|
|
01.11.2022., 19:49
|
|
+
Registracija: Feb 2020.
|
cerave serum, mi izbacuje notino, magme.hr, prima-farmacia ljekarne, mojaljekarna.hr, mandis pharm ljekarne... za oko 120 kn
Slažem se za effeclar, nekima je LRP komedogen, ali dermallergo serum je  i stojim iza toga. Možda najbolje nešto povoljno sa salicilnom ili azelatnom, a onda neka dopusti da ga zavede svijet skincare proizvoda i proširi paletu
I da kao što @mouchette kaže, što više aktivnica, naročito ako ćeš koristiti serume s kiselinama (salicilna u gelu/toniku neće jako povećati fotoosjetljivost) morat ćeš uvesti i SPF (basic rutina ti uključuje: čišćenje, hidratacija, spf, eksfolijacija, to možeš uzeti kao komplet neke od ljekarničkih brendova, a možeš i kombinirati pa da ti bude povoljnije), a tada savjetujem pročitati ovu temu: https://issuu.com/njega.lica/docs/sk...o_izdanje.docx
tkđ, imaš i skincare akademija FB grupu
btw. ovo s gelom za salicilnu sam vidjela na tiktoku od jednog dečka lječnika, koristi samo eucerinov sa salicilnom i ok mu je lice. Neutrogena ima tonik sa solidnom količinom salicilne.
|
|
|
01.11.2022., 22:39
|
|
psihomotorno mirna
Registracija: Dec 2020.
|
Quote:
Jens kaže:
I da kao što @mouchette kaže, što više aktivnica, naročito ako ćeš koristiti serume s kiselinama (salicilna u gelu/toniku neće jako povećati fotoosjetljivost) morat ćeš uvesti i SPF (basic rutina ti uključuje: čišćenje, hidratacija, spf, eksfolijacija, to možeš uzeti kao komplet neke od ljekarničkih brendova, a možeš i kombinirati pa da ti bude povoljnije), a tada savjetujem pročitati ovu temu: https://issuu.com/njega.lica/docs/sk...o_izdanje.docx
|
Mrak prezentacija! 
Skincare akademiju pratim na yt.
CeraVe retinol nije na zalihi, bolje da si kupi retinal od g&g jer može preko superskina i najjeftinije mu je (a ne zna kako će šljakat). LRP dermallergo serum se čini OK ako nisi posvađan s velikim molekulama hijalurona pa ti dođu s palicama  i onda budeš nabrekao.
|
|
|
13.11.2022., 20:00
|
|
phalaenopsis
Registracija: Jan 2009.
|
https://www.dm.hr/balea-beauty-exper...447190496.html
jel valja ova krema?
evo sastav
AQUA, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, OCTYLDODECANOL, CETEARYL ALCOHOL, PANTHENOL, BEHENYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE CITRATE, ECTOIN, SQUALANE, SCLEROTIUM GUM, SORBITAN LAURATE, ACETYL DIPEPTIDE-1 CETYL ESTER, ACETYL HEXAPEPTIDE-8 , PALMITOYL TRIPEPTIDE-38, HYDROXYETHYLCELLULOSE, SODIUM STEAROYL GLUTAMATE, HYDROXYPROPYL CYCLODEXTRIN, BUTYLENE GLYCOL, CITRIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENOXYETHANOL
https://www.dm.hr/balea-krema-za-uje...172187414.html
sta mislite o ovim kremama koji postanu kao bb kreme ili lagani puder?
mislim da i essence ima svoju verziju...
|
|
|
18.02.2023., 10:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Da je neko probao i CeraVe moisturizing cream onu što je i za tijelo i onu AM ili PM koje su kao dnevna i noćna? Ima li razlike u teksturi? Meni je ona obična bila preteška a vidim da su ove druge dosta skuplje pa kontam mora postojati razlog za to vjerovatno
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
18.02.2023., 12:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2022.
|
Quote:
Nikita Durango kaže:
Da je neko probao i CeraVe moisturizing cream onu što je i za tijelo i onu AM ili PM koje su kao dnevna i noćna? Ima li razlike u teksturi? Meni je ona obična bila preteška a vidim da su ove druge dosta skuplje pa kontam mora postojati razlog za to vjerovatno
|
Meni ne odgovara. Premasna je.
Od CeraVe mi odgovara samo gel za umivanje, plavi. Najbolji koji sam ikada probala, odusevio me.
Kreme njihove nikako. Jednostavno ne odgovaraju mom tipu koze, dok je moja sestra bila odusevljena tom moisturizing kremom.
|
|
|
18.02.2023., 13:06
|
|
phalaenopsis
Registracija: Jan 2009.
|
koja je to? je moze link? hvala
moja koza voli masne kreme
|
|
|
23.02.2023., 19:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Sve o kremama za lice
Quote:
crvenokosa02 kaže:
Meni ne odgovara. Premasna je.
Od CeraVe mi odgovara samo gel za umivanje, plavi. Najbolji koji sam ikada probala, odusevio me.
Kreme njihove nikako. Jednostavno ne odgovaraju mom tipu koze, dok je moja sestra bila odusevljena tom moisturizing kremom.
|
Za tebe jeonda njihov losion. Isto plavi, jako lagan imeni jeza pae mjeseci kompletno oporavio barijeru kože. On mi je dobar ljeti ali ja sam suha pa mi je to slabo za zimu.
A koju si ti probala? Onu običnu ili onu AM?
|
23.02.2023., 21:02
|
|
Moderator
Registracija: Apr 2011.
|
Nikita, ja imam tu za lice i tijelo. Meni ne valja. Nista se ne upija, a nije ni bogznakako hidratantna. Mazem noge s njom.
|
23.02.2023., 21:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Hell Blonde kaže:
Nikita, ja imam tu za lice i tijelo. Meni ne valja. Nista se ne upija, a nije ni bogznakako hidratantna. Mazem noge s njom.
|
Tu sam i ja imala i isto mi nije valjala ali sad me svrbe prstida probam ovu AM  Ne znam po čemu se razlikuju kad je ova AM duplo skuplja. Ceramidi iz CeraVe krema su najbolje što se desilomojoj koži ali onaj losion mi je pretanak zimi. Možda jednostavno da se strpim još malo i nastavim sa losionom.
|
14.03.2023., 21:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Htjela sam naruciti Skinlick Cloud kremu jer mi treba nesto lagano za toplije dane. Ono sto mi se nije svidjelo je silikon na 2. mjestu u sastavu:
AQUA, DIMETHICONE, NIACINAMIDE, PROPANEDIOL, GLYCERIN, ISOPENTYLDIOL, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, BETAINE, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, SODIUM PCA, SODIUM LACTATE, ARGININE, ASPARTIC ACID, PCA, SODIUM HYALURONATE, GLYCINE, ALANINE, SERINE, VALINE, PROLINE, THREONINE, ISOLEUCINE, HISTIDINE, PHENYLALANINE, C15-19 ALKANE, POLYGLYCERYL-6 LAURATE, POLYGLYCERIN-6, COPPER GLUCONATE, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL
Izbjegavam silikone jer mi je puder na bazi vode. Takoder me zivcira onaj sloj koji silikonske kreme ostave kao da mi sjede na kozi. Inace mi se ostali cini okej.
Kozmeticarka mi je savjetovala da izbjegavam kreme sa uljima pa i to moram izbacit kada biram.
Bacit cu oko na preporuke koje je Jens napisala 
|
|
|
11.04.2023., 12:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2021.
|
Pozdrav. Ima li netko da je koristio Dermalogica active moist i našao kvalitetnu zamjenu za tu kremu? Dosta je poskupila, pa tražim povoljniju varijantu. Imam, rekla bih, mješovitu kožu, površinski dehidriranu, a proširenih pora i pojačanog lučenja sebuma (stvaraju mi se komedoni).
|
|
|
08.05.2023., 14:56
|
|
Absolute beginner
Registracija: Jul 2010.
|
Suhe cure  , moze savjet koju kremu da uzmem? LRP Cica Baume ili njihov Tolarine ili CeraVe sada za ovo toplije vrijeme?
Koza mi je negdje prema suhonjavoj ali definitvno dehidrirana. Nedavno sam ponovnim pokusajem uvela vitamin C (zbog hipera  ) pa me lice malo pecka tako da mi treba krema koja ce mi umiriti i napojiti kozu.
Hvala unaprijed. 
|
08.05.2023., 15:07
|
|
op op op
Registracija: Sep 2006.
|
Cicaplast dugoročno isušuje, od punđene tri Toleraine je najhranjivija, bar meni. Cerave je jako lagana krema, samostalno ti neće bit dovoljna.
|
|
08.05.2023., 15:36
|
|
Absolute beginner
Registracija: Jul 2010.
|
Quote:
merlinka kaže:
Cicaplast dugoročno isušuje, od punđene tri Toleraine je najhranjivija, bar meni. Cerave je jako lagana krema, samostalno ti neće bit dovoljna.
|
Ne bih samostalno koristila. Imam Marine Hyaluronics od TO i par tonika na lageru. Ljeti mi je draza malo manje teska krema.
|
08.05.2023., 16:12
|
|
op op op
Registracija: Sep 2006.
|
ljeti mi je najdraže (suha sam) kolagenska krema od ljekarni zagreb ili uriage xemose. Obje hranjive i ekspresno se upiju.
|
|
08.05.2023., 23:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Ima li neko ovu kremu ilizna protumačiti sastav?
AQUA / WATER, SQUALANE, DIMETHICONE, PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL, GLYCERIN, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, NIACINAMIDE, PEG-40 STEARATE, HYDROLYZED SOY PROTEIN, ZEA MAYS STARCH / CORN STARCH, CERA ALBA / BEESWAX, DIOSCOREA VILLOSA ROOT EXTRACT / WILD YAM ROOT EXTRACT, HEXYLDECANOL, ORYZANOL, ACETYL TETRAPEPTIDE-9, CALCIUM PANTETHEINE SULFONATE, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, HYDROXYPALMITOYL SPHINGANINE, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-7, PALMITOYL TRIPEPTIDE-1, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, CERA MICROCRISTALLINA / MICROCRYSTALLINE WAX, OCTYLDODECANOL, PARAFFIN, ACRYLAMIDE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE COPOLYMER, BUTYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, CARBOMER, ISOHEXADECANE, PENTYLENE GLYCOL, POLYSORBATE 20, POLYSORBATE 80, SODIUM LACTATE, SODIUM POLYACRYLATE STARCH, SORBITAN OLEATE, SORBITAN TRISTEARATE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BENZYL ALCOHOL, BENZYL BENZOATE, CITRONELLOL, COUMARIN, GERANIOL, ISOEUGENOL, LIMONENE, LINALOOL, CI 15985 / YELLOW 6, CI 19140 / YELLOW 5, CHLORPHENESIN, PHENOXYETHANOL, PARFUM / F
Kupila sam jer mi je trebalo hitno neka noćna krema ijako mi se svidja tekstura ali ne znam da li je dobra na duže staze. Koža mi je normalna prema suhoj, nisam sklona brejkanju i malo šta mi je "teško", sve popije. Ako ne valja trebam prijedlog za noćnu kremu da je hranjiva ali "uljasta" a ne "voskasta"?
|
12.05.2023., 15:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2013.
|
Može preporuka za neku kremu za lice koja će dobro nahranit kožu. U zadnje vrijeme mi se lice jako peruta. Stavljam neku masnu kremu od aloe vera i neki masni tonik utrljavam u kožu ali ništa ne pomaže.
|
|
|
12.05.2023., 23:10
|
|
dijametralno suprotna
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
monalli kaže:
Može preporuka za neku kremu za lice koja će dobro nahranit kožu. U zadnje vrijeme mi se lice jako peruta. Stavljam neku masnu kremu od aloe vera i neki masni tonik utrljavam u kožu ali ništa ne pomaže.
|
jesi sigurna da ti koza nije dehidrirana? u tom slucaju, treba ti hidratantna, a ne masna krema.
pitam zato jer sam ja duuugo u svojim mladim godinama pokusavala rijesiti problem perutanja masnim kremama i tako se vrtila u krug. na kraju kad sam pocela koristiti hidrataciju kak spada - preporod.
u svakom slucaju uzmi nesto iz apoteke - ili one koji oni rade ili ljekarnicke brendove tipa avene, lrp, uriage...
|
17.05.2023., 07:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nikita Durango kaže:
Ima li neko ovu kremu ilizna protumačiti sastav?
AQUA / WATER, SQUALANE, DIMETHICONE, PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL, GLYCERIN, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, NIACINAMIDE, PEG-40 STEARATE, HYDROLYZED SOY PROTEIN, ZEA MAYS STARCH / CORN STARCH, CERA ALBA / BEESWAX, DIOSCOREA VILLOSA ROOT EXTRACT / WILD YAM ROOT EXTRACT, HEXYLDECANOL, ORYZANOL, ACETYL TETRAPEPTIDE-9, CALCIUM PANTETHEINE SULFONATE, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, HYDROXYPALMITOYL SPHINGANINE, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-7, PALMITOYL TRIPEPTIDE-1, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, CERA MICROCRISTALLINA / MICROCRYSTALLINE WAX, OCTYLDODECANOL, PARAFFIN, ACRYLAMIDE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE COPOLYMER, BUTYLENE GLYCOL, CAPRYLYL GLYCOL, CARBOMER, ISOHEXADECANE, PENTYLENE GLYCOL, POLYSORBATE 20, POLYSORBATE 80, SODIUM LACTATE, SODIUM POLYACRYLATE STARCH, SORBITAN OLEATE, SORBITAN TRISTEARATE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BENZYL ALCOHOL, BENZYL BENZOATE, CITRONELLOL, COUMARIN, GERANIOL, ISOEUGENOL, LIMONENE, LINALOOL, CI 15985 / YELLOW 6, CI 19140 / YELLOW 5, CHLORPHENESIN, PHENOXYETHANOL, PARFUM / F
Kupila sam jer mi je trebalo hitno neka noćna krema ijako mi se svidja tekstura ali ne znam da li je dobra na duže staze. Koža mi je normalna prema suhoj, nisam sklona brejkanju i malo šta mi je "teško", sve popije. Ako ne valja trebam prijedlog za noćnu kremu da je hranjiva ali "uljasta" a ne "voskasta"?
|
Niko?
|
24.05.2023., 09:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2023.
|
Quote:
Nikita Durango kaže:
Za tebe jeonda njihov losion. Isto plavi, jako lagan imeni jeza pae mjeseci kompletno oporavio barijeru kože. On mi je dobar ljeti ali ja sam suha pa mi je to slabo za zimu.
A koju si ti probala? Onu običnu ili onu AM?
|
Pozdrav Nikita,
da li je to ovaj losion ili neki drugi?
https://www.pharmamarket.nl/media/ca...4c13_nl_BE.png
Losion bas za lice nalazim samo one AM/PM verzije. Kupila sam inace malu verziju kreme ali ona mi je nekako suha, trebam nesto hidratantnije. https://static.thcdn.com/images/larg...1961754845.jpg
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:09.
|
|
|
|