda u javnoj prezentaciji ti prezentiraju laž da lijek nema utjecaja a sam vidiš na njihovom slajdu da ima. Eto, toliko daleko idu manipulacije, za detalje pogledaj 12 minuta.
Ako nije do sada shvatio niti neće shvatiti. Okani se ćorava posla. Svako radi kako misli da je najbolje. Neka se cijepe svaki mjesec, ali neka se maknu od mene/nas sa svojim tupavim idejama! P.S. Da volu ili magarcu kažeš da Ivermektin od 15e nije dobar, ali da je dobar tvoj Remdisivir od 3 000e...mislim da bi te i magarac provalio i rekao da lažeš? Milijarde ljudi to nisu shvatile, to što je i magarac shvatio. I još su goropadni i napadaju?
lastman is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2022., 22:33   #72
Zašto se pojedini vakseri ponašaju kao pravi vjerski fanatici?
Zato što i jesu fanatici, upitno je samo da li su baš svi vakseri ili bi samo da se svi drugi cijepe kako se oni ne bi morali. A, ima tu još i onih koji su se cijepili pa bi da se i drugi cijepe jer ako oni naje... što ne bi i drugi...

Quote:
Pa nije me nitko ovdje u RH baš nešto tjerao, to je bila moja odluka.
Tebe možda nitko nije tjerao ali to ne znači da se nije tjeralo ni druge... Npr. ljudima su po firmama prijetili skidanjem sa plaće ukoliko dobiju kovid a nisu cijepljeni...ili medicinsko osoblje, njima su čak davali i otkaze ukoliko se nisu cijepili a, nisu željeli da im se svaka 3 dana gura štapić u nos.

Usput, ako si pozitivan, test će ti to pokazati makar uzeo bris sa vrha nosa....priča koja ne ide u javnost...
Quote:
Znam jer su npr moji bliski bili bolesni nedavno, i pozitivni, a cijepljeni tri puta. Brzo prošlo, bez respiratornih problema. Čak i stara majka od 82. Sve u par dana bilo gotovo. Komorbiditeta u oboje koliko ti srce želi.

Nisu oni jedini slučajevi.
Nisu jedini jer ovo što tvrdiš nije pravilo...ja osobno nisam cijepljena i jedan dan me boljela glava, muž, cijepljen, također 3 doze, imao temperaturu i opću slabost skoro cijeli tjedan.

Kako će tko proći ovisi isključivo o njegovim komorbiditeteima, a i ako pogledaš tablicu HZJZ onda ćeš uočiti da je je veći broj cijepljenih na respiratoru nego necijepljenih... Tako da ti tvrdnja kako cjepivo spašava baš i ne stoji. Kovid mjesečno izvješće 11. mj.
Odgovori s citatom
Old 23.11.2022., 22:50   #73
Quote:
tanita kaže: Pogledaj post
Tebe možda nitko nije tjerao ali to ne znači da se nije tjeralo ni druge... Npr. ljudima su po firmama prijetili skidanjem sa plaće ukoliko dobiju kovid a nisu cijepljeni...ili medicinsko osoblje, njima su čak davali i otkaze ukoliko se nisu cijepili a, nisu željeli da im se svaka 3 dana gura štapić u nos.
Stvarno jako čudne mjere u doba pandemije
Gingerina is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2022., 23:01   #74
Quote:
Ne čudne nego bolesne... Jer i cijepljeni prenose virus i mogu oboljeti...
Al bitna je jelte, samo kovid potvrda
Odgovori s citatom
Old 23.11.2022., 23:04   #75
Quote:
Ti 'ugledni časopisi' su pod kontrolom farmaceutske industrije i prvenstveno služe za promociju novih lijekova. Koji se često u praksi pokažu sa veoma upitnom efikasnosti. Ali u istraživanjima koja se objavljuju u tim časopisima -uvijek su bolji od standarda (tko bi ih inače kupovao?). I uvijek super-skupi (bili oni korisni ili ne) sve dok traju patentna prava. Ali to je neka druga priča.
U ovoj priči ti časopisi uglavnom su bili u službi unaprijed postavljenog narativa, to jest industrije cjepiva. Svašta se tamo objavljivalo i opovrgavalo, što je kasnije služilo kao nešto čime su se MSM služila samo da opovrgne činjenicu da ne postoje lijekovi kojima bi se moglo pomoći oboljelim od COVIDa. Tako da je glavni kanal za širenje metoda liječenja bio blokiran radi materijalnog interesa industrije cjepiva i razvoja 'novih lijekova' (tko će kupiti neki novi lijek čija je cijena u tisućama dolara - kada je ivermectin efikasan i košta jedan dolar po tableti). Kao da to nije bilo dosta - nego se i liječnike koji su promovirali i primjenjivali metode liječenja postojećim lijekovima i pomagali svojim pacijentima da prežive - kažnajvalo i izbacivalo sa posla. Većina ostalih liječnika videći što se desilo sa njihovim kolegama šutke su prihvatili narativ - da lijeka nema. A bilo je. I ljudi su umirali radi toga. Jednostavno rečeno Fauci je Mengele 21. stoljeća, sa tom razlikom da je Mengele svojom 'naučnom' djelatnošću ubio daleko manji broj ljudi od Faucia & co., vjerovatno za nekoliko redova veličina.
Ajde da se to dešavalo samo u SADu... još bi nekako i shvatio, ali ovi naši dupeglavci na vlasti su još gori od njih - jer su ih samo slijepo slijedili - makar mi ovdje imamo svoju pamet. Trebalo je samo zbrojiti dva i dva.
Odgovori s citatom
Old 23.11.2022., 23:10   #76
Quote:
Ono što je zbilja bilo čudno je da su liječnici sa imenom i prezimenom izašli u javnost sa protokolima liječenja sa postojećim lijekovima i vitaminima, pa ih se izbacivalo sa posla - a svim drugim liječnicima koji bi pokušali primjeniti te protokole prijetilo oduzimanjem licenci i izbacivanjem sa posla. Sada FDA kaže da su oni samo sugerirali da se Ivermectin ne primjenjuje, da to nije bilo obavezujuće. Ali ljudi su gubili posao, a sada će institucije koje su ih izbacivale sa posla izgubiti sporove na sudovima. Što će tek biti kada ih počnu po sudovima razvlačiti rođaci preminulih pacijenata....
Odgovori s citatom
Old 24.11.2022., 00:28   #77
Quote:
tanita kaže: Pogledaj post
Kako će tko proći ovisi isključivo o njegovim komorbiditeteima, a i ako pogledaš tablicu HZJZ onda ćeš uočiti da je je veći broj cijepljenih na respiratoru nego necijepljenih... Tako da ti tvrdnja kako cjepivo spašava baš i ne stoji. Kovid mjesečno izvješće 11. mj.
Stoji, stoji. Jednostavno zato što fraza "cijepljeni barem jednom dozom" iz izvještaja u praksi znači "necijepljeni dvjema dozama" odnosno "necijepljeni". Valjda ti je jasno da cijepljenje podrazumijeva čitav protokol, a ne pola protokola. Ili možda treba primijeniti ovdje viđenu logiku "obećana učinkovitost cjepiva od 80 posto nije puna učinkovitost, ali 50 posto doze cjepiva predstavlja punu dozu"?

Quote:
Ti 'ugledni časopisi' su pod kontrolom farmaceutske industrije i prvenstveno služe za promociju novih lijekova. Koji se često u praksi pokažu sa veoma upitnom efikasnosti. Ali u istraživanjima koja se objavljuju u tim časopisima -uvijek su bolji od standarda (tko bi ih inače kupovao?). I uvijek super-skupi (bili oni korisni ili ne) sve dok traju patentna prava. Ali to je neka druga priča.
U ovoj priči ti časopisi uglavnom su bili u službi unaprijed postavljenog narativa, to jest industrije cjepiva. Svašta se tamo objavljivalo i opovrgavalo, što je kasnije služilo kao nešto čime su se MSM služila samo da opovrgne činjenicu da ne postoje lijekovi kojima bi se moglo pomoći oboljelim od COVIDa. Tako da je glavni kanal za širenje metoda liječenja bio blokiran radi materijalnog interesa industrije cjepiva i razvoja 'novih lijekova' (tko će kupiti neki novi lijek čija je cijena u tisućama dolara - kada je ivermectin efikasan i košta jedan dolar po tableti).
Jest, ali znanstvena metoda podrazumijeva provjerljivost i ponovljivost, njoj nije dovoljno što neki Indijac postiže dobre rezultate s ivermektinom nego zahtijeva da to čine svi, bez iznimke. Ne možeš s jedne strane prigovarati da cjepivo nije dovoljno testirano, a s druge tražiti da lijek koji pedesetak velikih studija u kontekstu covida-19 opisuje kao površno ili čak diletantski istražen uđe u masovnu upotrebu.
Old 24.11.2022., 05:38   #78
Quote:
Hekatonhir kaže: Pogledaj post
Stoji, stoji. Jednostavno zato što fraza "cijepljeni barem jednom dozom" iz izvještaja u praksi znači "necijepljeni dvjema dozama" odnosno "necijepljeni". Valjda ti je jasno da cijepljenje podrazumijeva čitav protokol, a ne pola protokola. Ili možda treba primijeniti ovdje viđenu logiku "obećana učinkovitost cjepiva od 80 posto nije puna učinkovitost, ali 50 posto doze cjepiva predstavlja punu dozu"?

Jest, ali znanstvena metoda podrazumijeva provjerljivost i ponovljivost, njoj nije dovoljno što neki Indijac postiže dobre rezultate s ivermektinom nego zahtijeva da to čine svi, bez iznimke. Ne možeš s jedne strane prigovarati da cjepivo nije dovoljno testirano, a s druge tražiti da lijek koji pedesetak velikih studija u kontekstu covida-19 opisuje kao površno ili čak diletantski istražen uđe u masovnu upotrebu.
Pa i rade svi bez iznimke, sve studije su pokazale učinkovitost Ivermektina, djeluje kao profilaksa, za rano liječenje i u kasnoj fazi. Sve studije!

Osim onih studija koje su lažirane. Ili onih koje su isto pokazale učinkovitost ali je u zaključku napisano da nisu. Postoji Disinformation playbook i zna se već 80 godina kako se rade lažirane studije, npr. ili se daju male doze, ili se daju prekasno, ili se jednostavno napiše lažan zaključak + još neke metode

Ponavljam, 12 minuta ako želiš saznati istinu!
Lilith forever: time sam i društveno odgovorna jer bih svojim popuštanjem pritiscima ili mamcima samo oštetila druge koji ne žele popustiti i pridonijela jačanju totalitarizma u društvu. uvijek sam bila društveno odgovorna
Banana10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.11.2022., 05:59   #79
Quote:

Kak mi ne bi bilo dosta 2 puta? Pa pandemija je zasad jenjala, a na vidiku nema nekakvog univerzalnog cjepiva za sve moguće mutacije. Kaj to nije sad jasno?
hzjz ti preporučuje novu dozu. nemaš povjerenja u struku, znanost i napredne medije. u kratko, upisala si se u ravnozemljaše.

Quote:
9. KOME SE PREPORUČUJE PRIMJENA DOCJEPNE DOZE CJEPIVA?
S obzirom na sve više dokaza o slabljenju zaštite od infekcije nakon primitka primarne sheme cijepljenja, neovisno o vrsti primijenjenog cjepiva i s obzirom na to da je slabljenje zaštite od infekcije uočeno u svim dobnim skupinama te s obzirom na sve više dokaza o tome da primjena dodatne doze poboljšava razinu zaštite, preporučljivo je docjepljivanje protiv bolesti COVID-19.
https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiol...ja-i-odgovori/
gubica is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.11.2022., 07:56   #80
Quote:
Banana10 kaže: Pogledaj post
Pa i rade svi bez iznimke, sve studije su pokazale učinkovitost Ivermektina, djeluje kao profilaksa, za rano liječenje i u kasnoj fazi. Sve studije!

Osim onih studija koje su lažirane. Ili onih koje su isto pokazale učinkovitost ali je u zaključku napisano da nisu. Postoji Disinformation playbook i zna se već 80 godina kako se rade lažirane studije, npr. ili se daju male doze, ili se daju prekasno, ili se jednostavno napiše lažan zaključak + još neke metode
To bi možda imalo smisla da je riječ o znanstvenicima povezanima s farmaceutskom industrijom. No zašto bi primjerice čileansko sveučilište opovrgavalo tvoje tvrdnje? Ili iransko? Ili brazilsko? Samo ove godine u raznim istraživačkim institucijama diljem svijeta objavljeno je mnoštvo studija koje dokazuju da nije sve tako bajno, a ti uzvraćaš nesuvislim optužbama i linkom na videoklip liječnika za kojega se zna da je svaki tjedan uzimao ivermektin, a svejedno se razbolio. Njegova genijalna terapija nije mu pomogla, ali ta ga sitnica ne ometa da i dalje laprda gluposti. Baš neobično.

Quote:
Pierre Kory, a Wisconsin physician and one of ivermectin's most vociferous promoters, testified at Johnson's hearing that if people took the drug they would not get sick. Eight months later, despite taking ivermectin weekly, Kory came down with COVID.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:15.