Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
02.09.2016., 08:53
|
|
more human than human
Registracija: Nov 2005.
|
nije smijsnja bilo niti u jednoj fazi 'borbe' ove udruge, bilo je nevjerice da ih se uopce prima na razgovor jer im je vecina argumentacije potpuno nesuvisla - sto pokazuje i dokazuje inzistiranje na zakonu umjesto da tuze ako su uvjereni u uspjeh. oni ce banke dovesti na pravi put? banke su vrijedne prijezira ali ugovor, koji pritom ima i medjunarodnu notu, nije nesto sto se retroaktivno jednostrano mijenja ili razvrgava. to jamci ustav, ne samo hrvatski.
|
02.09.2016., 09:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2008.
|
Quote:
7nationarmy kaže:
nije smijsnja bilo niti u jednoj fazi 'borbe' ove udruge, bilo je nevjerice da ih se uopce prima na razgovor jer im je vecina argumentacije potpuno nesuvisla - sto pokazuje i dokazuje inzistiranje na zakonu umjesto da tuze ako su uvjereni u uspjeh. oni ce banke dovesti na pravi put? banke su vrijedne prijezira ali ugovor, koji pritom ima i medjunarodnu notu, nije nesto sto se retroaktivno jednostrano mijenja ili razvrgava. to jamci ustav, ne samo hrvatski.
|
Smrt bankama!!! Ko hebe ugovore koji su donijeti u svrhu lihvarenja građana i poduzetnika uz blagoslov institucija ove kvazi države. Ugovori se mogu mijenjati i jednostrano kad je u interesu države( ljudi koji žive u njoj). Temelj svakoga društva su ljudi a ne banke. Pogrešna monetarna politika dovela nas je u situaciju da ćemo na slijedećem popisu stanovništva imati manje od 4 milijuna ljudi, demografska kuga. Tko će vraćat sve te kredite u budućnosti?
" I only know of two men who really understand the value of gold - an obscure clerk in the basement vault of the Banque De Paris and one of the directors of the Bank of England. Unfortunately, they disagree".
|
|
|
02.09.2016., 09:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
mkovac67 kaže:
Smrt bankama!!! Ko hebe ugovore koji su donijeti u svrhu lihvarenja građana i poduzetnika uz blagoslov institucija ove kvazi države.
|
Dok su ugovori kojima su te iste banke tim istim građanima isplaćivale kamate na štednju sa sumnjivo visokim kamatama nedodirljivi, novci su ozbiljna stvar i naše pare nitko ne sme da (bije) dirne. 
|
|
|
02.09.2016., 10:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
Quote:
7nationarmy kaže:
|
Sjećam se kada kihnula Ljubljanska banka nitko nije mogao do štednje, ali s druge strane osnovana je Nova ljubljanska banka koja je preuzela svu aktivu stare banke i uredno naplaćivala tražbine/provodila ovrhe nad kreditima dotadašnje Ljubljanske banke.
Na kraju je trebalo, valjda 25 godina da stvari koliko-toliko dođu na svoje, ali koliko je ljudskih sudbina u međuvremenu uništeno...
Toliko o poštivanju ugovora...
|
|
|
02.09.2016., 14:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Quote:
7nationarmy kaže:
|
U slučaju kada je kršenje zakona pravilo i okrenuto protiv ogromnog broja ljudi, država ima pravo i obavezu intervenirati. Što se tiče tužbi, pa ti ljudi su višekratno tužili i dobili su jedan kolektivni spor, a trenutno je na Ustavnome sudu odluka o kolektivnoj presudi, a još su i prekršajno prijavili banke DORH-u, i EU komisija mora odlučiti što s kolektivnom presudom. Guverneri HNB-a bivši i sadašnji također imaju kaznene prijave u DORH-u. Pa nitko nije tako aktivan sudski, institucionalno i javno kao UF. Gdje Vi živite? U kojem Svemiru? Upravo argumenti su jedino oruđe te udruge. Nikada ih nitko nije uspio pobiti pravnim argumentima, nego se banke služe isključivo spinovima ekonomskih kvazi-analitičara i plaćenim medijima. :-) I trolovima...
|
|
|
02.09.2016., 14:59
|
|
autostoper s iskustvom
Registracija: Feb 2005.
|
Dobio sam poziv na sud u smislu tužitelja jer sam prekršajno prijavio ZABA-u radi nezakonitog ugovaranja kamatne stope-fiksni i promjenjivi dio. Da li je to svjedočenje standardno? Mislio sam da sam svoju gradjansku dužnost odradio samo prijavom... Jel već netko išao na glavnu raspravu?
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
|
03.09.2016., 07:11
|
|
Memento vivere
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
Saško kaže:
Dobio sam poziv na sud u smislu tužitelja jer sam prekršajno prijavio ZABA-u radi nezakonitog ugovaranja kamatne stope-fiksni i promjenjivi dio. Da li je to svjedočenje standardno? Mislio sam da sam svoju gradjansku dužnost odradio samo prijavom... Jel već netko išao na glavnu raspravu?
|
To je standardno da sud utvrdi cinjenice. Savjetujem da se odazivete i pridonesete kaznjavanju banaka...
|
|
|
04.09.2016., 09:02
|
|
autostoper s iskustvom
Registracija: Feb 2005.
|
Treba li na sud ponijeti kakvu dokumentaciju ili je dovoljno doći mašući rukama?
|
05.09.2016., 09:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2015.
|
Quote:
Saško kaže:
|
Javite se Aleksiću na Facebook, on pomaže tužiteljima savjetima.
|
|
|
15.09.2016., 13:22
|
|
more human than human
|
evo, ja sam strpljiv i dogodilo se tocno kaj sam predvidio prije nekoliko godina i ponovio pred kraj mandata kukuriku kriminalaca.
tko ce snositi trosak bijednog populizma propale partije - gradjani iliti porezni obveznici. postoji li jos uopce itko ovdje tko misli da se medjunarodni ugovori mogu jednostrano modificirati i/ili ukidati?
|
15.09.2016., 13:53
|
|
Registracija istekla
Registracija: Oct 2009.
|
što si predvidio?
da će tužiti?
ma bravo. :klap:
budi onda strpljiv do presude.
ako banke DOBIJU spor, uvesti im porez na aktivu.
u stvari, uvesti im odmah.
|
15.09.2016., 14:00
|
|
more human than human
|
Quote:
all_or_nothing kaže:
što si predvidio?
da će tužiti?
ma bravo. :klap:
budi onda strpljiv do presude.
ako banke DOBIJU spor, uvesti im porez na aktivu.
u stvari, uvesti im odmah.
|
a za koliko stvari moram biti u pravu da mi se prizna na ovom threadu  prvo sam napisao da gurate zakon jer ste svjesni da ne mozete tuzbama nista, zatim da je zakon neustavan i da nema teorije da ce ni u hrvatskoj ni pred stranim sudovima opstati argumentacija da se retroaktivno primjenjuje neustavna odluka, zatim tuzbe do kojih ste tvrdili da nece dovi nego ce banke kleknuti i posuti se pepelom.
doslovno sve ste u krivu ali tjerate neku svoju ogranicenu spiku, mene samo zanima odakle vam obraz tovariti sve ovo na grbacu poreznih obveznika - ja nisam kriv za vase lose poslovne odluke na koje vas nitko nije silio.
strpljiv sam, samo bih volio da vlada cim bude formirana ukine suludi zakon i spasi nas troskova. a uvodjenje poreza bankama je pametan potez, banke ce podici cijenu poslovanja - ne jedna ili dvije, sve. udruga franak i dalje djeluje kao neka cudna kombinacija sekte i politicke stranke, minimum struke i gomila populistickih bedastoca.
|
15.09.2016., 14:07
|
|
Registracija istekla
|
Quote:
7nationarmy kaže:
... a uvodjenje poreza bankama je pametan potez, banke ce podici cijenu poslovanja - ne jedna ili dvije, sve.
|
odlično. neka dignu.
krajnje je vrijeme da se bankarski sektor vrati u ruke države, odnosno naroda.
ajdukurac, lupaju se silne milijarde kazni raznim ejplima, folcikama, majkrosoftu zbog globalnog zatopljenja ili besplatnog internetskog preglednika a mi se usrali kamatara u odijelima.
ako neće ovi kamatari poslovati u rvackoj, doći će drugi.
|
15.09.2016., 14:14
|
|
more human than human
|
Quote:
all_or_nothing kaže:
odlično. neka dignu.
krajnje je vrijeme da se bankarski sektor vrati u ruke države, odnosno naroda.
|
...jer je to odlicno uspjelo na kubi, venezueli, chileu i drugim banana zemljama.
Quote:
ajdukurac, lupaju se silne milijarde kazni raznim ejplima, folcikama, majkrosoftu zbog globalnog zatopljenja ili besplatnog internetskog preglednika a mi se usrali kamatara u odijelima.
|
zbog malverzacija, ovdje je rijec o legalnim ugovorima koje bi sad mijenjali retroaktivno na stetu banaka. ne volim ja banke, neka propadnu ali ovo kaj predlazete ide u krivom smjeru jer ne da banke nece propast nego ce zaradit a platit cemo mi iz svog zepa s penalima.
Quote:
ako neće ovi kamatari poslovati u rvackoj, doći će drugi.
|
ma je li, a investitori upravo isticu da ne dolaze u hrvatsku jer nema pravne sigurnosti a primjer navode retroaktivno provodjenje zakona i nepostojanje pravne zastite. u kojem to svijetu zivis da si toliko udaljen od stvarnosti.
|
15.09.2016., 14:22
|
|
Registracija istekla
|
ma jasno. nedostatak investitora nije zbog pravne nesigurnosti, jer njima je pravo oduvijek dobar prijatelj, nedostatak investicija postoji jer više ne mogu lako otimati tamo gdje love više nema.
|
15.09.2016., 14:46
|
|
Registracija istekla
|
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet...ska-prava.html
Quote:
U obrazloženju tužbe slovenska vlada navodi kako je Hrvatska prekršila europsku Konvenciju o ljudskim pravima i temeljnim slobodama time što je kroz proteklih 25 godina hrvatska sudska i izvršna vlast sustavno radila na tome da onemogući Ljubljansku banku u naplaćivanju dugova koje ima spram hrvatskih kompanija.
|
evo, banke imaju ljudska prava. ljudi nemaju.

|
15.09.2016., 14:46
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Apr 2012.
|
dakle, pocinje se dogadjati ono sto trubimo od samog pocetka...trosak suludog zaduzivanja nekih ljudi platit cemo svi kroz proracun. zato jer netko misli da ima ljudsko pravo na stan, auto i ignoranciju o valutnom riziku.
sjajno!
|
|
|
15.09.2016., 14:48
|
|
more human than human
|
Quote:
all_or_nothing kaže:
ma jasno. nedostatak investitora nije zbog pravne nesigurnosti, jer njima je pravo oduvijek dobar prijatelj, nedostatak investicija postoji jer više ne mogu lako otimati tamo gdje love više nema.
|
i eto nas opet u nekom paralelnom svijetu - pa da te vratim, platezna moc povecava se od pocetka godine, porastao broj kupljenih automobila (sve novi krediti), raste proizvodnja, izvoz... kao da ne zivimo u istoj zemlji.
stranih investicija nema jer se zakonodavstvo mijenja po potrebi dnevne politike, slucaj s konverzijom je samo jedan u moru besmislica.
|
15.09.2016., 14:53
|
|
Registracija istekla
|
mislim da niti ne živimo u istoj državi, barem iz moje perspektive.
ja sam u slavoniji ti u zagrebu.
|
15.09.2016., 15:00
|
|
more human than human
|
smatras da je ok da svi placamo posljedice tvog glupiranja? karikiram naravno ali cijela ova situacija je glupiranje i guranje glave u pijesak.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:58.
|
|
|
|